Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Glorietka 🫂🫂🫂 silna kobieta jesteś♥️ i aż serce pęka jak się czyta to… nikt nie wie jak Ty się czujesz nikt w Twoich butach nie chodzi tylko patrzą z boku. Mam nadzieję, że zobaczysz w końcu ⏸️ i przytulisz upragnione dziecko ♥️
Wiele z Was tutaj stara się baaardzo długo i ja już pisałam nieraz, że podziwiam i trzymam za Was kciuki najmocniej jak potrafię, sierpień będzie piękny 🌻
Mommytobe dobre nastawienie 🍀 sierpień jest nasz 🌻
Gajek dokładnie tak jak jie ten cykl to kolejny, ja w tym raczej nie ucelowalam dobrze z ♥️ a w owulacje nam sie nie udało. Najważniejsze to rozumieć siebie, ale dokładnie Cię rozumiem bo z góry przyjęło się i nadal w większości przypadków tak jest, że to kobieta ogarnia lekarzy, faszeruje się, pilnuje owulacji. Chociaż i tak z biegiem czasu się to zmienia i facet też musi się przyłożyć na różnych płaszczyznach, anie tylko ♥️ a wiadomo każdy może mieć gorszy dzień 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:59
Konzzdi, Glorietka, Marcycha lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
The same.. dziewczyna, która zaszła w ciążę miała być moją świadkowąLisia00 wrote:Taaak dokladnie hahah😆
Bardzo bym chciała, żeby w dniu ślubu maleństwo miało minimum te 3 miesiące już ale czas goni i tracę nadzieję z każdym cyklem
serce pęka codziennie mocniej niestety.. dawno nie obudziłam się tak bez siły
dziękuję za ogrom przytulasów i wsparcia, jesteście kochane 🩷
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Gratulacje dla ⏸️
Powodzenia w kolejnym cyklu dla 🩸
Zostawiam 🦠 z moją maleńką kijaneczką w brzuchu
MiśkaK, Konzzdi, Marcycha, Gorzkax33333, Maalwii, mistyreal, Lisia00, Gosiaczkova, Carlina, Nigri lubią tę wiadomość
-
dddddd wrote:Cześć,
Zwracam się do Was z zapytaniem.
25.06 początek cyklu
11.07 zastrzyk ovitrele
15.07 początek duphaston
26.07 test strumieniowy Pink- bardzo blada druga kreska
27.07 Beta hcg z krwi 8,5
Poprzedni początek cyklu (24.05)
Co o tym myślicie?
Najlepiej powtórz betę jutro i wtedy będzie wiadomo czy wzrasta czy spada. A ile dni po owulacji było 26.07?
dddddd, Nigri lubią tę wiadomość
-
Ogólnie nie wierzę w numerologię i szczęśliwe liczby, ale chyba zacznę, bo wczoraj odkryłam coś mega dziwnego. O naszym aniołku dowiedzieliśmy się 14.11. Mimo iż termin porodu miałam na 20.07 to 9 miesięcy będzie 14.08. Tak się złożyło, że 14.08 ma przyjść @. Oby to wszystko cos jednak znaczyło 🥺
Konzzdi, biavska, aaandzia, Dawdler34 lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
⏳
Konzzdi wrote:Najlepiej powtórz betę jutro i wtedy będzie wiadomo czy wzrasta czy spada. A ile dni po owulacji było 26.07?
Nie mogłam pójść na monitoring po podaniu ovitrele, byłam przed.
Ovitrele podany 11.07
15.07 początek duphaston.
Mam PCOSWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:31
Konzzdi lubi tę wiadomość
-
Glorietka wrote:Ogólnie nie wierzę w numerologię i szczęśliwe liczby, ale chyba zacznę, bo wczoraj odkryłam coś mega dziwnego. O naszym aniołku dowiedzieliśmy się 14.11. Mimo iż termin porodu miałam na 20.07 to 9 miesięcy będzie 14.08. Tak się złożyło, że 14.08 ma przyjść @. Oby to wszystko cos jednak znaczyło 🥺
Trzymam kciuki żeby 14-stka okazała się dla Ciebie szczęśliwa 🍀. Ja też miałam teraz swój termin porodu… łatwo nie jest. Już myślałam że to w sobie przerobiłam a jednak wraca co trochę. -
Glorietka wrote:Ogólnie nie wierzę w numerologię i szczęśliwe liczby, ale chyba zacznę, bo wczoraj odkryłam coś mega dziwnego. O naszym aniołku dowiedzieliśmy się 14.11. Mimo iż termin porodu miałam na 20.07 to 9 miesięcy będzie 14.08. Tak się złożyło, że 14.08 ma przyjść @. Oby to wszystko cos jednak znaczyło 🥺
Powodzenia kochana. Oby ta data przyniosła ci upragnione 2 kreski 🍀
U mnie termin porodu dopiero na październik i zbiega się z dniem dziecka utraconego, łatwo nie będzie
Dziś miałam dostać @, na teście biel i ta złość, bo znowu o kolejny dzień przesuwa się możliwość dalszego działania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:06
Glorietka lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto
💕starania od 07.2025
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
wszystkie badania w normie,
AMH 8,14
nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6% -
Dzisiaj u mnie 2 DPO. 😊 W dni płodne trochę poszaleliśmy, więc teraz pozostaje cierpliwie czekać.
Już nie mogę się doczekać nowego sierpniowego wątku i wspólnego testowania. Oby sierpień był dla nas szczęśliwy i przyniósł jak najwięcej pozytywnych testów. 🍀
Gorzkax33333, mistyreal, Dawdler34, biavska, Lisia00, Gosiaczkova, Glorietka, Konzzdi, Carlina, DwieKreskiMarzeń, xSophie lubią tę wiadomość
-
przytulam mocnoGlorietka wrote:Ehh to był tak ciężki dzień emocjonalnie… wszyscy w rodzinie wiedzą o naszej stracie, a dzisiaj dowiedzieliśmy się o ciąży jednej z par w rodzinie… tak mocno mnie to zabolało… udało im się w pierwszym cyklu starań. Przepłakałam cały wieczór 😞 dlaczego tylko nam na tym forum jest tak ciężko, przecież robimy wszystko, żeby się udało 😞 wiele z nas ma świetną pracę, odnosi sukcesy w życiu zawodowym, ma cudownych partnerów, buduje domy i remontuje mieszkania, wydaje krocie na witaminy, lekarzy… wszystko jest oprócz tego brakującego puzelka 😞 a ktoś po prostu chce i ma tak o… nie ma sprawiedliwości na świecie 😭 boję się teraz tej pary, wiem, że nie są mi nic winni, ale widziałam ten wzrok teściowej.. ona chce wnuków i wszyscy pozostali jej te wnuki dają oprócz nas. Czuję się tak bezużyteczna i zdołowana jak tylko mogę 😞 to mial być tak szczęśliwy dzień, pierwszy dzień naszego nowego cyklu, czysta karta, chcieliśmy to uczcić romantycznym wieczorem i wszystko poszło sie paść
przytulcie mnie proszę
wiem, to niesprawiedliwe, tak bardzo chcemy...a jest tak ciężko 
ale naprawdę patrząc na sukcesy dziewczyn, tutaj na grupie, wierzę że i nam się uda
tylko mamy trochę bardziej pod górkę ale za to będziemy najwspanialszymi Mamami na świecie
mistyreal, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dziewczyny komu temperatura robiła zygzaki w szczęśliwym cyklu ? 😅 pamiętam, że ktoś tu coś pisał 😊
Mi właśnie temperatura głupieje.. codziennie robiona tym samym termometrem, w tym samym miejscu, a robi szlaczki - 1 dzień nisko, drugi wysoko, 3 nisko 😶
Wczoraj mi spadła do 36,4 dzisiaj pik a temperatura 36,74 😮
Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Czasem tylko zastanawiam się, dlaczego akurat my? Statystyki są okrutne. Nie zrozumie nas nikt, kto tego nie przeszedł. To ciągłe życie w zawieszeniu, bo ciężko brać życie pełnymi garściami, planować wakacje i spontaniczne decyzje mając w głowie to wszystko. A jeszcze raz mi ktoś powie „odpuść to się uda” to go zagryzę 😂
Nie umiem ukrywać emocji po wczoraj, ich ciążą nie umiem się cieszyć. Za to Waszymi cieszę się jakby to były moje, to inny rodzaj odczucia. Wy dajecie takie światełko w tunelu. Dobrze, że jesteście 🩷
Konzzdi, mistyreal, Gorzkax33333, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
⏳
🌼Glorietka 🫂🫂 trzymaj się kochana ❤️
Ja mam inną sytuację w najbliższym otoczeniu, bo u mnie za bardzo dzieci nie ma. Ale dalsi znajomi ostatnio rodzą na potęgę.
Co do rodziny, to jak chcemy dać coś teściom w prezencie, to mówię ,,mamy coś dla Was -ale nie jestem w ciąży ". Mimo że z 2 lata temu teść odpuścił teksty o wnuku. Moi rodzice mają luz w temacie, bo w naszej rodzinie bliższej czy troszkę dalszej dzieci po prostu się nie rodzą 😆 Moja mama wie o staraniach, teściom - mimo że są super, nic nie mówimy.
🌼Gajek, rozumiem Cię totalnie, bo o ile spontaniczne stosunki z mojego małża inicjatywy to tam luz. Ale jeżeli on nie ma ochoty, to niestety starania o ,,atmosferę" są po mojej stronie. Wiadomo, stosunki zaplanowane w pik LH lub jego okolicy do tego należą. I wtedy mentalnie muszę się nastawiać, że muszę ,,odegrać rolę" 🫠 Nie powiem męczy mnie to, bo o ile ja już nabiorę ochoty, to i tak muszę dużo myśleć, żeby ,,emocje nie opadły" 😆
Dlaczego to takie skomplikowane 🥲
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Gosiaczkova, pamiętam, że Nigri tak miała właśnie w tym ostatnim cyklu
Ja w poprzednim cyklu miałam za to tzw. wykres trójfazowy (7 dpo) temperatura skoczyła mi na stałe o kolejne kilka kresek. I okres przyszedł o czasie. Więc ja się do tych temperatur nie będę przywiązywać. Btw, pod koniec cyklu miałam jakiegoś wirusa i temperatura z 36,7-36,8 spadła mi do 36,1 dopiero wczoraj (7 dc)
Konzzdi, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Glorietka, przytulam mocno 🫂
U mnie dziś nie najlepiej fizycznie. Wczoraj zaczęło mnie brać jakieś przeziębienie, w nocy gorączka, ból gardła i ból mięśni, a dziś nad ranem obudziły mnie mdłości. Poszłam do łazienki i nagle oblały mnie takie zimne poty i zemdlałam. No i po chwili zaczął się chyba najgorszy ból podbrzusza, jaki kiedykolwiek miałam. Zażyłam dwa ketonale forte i po godzinie na szczęście zaczęło przechodzić, ale mówię Wam, ból był naprawdę nie do wytrzymania. Kilka razy już miałam trochę podobne ataki w pierwszy dzień miesiączki, ale tym razem jakoś dziwnie, bo krwawienie się jeszcze nawet nie zaczęło. Wygląda na to, że to jakiś ostrzejszy atak endo, może pod wpływem tego stanu zapalnego w organizmie.
Ech, płakać mi się chce, nie dość, że tyle się trzeba nacierpieć przez tę chorobę to jeszcze jest to najbardziej prawdopodobna przyczyna, dlaczego nie udaje mi się zajść w ciążę.
Nigri lubi tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica)
08.2026 - plan IUI -
Dziewczyny wątek sierpniowy odpalony
wracam do pracy;p jak coś źle tam dodałam to dajcie znać bo pierwszy raz to robię 
Nigri dziękuję za przekazanie pałeczki
Konzzdi, mistyreal, Lisia00, Lucy_26, Gorzkax33333, Nigri, Ewelka23 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
np. ja tak miałam w lutym. Totalnie nic nie wskazywało na pomyślny cykl ALE temperatury miałam aż do 36.9 (gdzie przed owulką mam 36.1-36.2), a po owulce zazwyczaj 36.6-36.7Gosiaczkova wrote:Dziewczyny komu temperatura robiła zygzaki w szczęśliwym cyklu ? 😅 pamiętam, że ktoś tu coś pisał 😊
Mi właśnie temperatura głupieje.. codziennie robiona tym samym termometrem, w tym samym miejscu, a robi szlaczki - 1 dzień nisko, drugi wysoko, 3 nisko 😶
Wczoraj mi spadła do 36,4 dzisiaj pik a temperatura 36,74 😮
tak wyglądał mój wykres:

ale wtedy też - owulacje miałam innego dnia niż apka wskazywała, czułam się lekko przeziębiona i wyjechaliśmy też do Zakopanego, więc zmiana otoczenia, sypialni itp
jedyny objaw jaki miałam to pryszcze i bolące cycki
mistyreal, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Glorietka wrote:Czasem tylko zastanawiam się, dlaczego akurat my? Statystyki są okrutne. Nie zrozumie nas nikt, kto tego nie przeszedł. To ciągłe życie w zawieszeniu, bo ciężko brać życie pełnymi garściami, planować wakacje i spontaniczne decyzje mając w głowie to wszystko. A jeszcze raz mi ktoś powie „odpuść to się uda” to go zagryzę 😂
Nie umiem ukrywać emocji po wczoraj, ich ciążą nie umiem się cieszyć. Za to Waszymi cieszę się jakby to były moje, to inny rodzaj odczucia. Wy dajecie takie światełko w tunelu. Dobrze, że jesteście 🩷
Też się zastanawiałam czemu nas to spotkało, i nie ma na to odpowiedzi. Niestety takie sytuacje zdarzają się większej ilości ludzi niż nam się wydaje
większość osób się też nie dzieli ze wszystkimi swoimi niepowodzeniami więc tak naprawdę nie wiemy nigdy ile czasu i różnych niepowodzeń danej osobie zajęło dojście do tej szczęśliwej ciąży.
Nas wszystkich tutaj też to szczęśliwe zakończenie (albo raczej początek przygody) czeka, mocno w to wierzę ☺️
mistyreal, Dawdler34 lubią tę wiadomość
-
Glorietka trzymaj się kochana❤️ Pamiętaj że my tu zawsze jestesmy (choć na szczęście grono się stałe zmienia) i wysłuchamy❤️
Mistyreal bardzo mi przykro że tak się czujesz
Odpocznij trochę jeśli masz możliwość
Nigri - dziękujemy kochana za cudowne poprowadzenie wątku❤️ Klątwa dopadła Cię ekspresem co tylko potwierdza moje słowa!🥳🥳
Konzzdi, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)