Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie w tych widełkach pokazuje, że to dobry wynik na 5 tydzień ciąży i też tak mi wynika z miesiączki. Chociaż nie obraziłabym się za bliźniaki haha 🫢
    Andzia wizytę mam na 10 sierpnia, ale bije się sama ze sobą czy by czasem tego nie przyspieszyć 🙈

aaandzia, MiśkaK, mistyreal, Amelia96, biavska, Dawdler34, Nigri, Lisia00 lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć biavska, życzę powodzenia w staraniach i obyś szybko zobaczyła dwie kreski!! 🙏🙏
    dopóki nie ma @ to wciąż trzymam kciuki 🫰

biavska lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢

ja mam wyniki bety, dziewczyny ręce mi się trzęsą 🫣❤️

https://ibb.co/fYSZkM4z
    Piękna beta ❤️

xSophie lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie cudowny ten przyrost 🤩 rośnijcie zdrowo ❤️

xSophie lubi tę wiadomość

• Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Oo, nas tez "czas goni", ślub za lekko ponad rok ehh wiem co czujesz
    Czyli też żyjesz pomiędzy suknią ślubną i całą tą otoczką a staraniami „do bezpiecznego czasu przed ślubem” 😂

Lisia00 lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Teoretycznie w tych widełkach pokazuje, że to dobry wynik na 5 tydzień ciąży i też tak mi wynika z miesiączki. Chociaż nie obraziłabym się za bliźniaki haha 🫢
    Andzia wizytę mam na 10 sierpnia, ale bije się sama ze sobą czy by czasem tego nie przyspieszyć 🙈
    Już w tym momencie będzie widać pęcherzyk/pęcherzyki, 10 sierpnia będą już raczej zarodek/zarodki i to z dużym prawdopodobieństwem z serduszkiem 🥰

xSophie, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    cześć biavska, życzę powodzenia w staraniach i obyś szybko zobaczyła dwie kreski!! 🙏🙏
    dopóki nie ma @ to wciąż trzymam kciuki 🫰
    Zaszalałaś z tą betą. Cudowny przyrost gratuluję

xSophie, Konzzdi lubią tę wiadomość

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny zapisałam się na kolejny monitoring. Dodatkowo do mojego zestawu leków dostałam acard 150. Ktoś przyjmuje ten lek i może powiedzieć czy są jakieś skutki uboczne? 😊

xSophie beta marzenie🥰🥰🥰

Biavska widzimy się w sierpniowym wątku, powodzenia 🍀✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 15:56

xSophie, Konzzdi lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że tak przy feristimie może się wydarzyć że pęcherzyk nie nadazyl z progesteronem stąd krwawienie, i tak wyhodowanie pęcherzyka w 16 dniu cyklu gdzie zawsze był dopiero ok 30 to cud, no ale zobaczymy jak będzie teraz

• biavska Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stosowałyście może żel cenceive+? Będziemy go stosować w sierpniowym cyklu i jestem ciekawa czy któraś z Was moze stosowała.

👩‍🦰30👨‍💼33

na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto

💕starania od 07.2025
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie

wszystkie badania w normie,
    AMH 8,14

nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6%
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gorzka, dobrze, że to nie było nic poważnego. Gratuluję troskliwego ukochanego 😊 Trzymam kciuki za wyregulowanie cyklu. Może pierwszy szok dla organizmu minął i już będzie spokojniejszy 🙂

👑 Sophie, CZAD, PIĘKNIE, CUDOWNIE, jak to napisała Gilgotka zaszalałaś 😄😍 Chyba bym nie wytrzymała i umówiła coś szybciej 😁

👑 Gajek, w tym całym ambarasie, to myślę sobie, żeby postarać się pokazać w pewnym sensie 🖕 Pani diabetolog i bardzo sensownie brzmi dla mnie dieta pudełkowa na te dwa miesiące. Nie będziesz musiała zajmować się liczeniem, zakupami, gotowaniem, a skupisz się na przyjemnych dla siebie ćwiczeniach. Z doświadczenia szukania dla siebie ćwiczeń zauważę, że wcale nie trzeba robić ćwiczeń z podskokami i cardio zeby chudnąć. Ja robie systematycznie takie dla kobiet po ciąży 😈 które nie męczą na maksa, ale angażują bardzo dużo mięśni i wyraźnie lepiej się po nich czuję. W ćwiczeniach ważna jest systematyczność, więc warto poświęcić swój czas by znaleźć trening dla siebie, przed którym nie będziesz chciała uciekać, a który będzie sprawiał, że czujesz się po nim lepiej, a nie zajechana. Ja też z tych co wolą ćwiczyć w domu. Mnie jest szkoda czasu na dojazdy i przebieranie 😅
    Jak przez te dwa miesiące Twojej pracy nic się nie zmieni, to wtedy będziesz się zastanawiała co dalej.
    Test wygląda zacnie. Daj znaka po jutrzejszej wizycie, a dziś niech się łączą Wasze ciała 😁

👑 Tofuszka, do zobaczenia w sierpniu 😃

Co do wspomnianego tu wczesniej ubichinolu, to przewertowałam internet i... ten Alinessowy mnie nie przekonał z racji postaci i karagenu obecnego w kapsułce. Niby karagen nie jest bardzo straszny, a bardziej niepewny, więc wolałam poszukać innego rozwiazania. Skupiłam się przede wszystkim na poszukiwaniu czystego ubichinolu w MTC, czyli w możliwie najbardziej przyswajalnej wersji i znalazłam taki z Sunday Natural. Dla mnie wygląda zacnie no i szczęśliwie udało mi się wygenerować link polecający, więc jak chcecie dziewczyny skorzystać to proszę bardzo, od razu z 20% zniżką 😃

https://sundaynatural.mention-me.com/me/referee/registerko/208528138/848409268/em/509fd1d842500305897cd18e2e468f8b9c523bf2/fe/cw?epr=1

Konzzdi, aaandzia, xSophie, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
    Wiem , że w teorii ten test jest nie ważny ale nigdy w życiu nie miałam drugiej kreski bez ciąży , nawet po bardzo długim czasie.
    Więc chyba zaraz pojadę po kolejny test i zrobię jutro rano .

Zawsze to dało trochę nadziei , nie powiem że nie .

Konzzdi, Marcycha, mistyreal, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość

• Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U któreś z Was poczasiak okazał się ciąża?

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha, rozbawiłaś mnie tym ,,a dziś niech się łączą Wasze ciała" 😄
    Czy Ty masz może pracę zawodową związaną z pisaniem? Jak to się mówi, masz ,,lekkie pióro" 😊

Ania Nowa tu, ja nauczona doświadczeniem nie będę już sprawdzać poczasiaków. W poprzednim cyklu dwa pinki jednego dnia dały mi piękne poczasiaki i klops. Mimo że wcześniej tego nie robiły, tylko tego jednego konkretnego dnia.

Z tego co pamiętam, Amelia przeszła podobną historię z poczasiakiem, który nie okazało się ciążą.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • biavska Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:
    Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
    Wiem , że w teorii ten test jest nie ważny ale nigdy w życiu nie miałam drugiej kreski bez ciąży , nawet po bardzo długim czasie.

Leć do sklepu po kolejny test. Słyszałam wiele pozytywnych podobnych historii ale nie ma co się nakręcać. Dawaj koniecznie znać :)

👩‍🦰30👨‍💼33

na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto

💕starania od 07.2025
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie

wszystkie badania w normie,
    AMH 8,14

nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6%
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:

Tak, mój się okazał - pierwszy raz urodzona córeczka, a teraz w lipcu poczasiak to była biochemiczna . Z tym, że w obu przypadkach kreski były delikatne ale różowe nie szare i odczytane po krótszym czasie niż twój bo pierwszy po 15 minutach a drugi chyba ok 1-2 godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 17:25

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz tylko zrobię obiad dzieciom i jadę po test.
    Ja przeważnie wyrzucałam odrazu. Ale dziś rano szybko , szybko i tak teraz chciałam wyrzucić a tu zonk.
    I tak niby człowiek wie , że to nic nie znaczy a jednak się łudzi.

aaandzia, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania też bym zrobiłam kolejny test i sprawdziła w czasie jak będziesz niepewna to beta, trzymam kciuki🍀

Marcycha też mnie rozbawiło to łączenie ciał 😅😅😅 ja już się nie mogę doczekać łączenia sierpniowego

Biavska nie stosowałam więc nie doradzę, ale wiem, że przewijał się temat żeli tutaj🤔

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie wzięło na wspominki 😅 nie wiedziałam, że wątki istnieją tak długo i nie są automatycznie usuwane…. I odkopałam swoje wpisy z pierwszej ciąży no i się wzruszyłam i poryczałam i to w czasie pracy 😅😅😅 ja nie pamiętałam, że miałam jakiekolwiek objawy przed ⏸️ z tego co wyczytałam i bardzo mnie to rozśmieszyło jedynym objawem jakie miałam to gorące cyce 🤦🏻‍♀️😅 no i się doszukuje i ich niestety nie mam jak na razie. Czekam na sierpień !!!!

Gosiaczkova, biavska, Konzzdi, MiśkaK, xSophie, Marcycha, mistyreal, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Nowa tu wrote:
    Zaraz tylko zrobię obiad dzieciom i jadę po test.
    Ja przeważnie wyrzucałam odrazu. Ale dziś rano szybko , szybko i tak teraz chciałam wyrzucić a tu zonk.
    I tak niby człowiek wie , że to nic nie znaczy a jednak się łudzi.

Wiesz beta może być tak niska, że kolejny test nic nie pokaże. O jakiej czułości to były testy ? - mozesz spróbować czulszych.
    Ja nauczona doświadczeniem nie robiłabym kolejnego testu tego samego dnia bo jeżeli rano test nic nie pokazał o czasie to wieczorem też najpewniej nie pokaże. Poszłabym od razu na betę.. ewentualnie powtórzyła test za 2 dni.

Przykładowo mi poczasiak pokazał się przy becie 3,78... nawet jakbym zrobiła na następny dzień to najpewniej nic by nie było... albo cień cienia cienia

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ