Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, polecam takie oczyszczenie, ja mialam swego czasu taki stop w sobie i bardzo dobrze mi to zrobilo, podczytywalam ale tak bardzo sie nie angazowalam w watek i zadbalam o siebie. To bardzo dobry pomysl. Trzymam za ciebie kciuki i wierze, ze w koncu nam takze sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 09:10

Kompotlinka lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka trzymam za Ciebie kciuki ♥️ odpoczywaj , ja jestem tu w sierpniu potem też pewnie zniknę na chwilę , będę miała remont na głowie i zmiany w pracy więc na luźno też chcę tu wrócić jak się nie uda teraz.
    Najważniejsze to myśleć o sobie i swoim spokoju głowy ♥️

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele i małpy 🫂

Sophie piękna kreseczka! Czekamy na betę ❤️

Kompotlinko rób przerwę, tylko koniecznie daj znać jak już będziesz po zabiegu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana 🫂 ❤️

Nigri, xSophie, MiśkaK, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Dziewczyny, są dwie kreski 😱 Ja chyba śnie, ręce mi się trzęsą

https://ibb.co/B2fMfNHj

Jeju gratuluję ❤️ piękna kreseczka 😊

Kompotlinka odpocznij i wróć do nas albo z dobrymi wieściami albo z nową energią, będziemy czekać 😊🤞🏻

Tak se dziś spojrzałam na to usg z wczoraj i widzę, że trochę więcej pęcherzyków się produkuje niż ostatnio (były 3) .. może to dobry znak 🤞🏻😊

Tofuszka, majskoko, lusix, xSophie, MiśkaK, Kompotlinka, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie gratulacje!! Piękna kreseczka🥹
    Ja dziś krew spuszczona, sprawdzam TSH, AMH i pakiet na pcos, zobaczymy co w jajnikach piszczy

Gosiaczkova, Konzzdi, Nikaaa_, mistyreal, xSophie, MiśkaK, Kompotlinka, Maalwii lubią tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z małym updatem. Kreseczka na owulakach w końcu ciemnieje (18dc).

Co prawda z pierwszego porannego moczu, ale z takiego zawsze była najjaśniejsza, więc jest nadzieja ❤️

Gosiaczkova, Foggy, Nikaaa_, majskoko, Konzzdi, Carlina, aaandzia, dzydzy, lusix, xSophie, MiśkaK, Kompotlinka, Gorzkax33333, mommytobe, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii niech to będzie pierwszy dzień Twojej ciąży, ściskam mocno ❤️
    Kompotlinka będzie tu Ciebie brakować! Ale czysta głowa jest najważniejsza i jeśli czujesz, że potrzebujesz przerwy to bardzo dobrze robisz ❤️
    Tofuszka owocnych starań w takim razie ❤️

Ja dzisiaj rano byłam na kontrolnych badaniach i czekam na wyniki. Mam nadzieję, że insulina spadła bo ostatnio miałam wynik wystrzelony w kosmos. Przy okazji zrobiłam też progesteron bo dzisiaj 8dpo, oby wynik był ładny 🤭

Konzzdi, mistyreal, Tofuszka, MiśkaK, Kompotlinka, xSophie lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Uchwyt na słuchawki gamingowe mocowany do ściany, w kształcie rozciągniętego kotka ❤️

Mój drukuje z oszczędności, też z gotowców:) ogólnie gra w gry bitewne - przy tym ile kosztują oryginalne figurki i jak wiele ich potrzeba do grania to oszczędność możemy liczyć chyba w tysiącach złotych. Drogie hobby sobie znalazł 😂

Mój też gra w coś takiego :o Warhammer. Składa figurki, maluje. Pyta się mnie czasem o kolory zbroi, a ja już nie mam pomysłów i mu przytakuję 😆

Tofuszka lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka to dobrze Ci zrobi!🌸Choc bedzie mi tu Cie brakowac, zawsze znajdziesz dla kazdej z nas dobre slowo 🤭🤍 Daj koniecznie znac po zabiegu!

Ja dziewczyny przetrawilam caly wczorajszy dzien. Mam pytanie do dziewczyn z ENDO.
    Moj ginekolog do ktorego chodze od roku zalecil mi by zrobic laparoskopie (chyba nie ma juz na mnie pomyslu) choc w usg i na histeroskopii nic nie wyszlo i wszystkko wyglada OK , ale miewam czasem brazowe plamienia. Stad propozycja laparoskopii, ale trzeba zaplacic 600zl za zel na zrosty.
    Na wczorajszej wizycie w klinice (pod katem Iinvitro) pani doktor powiedziala ze nie widzi powodu zeby mnie ciąc, ze lepiej zrobic specjalistyczne usg ktore jest bardzo dokladne o wykrywa ewentualne zmiany endometrialne, jego koszt to 1000zl, a przynajmniej nie bede cięta bo to juz zawsze ingerencja. Powiedziala ze nie widzi na razie potrzeby a usg zawsze mozna wykonac w kazdej chwili jak bezzie potrzeba, a juz sam żel przy operacji to te 600zl wiec i tu i tu sa koszty.
    Czy ktoras z Was robila takie usg specjalistyczne? Czy mozecie mi cos doradzic? Wolalabym nie byc kolejny raz usypiana i cięta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 10:03

Carlina, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie gratulacje ! daj znać jak beta! :)

Kompotlinka , odpocznij i wróć do Nas z naładowanymi bateriami!

Tule za biele i wredne @

xSophie, MiśkaK, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie ale ładna kreska ☺️

Andzia może jednak coś się tam przedostało :D Jest takie powiedzenie, że coś jest ,,proste jak je*anie" i mam takie mhm...na pewno

Kompotlinka, odpoczywaj 🙏

aaandzia, xSophie, Kompotlinka lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Kompotlinka to dobrze Ci zrobi!🌸Choc bedzie mi tu Cie brakowac, zawsze znajdziesz dla kazdej z nas dobre slowo 🤭🤍 Daj koniecznie znac po zabiegu!

Ja dziewczyny przetrawilam caly wczorajszy dzien. Mam pytanie do dziewczyn z ENDO.
    Moj ginekolog do ktorego chodze od roku zalecil mi by zrobic laparoskopie (chyba nie ma juz na mnie pomyslu) choc w usg i na histeroskopii nic nie wyszlo i wszystkko wyglada OK , ale miewam czasem brazowe plamienia. Stad propozycja laparoskopii, ale trzeba zaplacic 600zl za zel na zrosty.
    Na wczorajszej wizycie w klinice (pod katem Iinvitro) pani doktor powiedziala ze nie widzi powodu zeby mnie ciąc, ze lepiej zrobic specjalistyczne usg ktore jest bardzo dokladne o wykrywa ewentualne zmiany endometrialne, jego koszt to 1000zl, a przynajmniej nie bede cięta bo to juz zawsze ingerencja. Powiedziala ze nie widzi na razie potrzeby a usg zawsze mozna wykonac w kazdej chwili jak bezzie potrzeba, a juz sam żel przy operacji to te 600zl wiec i tu i tu sa koszty.
    Czy ktoras z Was robila takie usg specjalistyczne? Czy mozecie mi cos doradzic? Wolalabym nie byc kolejny raz usypiana i cięta..

Też chętnie się dowiem, to badanie chyba się nazywa sonovaginografia... Może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie. Sama się zastanawiam nad wykonaniem takiego USG. Może jakiś specjalista polecany ? Bo domyślam się, że lepiej żeby to był ktoś kto będzie wiedział czego szukać. Więc podpinam się po temat 😊

majskoko lubi tę wiadomość

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takim najbardziej znanym ośrodkiem jest ,,Instytut Endometriozy" we Wrocławiu. Sama nie mam endo, ale dużo o nim słyszałam i nawet moja znajoma tam pojechała.
    Jeżeli chodzi o badania i podejście była naprawdę zadowolona. Ona akurat miała tam operację wycięcia zmian endo, chyba z 60 tysięcy kosztowała 😱 Na ten moment wiem, że wystąpiły komplikacje pooperacyjne, ale to była rozległa operacja w jej przypadku:(

majskoko, Carlina lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

69 kg, 168 cm wzrostu
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    xSophie ale ładna kreska ☺️

Andzia może jednak coś się tam przedostało :D Jest takie powiedzenie, że coś jest ,,proste jak je*anie" i mam takie mhm...na pewno

Kompotlinka, odpoczywaj 🙏

ale się uśmiałam ;p zrobiłaś mi dzień przy kawie ;D

Tofuszka kciuki za działania!

Tofuszka, Elgenda lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka , trzymam kciuki za zabieg i za wyniki męża, odpoczywaj :) ja mam takie love/hate z forum, albo przesiaduje tu godzinami i super to na mnie działa, lub wręcz odwrotnie, takze rób tak jak czujesz , my ci kibicujemy :)

mistyreal, Nigri, Tofuszka, Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Dziewczyny, są dwie kreski 😱 Ja chyba śnie, ręce mi się trzęsą

https://ibb.co/B2fMfNHj

Tak są !! Gratulacje!😁🥳🥳🥳

xSophie lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Mój też gra w coś takiego :o Warhammer. Składa figurki, maluje. Pyta się mnie czasem o kolory zbroi, a ja już nie mam pomysłów i mu przytakuję 😆
    O to to. Mój gra w czterdziestkę (Warhammer40k) i w Trench Crusade. Zaraziłam się od niego malowaniem figurek 😂 Po miesiącu regularnego malowania malowałam już lepiej od niego 😂 Ale ja figurki do planszówek, albo takie które mi się zwyczajnie podobają - teraz na przykład maluję leśną wróżkę 🦋✨

Konzzdi, Elgenda lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Nigri Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:

Zrobiłabym tak jak babka ginekolog ci doradziła l,inwazyjne metody lepiej sobie odłożyć gdy już nie będzie innego wyjścia. Zresztą każde endo jest w innym stopniu zaawansowania lepiej najpierw ustalić czy w ogóle taki zabieg jest potrzebny. Ja osobiście nie miałam robionego, ani jednego ani drugiego, ale też nie mam mocno zaawansowanej endometriozy.

Tofuszka, majskoko lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Kompotlinka , trzymam kciuki za zabieg i za wyniki męża, odpoczywaj :) ja mam takie love/hate z forum, albo przesiaduje tu godzinami i super to na mnie działa, lub wręcz odwrotnie, takze rób tak jak czujesz , my ci kibicujemy :)
    Nie jesteś sama. Chyba wiele z nas tak ma. Mimo że wszystkim się kibicuje to boli jak co chwilę ktoś nowy przychodzi i odchodzi z dwiema kreseczkami, a u nas nadal brak dwóch kresek 🫂 choć ja też do najstarszych forumowiczek nie należę, bo dołączyłam pod koniec kwietnia, ale to i tak 3 miesiące już

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• lusix Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie wow, ale wyraźna krecha, które dpo? Gratulacje! 🍀🍀🍀

Tofuszka, owocnych starań!

Kompotlinka, odpoczywaj i dawaj znać jak zabieg, trzymam kciuki ☀️

Ja dzisiaj wszystko na wariackich papierach, bo córka mocno gorączkuje od 4 - w niedziele mamy zaplanowane urodziny, więc perfect timing 😒 Krew spuszczona, a teścik z dzisiaj 🤩

https://ibb.co/XkyYxJ9h

Tofuszka, Konzzdi, dzydzy, Lucy_26, Foggy, MiśkaK, Nigri, Kompotlinka, Gosiaczkova, Marcycha, Gosik0205, aaandzia, KamilaAnt2026, mommytobe, Maalwii, xSophie, Lisia00 lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g

23.07 - 20,5 mIU/ml
    27.07 - 202 mIU/ml ❤️
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ