Lipcowe Wisienki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jeeee!!! kochana ja też miałam wczoraj taki cień cienia cienia, a dzisiaj krecha już jadę na betę i progesteron, do pracy a jutro z betą po l4 to porównamy dziś bety je je je wskakuj szybko na marcówki
Madziulla, borsuk, Isia93, anuschka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:jeeee!!! kochana ja też miałam wczoraj taki cień cienia cienia, a dzisiaj krecha już jadę na betę i progesteron, do pracy a jutro z betą po l4 to porównamy dziś bety je je je wskakuj szybko na marcówki
-
Abby to zależy od gina. Bo mój powiedział że mam przyjść z dwiema kreskami i dostanę l4... Teraz niestety praca nie jest odpowiednia dla ciężarnych co innego jak pracujesz w biurze albo coś. Ale sklep, gdzie przyjmujesz i rozkładasz towar i na taśmie gdzie stoisz 8h naprawdę zagraża nawet zdrowej ciąży17.11.17-poronienie całkowite
-
Ja pracuję w biurze, i tez sobie nie wyobrażam siedzieć 8 godzin na dupie przed kompem.Taka praca tez nie jest dobra Ale na pewno lepsze to, niż taszczenie pudeł i wykładanie towaru.
-
nick nieaktualny
-
Misiowa_mama wrote:ejjjjj ty ze mną 12-go pierwszy test
ja też 12 więc testujemy razem, chociaż cykl mi się skrócił trochę przez bromka i @ teraz wypada na 10 ,ale tak czy siak jak @ nie przyjdzie to 12 testuję.
Gratulacje dla wisienek!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:12
justi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AJA_S wrote:Abby to zależy od gina. Bo mój powiedział że mam przyjść z dwiema kreskami i dostanę l4... Teraz niestety praca nie jest odpowiednia dla ciężarnych co innego jak pracujesz w biurze albo coś. Ale sklep, gdzie przyjmujesz i rozkładasz towar i na taśmie gdzie stoisz 8h naprawdę zagraża nawet zdrowej ciąży
tak właśnie to zależy od rodzaju wykonywanej pracy, a zresztą jak nie chce dać to najlepiej powiedzieć że brzuch boli i się zemdlało czy coś..tylko gorzej jak wtedy wysle na oddział
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Abby_ wrote:No to Twój gin jest wyjątkowy. Albo moi są. Bo u mnie 2 mówiło ze jeśli ktoś nie jest zadowolony z pracy może ja zmieniać a l4 nie przysługuje na warunki pracy tylko na choroby i zagrożenie ciąży które wystąpiło.
U mnie w pierwszej ciąży też trafiłam do lekarki, która przy pierwszym badaniu, zaraz po pozytywnej becie, chciała mi wypisywać zwolnienie i dała zaświadczenie o ciąży . Stwierdziła że na poczatku ciąży powinnam wypoczywać. Parę tygodni po tym wziełam sobie to do serca i od 10 tyg poszłam na zwolnienie. To był piękny czas -
nick nieaktualny_Abby_ wrote:Ja to rozumiem. Tez bym chciała l4 bo moja córka by nie musiała iść do żłobka od jesieni ale szczerze to nawet jak wymiotowalam mocno lekarz mi l4 nie chciał dać. No i ZUS. Noe boicie się kontroli?
Chciałam nacisnac "cytuj" a kliknełam lubie to...
Abby- jeśli chodzi o kontrole to jest tak, ze jak na zwolnieniu nie masz wpisanego, ze musisz leżeć to raczej nikt Cie nie skontroluje
Ja akurat nie miałam takich obaw. Poza tym w przypadku ciąży wydaje mi się ze takie kontrole sa rzadkościa, ja nie słysząłam w moim otoczeniu zeby do kogs przyszła kontrol, bo przeciez nie musisz siedziec w domu, to raz, a po drugie, zawsze mozesz być na jakimś badaniu, wizycie u lekarza itp. -
nick nieaktualny