Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Nika, ehhh szkoda, miałam nadzieję, ale za to ile będzie kompletów dwóch kresek w sierpniu to nie ogarniam 😄

👑 Ania, właśnie napisałam z pytaniem jak sytuacja, a Ty takie brzydkie rzeczy piszesz 🙄 Z drugiej strony myślę sobie, że może jest jeszcze nadzieja? Kto wie 🧐

👑 Glorietka, dokładnie tak jak napisała Elgenda, zaangażowany mężczyzna 🤩 Mój na szczęście też z tych zaangażowanych, ale ostatnio poczuł moje parcie i nie chciał robić tego na akord. Dlatego też umówiliśmy się tak, że on wie kiedy mam owulację i działamy w okolicach owulacji, ale w tym czasie oboje mamy to z tyłu głowy, ale nie rozmawiamy o jej istnieniu 😅

👑 Gajek, daj znaka po lekarzu. Podrzucam Ci jeszcze moje top 3 linków do ćwiczeń (ta dziewczyna przemawia do mnie swoimi wibracjami): 1. dłuższy i robię go co 2 lub 3ci dzień. Na początku jest wstęp to możesz go sobie obejrzeć zanim pójdziesz do ćwiczeń zeby później tylko przewinąć. 2. i 3. są krótkie i bardziej statyczne. Robię je naprzemiennie z 1. oba razem lub tylko 2. lub tylko 3. zależy od chęci, ewentualnie robię jak 1. mi się nie chce 😉 Po każdych zawsze rozciąganie dla relaksu, a nóż Ci coś przypadnie do gustu.
    1. https://youtu.be/ZCgUapvCXcQ?is=wegcMPIkO-VGpEz6
    2. https://youtu.be/4H-kJkjY5LE?is=MRTbkJVd0I73GTWv
    3. https://youtu.be/U5bbjclLHAg?is=DkIhRNF-CKl53b0S

👑 Dawdler, jestem z Ciebie dumna! Niech zostanie na TEN dzień 😎 Gratuluję wyniku TSH, piękny.

U mnie dziś mały dzień zadumy, bo postanowiłam odstawić moją córkę od popołudniowego karmienia piersią. Zostanie nam jeszcze poranne i wieczorne, ale jednak kilka miesięcy funkcjonowałyśmy na trzech i stwierdziłam, że dla dobra nas obu od tego jednego możemy odejść. Łezka poleciała 🥲 Na otarcie łez wiem co sobie włączę wieczorem 😁
    Super dzięki ogromne ❤️

Marcycha lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Hej dziewczyny, ja się trochę dystansuję od forum i widzę, że dobrze mi to robi. Do czasu powrotu do starań będę tylko zerkać co u Was, oczywiście z zaciśniętymi kciukami! 😉

🌸 Nigri ogromnie dziękujemy za prowadzenie wątku. Bardzo cieszy mnie Twoje szczęście. Życzę Ci spokojnej ciąży i wszystkiego co najlepsze. 🤗

Dziękuję ❤️

Kompotlinka, Lady A. lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jak cały czas starałam się myśleć pozytywnie tak teraz jak mam mieć owulację czy już miałam... zaczęłam panikować. Jestem przerażona 😶 boję się że się nie uda, że źle wezmę progesteron, że znowu będzie ciąża biochemiczna, że stosunki za wcześnie, że się nie uda 🙈
    Nie wiem skąd mi się to wzięło ale jestem mega przytłoczona tymi obawami

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Hej dziewczyny, ja się trochę dystansuję od forum i widzę, że dobrze mi to robi. Do czasu powrotu do starań będę tylko zerkać co u Was, oczywiście z zaciśniętymi kciukami! 😉

🌸 Nigri ogromnie dziękujemy za prowadzenie wątku. Bardzo cieszy mnie Twoje szczęście. Życzę Ci spokojnej ciąży i wszystkiego co najlepsze. 🤗
    🫂🫂😘😘

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - -0,7kg
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Też dziś dostałaś? 😂 nie no nasze cykle to są bliźniacze 😂
    Tak pobieżnie czytałam co pisałyście, że musiałam ominąć Twój post 😅 ale faktycznie, siostrzane cykle 😂😂
    Ściskam Cię bardzo mocno i mam nadzieję, że w sierpniu los nam będzie sprzyjał ❤️

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gosiaczkova, przytulam. Takie wzloty i upadki to naturalna rzecz, zwłaszcza po owu gdzie teraz pozostaje to okropne czekanie 😏 Myślę, że warto na ten czas znaleźć sobie zajęcia zajmujące głowę, może trochę odetchnąć od forum i... nadal dobrze bawić się z partnerem, bo jednak teraz te zbliżenia są typowo dla przyjemności 😉 Glowa do góry, tutaj team wspierający nie odpuszcza 😊

👑 Gajek, znalazłam Twój wpis już na sierpniowym wątku. Jednak trzeba trafić na swojego człowieka i dobrze, że ten ginekolog takim się okazał i przede wszystkim, że zna ludzi i pewne historie, które dają podstawy do pozytywnego nastawienia i działania. Dasz radę, bo jak nie Ty to kto? 😉

Właśnie obejrzałam ponad połowę firmu i też mialam momenty śmiechu i pacania się po czole 😅 Ale najzabawniejszy był dla mnie tekst "w imię matki i córki i ducha świętego aWOman" 🤣
    Mam stracha przed jutrem w sprawie zmiany w karmieniu, ale film mnie rozluźnił i przyszło pozytywne myślenie, że będę miała w zwiazku z tym możliwość być po południu w razie czego poza domem. Ahhh taka radość przeplatana smutkiem, ale aaaaa dam radę! Awoman!

Konzzdi, Gajek, Nigri lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Gosiaczkova, przytulam. Takie wzloty i upadki to naturalna rzecz, zwłaszcza po owu gdzie teraz pozostaje to okropne czekanie 😏 Myślę, że warto na ten czas znaleźć sobie zajęcia zajmujące głowę, może trochę odetchnąć od forum i... nadal dobrze bawić się z partnerem, bo jednak teraz te zbliżenia są typowo dla przyjemności 😉 Glowa do góry, tutaj team wspierający nie odpuszcza 😊

👑 Gajek, znalazłam Twój wpis już na sierpniowym wątku. Jednak trzeba trafić na swojego człowieka i dobrze, że ten ginekolog takim się okazał i przede wszystkim, że zna ludzi i pewne historie, które dają podstawy do pozytywnego nastawienia i działania. Dasz radę, bo jak nie Ty to kto? 😉

Właśnie obejrzałam ponad połowę firmu i też mialam momenty śmiechu i pacania się po czole 😅 Ale najzabawniejszy był dla mnie tekst "w imię matki i córki i ducha świętego aWOman" 🤣
    Mam stracha przed jutrem w sprawie zmiany w karmieniu, ale film mnie rozluźnił i przyszło pozytywne myślenie, że będę miała w zwiazku z tym możliwość być po południu w razie czego poza domem. Ahhh taka radość przeplatana smutkiem, ale aaaaa dam radę! Awoman!

Ciężko będzie mi teraz zrobić przerwę od forum bo zbyt się denerwuje progesteronem 😅 może jak to ogarnę .. bo chyba jestem od was uzależniona - sprawdzam kilkanaście razy dziennie czy ktoś coś pisał 😶🤣

Dzisiaj to już dostałam na głowę - w poniedziałek temp 36,4, wczoraj pik LH 1,25 i temperatura 3,75, a dzisiaj rano wstaje i test LH pokazał 2,05 a temperatura 36,42 😮teraz to już w ogóle nie wiem kiedy będzie owulacja i od kiedy wziąć proga 😶

Glorietka lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam forum kilkadziesiąt razy w pracy 😂 ale to takie jedno z lepszych uzależnień w moim życiu 💕

Konzzdi, aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ja sprawdzam forum kilkadziesiąt razy w pracy 😂 ale to takie jedno z lepszych uzależnień w moim życiu 💕

Według mnie trudniej odstawić to forum niż papierosy 😅🤣

Gosik0205 lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 168 169 170 171 172
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ