Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kosa, nie z córką u laryngologa 🙂 tylko tam mieliśmy w miarę szybki termin a chciałam ogarnąć jej problemy jeszcze przed porodem. Później ciężko mi będzie jeździć po szpitalach niestety.💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
natkurka wrote:Karo a jak tam twoja choroba? Mam nadzieje ze nic sie nie rozwinelo
nic się nie rozwinęło, mam to Tantum Verde, ale nawet nie użyłam. Wypiłam bardzo ciepłe mleko z miodem i jest git
Za to koszmarnie mnie swędzą dłonie. Jutro idę powtórzyć kwasy. Bardzo liczę na to, że to nie cholestaza.
Przy cholestazie nie ma podobno wysypki, a ja mam pod światło widoczne krostki i podrażnienie.
Ale nie wiem co z tym zrobić, kremowanie nawilżającymi i tłustymi kremami nie pomaga za bardzo.27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷 -
Karo1234 wrote:Natkurka, dzięki, że pytasz
nic się nie rozwinęło, mam to Tantum Verde, ale nawet nie użyłam. Wypiłam bardzo ciepłe mleko z miodem i jest git
Za to koszmarnie mnie swędzą dłonie. Jutro idę powtórzyć kwasy. Bardzo liczę na to, że to nie cholestaza.
Przy cholestazie nie ma podobno wysypki, a ja mam pod światło widoczne krostki i podrażnienie.
Ale nie wiem co z tym zrobić, kremowanie nawilżającymi i tłustymi kremami nie pomaga za bardzo.
U mnie np. na moj swedzacy brzuch tez zadne kremy i balsamy nie pomagaja, dopiero jak zaczelam smarowac olejkiem to zaczelo powoli odpuszczac... Moze sproboj jeszcze tak?
Karo1234 lubi tę wiadomość
-
A jaki masz olejek?
Brzuch też mnie swędział i miałam wrażenie, że kremy tylko pogarszają. Wypilingowałam brzuch cukrem, żeby wyczyścić z tych kremów i jest dużo lepiej, ale czymś smarować by się przydało.27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Karo1234 wrote:A jaki masz olejek?
Brzuch też mnie swędział i miałam wrażenie, że kremy tylko pogarszają. Wypilingowałam brzuch cukrem, żeby wyczyścić z tych kremów i jest dużo lepiej, ale czymś smarować by się przydało.
Ja uzywam olejku jojoba ktory kupilam w aptece a wczesniej stosowalam taki mus olejkowy ale on wlasnie jest w formie musu ale to czyste olejki bo po nabraniu na dlon staje sie olejkowy. Kupilam w rossku:
Polecam Ci produkt https://www.rossmann.pl/Produkt/Produkty-do-pielegnacji/Mom-and-Who-nawilzajacy-mus-do-ciala-zapobiegajacy-rozstepom-100-ml,378224,8501
Karo a masz moze w domu takie kremy typu Cica? Np Cicaplast od La roche posay. Ja je mam nie sa drogie uzywam od lat w sytuacji kiedy wlasnie cos mnie mocno podraznia. Super odbudowuja bariere hydrolipidowa i lagodza podrazenienia. Mozna uzywac nawet dla dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 10:33
Karo1234 lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Karo1234 wrote:A jaki masz olejek?
Brzuch też mnie swędział i miałam wrażenie, że kremy tylko pogarszają. Wypilingowałam brzuch cukrem, żeby wyczyścić z tych kremów i jest dużo lepiej, ale czymś smarować by się przydało.
Akurat miałam w domu 100% olejek arganowy. 😊Karo1234 lubi tę wiadomość
-
Karo ja polecam ten czysty olejek z migdałów z rossmana, o którym pisała Kasia, jak się nim posmaruję to nic nie swędzi ☺️
Well widziałam na czerwcowym ze pisałaś ze masz dzisiaj badanie dna oka i wizytę u diabetologa trzymam kciuki🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 10:42
Karo1234, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
MałaMi91 wrote:Karo ja polecam ten czysty olejek z migdałów z rossmana, o którym pisała Kasia, jak się nim posmaruję to nic nie swędzi ☺️
Well widziałam na czerwcowym ze pisałaś ze masz dzisiaj badanie dna oka i wizytę u diabetologa trzymam kciuki🤞🤞
Też tak wlasnie myślałam, ze ewentualnie te olejki co mamy dla dzieciaczkow pokupowane tez sie moga sprawdzic. 😊
Tak, ide dopiero po poludniu. 😁 mam nadzieję, ze z tym dnem oka mi nic nie wyjdzie, nigdy zadnych problemow nie mialam.MałaMi91 lubi tę wiadomość
-
Dobry pomysł w sumie, mam ten olejek migdałowy, właśnie posmarowałam, dzięki!
Natkurka, będę dziś w Rossku to wezmę, bo Mustela doprowadza mnie do szału. Nie wiem czy to nie przez awokado. Brzuch strasznie swędział po tym. A w nocy na ręce też dałam krem z olejem z awokado (inny) i rano myślałam, że oszaleje. Dzięki za polecajkęMałaMi91 lubi tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Powiem Wam ze fajnie odpiscil bol krzyzow po tym rozmasowaniu. Nie czuje juz. Niestety podbrzusze nadal tragedia… ludzie nie wiem juz co to moze byc. I to jeszcze takie miejsce ze nie nadaje sie do masowania bo strikte podbrzusze. Nie jestem w stanie ubran butow samodzienie czy przebraz bielizny bo podnoszenie nogi do góry to katorga.❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Powiem Wam ze fajnie odpiscil bol krzyzow po tym rozmasowaniu. Nie czuje juz. Niestety podbrzusze nadal tragedia… ludzie nie wiem juz co to moze byc. I to jeszcze takie miejsce ze nie nadaje sie do masowania bo strikte podbrzusze. Nie jestem w stanie ubran butow samodzienie czy przebraz bielizny bo podnoszenie nogi do góry to katorga.
-
natkurka wrote:Powiem Wam ze fajnie odpiscil bol krzyzow po tym rozmasowaniu. Nie czuje juz. Niestety podbrzusze nadal tragedia… ludzie nie wiem juz co to moze byc. I to jeszcze takie miejsce ze nie nadaje sie do masowania bo strikte podbrzusze. Nie jestem w stanie ubran butow samodzienie czy przebraz bielizny bo podnoszenie nogi do góry to katorga.27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Ja juz po moich wizytach. Niby w tym badaniu dna oka wszystko w porządku, także nie mam przeciwwskazań do SN.
Diabetolog mi powiedziała, że taka płaska krzywa jak u mnie swiadczy o IO, ale w ciazy to niby norma, wiec o ile sie nie opycham slodyczami to wszystko ok i nie musze sie martwic. No i przez ta insuline mi sie takie niskie cukry utrzymuja, wiec po prostu kazala mi zawsze miec cos przy sobie do zjedzenia jak wychodze z domu, zeby nie dopuszczac do glodowania.
Teraz jeszcze tylko w srode badania z krwi i w piatek USG. 🤞
Dziewczyny, któraś z was ma już teraz czestsze wizytu u swoich prowadzacych?MałaMi91 lubi tę wiadomość
-
Well, to super, że wszystko ok
Długo trwa takie badanie dna oka?
Ja mam w przyszły poniedziałek i mąż się musi urwać z pracy.
Ja mam jeszcze wizyty co 3-4 tyg, zazwyczaj chodzę co 3 😉27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Karo1234 wrote:Well, to super, że wszystko ok
Długo trwa takie badanie dna oka?
Ja mam w przyszły poniedziałek i mąż się musi urwać z pracy.
Ja mam jeszcze wizyty co 3-4 tyg, zazwyczaj chodzę co 3 😉
Tak z pół godziny sobie trzeba zarezerwować. Ja weszlam o 16:55 na zakropienie oczu a o 17:15 mnie już wolala na badanie i ono trwalo z 5 minut.
Też wlasnie męża fatygowalam, zeby szedl ze mna, bo pamietam, ze jak kiedys robilam te badania to później kompletnie nic nie widzialam i to ladne pare godzin. A teraz jakos tak nie było tragedii i w zasadzie 20 min jak wyszlam z medicover to juz mnie zaczely puszczac te krople i w miare widzialam juz wszystko. 🤷♀️
Jestem ciekawa jak u ciebie bedzie, gdzie będziesz robic? Ja bylam dzisiaj akurat w tym centrum na Sienkiewicza. -
Ja w Tarasach Grabiszyńskich.
Teraz chyba mniejsza dawka tych kropli jest, bo jak kiedyś miałam robione pod okulary to chyba 2 albo 3 kropienia były co ileś tam minut i dopiero badanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 20:31
wellwellwell lubi tę wiadomość
27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙
Karo1234 wrote:Ja w Tarasach Grabiszyńskich.
Teraz chyba mniejsza dawka tych kropli jest, bo jak kiedyś miałam robione pod okulary to chyba 2 albo 3 kropienia były i dopiero badanie.
O to może właśnie dlatego, dziś mi chyba tylko po jednej kropli na oko dała.