Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinszja wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jeszcze się nie udzielałam i raczej jestem obserwatorem, ale muszę się kogoś poradzić bo zwariuję.
    Cześć!
    Mianowicie:
    W poprzednich dniach temperatura wahała się od 36.1 do 36.4
    12dc temp 36.0, LH pozytywny
    13dc temp 36,3 (tutaj była raczej owulacja)
    14dc temp 36.7
    15dc temp 36.4 (dzisiaj)

Czy wiecie może dlaczego temperatura mogła spaść w 15dc? Czy ktoś tak miał?
    Cześć! Ja mierzę bbt codziennie i takie wahania się zdarzają. Najważniejsze że temperatura trzyma się powyżej stanu sprzed owulacji. A szczerze to nawet jednodniowy spradek do temperatury przed owu może się zdarzyć. Przy 36.0 przed owu 36.4 po jest całkowicie ok. Być może 36.7 był jednorazowym skokiem :)

No i tak jak Carlina pisze - łatwiej będzie nam pomóc spoglądając na wykres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 13:39

Carlina lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Foggy tule mocno :(
    J.ss 🫂

Nigri masz racje, tymbardziej, ze nie ma u mnie zadnych podejrzen i widocznych zmian za wyjatkiem tego czasem plamienia brazowego. Dobrze prawisz, opka to duża ingerencja… poszukam dobrego usg🤍 choc pani doktor mowi ze to nie trzeba na juz, u nas wazniejszy teraz jest kariotyp, wiec oszczędzamy na to badanie bo ono nie jest refundowane z programu 🙈

Wlasnie dostalam wyniki AMH 1,67
    W sierpniu 2024 nialam 2,87
    Mam wrazenie ze jakos mocno spadlo🫣

Akurat plamienia nie muszą być wcale od endometriozy. 😉
    Na spokojnie się przebadasz po kolei, endometrioza którą nie jest zaawansowana nie jest przeszkodą w poczęciu bobasa można sobie ja zostawić na koniec.

majskoko lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Nie jesteś sama. Chyba wiele z nas tak ma. Mimo że wszystkim się kibicuje to boli jak co chwilę ktoś nowy przychodzi i odchodzi z dwiema kreseczkami, a u nas nadal brak dwóch kresek 🫂 choć ja też do najstarszych forumowiczek nie należę, bo dołączyłam pod koniec kwietnia, ale to i tak 3 miesiące już
    Niestety, ale to prawda, mimo że każdej kobiecie kibicuje i trzymam kciuki to jednak jak ktoś się pojawia na miesiąc-dwa i znika z dwoma kreskami to jednak jest ból. Ja już tu jestem chyba od listopada.

ale oczywiście gratuluje wszystkim kobietkom, obyście miały nudne ciąże i zdrowe bąbelki w brzuszku <3

Nikaaa_, xSophie, emmac, mistyreal lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy, J.ss 🫂🫂

Amelia, u mnie też po 5 minutach będą lądować w koszu bez ponownego ich odszukiwania :/
    Może daj sobie jeszcze kolejne 2 lub 3 cykle z Encortonem, zanim zaczniecie się dalej zastanawiać 💔

Tofuszka, chyba nam się zgrają owulacje 😄 Tak obserwuję, że dzisiaj lub jutro będzie pik patrząc na owulaki. Śluz też bardziej płodny. Jutro rano idę na monitoring 🙈 Trochę się boję tego co mi gin powie.

Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, Foggy lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Niestety, ale to prawda, mimo że każdej kobiecie kibicuje i trzymam kciuki to jednak jak ktoś się pojawia na miesiąc-dwa i znika z dwoma kreskami to jednak jest ból. Ja już tu jestem chyba od listopada.

ale oczywiście gratuluje wszystkim kobietkom, obyście miały nudne ciąże i zdrowe bąbelki w brzuszku <3

Ja jestem z forum od maja, też niedługo, ale starania już trochę trwały jednak. Powiem szczerze że przyszłam już podłamana, ale forum podniosło mnie na duchu. Jakoś cudze kreski sprawiły że to uczucie beznadziei minęło i oczywiście atmosfera tu panującą też zrobiła swoje.😁

Konzzdi, Tofuszka, aaandzia, Nikaaa_, Marcycha, majskoko, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:

to faktycznie bardzo długo tu jesteś, ale w takim razie szybko znalazłaś to forum. Ja na początku nie myślałam w ogóle o szukaniu społeczności - dopiero po roku zaczęłam tego potrzebować, bo byłam już strasznie zrezygnowana i sfrustrowana.

Byłam chwilę na Reddicie ale tam jest naprawdę dużo ludzi, nie ma takiej kameralnej atmosfery. Na discordzie szukałam, ale nie znalazłam, aż w końcu trafiłam tu i nie żałuję bo odzyskałam trochę chęci i nadziei. <3

Trzymam za Ciebie kciuki i wierzę że przejdziesz niedługo na fioletową stronę <3

aaandzia, Nigri, Marcycha, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ja jestem z forum od maja, też niedługo, ale starania już trochę trwały jednak. Powiem szczerze że przyszłam już podłamana, ale forum podniosło mnie na duchu. Jakoś cudze kreski sprawiły że to uczucie beznadziei minęło i oczywiście atmosfera tu panującą też zrobiła swoje.😁
    no, a bycie prowadzącą zmusiło Cię do zostania z nami nieco dłużej haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 13:55

Elgenda, aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• mommytobe Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Dziewczyny, są dwie kreski 😱 Ja chyba śnie, ręce mi się trzęsą

https://ibb.co/B2fMfNHj

Jeeej gratulacje!!! 🥳

xSophie lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny aż się boję głośno mówić, ale mam takie poczucie że to ten cykl… brajan jednak wjechał mimo tego że głowa luźniejsza i nie szaleje z testami. Mdli mnie dzisiaj i oczywiście już myślę o jednym… jeśli się nie uda w lipcu to sierpień odpuszczam też forum. I tak w sierpniu płodne wypadają idealnie w połowie wyjazdu mojego męża także nic się nie uda zdziałać. Trzymajcie kciuki please…

Edit: jeszcze piersi mnie bolą po bokach, jak nigdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 15:01

Konzzdi, aaandzia, Nikaaa_, xSophie, MiśkaK, Nigri, Marcycha, lusix, Gosiaczkova, Foggy, KamilaAnt2026, mistyreal, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs

mommytobe
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe trzymam kciukasy mocno <3

mommytobe lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Maalwii kochana widzimy się w sierpniowym wątku ❤️ powodzenia 🍀

A ja stwierdziłam że nie będę robić sobie tego i następnym razem nie będę szła na betę bo sproo nerwow mnie to kosztowało, aa i test po 5 minutach od razu ląduje w koszu bo też mi narobił nadziei😏
    Zaczynam się zastanawiać czy jest jeszcze jakaś szansa na naturalne poczęcie :(

Oczywiście że się widzimy prędzej czy później w końcu się uda wierzę w to.. 🤞🏼

Myślę że warto byłoby zrobić sobie taki deadline że dajecie sobie jeszcze czas z tym wszystkim co zrobiłaś do tej pory podczas nieobecności na forum, a potem naprawdę udać się do kliniki żeby jakiś specjalista w tej dziedzinie pomógł ❤️
    Chodź mam jeszcze nadzieję że kolejne cykle przyniosą upragnione dwie kreski, mocno Cię ściskam i nie poddawaj się 🍀

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommytobe trzymam kciuki 🥰

U mnie 14dc i zaczynam powoli czuć lewy jajnik, śluz płodny jest, więc fajnie. Teraz pytanie czy mój mąż wytrzyma presję 😆

aaandzia, mommytobe, Konzzdi, Tofuszka, MiśkaK, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    A ja dziewczyny aż się boję głośno mówić, ale mam takie poczucie że to ten cykl… brajan jednak wjechał mimo tego że głowa luźniejsza i nie szaleje z testami. Mdli mnie dzisiaj i oczywiście już myślę o jednym… jeśli się nie uda w lipcu to sierpień odpuszczam też forum. I tak w sierpniu płodne wypadają idealnie w połowie wyjazdu mojego męża także nic się nie uda zdziałać. Trzymajcie kciuki please…
    Trzymam kciuki ❤️ my chyba lecimy z cyklem dość równo prawda? 🤭

mommytobe lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommytobe trzymam kciuki 🍀

Elgenda i Tofuszka owocnych starań 🌟 będziemy miały zbliżone testowanie pewnie 😀

Byłam podejrzeć moje jajo i już po owulacji widać dzisiaj 1dpo zaczynam odliczanie i uwaga w tym cyklu zamierzam czekać jak najdłużej z testowanie 😅 może ten cykl mnie nie przekonuje nadal, ale chcę się powstrzymać i powalczyć z własną głową 😅

mommytobe, Konzzdi, Tofuszka, Kompotlinka, Nigri, Marcycha, Gosiaczkova, MiśkaK, Foggy lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusix twoją kreseczka dziś też piękna!
    ja dokładnie nie wiem który dpo, bo w tym miesiącu nie wyczułam żadnej owulacji, nawet pomyślałam że jej nie ma 🫢
    według kalendarza z aplikacji dziś jest 14dpo i dzień przewidywanej miesiączki.
    a jutro beta 🙌 Ty też idziesz lusix na betę?

KamilaAnt ja wierzę, że na każdą osobę przyjdzie czas i wierzę mocno, że każda znajdzie swoją kropeczkę w końcu ❤️

bardzo trzymam za was kciuki dziewczyny BARDZO! 🙌

mommytobe, aaandzia lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Trzymam kciuki ❤️ my chyba lecimy z cyklem dość równo prawda? 🤭

Tak, dokładnie 😘
    Dziękuję 💕

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs

mommytobe
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Mommytobe trzymam kciuki 🍀

Elgenda i Tofuszka owocnych starań 🌟 będziemy miały zbliżone testowanie pewnie 😀

Byłam podejrzeć moje jajo i już po owulacji widać dzisiaj 1dpo zaczynam odliczanie i uwaga w tym cyklu zamierzam czekać jak najdłużej z testowanie 😅 może ten cykl mnie nie przekonuje nadal, ale chcę się powstrzymać i powalczyć z własną głową 😅
    no to piątka! Też zamierzam w tym cyklu nie testować zbyt wcześnie. Myślę że tak 12dpo (bo tak 2-3dpo zacznę brać proga to tak akurat). Nie będzie łatwo 😅

Nigri, aaandzia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• J.ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzaskam ostatni tez w sobote i potem czekam na @, troche odpuscilam branie ovarinu bo zapomnialam go ze soba na urlop ale mam nadzieje ze ten nagly chwilowy brak nie spowoduje, ze cykl znowu sie rozwlecze :p

Ja jestem juz dlugo i w sumie ze starej ekipy to tylko Malwi sie udziela, a tak to na szczescie dziewczyny juz pozachodzily. Tez mi przykro jak ktos wpada i wypada, wiadomo taka troche zazdrosc i troche boli.

Ja nie mam juz dla nas planu… Czekam na wyniki hormonow w sumie minely 2 msc, musi sie umowic na badanie nasienia i zobaczymy, ja in vitro na razie wykluczam ale coraz bardziej mi te mysli kraza kolo glowy ze co jak sie nie bedzie udawalo nadal naturalnie? Zaraz minie rok.. ☹️

mistyreal lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny, mam faktycznie pozytywnego owulaka już! Jestem w szoku nigdy nie miałam tak szybkiego piku :D

J.ss trzymam kciuki żeby cykl się nie rozjechał. A mogę zapytać który jesteś rocznik, że takie rozważania? Widzę że czynnik męski, ale to da się poprawić

Nigri, Gorzkax33333, lusix, xSophie, mommytobe, Gosiaczkova, MiśkaK, majskoko, Foggy, Dawdler34, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Nigri Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    no, a bycie prowadzącą zmusiło Cię do zostania z nami nieco dłużej haha :D

Jakoś nie narzekam Mi tu dobrze. 😁

Tofuszka, Elgenda lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ