Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa. Od 3 miesięcy staramy się o dzidzię, ale dopiero w tym miesiącu tak świadomie z monitoringiem cyklu. Także uczę się
Przeczytałam wstęp na pierwszej stronie wątku i zaciekawiło mnie "progesteron najlepiej ok 20".
Ja zrobiłam wczoraj progesteron - 7 dpo- wynik 20.1ng/ml. Czyli wg opisu w wątku super, ale co on oznacza?
Amh wyszło mi 3 tyg temu 0.67, ten wiek, więc łatwo nie będzie.
Pozdrawiam Was !
aaandzia, Tofuszka, majskoko, xSophie, Foggy, Kompotlinka, Lisia00, MiśkaK lubią tę wiadomość
Chloé2017 -
lusix wrote:U mnie też Luxmed wysyła zawsze do diagnostyki.
A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.
Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️
Piękna beta
Gratulacje
lusix lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Kompotlinka wrote:Tak, 5 sierpnia. Z racji moich problemów na razie zostaniemy na tym podstawowym badaniu z akcji Tata + 8.08 mąż krew (+ja przedzabiegowo).
Przykro mi, że wyniki Twojego męża tak poleciały. Trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji 🤞
Pytalam kiedy, bo chcialam sie wspierac w tym czasie oczekiwania na badanie, a kojarzylam ze gdzies blisko nas jest ten termin, a w jakim czasie bedzie wynik, wiesz cos? my tez raczej te standardowe badanie nadal, chyba ze cos sie zmieni i maz bedzie chcial rozszerzyc, ale na razie i tak jest zrezygnowany wiec nie wiem.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Tak nawiązując do wczorajszej rozmowy i naszych odczuć. Ja mega się cieszę jak którejś z was wyjdą ⏸️, jak wylapiecie pik na testach, wyniki badań są dobre. A z drugiej strony w głowie jest to, że czemu u mnie tak nie ma. I to myślę nie jest nic złego, po prostu jesteśmy ludźmi i mamy uczucia. Dopóki nie leje się jad, ktoś nie jest wredny myślę że mamy prawo czuć to co czujemy. Teraz jak widzę te potwierdzenia owulacji i piki to trzymam ogromne kciuki za każdą z was a jednocześnie mam w głowie żal że w tym cyklu na nowo się rozjechało, owulacji może nie być i niewiadomo ile będzie trwał ten cykl i czy będę się męczyć z bólem jak przed tabletkami.
A co do luxmedu - super jak wysyłają do diagnostyki badania. Bardziej chodziło mi jeśli robią w swoim laboratorium bo wtedy właśnie wychodzą te cyrki. Ale to jak już pisalyscie, warto zerknąć na pdf kto dokładnie robił badania
xSophie, Tofuszka, majskoko, lusix, Konzzdi, Nigri, Gorzkax33333, Marcycha, Foggy, Kompotlinka, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Dawdler34 wrote:u mnie Luxmed wysyła badania do diagnostyki. Wyniki zawsze mam na stronie luxmedu oraz diagnostyki (luxmed i diagnostyka we Wrocławiu)
Ooo witam koleżankę z Wrocławia 🖐️
lusix Gratuluję pięknej bety 😍
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Ja melduję, że wróciłam z bety. Wyniki pewnie wieczorem lub jutro? Nie wiem niestety jak w Alab jest i też ze stresu to już zapomniałam zapytać kiedy te wyniki.
Po powrocie zrobiłam sobie jeszcze jeden test dla pewności czy mi się nie śniło 😅
Dziś krecha pojawiła się od razu i jest grubaśna i mocna 🙈
https://ibb.co/T5dj4m4
Tofuszka, majskoko, Słonecznik90, Konzzdi, Nigri, Gorzkax33333, Foggy, Amelia96, Kompotlinka, Maalwii, dzydzy, Lisia00, xSmerfetkax, MiśkaK, Lucy_26 lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
Sophie o matulo co za piękną krecha! Aż miło popatrzeć ❤️
xSophie, Konzzdi, Marcycha, Kompotlinka, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
A co do śluzu to czytałam kiedyś, że najlepszy jest właśnie tuż przed owulacją i np przy owu może już być ledwo widoczny. Tak samo myślałam, że jak boli mnie jajnik to to może być ten faktyczny moment pęknięcia pęcherzyka a okazało się, że ten ból może być tuż przed, w trakcie lub po w zależności od organizmu - i bądź tu mądry 😅 ja np przy tej owu czułam długo ból z rana a potem na wieczór jeszcze takie mocniejsze zakłucie.
Mam wyniki: beta 20,5, prog 21,64 🥹 Jutro sprawdzę przyrost, ale jestem dużo spokojniejsza ❤️
GRATULACJE! Ale cudowne wiesci🌸🤍😍
lusix lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
xSophie wrote:Ja melduję, że wróciłam z bety. Wyniki pewnie wieczorem lub jutro? Nie wiem niestety jak w Alab jest i też ze stresu to już zapomniałam zapytać kiedy te wyniki.
Po powrocie zrobiłam sobie jeszcze jeden test dla pewności czy mi się nie śniło 😅
Dziś krecha pojawiła się od razu i jest grubaśna i mocna 🙈
https://ibb.co/T5dj4m4
Pięknie ♥️ beta pewnie już w kosmosie 🤭 gratulacje 🥳 uwielbiam patrzeć na takie piękne testy.
Konzzdi, Nigri, xSophie, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
Gratulacje 😍PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Hahaha chyba te bociany faktycznie wpłynęły na endometrium 😂😂 oby się udało 😀 a na długość cyklu chyba wpłynął feristim 😁Marcycha wrote:Kurde Gorzka! Toż to poprawiłaś sobie timing owu o przynajmniej 10 dni! Brawo Ty! Grubość endometrium też super, jednak te bociany dały radę 😁 Teraz żołnierze niech działają 😎
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Oo super! Ten sam czas mamy haha 😀Elgenda wrote:U mnie luxmed też wysyła badania do diagnostyki.
Gorzka, piękne informacje 😊
Byłam na monitoringu.
W poniedziałek nie było pęcherzyka dominującego, endometrium miało grubość 4,6 mm.
Dzisiaj pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 8.2 mm.
Powiedział, że owulacja powinna nastąpić w ciągu najbliższych 3 dni.
Dzisiaj 15 dc.
Ale powiem Wam, że ja byłam pewna, że wczoraj miałam owulację xd Śluz płodny, lekko pobolewał lewy jajnik i jeszcze czułam zmianę nastroju na taki błogi.
Nie ogarniam tego 🤔 o co chodzi z tym śluzem. Może któraś z Was ma doświadczenie?
Elgenda lubi tę wiadomość
-
Kciuki ❤️ 🤞🤞🤞Tofuszka wrote:U mne owulak już drugi dzień pozytywny. ❤️
AI mówi że odliczanie do owulacji powinno być od początku piku, a nie od jego końca, ale jest szansa że jeszcze jestem przed owulką, więc wieczorem podziałamy. Chociaż czułam rano jajnik, ale dodatkowy ładunek genetyczny nie zaszkodzi 😁

przy takiej to już myślę, że beta będzie miała bardzo fajną wartość