Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
☘️ Dawdler ja owulaki domowe lab wrzucam normalnie w apkę premom i czyta bez problemu. Tylko ręcznie muszę zaznaczyć gdzie jest linia testowa i kontrolna
Dawdler34 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Gorzkax33333 wrote:W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞
I to są bardzo dobre wieści 🍀🥰
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Marcycha wrote:Słonecznik 🫂 W sumie to dojrzewanie słonecznika będzie teraz 😉 Zmieniasz/wprowadzasz coś w tym cyklu?
Dodam cynk do tych supli z Prena Care,bo nie ma w składzie,spróbuję ograniczyć Małemu Gremlinowi karmienia nocne. Wczoraj dodałam karmienie po drzemce i przed kąpielą i już nie był podpięty przez całą noc;)
I mam nadzieję,że to coś pomoże 🙈
No i mężowi wprowadziłam suple
A i jeszcze orzechy brazylijskie i morele suszone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 09:39
Marcycha lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Kurde Gorzka! Toż to poprawiłaś sobie timing owu o przynajmniej 10 dni! Brawo Ty! Grubość endometrium też super, jednak te bociany dały radę 😁 Teraz żołnierze niech działają 😎Gorzkax33333 wrote:W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞
aaandzia, Konzzdi, Gorzkax33333, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
u mnie Luxmed wysyła badania do diagnostyki. Wyniki zawsze mam na stronie luxmedu oraz diagnostyki (luxmed i diagnostyka we Wrocławiu)Gajek wrote:A propos TSH powiem wam moją sytuację. Ja mam za mała tarczycę, jak u noworodka więc od dawna badam i biorę leki. Sytuacja była taka że przy okazji wizyty u ginekologa i robienia w klinice badań miałam robione TSH które wyszło 1,4 w luxmedzie ( w tym momencie byłam bez leków bo miałam odstawione), za dobę poszłam na USG tarczycy gdzie lekarz stwierdził że z taką tarczyca niemożliwe żebym miała taki wynik bez leków. Powiedział żebym udała się do alabu lub diagnostyki bo luxmed przekłamuje wyniki. Poszłam do alabu za kolejną dobe ( czyli 2 doby od 1 wyniku) i miałam tsh 5. Niemożliwe jest żeby były takie rozbieżności w 2 doby, od tamtej pory tobie badania w alabie albo diagnostyce. Dużo moich pacjentów też narzeka na rozjazdy wyników w luxmedzie. Więc jak porównujcie wyniki to patrzcie aby to było to samo laboratorium tez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:05
Remedios, dzydzy lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Umowilam badanie nasienia w invicta, wczesniej bylismy w bocianie ale tam nie bylo terminu na weekend, wiec padlo na ta klinike. Wynik po 1 dniu, w bocianie byl w ciagu 3h ale to tam maly szczegol. Badanie ma 8 sierpnia, Kompotlinka a wy 5 sierpnia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 10:35
aaandzia lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.
Gorzka, piękne informacje 😊
Byłam na monitoringu.
W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.
Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
Dzisiaj 15 dc.
Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.
Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?
Kompotlinka, Marcycha, aaandzia, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.
Gorzka, piękne informacje 😊
Byłam na monitoringu.
W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.
Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
Dzisiaj 15 dc.
Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.
Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?
Ładnie, czyli trzeba działać 🤞🤞
No śluz to może być też wcześniej chyba, organizm już się przygotowuje. Dobrze, że byłaś na monitoringu to wiesz co i jak. Powodzenia 😊💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
🌻Gajek,teraz doczytałam,ale historia z tym luxmedem 😬Ja od zawsze robię w diagnostyce.
Raz byłam tylko niezadowolona,jak zgubili próbkę młodszego synka 🙄
🌻J.ss,super że udało się ogarnąć taki szybszy termin na badania:)🍀
🌻Elgenda,to mi teraz dałaś zagwostkę,a robiłaś równocześnie testu owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:11
Rodzinka 2+2+3 psy
też wrzucam, najciemniejszy mi wyszedł z wynikiem 0.66 więc obstawiam, że w okolicy tego dnia był peakTofuszka wrote:☘️ Dawdler ja owulaki domowe lab wrzucam normalnie w apkę premom i czyta bez problemu. Tylko ręcznie muszę zaznaczyć gdzie jest linia testowa i kontrolna

Tofuszka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Robiłam testy ovu, rano był ciemniejszy, wieczorem jaśniejszy. Teraz zrobiłam facelle i ciemny że hej. Chyba faktycznie to jutro nastąpi 🤔 wczoraj robiłam domowe laboratorium.
Tofuszka, Gorzkax33333, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Słoneczniku ten fajek hahahahh cudo
Edit, widzę że poprawiłaś, ale i tak rozbawiło 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:16
Marcycha, Gosik0205 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
U mne owulak już drugi dzień pozytywny. ❤️
AI mówi że odliczanie do owulacji powinno być od początku piku, a nie od jego końca, ale jest szansa że jeszcze jestem przed owulką, więc wieczorem podziałamy. Chociaż czułam rano jajnik, ale dodatkowy ładunek genetyczny nie zaszkodzi 😁
Kompotlinka, Słonecznik90, Marcycha, aaandzia, majskoko, Nigri, Elgenda, Gorzkax33333, Gosik0205, Foggy, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
O, ja wczoraj tyle miałam koło godziny 12, a o 15 już był pikDawdler34 wrote:też wrzucam, najciemniejszy mi wyszedł z wynikiem 0.66 więc obstawiam, że w okolicy tego dnia był peak

aaandzia, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Elgenda wrote:Robiłam testy ovu, rano był ciemniejszy, wieczorem jaśniejszy. Teraz zrobiłam facelle i ciemny że hej. Chyba faktycznie to jutro nastąpi 🤔 wczoraj robiłam domowe laboratorium.
Ach,ok. Czyli że tak powoiem testy owu nie oszukiwały
Rodzinka 2+2+3 psy
Tak, 5 sierpnia. Z racji moich problemów na razie zostaniemy na tym podstawowym badaniu z akcji Tata + 8.08 mąż krew (+ja przedzabiegowo).J.ss wrote:Umowilam badanie nasienia w invicta, wczesniej bylismy w bocianie ale tam nie bylo terminu na weekend, wiec padlo na ta klinike. Wynik po 1 dniu, w bocianie byl w ciagu 3h ale to tam maly szczegol. Badanie ma 8 sierpnia, Kompotlinka a wy 5 sierpnia?
Przykro mi, że wyniki Twojego męża tak poleciały. Trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji 🤞👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.
A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.
Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️
Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, J.ss, dzydzy, xSophie, majskoko, Carlina, Słonecznik90, Nigri, Konzzdi, Elgenda, Gorzkax33333, Marcycha, Dawdler34, Foggy, Kompotlinka, Maalwii, mistyreal, mommytobe, Lisia00, xSmerfetkax, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość
👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
23.07 - 20,5 mIU/ml
27.07 - 202 mIU/ml ❤️ -
lusix wrote:U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.
A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.
Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️
Super ❤️ gratulujemy
lusix lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅