Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ja trzaskam ostatni tez w sobote i potem czekam na @, troche odpuscilam branie ovarinu bo zapomnialam go ze soba na urlop ale mam nadzieje ze ten nagly chwilowy brak nie spowoduje, ze cykl znowu sie rozwlecze :p

Ja jestem juz dlugo i w sumie ze starej ekipy to tylko Malwi sie udziela, a tak to na szczescie dziewczyny juz pozachodzily. Tez mi przykro jak ktos wpada i wypada, wiadomo taka troche zazdrosc i troche boli.

Ja nie mam juz dla nas planu… Czekam na wyniki hormonow w sumie minely 2 msc, musi sie umowic na badanie nasienia i zobaczymy, ja in vitro na razie wykluczam ale coraz bardziej mi te mysli kraza kolo glowy ze co jak sie nie bedzie udawalo nadal naturalnie? Zaraz minie rok.. ☹️

Nie no na pewno chwilowe przerwanie brania nic nie zmienia

Mam niestety wrażenie że tutaj osiadłam.. i fakt zostałam ja, Ty i Amelia z starej ekipy trochę to przykre 😔 zdecydowanie wiem o czym mówisz..

Może w klinice ktoś wam pomoże i niekoniecznie to musi być od razu IVF

Amelia96, mistyreal lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss 🫂🫂🫂 tak jak Malwii pisze, że w klinice chyba mają różne ścieżki działania zanim ktoś zdecyduje się na invitro. Chociaż w tym temacie to ja zielona jestem. Tulę Cię mocno i wierzę, że w końcu zobaczysz ⏸️

Tofuszka ja też tak do 12 dpo poczekam i też od jutra mam brać proga. Jestem mega ciekawa czy będę miała te plamienia czy nie 🫣

Tofuszka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Kurde, dziewczyny, mam faktycznie pozytywnego owulaka już! Jestem w szoku nigdy nie miałam tak szybkiego piku :D

J.ss trzymam kciuki żeby cykl się nie rozjechał. A mogę zapytać który jesteś rocznik, że takie rozważania? Widzę że czynnik męski, ale to da się poprawić

Ja jestem 94, a moj maz 91. Ja mam juz jedno dziecko osmioletnie, ale wspolnego nie mamy zadnego. Da sie poprawic tylko ze u nas ta koncentracja jest bardzo mala :/
    I ruchu A nie ma wgl.

Malwi, ja tez mam wrazenie ze tu osiadlam i zagrzalam miejce na amen.

Andzia, trzymam kciuki zeby nie bylo juz plamien, dawaj znaki jak sytuacja 🤞🏻

Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malwi, ja tez mam wrazenie ze tu osiadlam i zagrzalam miejce na amen.

Mam nadzieję mimo wszystko że wkrótce nasz los się odmieni..

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu znowu skok TSH... Teraz do 6, nie wiem o co chodzi mojej tarczycy ale niech się uspokoi
    6 tygodni temu miałam 0,027 i endo zmniejszyła mi dawkę, poprzednio przy mniejszej dawce miałam 2,8 a teraz taki skok wtf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 16:33

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH 2,25 uffff kamień z serca
    Reszta wygląda też normalnie FSH 7, estradiol 45, lh 17 - tu trochę za dużo ale chyba nieznacznie
    Czyli nadal nie wiem co mi jest, no może poza tym że własna tarczyca mnie nienawidzi

Gosiaczkova, Amelia96 lubią tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    AMH 2,25 uffff kamień z serca
    Reszta wygląda też normalnie FSH 7, estradiol 45, lh 17 - tu trochę za dużo ale chyba nieznacznie
    Czyli nadal nie wiem co mi jest, no może poza tym że własna tarczyca mnie nienawidzi

Masz zdiagnozowane pcos? Bo stosunek LH do Fsh tak wyglada.
    Super, ze dobre wyniki ❤️

Foggy lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Masz zdiagnozowane pcos? Bo stosunek LH do Fsh tak wyglada.
    Super, ze dobre wyniki ❤️

Jeden lekarz twierdził że może tak a drugi że nie ma tak że może i coś tam zmierzył w usg i powiedział że nie mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 16:49

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na forum w zasadzie też średnio sie udzielam, tez love/hate, odstawiłam anty w kwietniu rok temu ale na forum jestem od kwietnia tego roku na nowo ( wtedy poronilam). I jak widzę ze ktos po miesiącu czy dwóch sie cieszy to i cieszę sie i mi smutno. Normalne pewnie dla wszystkich staraczek.

U mnie 5dc, miesiac temu ovu było w 8dc, dzis chce sie zapisać na 11 dc na monitoring i po przepisanie zastrzyku ale zastanawiam sie jak go przewiozę jadąc na wakacje 7h a ma byc w lodówce:-/

Dawdler34, mistyreal lubią tę wiadomość

🥺2026
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    I tak bardzo ladne amh 😊
    Ja mam 0,6 😶 a lekarka mówiła mi, ze ostatnio pacjentka miała 0,122 i zaszła w ciążę, więc nie ma co się tym przejmować za bardzo 😊 a jedynie ewentualnie nie odwlekać zbyt długo ewentualnych planów na powiększenie rodziny .

Oooo ok! To ta roznica mnie tak przerazila ale to w takim razie jest dobrze! Dziekuje za Twoj komentarz i podniesienie na duchu 🤍🤍🤍

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi było też trochę głupio, że przyszłam tu w 1 cyklu starań, a w drugim się udało. Tzn kurcze nie wiem jak to opisać, bo ja jeszcze nie dowierzam, że jestem w ciąży. Chodzi mi o to, że bardzo rozumiem to, jak ktoś się stara bardzo długo i mu nie wychodzi, a tu nagle ktoś w 1 czy 2 cyklu zachodzi. Wtedy pojawia się taki diabełek w głowie w stylu “co jest ze mną nie tak, że inni mogą a ja nie”. Ale powiem wam dziewczyny, że nic z wami nie jest nie tak. Jesteście silne i wiem, że jesteście w stanie stworzyć tego małego człowieczka ❤️ Słońce wyjdzie dla każdego z nas. Pamiętajcie, że dopóki walczycie to nadzieja zawsze jest i nie można pozwolić temu diabelkowi w głowie się zadomowić.

majskoko, Tofuszka, Kompotlinka, Gosik0205, lusix, mistyreal, Lisia00 lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Mi było też trochę głupio, że przyszłam tu w 1 cyklu starań, a w drugim się udało. Tzn kurcze nie wiem jak to opisać, bo ja jeszcze nie dowierzam, że jestem w ciąży. Chodzi mi o to, że bardzo rozumiem to, jak ktoś się stara bardzo długo i mu nie wychodzi, a tu nagle ktoś w 1 czy 2 cyklu zachodzi. Wtedy pojawia się taki diabełek w głowie w stylu “co jest ze mną nie tak, że inni mogą a ja nie”. Ale powiem wam dziewczyny, że nic z wami nie jest nie tak. Jesteście silne i wiem, że jesteście w stanie stworzyć tego małego człowieczka ❤️ Słońce wyjdzie dla każdego z nas. Pamiętajcie, że dopóki walczycie to nadzieja zawsze jest i nie można pozwolić temu diabelkowi w głowie się zadomowić.

Nikomu nie powinno byc glupio🫶🏻 Cieszymy sie szczesciem kazdej jednej z Was, ktorej sie uda, niezaleznie ile sie stara! Tak samo prywatnie jak ktos mi mowi ze jest w ciazy to szczerze sie ciesze, bo nikt nie jest winien temu, ze sie komus innemu nie udaje. Widocznie to jeszcze nie nasz czas i tyle🥹🤍
    Tobie duzo zdrowka, rosnijcie zdrowo!

Ps. U mnie nadal kreski widoczne, ciekawa sprawa, jutro kontrolnie zrobie ta bete 🤨🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 17:22

xSophie, Marcycha, Gosiaczkova, lusix, Lisia00 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Jezu znowu skok TSH... Teraz do 6, nie wiem o co chodzi mojej tarczycy ale niech się uspokoi
    6 tygodni temu miałam 0,027 i endo zmniejszyła mi dawkę, poprzednio przy mniejszej dawce miałam 2,8 a teraz taki skok wtf
    to chyba kwestia hashimoto, co? Z tego co kojarzę to przy hashimoto potrafią być duże wahania. Niektórzy lekarze mówią żeby samodzielnie sobie regulować dawkę i tylko wskazują w zakresie jakich dawek działać. Oczywiście na podstawie badań krwi. Znam jedną dziewczynę która tak właśnie się z lekarzem dogadała

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkim kibicuje mocno ❤️ dzięki dziewczyny że się podzieliłyście swoimi odczuciami widać, że i w tej kwestii nie jestem sama :) ale rotacja u nas w tematqch jest duża a to znaczy że na nas dłużej starających się też jest szansa że się uda 😊😊

Tofuszka, xSophie, majskoko, aaandzia, Kompotlinka, Gosik0205, mistyreal lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    to chyba kwestia hashimoto, co? Z tego co kojarzę to przy hashimoto potrafią być duże wahania. Niektórzy lekarze mówią żeby samodzielnie sobie regulować dawkę i tylko wskazują w zakresie jakich dawek działać. Oczywiście na podstawie badań krwi. Znam jedną dziewczynę która tak właśnie się z lekarzem dogadała
    Aha no to może sama sobie zwiększę. Krótko wiem o Hashimoto bo dopiero od grudnia i jeszcze nie kumam do końca jak to działa

Sophie no wiadomo że zazdrościmy, ale to nie musi być toksyczna zazdrość, to specyficzny temat bo w dużej mierze nie mamy na to wpływu i czuć bezsilność

Majskoko pokaaaaaż

Tofuszka, xSophie lubią tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego meza testosteron i estradiol doslownie wywalony w kosmos po 1,5 msc kuracji clo. Nawet nie wiem co robic, ktos byl w podobnej sytuacji? Co zaleca androlog? A bral tylko pol tabletki co dwa dni.

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Aha no to może sama sobie zwiększę. Krótko wiem o Hashimoto bo dopiero od grudnia i jeszcze nie kumam do końca jak to działa

Sophie no wiadomo że zazdrościmy, ale to nie musi być toksyczna zazdrość, to specyficzny temat bo w dużej mierze nie mamy na to wpływu i czuć bezsilność

Majskoko pokaaaaaż

photo-output.jpg

Opisalam wam. No ale nadal moze to byc po zastrzyku. Jutrzejsze wyniki pokazą

Tofuszka, Foggy, xSophie lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    photo-output.jpg

Opisalam wam. No ale nadal moze to byc po zastrzyku. Jutrzejsze wyniki pokazą
    Ile jesteś dpo? :)

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Nie no na pewno chwilowe przerwanie brania nic nie zmienia

Mam niestety wrażenie że tutaj osiadłam.. i fakt zostałam ja, Ty i Amelia z starej ekipy trochę to przykre 😔 zdecydowanie wiem o czym mówisz..

Może w klinice ktoś wam pomoże i niekoniecznie to musi być od razu IVF
    dziewczyny przy was to ja jestem weteranką😏 J. ss też rozmyślam o in vitro chociaż zawsze broniłam się przed tym rękami i nogami, ale jak nie będzie wyjścia to pewnie się zdecydujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 19:51

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Ile jesteś dpo? :)

Tego nie wiem, 13.07 do poludnia mialam ovitrelle ale pecherzyk byl juz dojrzaly wiec mogl peknac od razu lub do 2 dni.

Amelia96 ile sie staracie? 🤍 my od konca 2022, leczenie od 2023🥹🌸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 20:01

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ