Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞

Trzymam mocno kciuki

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☘️ Dawdler ja owulaki domowe lab wrzucam normalnie w apkę premom i czyta bez problemu. Tylko ręcznie muszę zaznaczyć gdzie jest linia testowa i kontrolna ;)

Dawdler34 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞

I to są bardzo dobre wieści 🍀🥰

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Słonecznik 🫂 W sumie to dojrzewanie słonecznika będzie teraz 😉 Zmieniasz/wprowadzasz coś w tym cyklu?

Dodam cynk do tych supli z Prena Care,bo nie ma w składzie,spróbuję ograniczyć Małemu Gremlinowi karmienia nocne. Wczoraj dodałam karmienie po drzemce i przed kąpielą i już nie był podpięty przez całą noc;)
    I mam nadzieję,że to coś pomoże 🙈
    No i mężowi wprowadziłam suple

A i jeszcze orzechy brazylijskie i morele suszone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 09:39

Marcycha lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Kurde Gorzka! Toż to poprawiłaś sobie timing owu o przynajmniej 10 dni! Brawo Ty! Grubość endometrium też super, jednak te bociany dały radę 😁 Teraz żołnierze niech działają 😎

aaandzia, Konzzdi, Gorzkax33333, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A propos TSH powiem wam moją sytuację. Ja mam za mała tarczycę, jak u noworodka więc od dawna badam i biorę leki. Sytuacja była taka że przy okazji wizyty u ginekologa i robienia w klinice badań miałam robione TSH które wyszło 1,4 w luxmedzie ( w tym momencie byłam bez leków bo miałam odstawione), za dobę poszłam na USG tarczycy gdzie lekarz stwierdził że z taką tarczyca niemożliwe żebym miała taki wynik bez leków. Powiedział żebym udała się do alabu lub diagnostyki bo luxmed przekłamuje wyniki. Poszłam do alabu za kolejną dobe ( czyli 2 doby od 1 wyniku) i miałam tsh 5. Niemożliwe jest żeby były takie rozbieżności w 2 doby, od tamtej pory tobie badania w alabie albo diagnostyce. Dużo moich pacjentów też narzeka na rozjazdy wyników w luxmedzie. Więc jak porównujcie wyniki to patrzcie aby to było to samo laboratorium tez
    u mnie Luxmed wysyła badania do diagnostyki. Wyniki zawsze mam na stronie luxmedu oraz diagnostyki (luxmed i diagnostyka we Wrocławiu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:05

Remedios, dzydzy lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam badanie nasienia w invicta, wczesniej bylismy w bocianie ale tam nie bylo terminu na weekend, wiec padlo na ta klinike. Wynik po 1 dniu, w bocianie byl w ciagu 3h ale to tam maly szczegol. Badanie ma 8 sierpnia, Kompotlinka a wy 5 sierpnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:35

aaandzia lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.

Gorzka, piękne informacje 😊

Byłam na monitoringu.
    W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.

Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
    Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
    Dzisiaj 15 dc.

Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.

Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?

Kompotlinka, Marcycha, aaandzia, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.

Gorzka, piękne informacje 😊

Byłam na monitoringu.
    W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.

Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
    Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
    Dzisiaj 15 dc.

Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.

Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?

Ładnie, czyli trzeba działać 🤞🤞

No śluz to może być też wcześniej chyba, organizm już się przygotowuje. Dobrze, że byłaś na monitoringu to wiesz co i jak. Powodzenia 😊

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Gajek,teraz doczytałam,ale historia z tym luxmedem 😬Ja od zawsze robię w diagnostyce.
    Raz byłam tylko niezadowolona,jak zgubili próbkę młodszego synka 🙄
    🌻J.ss,super że udało się ogarnąć taki szybszy termin na badania:)🍀
    🌻Elgenda,to mi teraz dałaś zagwostkę,a robiłaś równocześnie testu owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:11

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    ☘️ Dawdler ja owulaki domowe lab wrzucam normalnie w apkę premom i czyta bez problemu. Tylko ręcznie muszę zaznaczyć gdzie jest linia testowa i kontrolna ;)
    też wrzucam, najciemniejszy mi wyszedł z wynikiem 0.66 więc obstawiam, że w okolicy tego dnia był peak :)

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam testy ovu, rano był ciemniejszy, wieczorem jaśniejszy. Teraz zrobiłam facelle i ciemny że hej. Chyba faktycznie to jutro nastąpi 🤔 wczoraj robiłam domowe laboratorium.

Tofuszka, Gorzkax33333, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczniku ten fajek hahahahh cudo
    Edit, widzę że poprawiłaś, ale i tak rozbawiło 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:16

Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mne owulak już drugi dzień pozytywny. ❤️

AI mówi że odliczanie do owulacji powinno być od początku piku, a nie od jego końca, ale jest szansa że jeszcze jestem przed owulką, więc wieczorem podziałamy. Chociaż czułam rano jajnik, ale dodatkowy ładunek genetyczny nie zaszkodzi 😁

Kompotlinka, Słonecznik90, Marcycha, aaandzia, majskoko, Nigri, Elgenda, Gorzkax33333, Gosik0205, Foggy, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    też wrzucam, najciemniejszy mi wyszedł z wynikiem 0.66 więc obstawiam, że w okolicy tego dnia był peak :)
    O, ja wczoraj tyle miałam koło godziny 12, a o 15 już był pik :)

aaandzia, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Robiłam testy ovu, rano był ciemniejszy, wieczorem jaśniejszy. Teraz zrobiłam facelle i ciemny że hej. Chyba faktycznie to jutro nastąpi 🤔 wczoraj robiłam domowe laboratorium.

Ach,ok. Czyli że tak powoiem testy owu nie oszukiwały ;)

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Umowilam badanie nasienia w invicta, wczesniej bylismy w bocianie ale tam nie bylo terminu na weekend, wiec padlo na ta klinike. Wynik po 1 dniu, w bocianie byl w ciagu 3h ale to tam maly szczegol. Badanie ma 8 sierpnia, Kompotlinka a wy 5 sierpnia?
    Tak, 5 sierpnia. Z racji moich problemów na razie zostaniemy na tym podstawowym badaniu z akcji Tata + 8.08 mąż krew (+ja przedzabiegowo).
    Przykro mi, że wyniki Twojego męża tak poleciały. Trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji 🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Słoneczniku ten fajek hahahahh cudo
    Tak się kończy pisanie w locie 🙈

Tofuszka lubi tę wiadomość

• lusix Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.

A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.

Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️

Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, J.ss, dzydzy, xSophie, majskoko, Carlina, Słonecznik90, Nigri, Konzzdi, Elgenda, Gorzkax33333, Marcycha, Dawdler34, Foggy, Kompotlinka, Maalwii, mistyreal, mommytobe, Lisia00, xSmerfetkax, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g

23.07 - 20,5 mIU/ml
    27.07 - 202 mIU/ml
    04.08 4189 mIU/ml
    14.08 - mamy ❤️
    31.08 👨‍⚕️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.

A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.

Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️

Super ❤️ gratulujemy

lusix lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ