Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞

Trzymam mocno kciuki

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☘️ Dawdler ja owulaki domowe lab wrzucam normalnie w apkę premom i czyta bez problemu. Tylko ręcznie muszę zaznaczyć gdzie jest linia testowa i kontrolna ;)

Dawdler34 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞

I to są bardzo dobre wieści 🍀🥰

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Słonecznik 🫂 W sumie to dojrzewanie słonecznika będzie teraz 😉 Zmieniasz/wprowadzasz coś w tym cyklu?

Dodam cynk do tych supli z Prena Care,bo nie ma w składzie,spróbuję ograniczyć Małemu Gremlinowi karmienia nocne. Wczoraj dodałam karmienie po drzemce i przed kąpielą i już nie był podpięty przez całą noc;)
    I mam nadzieję,że to coś pomoże 🙈
    No i mężowi wprowadziłam suple

A i jeszcze orzechy brazylijskie i morele suszone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 09:39

Marcycha lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Kurde Gorzka! Toż to poprawiłaś sobie timing owu o przynajmniej 10 dni! Brawo Ty! Grubość endometrium też super, jednak te bociany dały radę 😁 Teraz żołnierze niech działają 😎

aaandzia, Konzzdi, Gorzkax33333, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A propos TSH powiem wam moją sytuację. Ja mam za mała tarczycę, jak u noworodka więc od dawna badam i biorę leki. Sytuacja była taka że przy okazji wizyty u ginekologa i robienia w klinice badań miałam robione TSH które wyszło 1,4 w luxmedzie ( w tym momencie byłam bez leków bo miałam odstawione), za dobę poszłam na USG tarczycy gdzie lekarz stwierdził że z taką tarczyca niemożliwe żebym miała taki wynik bez leków. Powiedział żebym udała się do alabu lub diagnostyki bo luxmed przekłamuje wyniki. Poszłam do alabu za kolejną dobe ( czyli 2 doby od 1 wyniku) i miałam tsh 5. Niemożliwe jest żeby były takie rozbieżności w 2 doby, od tamtej pory tobie badania w alabie albo diagnostyce. Dużo moich pacjentów też narzeka na rozjazdy wyników w luxmedzie. Więc jak porównujcie wyniki to patrzcie aby to było to samo laboratorium tez
    u mnie Luxmed wysyła badania do diagnostyki. Wyniki zawsze mam na stronie luxmedu oraz diagnostyki (luxmed i diagnostyka we Wrocławiu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:05

Remedios, dzydzy lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam badanie nasienia w invicta, wczesniej bylismy w bocianie ale tam nie bylo terminu na weekend, wiec padlo na ta klinike. Wynik po 1 dniu, w bocianie byl w ciagu 3h ale to tam maly szczegol. Badanie ma 8 sierpnia, Kompotlinka a wy 5 sierpnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:35

aaandzia lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.

Gorzka, piękne informacje 😊

Byłam na monitoringu.
    W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.

Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
    Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
    Dzisiaj 15 dc.

Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.

Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?

Kompotlinka, Marcycha, aaandzia, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.

Gorzka, piękne informacje 😊

Byłam na monitoringu.
    W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.

Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
    Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
    Dzisiaj 15 dc.

Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.

Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?

Ładnie, czyli trzeba działać 🤞🤞

No śluz to może być też wcześniej chyba, organizm już się przygotowuje. Dobrze, że byłaś na monitoringu to wiesz co i jak. Powodzenia 😊

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Gajek,teraz doczytałam,ale historia z tym luxmedem 😬Ja od zawsze robię w diagnostyce.
    Raz byłam tylko niezadowolona,jak zgubili próbkę młodszego synka 🙄
    🌻J.ss,super że udało się ogarnąć taki szybszy termin na badania:)🍀
    🌻Elgenda,to mi teraz dałaś zagwostkę,a robiłaś równocześnie testu owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:11

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    ☘️ Dawdler ja owulaki domowe lab wrzucam normalnie w apkę premom i czyta bez problemu. Tylko ręcznie muszę zaznaczyć gdzie jest linia testowa i kontrolna ;)
    też wrzucam, najciemniejszy mi wyszedł z wynikiem 0.66 więc obstawiam, że w okolicy tego dnia był peak :)

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam testy ovu, rano był ciemniejszy, wieczorem jaśniejszy. Teraz zrobiłam facelle i ciemny że hej. Chyba faktycznie to jutro nastąpi 🤔 wczoraj robiłam domowe laboratorium.

Tofuszka, Gorzkax33333, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczniku ten fajek hahahahh cudo
    Edit, widzę że poprawiłaś, ale i tak rozbawiło 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:16

Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mne owulak już drugi dzień pozytywny. ❤️

AI mówi że odliczanie do owulacji powinno być od początku piku, a nie od jego końca, ale jest szansa że jeszcze jestem przed owulką, więc wieczorem podziałamy. Chociaż czułam rano jajnik, ale dodatkowy ładunek genetyczny nie zaszkodzi 😁

Kompotlinka, Słonecznik90, Marcycha, aaandzia, majskoko, Nigri, Elgenda, Gorzkax33333, Gosik0205, Foggy, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    też wrzucam, najciemniejszy mi wyszedł z wynikiem 0.66 więc obstawiam, że w okolicy tego dnia był peak :)
    O, ja wczoraj tyle miałam koło godziny 12, a o 15 już był pik :)

aaandzia, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Robiłam testy ovu, rano był ciemniejszy, wieczorem jaśniejszy. Teraz zrobiłam facelle i ciemny że hej. Chyba faktycznie to jutro nastąpi 🤔 wczoraj robiłam domowe laboratorium.

Ach,ok. Czyli że tak powoiem testy owu nie oszukiwały ;)

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Umowilam badanie nasienia w invicta, wczesniej bylismy w bocianie ale tam nie bylo terminu na weekend, wiec padlo na ta klinike. Wynik po 1 dniu, w bocianie byl w ciagu 3h ale to tam maly szczegol. Badanie ma 8 sierpnia, Kompotlinka a wy 5 sierpnia?
    Tak, 5 sierpnia. Z racji moich problemów na razie zostaniemy na tym podstawowym badaniu z akcji Tata + 8.08 mąż krew (+ja przedzabiegowo).
    Przykro mi, że wyniki Twojego męża tak poleciały. Trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji 🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Słoneczniku ten fajek hahahahh cudo
    Tak się kończy pisanie w locie 🙈

Tofuszka lubi tę wiadomość

• lusix Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.

A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.

Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️

Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, J.ss, dzydzy, xSophie, majskoko, Carlina, Słonecznik90, Nigri, Konzzdi, Elgenda, Gorzkax33333, Marcycha, Dawdler34, Foggy, Kompotlinka, Maalwii, mistyreal, mommytobe, Lisia00, xSmerfetkax, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g

23.07 - 20,5 mIU/ml
    27.07 - 202 mIU/ml ❤️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.

A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.

Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️

Super ❤️ gratulujemy

lusix lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ