Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha ja używam domowe laboratorium i tylko na nich potrafię wyłapać pik. Dziś np jednocześnie robiłam też testeo i horien medical i tylko na domowym lab był pik.

Ale wielokrotnie na forum pojawia się info o testach easy@home - testy z amazona, od twórców apki Premom. Podobno są najbardziej czułe i dobrze się sprawdzają u dziewczyn które mają problem z wyłapaniem piku. Ja jeszcze ich nie testowałam, bo mam zapas owulaków.

Lecę spać, znowu się zasiedziałam. Dobranoc 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 00:28

Marcycha, aaandzia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    A powiedz proszę czy mierzysz temperature rośnie spada ?

Niee, nigdy ani przy owulce ani testach nie mierzyłam:)

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Trzymam za was kciuki by wreszcie się udało mieć tego tak wyczekanego i wystaranego kropka 🤞🏻
    My nie wykluczamy pomocy kliniki czy ivf w przyszłości.

Dziś całe moje mierzenie tempki poszło się walić bo coś się przeziębiłam 😞 pół nocy nie mogłam spać przez zawalony nos i Katar w gardle ... 😶 a o 14 jeszcze mam USG nadnerczy i muszę być na czczo .. nie wiem jak dziś przetrwać ten dzień

aaandzia lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu,ja używam easy home,a wcześniej horien medical,obydwa mi się spoko wybarwiały:)

U mnie na dzień dobry małpa:/

Carlina, Marcycha lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Marysiu,ja używam easy home,a wcześniej horien medical,obydwa mi się spoko wybarwiały:)

Słonecznik, przykro mi 🫂 i przybijam piątkę, u mnie ta sama sytuacja 🐒 z rana. Polubiłam przez przypadek, chciałam odpowiedzieć 🤭

Ja w tym miesiącu kupiłam easyhome i owulacyjne i ciążowe. Owulacyjne to zobaczymy. Jeśli chodzi o testy ciążowe, to wg mnie lepsze są facelle, bardziej czułe, jeśli ktoś wcześnie testuje. W tym miesiącu wyłapały mi taką ledwo widoczną kreseczkę, przez dwa dni się przebijała, ale na zdjęciu nie było jej widać. Na easyhome nic nie było. Więc może coś tam się podziało albo i nie 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 07:27

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

🫂🫂 może to będzie pierwszy dzień ciąży 😊✊🏻

Ja mam pakiet owulacyjnych z domowego labatorium i testów ciążowych pink

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 07:23

Dawdler34, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Jezu znowu skok TSH... Teraz do 6, nie wiem o co chodzi mojej tarczycy ale niech się uspokoi
    6 tygodni temu miałam 0,027 i endo zmniejszyła mi dawkę, poprzednio przy mniejszej dawce miałam 2,8 a teraz taki skok wtf
    U mnie wczoraj wynik TSH 0.030… 3 miesiące temu miałam 2.5. Za tydzień mam wizytę u endokrynologa, pewnie zmniejszy mi dawkę euthyroxu.
    Ale z dobrych informacji insulina spadła mi z 23 na 13, kwas foliowy w końcu jest na ładnym poziomie - 16,1, a progesteron 8dpo 16,10 😃

Konzzdi, Tofuszka, Marcycha, Kompotlinka, Carlina, Maalwii, MiśkaK, aaandzia, xSophie lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia wszystkim, bez względu na to co przyniesie 🌸
    Ja bylam na becie ale juz wlasciwie potwierdzic spadek, bo dzis rano test bardzo bardzo blady, na zdjeciu bylby ledwo widoczny.
    Sciskam Was wszystkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 07:38

Konzzdi, Nikaaa_, Gosiaczkova, MiśkaK, Gosik0205, xSophie lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, z tym tsh to ciężka sprawa, tak się staramy żeby utrzymać dobry poziom a organizm z nami nie współpracuje. Jeszcze gdyby się wiedziało dlaczego są aż takie wahania to można by coś z tym zrobić…
    Mi też tsh teraz spadło z 3,5 na 2,0 w ciągu 1,5 miesiąca. Endokrynolozki mówiła że tsh waha się naturalnie dobowo ale że powinny to być wartości wahania o 1 maksymalnie. Też mi zwiększyła dawkę euthyroxu i zobaczymy za 1,5 miesiąca

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Jejku, z tym tsh to ciężka sprawa, tak się staramy żeby utrzymać dobry poziom a organizm z nami nie współpracuje. Jeszcze gdyby się wiedziało dlaczego są aż takie wahania to można by coś z tym zrobić…
    Mi też tsh teraz spadło z 3,5 na 2,0 w ciągu 1,5 miesiąca. Endokrynolozki mówiła że tsh waha się naturalnie dobowo ale że powinny to być wartości wahania o 1 maksymalnie. Też mi zwiększyła dawkę euthyroxu i zobaczymy za 1,5 miesiąca
    Tak dokładnie, nawet nie wiadomo od czego to się tak waha :( chociaż chat GPT mi powiedział, że taki spadek jak u mnie może się też wiązać ze spadkiem masy ciała i wtedy TSH jest inaczej produkowane. A faktycznie od marca schudłam 7 kg więc może to serio ma wpływ 🤷‍♀️

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Hej dziewczyny miłego dnia wszystkim, bez względu na to co przyniesie 🌸
    Ja bylam na becie ale juz wlasciwie potwierdzic spadek, bo dzis rano test bardzo bardzo blady, na zdjeciu bylby ledwo widoczny.
    Sciskam Was wszystkie!

Dałam like zanim doczytałam druga część wiadomości. Nadal trzymam kciuki ✊🏻✊🏻byś jednak była w błędzie i by test źle pokazywał a beta przyrastala

majskoko lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pakiecik jak Gosiaczkova - owulki z domowego, testy z pinka
    pink mi pokazał ładną kreseczkę, także mam sentyment
    owulaków się ucze - może spróbuje easy home jak mi się skończą, bo ta apka premom wydaje się spoko, a wychodzi na to, ze mój pik to nie jest typowy pik jak krecha testowa (albo też nie umiem wychwycić/nie zgrywam się w czasie)

TSH jest okropne, ustawić na dobrym poziomie jest ciężko, a jeszcze ciężej utrzymać na tym poziomie... ja będę badać we wtorek, zobaczymy co tam się dzieje. Dodatkowo chce zrobić proga, to będzie 8-9dpo

Mój brajanek się próbuje przedrzeć :D temperatura mi się utrzymuje na wysokim poziomie (dzisiaj 36.86) i analizuje z temperaturami z lutego (zobaczyłam wtedy ⏸️) i miałam też wtedy wyższe niż zazwyczaj...ale nie mam za to innych objawów, więc to mnie uspokaja nieco :D

Konzzdi, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos TSH powiem wam moją sytuację. Ja mam za mała tarczycę, jak u noworodka więc od dawna badam i biorę leki. Sytuacja była taka że przy okazji wizyty u ginekologa i robienia w klinice badań miałam robione TSH które wyszło 1,4 w luxmedzie ( w tym momencie byłam bez leków bo miałam odstawione), za dobę poszłam na USG tarczycy gdzie lekarz stwierdził że z taką tarczyca niemożliwe żebym miała taki wynik bez leków. Powiedział żebym udała się do alabu lub diagnostyki bo luxmed przekłamuje wyniki. Poszłam do alabu za kolejną dobe ( czyli 2 doby od 1 wyniku) i miałam tsh 5. Niemożliwe jest żeby były takie rozbieżności w 2 doby, od tamtej pory tobie badania w alabie albo diagnostyce. Dużo moich pacjentów też narzeka na rozjazdy wyników w luxmedzie. Więc jak porównujcie wyniki to patrzcie aby to było to samo laboratorium tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 08:47

Tofuszka lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tulę za @ oby te cykle były tymi szczęśliwymi 🍀

Ja ciążowe mam easyhome, z rossmana lubię facelle, owulki robiłam z facelle tylko ich miało teraz miałam domowe labolatorium i fajnie się odbarwiały.

Marcycha, Carlina lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A propos TSH powiem wam moją sytuację. Ja mam za mała tarczycę, jak u noworodka więc od dawna badam i biorę leki. Sytuacja była taka że przy okazji wizyty u ginekologa i robienia w klinice badań miałam robione TSH które wyszło 1,4 w luxmedzie ( w tym momencie byłam bez leków bo miałam odstawione), za dobę poszłam na USG tarczycy gdzie lekarz stwierdził że z taką tarczyca niemożliwe żebym miała taki wynik bez leków. Powiedział żebym udała się do alabu lub diagnostyki bo luxmed przekłamuje wyniki. Poszłam do alabu za kolejną dobe ( czyli 2 doby od 1 wyniku) i miałam tsh 5. Niemożliwe jest żeby były takie rozbieżności w 2 doby, od tamtej pory tobie badania w alabie albo diagnostyce. Dużo moich pacjentów też narzeka na rozjazdy wyników w luxmedzie. Więc jak porównujcie wyniki to patrzcie aby to było to samo laboratorium tez

O kurcze, to ciekawa sytuacja. Na to bym w ogóle nie wpadła że jeszcze od laboratorium to może zależeć 🙈
    Ja akurat zawsze robię w tym samym ale dobrze wiedzieć

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Kurczę ale jestem zaskoczona tym luxmedem :o nie ukrywam, że większość wyników robię tam bo mam pakiet z pracy i nie chcę dodatkowo płacić w innych laboratoriach. Chociaż ostatnio prosiłam o skierowanie na kwas foliowy i był ogromny problem z wystawieniem chociaż wytłumaczyłam dokładnie z jakiego powodu chcę zbadać (wydaje mi się, że samo hasło starania o ciążę powinno być wystarczające 🙄). Im więcej korzystam z luxmedu tym mniej mi się tam podoba szczerze mówiąc.

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞

Aga992, majskoko, Gosiaczkova, Tofuszka, Gosik0205, Słonecznik90, Marcycha, Carlina, Kompotlinka, Dawdler34, Amelia96, lusix, Gajek, dzydzy, Konzzdi, mistyreal, Lisia00, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość

• Aga992 Znajoma

Wysłany: 24 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój lekarz też zawsze odradza robienie badań w luxmedzie, zwłaszcza progesteronu - mówi, że tam może mi wyjść nawet o połowę niższy niż np. badany w diagnostyce i że ten z diagnostyki jest wynikiem bardziej wiarygodnym.

🙆‍♀️'92 💁‍♂️'90

Starania od 06.2020 r.
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik 🫂 W sumie to dojrzewanie słonecznika będzie teraz 😉 Zmieniasz/wprowadzasz coś w tym cyklu?

Z tymi badaniami w Luxmedzie to nie jest na 100% powiedziane, że wyniki będą złe, bo w Łodzi np. Luxmed nie ma swojego laboratorium i badania idą do laboratorium Diagnostyki. Nie wiem jak w innych miastach. Ogólnie jak pobierze się z apki wyniki w postaci pdfa, to jest napisane gdzie była badana próbka, a u mnie to już po oczach bije logo Diagnostyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 09:28

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞

🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ