Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Nika, ehhh szkoda, miałam nadzieję, ale za to ile będzie kompletów dwóch kresek w sierpniu to nie ogarniam 😄

👑 Ania, właśnie napisałam z pytaniem jak sytuacja, a Ty takie brzydkie rzeczy piszesz 🙄 Z drugiej strony myślę sobie, że może jest jeszcze nadzieja? Kto wie 🧐

👑 Glorietka, dokładnie tak jak napisała Elgenda, zaangażowany mężczyzna 🤩 Mój na szczęście też z tych zaangażowanych, ale ostatnio poczuł moje parcie i nie chciał robić tego na akord. Dlatego też umówiliśmy się tak, że on wie kiedy mam owulację i działamy w okolicach owulacji, ale w tym czasie oboje mamy to z tyłu głowy, ale nie rozmawiamy o jej istnieniu 😅

👑 Gajek, daj znaka po lekarzu. Podrzucam Ci jeszcze moje top 3 linków do ćwiczeń (ta dziewczyna przemawia do mnie swoimi wibracjami): 1. dłuższy i robię go co 2 lub 3ci dzień. Na początku jest wstęp to możesz go sobie obejrzeć zanim pójdziesz do ćwiczeń zeby później tylko przewinąć. 2. i 3. są krótkie i bardziej statyczne. Robię je naprzemiennie z 1. oba razem lub tylko 2. lub tylko 3. zależy od chęci, ewentualnie robię jak 1. mi się nie chce 😉 Po każdych zawsze rozciąganie dla relaksu, a nóż Ci coś przypadnie do gustu.
    1. https://youtu.be/ZCgUapvCXcQ?is=wegcMPIkO-VGpEz6
    2. https://youtu.be/4H-kJkjY5LE?is=MRTbkJVd0I73GTWv
    3. https://youtu.be/U5bbjclLHAg?is=DkIhRNF-CKl53b0S

👑 Dawdler, jestem z Ciebie dumna! Niech zostanie na TEN dzień 😎 Gratuluję wyniku TSH, piękny.

U mnie dziś mały dzień zadumy, bo postanowiłam odstawić moją córkę od popołudniowego karmienia piersią. Zostanie nam jeszcze poranne i wieczorne, ale jednak kilka miesięcy funkcjonowałyśmy na trzech i stwierdziłam, że dla dobra nas obu od tego jednego możemy odejść. Łezka poleciała 🥲 Na otarcie łez wiem co sobie włączę wieczorem 😁
    Super dzięki ogromne ❤️

Marcycha lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Hej dziewczyny, ja się trochę dystansuję od forum i widzę, że dobrze mi to robi. Do czasu powrotu do starań będę tylko zerkać co u Was, oczywiście z zaciśniętymi kciukami! 😉

🌸 Nigri ogromnie dziękujemy za prowadzenie wątku. Bardzo cieszy mnie Twoje szczęście. Życzę Ci spokojnej ciąży i wszystkiego co najlepsze. 🤗

Dziękuję ❤️

Kompotlinka, Lady A. lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jak cały czas starałam się myśleć pozytywnie tak teraz jak mam mieć owulację czy już miałam... zaczęłam panikować. Jestem przerażona 😶 boję się że się nie uda, że źle wezmę progesteron, że znowu będzie ciąża biochemiczna, że stosunki za wcześnie, że się nie uda 🙈
    Nie wiem skąd mi się to wzięło ale jestem mega przytłoczona tymi obawami

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Hej dziewczyny, ja się trochę dystansuję od forum i widzę, że dobrze mi to robi. Do czasu powrotu do starań będę tylko zerkać co u Was, oczywiście z zaciśniętymi kciukami! 😉

🌸 Nigri ogromnie dziękujemy za prowadzenie wątku. Bardzo cieszy mnie Twoje szczęście. Życzę Ci spokojnej ciąży i wszystkiego co najlepsze. 🤗
    🫂🫂😘😘

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
    Od października stymulacja Aromek 2x1

wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Też dziś dostałaś? 😂 nie no nasze cykle to są bliźniacze 😂
    Tak pobieżnie czytałam co pisałyście, że musiałam ominąć Twój post 😅 ale faktycznie, siostrzane cykle 😂😂
    Ściskam Cię bardzo mocno i mam nadzieję, że w sierpniu los nam będzie sprzyjał ❤️

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gosiaczkova, przytulam. Takie wzloty i upadki to naturalna rzecz, zwłaszcza po owu gdzie teraz pozostaje to okropne czekanie 😏 Myślę, że warto na ten czas znaleźć sobie zajęcia zajmujące głowę, może trochę odetchnąć od forum i... nadal dobrze bawić się z partnerem, bo jednak teraz te zbliżenia są typowo dla przyjemności 😉 Glowa do góry, tutaj team wspierający nie odpuszcza 😊

👑 Gajek, znalazłam Twój wpis już na sierpniowym wątku. Jednak trzeba trafić na swojego człowieka i dobrze, że ten ginekolog takim się okazał i przede wszystkim, że zna ludzi i pewne historie, które dają podstawy do pozytywnego nastawienia i działania. Dasz radę, bo jak nie Ty to kto? 😉

Właśnie obejrzałam ponad połowę firmu i też mialam momenty śmiechu i pacania się po czole 😅 Ale najzabawniejszy był dla mnie tekst "w imię matki i córki i ducha świętego aWOman" 🤣
    Mam stracha przed jutrem w sprawie zmiany w karmieniu, ale film mnie rozluźnił i przyszło pozytywne myślenie, że będę miała w zwiazku z tym możliwość być po południu w razie czego poza domem. Ahhh taka radość przeplatana smutkiem, ale aaaaa dam radę! Awoman!

GórskaDziewczyna, Gajek, Nigri lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Gosiaczkova, przytulam. Takie wzloty i upadki to naturalna rzecz, zwłaszcza po owu gdzie teraz pozostaje to okropne czekanie 😏 Myślę, że warto na ten czas znaleźć sobie zajęcia zajmujące głowę, może trochę odetchnąć od forum i... nadal dobrze bawić się z partnerem, bo jednak teraz te zbliżenia są typowo dla przyjemności 😉 Glowa do góry, tutaj team wspierający nie odpuszcza 😊

👑 Gajek, znalazłam Twój wpis już na sierpniowym wątku. Jednak trzeba trafić na swojego człowieka i dobrze, że ten ginekolog takim się okazał i przede wszystkim, że zna ludzi i pewne historie, które dają podstawy do pozytywnego nastawienia i działania. Dasz radę, bo jak nie Ty to kto? 😉

Właśnie obejrzałam ponad połowę firmu i też mialam momenty śmiechu i pacania się po czole 😅 Ale najzabawniejszy był dla mnie tekst "w imię matki i córki i ducha świętego aWOman" 🤣
    Mam stracha przed jutrem w sprawie zmiany w karmieniu, ale film mnie rozluźnił i przyszło pozytywne myślenie, że będę miała w zwiazku z tym możliwość być po południu w razie czego poza domem. Ahhh taka radość przeplatana smutkiem, ale aaaaa dam radę! Awoman!

Ciężko będzie mi teraz zrobić przerwę od forum bo zbyt się denerwuje progesteronem 😅 może jak to ogarnę .. bo chyba jestem od was uzależniona - sprawdzam kilkanaście razy dziennie czy ktoś coś pisał 😶🤣

Dzisiaj to już dostałam na głowę - w poniedziałek temp 36,4, wczoraj pik LH 1,25 i temperatura 3,75, a dzisiaj rano wstaje i test LH pokazał 2,05 a temperatura 36,42 😮teraz to już w ogóle nie wiem kiedy będzie owulacja i od kiedy wziąć proga 😶

Glorietka lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam forum kilkadziesiąt razy w pracy 😂 ale to takie jedno z lepszych uzależnień w moim życiu 💕

GórskaDziewczyna, aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
    09.09.2026 14dpo beta 63,4 prog 17,18
    15.09.2026 20dpo beta 508,8
    18.09.2026 23dpo beta 1098,7
    18.09.2026 pęcherzyk ciążowy 0,57cm
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷

preg.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ja sprawdzam forum kilkadziesiąt razy w pracy 😂 ale to takie jedno z lepszych uzależnień w moim życiu 💕

Według mnie trudniej odstawić to forum niż papierosy 😅🤣

Gosik0205 lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ ‹ 168 169 170 171 172
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ