Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
Odpowiedz

Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️

Oceń ten wątek:
  • Kasia95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze dojechaliśmy, a Blania spała cała trasę z przerwami na jedzonko 😊😊 No i dziś nie padało 😁

MałaMi, takie podciąganie to naturalne etap, ale nie powinno sie zbytnio na to pozwalać ;) w taki sposób dziecku nie uczy sie siadu, tylko z czworaka albo pozycji bocznej ;) dlatego tak ważne jest żeby dziecko jak najwiecej leżało na brzuchu, bo to wszystkie umiejętności od tej pozycji sie zaczynaja ;)
    Blania oczywiście ma to w nosie i nadal wylezy na brzuchu maksymalnie 10 minut 🫣

Edit. Nie tyle nie pozwalać, co nie pomagać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 23:24

💊 Euthyrox 50

11.07.2022 progesteron 21,40
    12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
    13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko <3
    15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
    29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
    09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
    30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
    20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
    07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧

0n88p2.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Naturka tylko Fizjomommy pisała o obrotach z brzucha na plecy, a my mówimy o obrotach z pleców na brzuch ☺️
    Alek jest super słodki ♥️

MalaMi nie jestem pewna czy o to ci chodzi, ale Lilka jak siedzi u mnie oparta na kolanach/udach to próbuje się podciągać tak do przodu jakby chciała siedzieć i w sumie nie podoba mi się to,mam wrażenie że to nie jest prawidłowe, ale muszę jutro podpytać fizjo

Pisala tez ze obroty z pleckow na brzuszek zazwyczaj sa okolo 5-6 miesiaca takie swiadome.

IMG-4234.jpg

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Pisala tez ze obroty z pleckow na brzuszek zazwyczaj sa okolo 5-6 miesiaca takie swiadome.

IMG-4234.jpg

Tak, ja wiem, że te obroty standardowo się pojawiają pozniej, dlatego pisałam MalejMi, że nie ma się co martwić.
    Ale w poście było o tym, że nie ma się co cieszyć z obrotów u noworodków czy 2-3 miesięcznych dzieci a propo tych obrotów z brzuszka na plecki, bo to zazwyczaj jest kwestia utraty równowagi i tego że dziecko nie umie stabilnie leżeć. :)

Choc dla mnie te obroty na brzuch wcale też nie są powodem do radości, bo stresuje mnie to jak mi się w nocy obraca w tym śpiworku. Niby mówią, że jak dziecko samo się obraca to nie ma ryzyka SIDS, ale i tak się niepokoje.

natkurka lubi tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Kasia95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, Blania śpi zupełnie bez niczego a tez mnie to stresuje :/ jak biorę ja do siebie to trzymam ja ręka jak chce sie przekręcić, ale ona się tylko wtedy denerwuje 🙈 ale jak się przekręci to za niedługo jest pobudka :/

💊 Euthyrox 50

12.07.2022 (8dpo) ⏸✊

0n88p2.png
  • Anulla1993 Nowa

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂
    Jestem tu nowa, właśnie z partnerem zaczynamy przygotowania do starań o dziecko.
    Mam synka z poprzedniego związku, który w tym roku skończy 11 lat, urodziłam młodo (miałam prawie 20lat) oczywiście nie był planowany ale kochamy go nad życie. Długo nie byłam gotowa na kolejne dziecko ponieważ poród trwał 26h a ciążę bardzo źle znosił mój organizm, prawie synka straciłam w 10tc, następnie poroniłam kolejnego aniołka.. myślałam że nigdy się nie przełamię a jednak po wielu latach nastał ten czas, on nie napierał wiedział że gdy będę gotowa powiem mu i tak zaczęła się nasza przygoda z badaniami, suplementami, witaminami, odstawianiem papierosów.. Chcemy się przygotować może jeszcze nie jesteśmy na etapie starań ale za miesiąc, może dwa ruszymy pełną parą i dobrze byłoby mieć wsparcie w osobach które również starają się o maluszka 😊

26.10.2012r.-syn❤️
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia95 wrote:
    Well, Blania śpi zupełnie bez niczego a tez mnie to stresuje :/ jak biorę ja do siebie to trzymam ja ręka jak chce sie przekręcić, ale ona się tylko wtedy denerwuje 🙈 ale jak się przekręci to za niedługo jest pobudka :/

To u nas się nawet nie budzi, ale stęka i się wije nerwowo 🙈 więc ja się od razu budzę i ja przekładam, chociaż to chyba syzyfowa praca. XD

Kasia miłego wypoczynku, Blanka wam przespała całą trasę w dzień?

Izet a ile Dominik zjada w ciągu dnia? Lilka na porcje zjada 90ml a czasem tylko 60ml, ale w ciągu dnia wychodzi jej tak 750-850ml.

age.png
  • Kasia95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    To u nas się nawet nie budzi, ale stęka i się wije nerwowo 🙈 więc ja się od razu budzę i ja przekładam, chociaż to chyba syzyfowa praca. XD

Kasia miłego wypoczynku, Blanka wam przespała całą trasę w dzień?

Izet a ile Dominik zjada w ciągu dnia? Lilka na porcje zjada 90ml a czasem tylko 60ml, ale w ciągu dnia wychodzi jej tak 750-850ml.

Tak, jechaliśmy z przystankami na jedzenie prawie 8 godzin i Blania 6,5 łącznie przespała 😊 ona nie lubi raczej siedzieć w foteliku i marudzi, wiec dostawała smoczka i zasypiała.

MałaMi91, wellwellwell, Izet lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox 50

12.07.2022 (8dpo) ⏸✊

0n88p2.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie po weekendzie u rodzicow gdzie byly srednie warunki do usypiania, Alek nauczyl sie zasypiac w wozku. Niemal wszystkie drzemki w dzien zasnie jezdzac chwile po domu. Mi to bardzo pasuje bo juz nie pasuje mu spanie na mnie bo mu niewygodnie a usypianie na lozku gdzie lezy obok to tez męczarna bo sie dlugo rzuca zanim zasnie.
    Tak sie zastanawiam czym skutkuje takie usypianie w wozku? Nie przyzwyczai sie za bardzo i pozniej inaczej nie usnie? Bo nie wszedzie da sie wniesc wozek etc.

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Natkurka, są jakieś ćwiczenia przed podcięciem? Kto u Was to zaproponował? Czym się objawia za krótkie wedzidelko u Was? Jak z karmieniem?
    Pytam, bo nasza logopedka uparla się, że trzeba podciąć, natomiast pediatra i cdl absolutnie tego nie zalecają. Choć ostatnie dni to katorga w karmieniu tzn denerwuje się, cmoka, odrywa i ulewa 🤯😭

Wellwell, u nas też są takie ataki płaczu, że aż się zapowietrza. Zupełnie bez powodu....

Czytając Wasze historie coraz bardziej zaczynam myśleć, że mój Franc to będzie high need baby 😢

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Hej dziewczyny!
    Natkurka, są jakieś ćwiczenia przed podcięciem? Kto u Was to zaproponował? Czym się objawia za krótkie wedzidelko u Was? Jak z karmieniem?
    Pytam, bo nasza logopedka uparla się, że trzeba podciąć, natomiast pediatra i cdl absolutnie tego nie zalecają. Choć ostatnie dni to katorga w karmieniu tzn denerwuje się, cmoka, odrywa i ulewa 🤯😭

Wellwell, u nas też są takie ataki płaczu, że aż się zapowietrza. Zupełnie bez powodu....

Czytając Wasze historie coraz bardziej zaczynam myśleć, że mój Franc to będzie high need baby 😢

Pediatra nam powiedziała, że te bezdechy afektywne są najczęściej genetyczne i żeby się dopytać rodziców czy któreś z nas tego nie miało. 😅
    A neurolog powiedziała, że to żadne pocieszenie dla nas, ale obserwuje, że częściej te bezdechy pojawiają się u inteligentnych dzieci. XD

MalaMi pytałam fizjo o to dźwiganie i mówiła dokładnie to co Kasia - na pewnym etapie dzieciaki zaczynają się dźwigać i to naturalne, jeśli to robią to nie jest źle, ale nie należy do tego zachęcać, bo nie jest to pozycja z której uczy się siadu 😊
    Pytałam też czy nie za szybko te obroty, to powiedziała, że poza kilkoma kluczowymi umiejętnościami jak trzymanie głowy to wszystkie inne mogą się pojawiać 1-2 miesiące szybciej lub później niz to co wynika z "tabelek". 😛

MałaMi91, MalaEw lubią tę wiadomość

age.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Hej dziewczyny!

U nas i pediatra i w Szpitalu powiedzieli ze wedzidelko okej. Pozniej koniecznie chcialam skorzystac z CDL chociaz syn sie dobrze przystawial ale nie bylam w stanie zniesc bólu na poczatku karmienia i liczylam ze CDL mi zaproponuje jakies. Dodatkowo mam spory biust i nie potrafilam syna nakarmic bo mi cyc uciekal. Wlasnie CDL powiedziala ze wedlug niej wedzidelko tak na granicy i zeby skonsultowac sie z neurolopeda. Poszlismy i wlansie powiedziala ze nie ma tragedii ale zalecila masaze. Masaze polepszyly sprawe ale wlasnie ona proponuje podciecie na ktore sie zdecydujemy. Póki syn jest maly i idzie jakos te masaze ogarnac ( 3 tygodnie przed podcieciem są masaze i 3 tyg po. Te przed bardziej skonplikowane. Po zabiegu tylko jedno cwiczenia ktore trwa w sumie 32 sekundy ( 4 razy po 8). Ogolnie nawet niewielkie problemy z wedzidelkiem moga powodowac problemy przy RD, wadt wymowy i wlasnie problemy z karmieniem. Nam karmienie idzie jako tako ale napewno nie jest idealnie bo z racji tego ze syn ma krotsze wedzidelko to jego jezyk nie pracuje idealnie i np mi tak klika na piersi, cmoka. Mam tez szybki wyplyw wiec w polaczeniu z tym nieidealnie dzialajacym jezykiem to robi sie problem. Mysle ze przez to tez syn ma jakies problemy brzuszkowe bo łyka powietrze.
    To co opisujesz pasuje do problemow z wedzidelkiem. Ja ci powiem ze zaufalabym logopedzie jednak. Tak jak mowie nam w szpitalu tez powiedzieli ze wszystko okej. Logopedka powiedziala ze po 3msc ssanie nie jest tak mocne. Ogolnie z wiekiem slabnie i wtedy moga byc wieksze problemy z karmieniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 14:48

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    U nas i pediatra i w Szpitalu powiedzieli ze wedzidelko okej. Pozniej koniecznie chcialam skorzystac z CDL chociaz syn sie dobrze przystawial ale nie bylam w stanie zniesc bólu na poczatku karmienia i liczylam ze CDL mi zaproponuje jakies. Dodatkowo mam spory biust i nie potrafilam syna nakarmic bo mi cyc uciekal. Wlasnie CDL powiedziala ze wedlug niej wedzidelko tak na granicy i zeby skonsultowac sie z neurolopeda. Poszlismy i wlansie powiedziala ze nie ma tragedii ale zalecila masaze. Masaze polepszyly sprawe ale wlasnie ona proponuje podciecie na ktore sie zdecydujemy. Póki syn jest maly i idzie jakos te masaze ogarnac ( 3 tygodnie przed podcieciem są masaze i 3 tyg po. Te przed bardziej skonplikowane. Po zabiegu tylko jedno cwiczenia ktore trwa w sumie 32 sekundy ( 4 razy po 8). Ogolnie nawet niewielkie problemy z wedzidelkiem moga powodowac problemy przy RD, wadt wymowy i wlasnie problemy z karmieniem. Nam karmienie idzie jako tako ale napewno nie jest idealnie bo z racji tego ze syn ma krotsze wedzidelko to jego jezyk nie pracuje idealnie i np mi tak klika na piersi, cmoka. Mam tez szybki wyplyw wiec w polaczeniu z tym nieidealnie dzialajacym jezykiem to robi sie problem. Mysle ze przez to tez syn ma jakies problemy brzuszkowe bo łyka powietrze.
    To co opisujesz pasuje do problemow z wedzidelkiem. Ja ci powiem ze zaufalabym logopedzie jednak. Tak jak mowie nam w szpitalu tez powiedzieli ze wszystko okej. Logopedka powiedziala ze po 3msc ssanie nie jest tak mocne. Ogolnie z wiekiem slabnie i wtedy moga byc wieksze problemy z karmieniem

Jakbym czytała swoją historię 🫣 Młody otwiera szeroko buzię podczas kp?
    Oglądam poglądowe zdjęcia ktorkiego wędzidełka i u nas tak źle to nie wygląda. W większości przypadków robi się takie "serduszko" na jezyczku....pójdziemy raz jeszcze na konsultacje, bo ćwiczenia które otrzymaliśmy nie przynoszą pożądanego efektu :( dodatkowo z kącika ust zaczelo wypływać mleko🤯

Edit: ponoć ćwiczenia, które wykonujemy są bardzo podobne do tych, które wykonuję się przed cięciem 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 15:13

event.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na 100% te cwiczenia sa podobne do tych ktore wykonuje sie przed cieciem bo my na poczatku mielismy takie zeby sprawdzic czy ono sie naciagnie, ale srednio czesto je wykonywalismy i ostTecznie padla decyzja o podcieciu. Teraz przed cięciem ona sa identyczne a nawet jedno nam odeszlo.
    Ja sie z ta decyzja nie kloce. Naprawde wole to podciac bo z tego jest wiecej korzysci. Duzo osob pisze o znacznej poprawie jakosci KP.
    I pamietaj ze te wedzidelka ocenia sie w skali 4 stopniowej. 1 najgorsze 4 lekkie. Alek ma na poziomie 3/4 a i tak zalecaja podciecie. W sieci moga byc wlasnie zdjecia tych najgorszych typow i moze sie wydawac ze u ciebie czy u nas jest okej. Zwlaszcza jak sie polega np na decyzji Szpitala. Kolezanka ma problemy z KP i rodzila w tym samym Szpitalu co ja. Zachecalam ja do odwiedzenia neurologpedy ale mowi ze NIE bo w Szpitalu mowili ze okej.
    Oprocz wędzidelka moze byc tez tak ze dziecko jest mocno ponapinane w buzi. Jateraz bardzo przykladam sie do tych masazy bo jesli nie bedzie odpowiednio przygotowane to nie wykonaja zabiegu i przepadnie termin ale np logopeda pokazala Nam takie cwiczenia rozluniajace policzki i jame ustna i ja po dotyku juz widze ze jest duuuuzo luzniej. Jak robie mu taka rybke sciskajac poliki to kiedys myslalam ze to takie pysie spasione od mleka a teraz jak sciskam to ma taka miękka buzke.

A czemu uwazasz ze Franko to HNB?

Edit - otwieral szeroko buzie ale teraz spłycił uchwyt i juz nie jest jak kiedys. Dodatkowo spi z otwartą buzią i ma języczek na dole zamist na gorze i to wlasnie z powodu krotszego wedzidelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 15:21

MalaEw lubi tę wiadomość

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkurka....Twoje argumenty mocno do mnie trafiają. Wszelkie Wasze "objawy" pokrywają się z naszymi. Nasze ćwiczenia to:
    Policzki "rozmienianie" drobnych,
    masaż potylicy, za uszkiem i pod żuchwa,
    Docisk na środek języka w dół,
    Palec na bok języka i wozek widłowy do góry,
    Dociskanie dna jamy ustnej podczas snu.
    Ćwiczymy się już 12 dni...2 lub 3 razy dziennie i efekty znikome. Spięcia też niestety są, ale nie tylko na buzi (osteopata i fizjo regularnie odwiedzany). Już sama nie wiem jak mogę Mu pomóc.
    Co do HNB, mam obawy z uwagi na atencję jakiej potrzebuje. Jest wciąż rozdrażniony, niespokojnie spi, bardzo łatwo go obudzić, uspokaja się tylko na rękach, na których chce być 24/7, bardzo łatwo wpada w impulsywny płacz. Nie lubi żadnych "operacji" na sobie typu przebranie, ćwiczenia itd.
    Wiem, że jeszcze za wcześnie na stwierdzenie HNB, ale, gdzies tzn z tyłu głowy się tego boję...

event.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Natkurka....Twoje argumenty mocno do mnie trafiają. Wszelkie Wasze "objawy" pokrywają się z naszymi. Nasze ćwiczenia to:
    Ćwiczymy się już 12 dni...2 lub 3 razy dziennie i efekty znikome. Spięcia też niestety są, ale nie tylko na buzi (osteopata i fizjo regularnie odwiedzany). Już sama nie wiem jak mogę Mu pomóc.
    Co do HNB, mam obawy z uwagi na atencję jakiej potrzebuje. Jest wciąż rozdrażniony, niespokojnie spi, bardzo łatwo go obudzić, uspokaja się tylko na rękach, na których chce być 24/7, bardzo łatwo wpada w impulsywny płacz. Nie lubi żadnych "operacji" na sobie typu przebranie, ćwiczenia itd.
    Wiem, że jeszcze za wcześnie na stwierdzenie HNB, ale, gdzies tzn z tyłu głowy się tego boję...

To twój Franek jest jak moja Lila, mały nerwusek co? 🙈
    U nas właśnie ten trzeci miesiąc = trzeci skok był najgorszy, ale zdaje się, że teraz jest już dużo lepiej, takze pociesze cię, że u ciebie pewnie też z czasem się poprawi. I o dziwo nawet jak mala nabyła teraz nowe umiejętności to jest w stanie coraz dluzej wytrzymać bez mojej uwagi. Ostatnio pisałam, że w bujaczku jest max 15 minut z zabawka, ale teraz już nawet i z 30 minut wytrzyma. 😁

MalaEw, Izet lubią tę wiadomość

age.png
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:

Mamy podobne cwiczenia i efekt wlasnie znikomy. Kasi Blanka tez miala wedzidelko 3 i cwiczenia i tez ostatecznie je podcieli. Ja juz nie kombinuje i robie to co mowia specjalisci. O negatywnych skutkach podciecia nie slyszalam. Ja sie w pewnym momencie przestraszylam czy my doczekamy do 9 sierpnia bo KP idzie Nam znacznie gorzej. Nie ma dramatu ale ja widze ze ten chwyt jest znacznie splycony i czesto mu wypada sutek z buzi

MalaEw lubi tę wiadomość

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, oby było tak jak mówisz! Jest nadzieja 🙃

Natkurka, masz rację. Jeśli ma to pomóc...a marzę o jak najdłuższym kp, to warto się zdecydować.
    Dziękuję Wam za rozmowę ❤️

natkurka lubi tę wiadomość

event.png
  • Izet Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę rzeczywiśce z tymi obrotami to macie racje. Wychodzi na to, ze te obroty z brzuszka na plecy sa przypadkowe w takim razie albo mały ma nieprawidłowe napięcie mięśniowe. Tym bardziej sie ciesze, ze na przyszły tydzień mamy umówionego tego fizjo.

@Well Dominik potrafi zjeść 1 l mleka na dobe. On ogólnie jest duży i wcina to mleko jak szalony. Je co 3h, rzadko co 3,5/4 i to jak go przeciągnę. Dlatego tez nie chce mu dawać co 3h 150 ml bo zaraz zrobię z niego ludzika Michelin 😅

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • MałaMi91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet, Well to sporo wasze maluchy jedzą, Tośka zjada 750-810ml, raz się zdarzyło 850ml na dobę, a i tak jest pampusna🙈
    Trochę się uspokoiłam z tymi obrotami, ma jeszcze czas☺️
    u nas dzisiaj mega ciężka noc i dzień, spałam może 3h😬 Toska płakała/ jęczała i wszedzie jej było źle, w wozku, bujaku, na macie, lozeczku, na rękach🤷🏻‍♀️ mam nadzieje ze dzisiejszej nocy będzie lepiej, a usnęła dopiero 30 min temu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 22:27

4.07 ⏸
    25.07 mamy ❤️ 😍
    8.09 Usg genetyczne👍🏻❤️
    3.11 Usg połówkowe - 353g zdrowej Antoniny 😍
    14.02 (35+6) 2500g Księżniczki
    15.03 Antosia🥰💖👣
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi91 wrote:
    Izet, Well to sporo wasze maluchy jedzą, Tośka zjada 750-810ml, raz się zdarzyło 850ml na dobę, a i tak jest pampusna🙈
    Trochę się uspokoiłam z tymi obrotami, ma jeszcze czas☺️
    u nas dzisiaj mega ciężka noc i dzień, spałam może 3h😬 Toska płakała/ jęczała i wszedzie jej było źle, w wozku, bujaku, na macie, lozeczku, na rękach🤷🏻‍♀️ mam nadzieje ze dzisiejszej nocy będzie lepiej, a usnęła dopiero 30 min temu..

Czyżby słynny regres snu wjechał pełną parą? :/

Wiesz co ja tak mniej więcej orientacyjnie podałam, ogólnie to teraz prowadzę w aplikacji dzienniczek i zapisuje wszystko i są dni że mała zje 690ml a są takie że i 890, zwykle zjada coś koło 750-780 😛 ona je bardzo różnie, zgłasza się co 2-2,5h więc raczej zjada mniejsze porcje po 60-90ml, ale bywa co któryś dzień że ja dopadnie jakiś większy głód i muszę dorabiać druga butle 🙈 mam nadzieję, że u nas z wagą wszystko ok, na cycku sama sobie regulowała ta ilość, a tutaj takie trochę zgadywanie jest jeszcze dla mnie 😛

age.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ