SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie w tych widełkach pokazuje, że to dobry wynik na 5 tydzień ciąży i też tak mi wynika z miesiączki. Chociaż nie obraziłabym się za bliźniaki haha 🫢
    Andzia wizytę mam na 10 sierpnia, ale bije się sama ze sobą czy by czasem tego nie przyspieszyć 🙈

aaandzia, MiśkaK, mistyreal, Amelia96, biavska, Dawdler34, Nigri, Lisia00, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
    30.07 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🙌
    17.08 serduszko, 10mm miłości (7+6) ❤️
    18.09 1 prenatalne ( 12+3 )
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć biavska, życzę powodzenia w staraniach i obyś szybko zobaczyła dwie kreski!! 🙏🙏
    dopóki nie ma @ to wciąż trzymam kciuki 🫰

biavska lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
    30.07 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🙌
    17.08 serduszko, 10mm miłości (7+6) ❤️
    18.09 1 prenatalne ( 12+3 )
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢

ja mam wyniki bety, dziewczyny ręce mi się trzęsą 🫣❤️

https://ibb.co/fYSZkM4z
    Piękna beta ❤️

xSophie lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie cudowny ten przyrost 🤩 rośnijcie zdrowo ❤️

xSophie lubi tę wiadomość

• Glorietka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Oo, nas tez "czas goni", ślub za lekko ponad rok ehh wiem co czujesz
    Czyli też żyjesz pomiędzy suknią ślubną i całą tą otoczką a staraniami „do bezpiecznego czasu przed ślubem” 😂

Lisia00 lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Teoretycznie w tych widełkach pokazuje, że to dobry wynik na 5 tydzień ciąży i też tak mi wynika z miesiączki. Chociaż nie obraziłabym się za bliźniaki haha 🫢
    Andzia wizytę mam na 10 sierpnia, ale bije się sama ze sobą czy by czasem tego nie przyspieszyć 🙈
    Już w tym momencie będzie widać pęcherzyk/pęcherzyki, 10 sierpnia będą już raczej zarodek/zarodki i to z dużym prawdopodobieństwem z serduszkiem 🥰

xSophie, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    cześć biavska, życzę powodzenia w staraniach i obyś szybko zobaczyła dwie kreski!! 🙏🙏
    dopóki nie ma @ to wciąż trzymam kciuki 🫰
    Zaszalałaś z tą betą. Cudowny przyrost gratuluję

xSophie, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny zapisałam się na kolejny monitoring. Dodatkowo do mojego zestawu leków dostałam acard 150. Ktoś przyjmuje ten lek i może powiedzieć czy są jakieś skutki uboczne? 😊

xSophie beta marzenie🥰🥰🥰

Biavska widzimy się w sierpniowym wątku, powodzenia 🍀✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 15:56

xSophie, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Stałe leki:
    ▪️ Eutyrox,
    ▪️ Ascofer
    ▪️ Encorton
    ▪️ Acard
    ▪️ Inozytol
    ▪️ Kwas omega 3
    ▪️ Kwas foliowy metylowany
    ▪️ Wit. D3 4000
    ▪️ Neoparin 💉
    Do owulacji :
    ▪️ Lametta (3-7 dc)
    ▪️ Olej z wiesiołka
    ▪️ Zioła Ojca Sroki 3
    ▪️ NAC
    Po owulacji :
    ▪️ Cyclogest

✨ Testowanie 19/09✨
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że tak przy feristimie może się wydarzyć że pęcherzyk nie nadazyl z progesteronem stąd krwawienie, i tak wyhodowanie pęcherzyka w 16 dniu cyklu gdzie zawsze był dopiero ok 30 to cud, no ale zobaczymy jak będzie teraz

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stosowałyście może żel cenceive+? Będziemy go stosować w sierpniowym cyklu i jestem ciekawa czy któraś z Was moze stosowała.

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gorzka, dobrze, że to nie było nic poważnego. Gratuluję troskliwego ukochanego 😊 Trzymam kciuki za wyregulowanie cyklu. Może pierwszy szok dla organizmu minął i już będzie spokojniejszy 🙂

👑 Sophie, CZAD, PIĘKNIE, CUDOWNIE, jak to napisała Gilgotka zaszalałaś 😄😍 Chyba bym nie wytrzymała i umówiła coś szybciej 😁

👑 Gajek, w tym całym ambarasie, to myślę sobie, żeby postarać się pokazać w pewnym sensie 🖕 Pani diabetolog i bardzo sensownie brzmi dla mnie dieta pudełkowa na te dwa miesiące. Nie będziesz musiała zajmować się liczeniem, zakupami, gotowaniem, a skupisz się na przyjemnych dla siebie ćwiczeniach. Z doświadczenia szukania dla siebie ćwiczeń zauważę, że wcale nie trzeba robić ćwiczeń z podskokami i cardio zeby chudnąć. Ja robie systematycznie takie dla kobiet po ciąży 😈 które nie męczą na maksa, ale angażują bardzo dużo mięśni i wyraźnie lepiej się po nich czuję. W ćwiczeniach ważna jest systematyczność, więc warto poświęcić swój czas by znaleźć trening dla siebie, przed którym nie będziesz chciała uciekać, a który będzie sprawiał, że czujesz się po nim lepiej, a nie zajechana. Ja też z tych co wolą ćwiczyć w domu. Mnie jest szkoda czasu na dojazdy i przebieranie 😅
    Jak przez te dwa miesiące Twojej pracy nic się nie zmieni, to wtedy będziesz się zastanawiała co dalej.
    Test wygląda zacnie. Daj znaka po jutrzejszej wizycie, a dziś niech się łączą Wasze ciała 😁

👑 Tofuszka, do zobaczenia w sierpniu 😃

Co do wspomnianego tu wczesniej ubichinolu, to przewertowałam internet i... ten Alinessowy mnie nie przekonał z racji postaci i karagenu obecnego w kapsułce. Niby karagen nie jest bardzo straszny, a bardziej niepewny, więc wolałam poszukać innego rozwiazania. Skupiłam się przede wszystkim na poszukiwaniu czystego ubichinolu w MTC, czyli w możliwie najbardziej przyswajalnej wersji i znalazłam taki z Sunday Natural. Dla mnie wygląda zacnie no i szczęśliwie udało mi się wygenerować link polecający, więc jak chcecie dziewczyny skorzystać to proszę bardzo, od razu z 20% zniżką 😃

https://sundaynatural.mention-me.com/me/referee/registerko/208528138/848409268/em/509fd1d842500305897cd18e2e468f8b9c523bf2/fe/cw?epr=1

GórskaDziewczyna, aaandzia, xSophie, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
    Wiem , że w teorii ten test jest nie ważny ale nigdy w życiu nie miałam drugiej kreski bez ciąży , nawet po bardzo długim czasie.
    Więc chyba zaraz pojadę po kolejny test i zrobię jutro rano .

Zawsze to dało trochę nadziei , nie powiem że nie .

GórskaDziewczyna, Marcycha, mistyreal, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość

• Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U któreś z Was poczasiak okazał się ciąża?

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha, rozbawiłaś mnie tym ,,a dziś niech się łączą Wasze ciała" 😄
    Czy Ty masz może pracę zawodową związaną z pisaniem? Jak to się mówi, masz ,,lekkie pióro" 😊

Ania Nowa tu, ja nauczona doświadczeniem nie będę już sprawdzać poczasiaków. W poprzednim cyklu dwa pinki jednego dnia dały mi piękne poczasiaki i klops. Mimo że wcześniej tego nie robiły, tylko tego jednego konkretnego dnia.

Z tego co pamiętam, Amelia przeszła podobną historię z poczasiakiem, który nie okazało się ciążą.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:
    Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
    Wiem , że w teorii ten test jest nie ważny ale nigdy w życiu nie miałam drugiej kreski bez ciąży , nawet po bardzo długim czasie.

Leć do sklepu po kolejny test. Słyszałam wiele pozytywnych podobnych historii ale nie ma co się nakręcać. Dawaj koniecznie znać :)

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:

Tak, mój się okazał - pierwszy raz urodzona córeczka, a teraz w lipcu poczasiak to była biochemiczna . Z tym, że w obu przypadkach kreski były delikatne ale różowe nie szare i odczytane po krótszym czasie niż twój bo pierwszy po 15 minutach a drugi chyba ok 1-2 godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 17:25

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz tylko zrobię obiad dzieciom i jadę po test.
    Ja przeważnie wyrzucałam odrazu. Ale dziś rano szybko , szybko i tak teraz chciałam wyrzucić a tu zonk.
    I tak niby człowiek wie , że to nic nie znaczy a jednak się łudzi.

aaandzia, GórskaDziewczyna, Marcycha lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania też bym zrobiłam kolejny test i sprawdziła w czasie jak będziesz niepewna to beta, trzymam kciuki🍀

Marcycha też mnie rozbawiło to łączenie ciał 😅😅😅 ja już się nie mogę doczekać łączenia sierpniowego

Biavska nie stosowałam więc nie doradzę, ale wiem, że przewijał się temat żeli tutaj🤔

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie wzięło na wspominki 😅 nie wiedziałam, że wątki istnieją tak długo i nie są automatycznie usuwane…. I odkopałam swoje wpisy z pierwszej ciąży no i się wzruszyłam i poryczałam i to w czasie pracy 😅😅😅 ja nie pamiętałam, że miałam jakiekolwiek objawy przed ⏸️ z tego co wyczytałam i bardzo mnie to rozśmieszyło jedynym objawem jakie miałam to gorące cyce 🤦🏻‍♀️😅 no i się doszukuje i ich niestety nie mam jak na razie. Czekam na sierpień !!!!

Gosiaczkova, biavska, GórskaDziewczyna, MiśkaK, xSophie, Marcycha, mistyreal, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:
    Zaraz tylko zrobię obiad dzieciom i jadę po test.
    Ja przeważnie wyrzucałam odrazu. Ale dziś rano szybko , szybko i tak teraz chciałam wyrzucić a tu zonk.
    I tak niby człowiek wie , że to nic nie znaczy a jednak się łudzi.

Wiesz beta może być tak niska, że kolejny test nic nie pokaże. O jakiej czułości to były testy ? - mozesz spróbować czulszych.
    Ja nauczona doświadczeniem nie robiłabym kolejnego testu tego samego dnia bo jeżeli rano test nic nie pokazał o czasie to wieczorem też najpewniej nie pokaże. Poszłabym od razu na betę.. ewentualnie powtórzyła test za 2 dni.

Przykładowo mi poczasiak pokazał się przy becie 3,78... nawet jakbym zrobiła na następny dzień to najpewniej nic by nie było... albo cień cienia cienia

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ