Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Chloé2017 Nowa

Wysłany: 24 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa. Od 3 miesięcy staramy się o dzidzię, ale dopiero w tym miesiącu tak świadomie z monitoringiem cyklu. Także uczę się :)
    Przeczytałam wstęp na pierwszej stronie wątku i zaciekawiło mnie "progesteron najlepiej ok 20".
    Ja zrobiłam wczoraj progesteron - 7 dpo- wynik 20.1ng/ml. Czyli wg opisu w wątku super, ale co on oznacza?
    Amh wyszło mi 3 tyg temu 0.67, ten wiek, więc łatwo nie będzie.
    Pozdrawiam Was !

aaandzia, Tofuszka, majskoko, xSophie, Foggy, Kompotlinka, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość

Chloé2017
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.

A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.

Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️

Piękna beta <3 Gratulacje

lusix lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Tak, 5 sierpnia. Z racji moich problemów na razie zostaniemy na tym podstawowym badaniu z akcji Tata + 8.08 mąż krew (+ja przedzabiegowo).
    Przykro mi, że wyniki Twojego męża tak poleciały. Trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji 🤞

Pytalam kiedy, bo chcialam sie wspierac w tym czasie oczekiwania na badanie, a kojarzylam ze gdzies blisko nas jest ten termin, a w jakim czasie bedzie wynik, wiesz cos? my tez raczej te standardowe badanie nadal, chyba ze cos sie zmieni i maz bedzie chcial rozszerzyc, ale na razie i tak jest zrezygnowany wiec nie wiem.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nawiązując do wczorajszej rozmowy i naszych odczuć. Ja mega się cieszę jak którejś z was wyjdą ⏸️, jak wylapiecie pik na testach, wyniki badań są dobre. A z drugiej strony w głowie jest to, że czemu u mnie tak nie ma. I to myślę nie jest nic złego, po prostu jesteśmy ludźmi i mamy uczucia. Dopóki nie leje się jad, ktoś nie jest wredny myślę że mamy prawo czuć to co czujemy. Teraz jak widzę te potwierdzenia owulacji i piki to trzymam ogromne kciuki za każdą z was a jednocześnie mam w głowie żal że w tym cyklu na nowo się rozjechało, owulacji może nie być i niewiadomo ile będzie trwał ten cykl i czy będę się męczyć z bólem jak przed tabletkami.

A co do luxmedu - super jak wysyłają do diagnostyki badania. Bardziej chodziło mi jeśli robią w swoim laboratorium bo wtedy właśnie wychodzą te cyrki. Ale to jak już pisalyscie, warto zerknąć na pdf kto dokładnie robił badania

xSophie, Tofuszka, majskoko, lusix, Konzzdi, Nigri, Gorzkax33333, Marcycha, Foggy, Kompotlinka, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    u mnie Luxmed wysyła badania do diagnostyki. Wyniki zawsze mam na stronie luxmedu oraz diagnostyki (luxmed i diagnostyka we Wrocławiu)

Ooo witam koleżankę z Wrocławia 🖐️

lusix Gratuluję pięknej bety 😍

Dawdler34 lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję, że wróciłam z bety. Wyniki pewnie wieczorem lub jutro? Nie wiem niestety jak w Alab jest i też ze stresu to już zapomniałam zapytać kiedy te wyniki.
    Po powrocie zrobiłam sobie jeszcze jeden test dla pewności czy mi się nie śniło 😅
    Dziś krecha pojawiła się od razu i jest grubaśna i mocna 🙈

https://ibb.co/T5dj4m4

Tofuszka, majskoko, Słonecznik90, Konzzdi, Nigri, Gorzkax33333, Foggy, Amelia96, Kompotlinka, Maalwii, dzydzy, Lisia00, xSmerfetkax, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusix piękna beta, gratuluję ❤️

lusix lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie o matulo co za piękną krecha! Aż miło popatrzeć ❤️

xSophie, Konzzdi, Marcycha, Kompotlinka, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:

A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.

Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️

GRATULACJE! Ale cudowne wiesci🌸🤍😍

lusix lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Ja melduję, że wróciłam z bety. Wyniki pewnie wieczorem lub jutro? Nie wiem niestety jak w Alab jest i też ze stresu to już zapomniałam zapytać kiedy te wyniki.
    Po powrocie zrobiłam sobie jeszcze jeden test dla pewności czy mi się nie śniło 😅
    Dziś krecha pojawiła się od razu i jest grubaśna i mocna 🙈

https://ibb.co/T5dj4m4

Pięknie ♥️ beta pewnie już w kosmosie 🤭 gratulacje 🥳 uwielbiam patrzeć na takie piękne testy.

Konzzdi, Nigri, xSophie, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • lusix Koleżanka

Wysłany: 24 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie woow jaka mocna krecha :D przy takiej to już myślę, że beta będzie miała bardzo fajną wartość

xSophie, MiśkaK lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g

23.07 - 20,5 mIU/ml
    27.07 - 202 mIU/ml ❤️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:

Gratulacje 😍

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Lusix ,piękna beta😊
    🌻Sophie,jeju ale krecha! 😊😍
    Oby te ostatnie
    Dni lipca były dobrą wróżbą na sierpień 😁🍀

Nigri, xSophie, Tofuszka, lusix, MiśkaK lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś mi się zacięło próbuję odpisać nowej koleżance i nie mogę 😞

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloe witaj, progesteron jest potrzebny do utrzymania i rozwoju ciąży. Jak jest go za mało to poprostu może nic z tego nie wyjść.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam też o głosowaniu na tytuł sierpniowego wątku 😉

Dawdler34 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Kurde Gorzka! Toż to poprawiłaś sobie timing owu o przynajmniej 10 dni! Brawo Ty! Grubość endometrium też super, jednak te bociany dały radę 😁 Teraz żołnierze niech działają 😎
    Hahaha chyba te bociany faktycznie wpłynęły na endometrium 😂😂 oby się udało 😀 a na długość cyklu chyba wpłynął feristim 😁

Marcycha lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.

Gorzka, piękne informacje 😊

Byłam na monitoringu.
    W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.

Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
    Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
    Dzisiaj 15 dc.

Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.

Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?
    Oo super! Ten sam czas mamy haha 😀

Elgenda lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    U mne owulak już drugi dzień pozytywny. ❤️

AI mówi że odliczanie do owulacji powinno być od początku piku, a nie od jego końca, ale jest szansa że jeszcze jestem przed owulką, więc wieczorem podziałamy. Chociaż czułam rano jajnik, ale dodatkowy ładunek genetyczny nie zaszkodzi 😁
    Kciuki ❤️ 🤞🤞🤞

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Przypominam też o głosowaniu na tytuł sierpniowego wątku 😉

A ogólnie jeżeli chodzi o głosowanie,to głosujecie raz,czy np. codziennie na wybrane tytuły?

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ