Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    A ogólnie jeżeli chodzi o głosowanie,to głosujecie raz,czy np. codziennie na wybrane tytuły?
    Jak to codziennie? xD nie no, raz na 3 wybrane!
    A powiem wam że w czerwcu jak wybierałyśmy tytuł to w statystykach widziałam że ktoś zagłosował na więcej tytułów xD przed prowadzącą nic się nie ukryje! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 12:52

Konzzdi, Dawdler34, Gosiaczkova, Nigri, Gorzkax33333, Kompotlinka, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    A ogólnie jeżeli chodzi o głosowanie,to głosujecie raz,czy np. codziennie na wybrane tytuły?

Ja jeden raz zagłosowałam na 3

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jak to codziennie? XD nie no, raz na 3 wybrane!
    A powiem wam że w czerwcu jak wybierałyśmy tytuł to w statystykach widziałam że ktoś zagłosował na więcej tytułów xD przed prowadzącą nic się nie ukryje! 😂

Ok, rozumiem;)

Tofuszka lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:

Raz 😅

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytuły są bardzo fajne ciężko wybrać 3, w sumie jak ktoś zagłosuje na 4 to przeżyjemy 😅

Tofuszka, xSophie, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Ja melduję, że wróciłam z bety. Wyniki pewnie wieczorem lub jutro? Nie wiem niestety jak w Alab jest i też ze stresu to już zapomniałam zapytać kiedy te wyniki.
    Po powrocie zrobiłam sobie jeszcze jeden test dla pewności czy mi się nie śniło 😅
    Dziś krecha pojawiła się od razu i jest grubaśna i mocna 🙈

Testowa grobsza wyraźniejsza niż controlna exstra piękna
    Jeszcze raz gratulacje rośnijcie zdrowo

xSophie lubi tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie pamiętam na ile zagłosowałam :D ale zagłosowałam :D

Nigri, Konzzdi, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagłosowane ✅

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te tytuły są tak fajne i kreatywne, że serio ciężko się zdecydować na co głosować 😅
    Ale moje głosy też już poszły 🙌

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś jest nie tak odpisuję wam i nie mogę wysłać wiadomość

aaandzia lubi tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W końcu dobre wieści! Wracam od lekarza, płyn po owulacji jest, czyli udało się mieć wcześniejszą owulację, endometrium 9mm!! ❤️ Trzymajcie kciuki 🤞
    Cieszę się że doczekałaś sie w końcu owulacji.

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

• Foggy Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego pcos jeszcze, to co w takim razie musi być żeby zdiagnozować? Wrzucam wszystkie wyniki do chatu i mi wypluwa że nie mam, mam cykle 29-33 dni, owulację raczej mam normalnie bo robiłam owulaki i był pik i byłam na usg w 4 cyklach i owulacja za każdym razem była.
    Mój lekarz twierdzi że to statystyka i trzeba swoje odczekać :(
    Ktoś ma doświadczenie z immunologią? Może jakoś odrzucam materiał genetyczny męża czy coś? Polecacie jakiegoś lekarza w warszawie?

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wam kreseczek i życzę pięknej bety.
    Wy tak dużo piszecie,że na 2 dni nie można was zostawić bo nie wiadomo od czego zacząć

Testy owulacyjne ja mam easy home z amazone zamawiam i zawsze pokazują ładny pik. Z tej firmy ciążowe też używam ale przekonałam się teraz, że testy z Rossmann są bardziej czułe lepiej sie wybarwiają.
    Ja o 16 idę do lekarki i zobaczymy co mi powie.

xSophie, mistyreal, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Tytuły są bardzo fajne ciężko wybrać 3, w sumie jak ktoś zagłosuje na 4 to przeżyjemy 😅
    Ja też już zagłosowałam i przyznam,że w tym miesiącu ciężko było się zdecydować

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloe2017- Progesteron miałaś bardzo ładny i świadczy o tym że była naprawdę dobra owulacja
    Amh to nie przejmuj się tak do końca, trzeba by było sprawdzić za jakiś czas jak szybko spada. Nie zawsze wysoki wynik to lepsze możliwość . Przy dużej ilości,jakoś komórek jajowych może być gorsza

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Pytalam kiedy, bo chcialam sie wspierac w tym czasie oczekiwania na badanie, a kojarzylam ze gdzies blisko nas jest ten termin, a w jakim czasie bedzie wynik, wiesz cos? my tez raczej te standardowe badanie nadal, chyba ze cos sie zmieni i maz bedzie chcial rozszerzyc, ale na razie i tak jest zrezygnowany wiec nie wiem.
    Jasne, że będziemy się wspierać- jak zawsze. 😉
    Trzymam kciuki za tych naszych chłopów! 🤞😊 Wyniki wg strony internetowej kliniki mają być w ciągu 1-2 dni.
    Po tym jak się okazało, że polip powrócił mam o wiele więcej lęku przed tym, że mogą wyjść kolejne problemy... 😓

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dziewczyny coś jest nie tak odpisuję wam i nie mogę wysłać wiadomość
    Mialam to samo wcześniej.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Trzymam kciuki za tych naszych chłopów! 🤞😊 Wyniki wg strony internetowej kliniki mają być w ciągu 1-2 dni.
    Po tym jak się okazało, że polip powrócił mam o wiele więcej lęku przed tym, że mogą wyjść kolejne problemy... 😓
    Dziewczyny jeśli piszecie o badaniu nasienia to mój był 2x ok 10:00 i 2x miał wyniki tego samego dnia po paru godzinach :)

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    A co do tego pcos jeszcze, to co w takim razie musi być żeby zdiagnozować? Wrzucam wszystkie wyniki do chatu i mi wypluwa że nie mam, mam cykle 29-33 dni, owulację raczej mam normalnie bo robiłam owulaki i był pik i byłam na usg w 4 cyklach i owulacja za każdym razem była.
    Mój lekarz twierdzi że to statystyka i trzeba swoje odczekać :(
    Ktoś ma doświadczenie z immunologią? Może jakoś odrzucam materiał genetyczny męża czy coś? Polecacie jakiegoś lekarza w warszawie?

Żeby stwierdzić pcos trzeba spełnić 3 warunki: zaburzenia owulacji, hiperandrogenizm, i specyficzny obraz jajnikow w badaniu usg. Oczywiście stwierdza się to po wykluczeniu innych chorób. Często bywa też tak że choroby się na siebie nakładają.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Zawsze tak jest ,że czym bardziej chcemy i bardziej sie staramy to musi wyjść coś nie oczekiwanego. Nie zadręczaj sie kochana,że wyjdzie jeszcze coś innego bo przez ten stres cały człowiek wariuje a twój mąż jak sie będzie stosował to też mogą wyjść gorsze wyniki. Ja wiem,że łatwo się tak mówi bo jednak każda z nas ogromnie się strsuje tym, że nie wychodzi ale nikt nas tak nie zrozumie ja my siebie tutaj. Faceci wydaje mi się, że jakoś bardziej na luzie podchodzą do tego a przynajmniej mój mąż

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ