Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • dddddd Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Zwracam się do Was z zapytaniem.
    25.06 początek cyklu
    11.07 zastrzyk ovitrele
    15.07 początek duphaston
    26.07 test strumieniowy Pink- bardzo blada druga kreska
    27.07 Beta hcg z krwi 8,5

Poprzedni początek cyklu (24.05)

Co o tym myślicie?

• aaandzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka 🫂🫂🫂 silna kobieta jesteś♥️ i aż serce pęka jak się czyta to… nikt nie wie jak Ty się czujesz nikt w Twoich butach nie chodzi tylko patrzą z boku. Mam nadzieję, że zobaczysz w końcu ⏸️ i przytulisz upragnione dziecko ♥️
    Wiele z Was tutaj stara się baaardzo długo i ja już pisałam nieraz, że podziwiam i trzymam za Was kciuki najmocniej jak potrafię, sierpień będzie piękny 🌻

Mommytobe dobre nastawienie 🍀 sierpień jest nasz 🌻

Gajek dokładnie tak jak jie ten cykl to kolejny, ja w tym raczej nie ucelowalam dobrze z ♥️ a w owulacje nam sie nie udało. Najważniejsze to rozumieć siebie, ale dokładnie Cię rozumiem bo z góry przyjęło się i nadal w większości przypadków tak jest, że to kobieta ogarnia lekarzy, faszeruje się, pilnuje owulacji. Chociaż i tak z biegiem czasu się to zmienia i facet też musi się przyłożyć na różnych płaszczyznach, anie tylko ♥️ a wiadomo każdy może mieć gorszy dzień 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:59

Konzzdi, Glorietka, Marcycha lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Taaak dokladnie hahah😆

Bardzo bym chciała, żeby w dniu ślubu maleństwo miało minimum te 3 miesiące już ale czas goni i tracę nadzieję z każdym cyklem
    The same.. dziewczyna, która zaszła w ciążę miała być moją świadkową :( serce pęka codziennie mocniej niestety.. dawno nie obudziłam się tak bez siły :( dziękuję za ogrom przytulasów i wsparcia, jesteście kochane 🩷

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla ⏸️
    Powodzenia w kolejnym cyklu dla 🩸

Zostawiam 🦠 z moją maleńką kijaneczką w brzuchu

MiśkaK, Konzzdi, Marcycha, Gorzkax33333, Maalwii, mistyreal, Lisia00, Gosiaczkova, Carlina, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻

10/07/2026 🟰
    27/07/2026 - 0,22cm 💓

Czy 03/2027 okaże się szczęśliwy?

preg.png
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddddd wrote:
    Cześć,
    Zwracam się do Was z zapytaniem.
    25.06 początek cyklu
    11.07 zastrzyk ovitrele
    15.07 początek duphaston
    26.07 test strumieniowy Pink- bardzo blada druga kreska
    27.07 Beta hcg z krwi 8,5

Poprzedni początek cyklu (24.05)

Co o tym myślicie?

Najlepiej powtórz betę jutro i wtedy będzie wiadomo czy wzrasta czy spada. A ile dni po owulacji było 26.07?

dddddd, Nigri lubią tę wiadomość

• Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie wierzę w numerologię i szczęśliwe liczby, ale chyba zacznę, bo wczoraj odkryłam coś mega dziwnego. O naszym aniołku dowiedzieliśmy się 14.11. Mimo iż termin porodu miałam na 20.07 to 9 miesięcy będzie 14.08. Tak się złożyło, że 14.08 ma przyjść @. Oby to wszystko cos jednak znaczyło 🥺

Konzzdi, biavska, aaandzia, Dawdler34 lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️

• dddddd Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Najlepiej powtórz betę jutro i wtedy będzie wiadomo czy wzrasta czy spada. A ile dni po owulacji było 26.07?

Nie mogłam pójść na monitoring po podaniu ovitrele, byłam przed.
    Ovitrele podany 11.07
    15.07 początek duphaston.
    Mam PCOS

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:31

Konzzdi lubi tę wiadomość

• Konzzdi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ogólnie nie wierzę w numerologię i szczęśliwe liczby, ale chyba zacznę, bo wczoraj odkryłam coś mega dziwnego. O naszym aniołku dowiedzieliśmy się 14.11. Mimo iż termin porodu miałam na 20.07 to 9 miesięcy będzie 14.08. Tak się złożyło, że 14.08 ma przyjść @. Oby to wszystko cos jednak znaczyło 🥺

Trzymam kciuki żeby 14-stka okazała się dla Ciebie szczęśliwa 🍀. Ja też miałam teraz swój termin porodu… łatwo nie jest. Już myślałam że to w sobie przerobiłam a jednak wraca co trochę.

• biavska Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Powodzenia kochana. Oby ta data przyniosła ci upragnione 2 kreski 🍀

U mnie termin porodu dopiero na październik i zbiega się z dniem dziecka utraconego, łatwo nie będzie :(
    Dziś miałam dostać @, na teście biel i ta złość, bo znowu o kolejny dzień przesuwa się możliwość dalszego działania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:06

Glorietka lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33

na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto

💕starania od 07.2025
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie

wszystkie badania w normie,
    AMH 8,14

nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6%
  • Aenu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie 2 DPO. 😊 W dni płodne trochę poszaleliśmy, więc teraz pozostaje cierpliwie czekać.

Już nie mogę się doczekać nowego sierpniowego wątku i wspólnego testowania. Oby sierpień był dla nas szczęśliwy i przyniósł jak najwięcej pozytywnych testów. 🍀

Gorzkax33333, mistyreal, Dawdler34, biavska, Lisia00, Gosiaczkova, Glorietka, Konzzdi, Carlina, DwieKreskiMarzeń, xSophie lubią tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ehh to był tak ciężki dzień emocjonalnie… wszyscy w rodzinie wiedzą o naszej stracie, a dzisiaj dowiedzieliśmy się o ciąży jednej z par w rodzinie… tak mocno mnie to zabolało… udało im się w pierwszym cyklu starań. Przepłakałam cały wieczór 😞 dlaczego tylko nam na tym forum jest tak ciężko, przecież robimy wszystko, żeby się udało 😞 wiele z nas ma świetną pracę, odnosi sukcesy w życiu zawodowym, ma cudownych partnerów, buduje domy i remontuje mieszkania, wydaje krocie na witaminy, lekarzy… wszystko jest oprócz tego brakującego puzelka 😞 a ktoś po prostu chce i ma tak o… nie ma sprawiedliwości na świecie 😭 boję się teraz tej pary, wiem, że nie są mi nic winni, ale widziałam ten wzrok teściowej.. ona chce wnuków i wszyscy pozostali jej te wnuki dają oprócz nas. Czuję się tak bezużyteczna i zdołowana jak tylko mogę 😞 to mial być tak szczęśliwy dzień, pierwszy dzień naszego nowego cyklu, czysta karta, chcieliśmy to uczcić romantycznym wieczorem i wszystko poszło sie paść :( przytulcie mnie proszę
    przytulam mocno <3 wiem, to niesprawiedliwe, tak bardzo chcemy...a jest tak ciężko :(
    ale naprawdę patrząc na sukcesy dziewczyn, tutaj na grupie, wierzę że i nam się uda :) tylko mamy trochę bardziej pod górkę ale za to będziemy najwspanialszymi Mamami na świecie <3

mistyreal, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny komu temperatura robiła zygzaki w szczęśliwym cyklu ? 😅 pamiętam, że ktoś tu coś pisał 😊
    Mi właśnie temperatura głupieje.. codziennie robiona tym samym termometrem, w tym samym miejscu, a robi szlaczki - 1 dzień nisko, drugi wysoko, 3 nisko 😶
    Wczoraj mi spadła do 36,4 dzisiaj pik a temperatura 36,74 😮

Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem tylko zastanawiam się, dlaczego akurat my? Statystyki są okrutne. Nie zrozumie nas nikt, kto tego nie przeszedł. To ciągłe życie w zawieszeniu, bo ciężko brać życie pełnymi garściami, planować wakacje i spontaniczne decyzje mając w głowie to wszystko. A jeszcze raz mi ktoś powie „odpuść to się uda” to go zagryzę 😂
    Nie umiem ukrywać emocji po wczoraj, ich ciążą nie umiem się cieszyć. Za to Waszymi cieszę się jakby to były moje, to inny rodzaj odczucia. Wy dajecie takie światełko w tunelu. Dobrze, że jesteście 🩷

Konzzdi, mistyreal, Gorzkax33333, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼Glorietka 🫂🫂 trzymaj się kochana ❤️
    Ja mam inną sytuację w najbliższym otoczeniu, bo u mnie za bardzo dzieci nie ma. Ale dalsi znajomi ostatnio rodzą na potęgę.

Co do rodziny, to jak chcemy dać coś teściom w prezencie, to mówię ,,mamy coś dla Was -ale nie jestem w ciąży ". Mimo że z 2 lata temu teść odpuścił teksty o wnuku. Moi rodzice mają luz w temacie, bo w naszej rodzinie bliższej czy troszkę dalszej dzieci po prostu się nie rodzą 😆 Moja mama wie o staraniach, teściom - mimo że są super, nic nie mówimy.

🌼Gajek, rozumiem Cię totalnie, bo o ile spontaniczne stosunki z mojego małża inicjatywy to tam luz. Ale jeżeli on nie ma ochoty, to niestety starania o ,,atmosferę" są po mojej stronie. Wiadomo, stosunki zaplanowane w pik LH lub jego okolicy do tego należą. I wtedy mentalnie muszę się nastawiać, że muszę ,,odegrać rolę" 🫠 Nie powiem męczy mnie to, bo o ile ja już nabiorę ochoty, to i tak muszę dużo myśleć, żeby ,,emocje nie opadły" 😆

Dlaczego to takie skomplikowane 🥲

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, pamiętam, że Nigri tak miała właśnie w tym ostatnim cyklu :) Ja w poprzednim cyklu miałam za to tzw. wykres trójfazowy (7 dpo) temperatura skoczyła mi na stałe o kolejne kilka kresek. I okres przyszedł o czasie. Więc ja się do tych temperatur nie będę przywiązywać. Btw, pod koniec cyklu miałam jakiegoś wirusa i temperatura z 36,7-36,8 spadła mi do 36,1 dopiero wczoraj (7 dc) :P

Konzzdi, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • mistyreal Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka, przytulam mocno 🫂

U mnie dziś nie najlepiej fizycznie. Wczoraj zaczęło mnie brać jakieś przeziębienie, w nocy gorączka, ból gardła i ból mięśni, a dziś nad ranem obudziły mnie mdłości. Poszłam do łazienki i nagle oblały mnie takie zimne poty i zemdlałam. No i po chwili zaczął się chyba najgorszy ból podbrzusza, jaki kiedykolwiek miałam. Zażyłam dwa ketonale forte i po godzinie na szczęście zaczęło przechodzić, ale mówię Wam, ból był naprawdę nie do wytrzymania. Kilka razy już miałam trochę podobne ataki w pierwszy dzień miesiączki, ale tym razem jakoś dziwnie, bo krwawienie się jeszcze nawet nie zaczęło. Wygląda na to, że to jakiś ostrzejszy atak endo, może pod wpływem tego stanu zapalnego w organizmie.
    Ech, płakać mi się chce, nie dość, że tyle się trzeba nacierpieć przez tę chorobę to jeszcze jest to najbardziej prawdopodobna przyczyna, dlaczego nie udaje mi się zajść w ciążę.

Nigri lubi tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica)
    08.2026 - plan IUI
  • aaandzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wątek sierpniowy odpalony ;D wracam do pracy;p jak coś źle tam dodałam to dajcie znać bo pierwszy raz to robię ;D

Nigri dziękuję za przekazanie pałeczki <3

Konzzdi, mistyreal, Lisia00, Lucy_26, Gorzkax33333, Nigri, Ewelka23 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Dziewczyny komu temperatura robiła zygzaki w szczęśliwym cyklu ? 😅 pamiętam, że ktoś tu coś pisał 😊
    Mi właśnie temperatura głupieje.. codziennie robiona tym samym termometrem, w tym samym miejscu, a robi szlaczki - 1 dzień nisko, drugi wysoko, 3 nisko 😶
    Wczoraj mi spadła do 36,4 dzisiaj pik a temperatura 36,74 😮
    np. ja tak miałam w lutym. Totalnie nic nie wskazywało na pomyślny cykl ALE temperatury miałam aż do 36.9 (gdzie przed owulką mam 36.1-36.2), a po owulce zazwyczaj 36.6-36.7
    tak wyglądał mój wykres:
    Zrzut-ekranu-2026-07-28-093421.png

ale wtedy też - owulacje miałam innego dnia niż apka wskazywała, czułam się lekko przeziębiona i wyjechaliśmy też do Zakopanego, więc zmiana otoczenia, sypialni itp
    jedyny objaw jaki miałam to pryszcze i bolące cycki

mistyreal, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Czasem tylko zastanawiam się, dlaczego akurat my? Statystyki są okrutne. Nie zrozumie nas nikt, kto tego nie przeszedł. To ciągłe życie w zawieszeniu, bo ciężko brać życie pełnymi garściami, planować wakacje i spontaniczne decyzje mając w głowie to wszystko. A jeszcze raz mi ktoś powie „odpuść to się uda” to go zagryzę 😂
    Nie umiem ukrywać emocji po wczoraj, ich ciążą nie umiem się cieszyć. Za to Waszymi cieszę się jakby to były moje, to inny rodzaj odczucia. Wy dajecie takie światełko w tunelu. Dobrze, że jesteście 🩷

Też się zastanawiałam czemu nas to spotkało, i nie ma na to odpowiedzi. Niestety takie sytuacje zdarzają się większej ilości ludzi niż nam się wydaje :( większość osób się też nie dzieli ze wszystkimi swoimi niepowodzeniami więc tak naprawdę nie wiemy nigdy ile czasu i różnych niepowodzeń danej osobie zajęło dojście do tej szczęśliwej ciąży.

Nas wszystkich tutaj też to szczęśliwe zakończenie (albo raczej początek przygody) czeka, mocno w to wierzę ☺️

mistyreal, Dawdler34 lubią tę wiadomość

• Lisia00 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka trzymaj się kochana❤️ Pamiętaj że my tu zawsze jestesmy (choć na szczęście grono się stałe zmienia) i wysłuchamy❤️

Mistyreal bardzo mi przykro że tak się czujesz :( Odpocznij trochę jeśli masz możliwość

Nigri - dziękujemy kochana za cudowne poprowadzenie wątku❤️ Klątwa dopadła Cię ekspresem co tylko potwierdza moje słowa!🥳🥳

Konzzdi, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
‹‹ 167 168 169 170 171
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ