Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Teoretycznie w tych widełkach pokazuje, że to dobry wynik na 5 tydzień ciąży i też tak mi wynika z miesiączki. Chociaż nie obraziłabym się za bliźniaki haha 🫢
Andzia wizytę mam na 10 sierpnia, ale bije się sama ze sobą czy by czasem tego nie przyspieszyć 🙈
aaandzia, MiśkaK, mistyreal, Amelia96, biavska, Dawdler34, Nigri, Lisia00 lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
Piękna beta ❤️xSophie wrote:Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢
ja mam wyniki bety, dziewczyny ręce mi się trzęsą 🫣❤️
https://ibb.co/fYSZkM4z
xSophie lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Czyli też żyjesz pomiędzy suknią ślubną i całą tą otoczką a staraniami „do bezpiecznego czasu przed ślubem” 😂Lisia00 wrote:Oo, nas tez "czas goni", ślub za lekko ponad rok ehh wiem co czujesz
Lisia00 lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Już w tym momencie będzie widać pęcherzyk/pęcherzyki, 10 sierpnia będą już raczej zarodek/zarodki i to z dużym prawdopodobieństwem z serduszkiem 🥰xSophie wrote:Teoretycznie w tych widełkach pokazuje, że to dobry wynik na 5 tydzień ciąży i też tak mi wynika z miesiączki. Chociaż nie obraziłabym się za bliźniaki haha 🫢
Andzia wizytę mam na 10 sierpnia, ale bije się sama ze sobą czy by czasem tego nie przyspieszyć 🙈
xSophie, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Ja dziewczyny zapisałam się na kolejny monitoring. Dodatkowo do mojego zestawu leków dostałam acard 150. Ktoś przyjmuje ten lek i może powiedzieć czy są jakieś skutki uboczne? 😊
xSophie beta marzenie🥰🥰🥰
Biavska widzimy się w sierpniowym wątku, powodzenia 🍀✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 15:56
xSophie, Konzzdi lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton -
Dziewczyny a stosowałyście może żel cenceive+? Będziemy go stosować w sierpniowym cyklu i jestem ciekawa czy któraś z Was moze stosowała.👩🦰30👨💼33
na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto
💕starania od 07.2025
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
wszystkie badania w normie,
AMH 8,14
nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6% -
👑 Gorzka, dobrze, że to nie było nic poważnego. Gratuluję troskliwego ukochanego 😊 Trzymam kciuki za wyregulowanie cyklu. Może pierwszy szok dla organizmu minął i już będzie spokojniejszy 🙂
👑 Sophie, CZAD, PIĘKNIE, CUDOWNIE, jak to napisała Gilgotka zaszalałaś 😄😍 Chyba bym nie wytrzymała i umówiła coś szybciej 😁
👑 Gajek, w tym całym ambarasie, to myślę sobie, żeby postarać się pokazać w pewnym sensie 🖕 Pani diabetolog i bardzo sensownie brzmi dla mnie dieta pudełkowa na te dwa miesiące. Nie będziesz musiała zajmować się liczeniem, zakupami, gotowaniem, a skupisz się na przyjemnych dla siebie ćwiczeniach. Z doświadczenia szukania dla siebie ćwiczeń zauważę, że wcale nie trzeba robić ćwiczeń z podskokami i cardio zeby chudnąć. Ja robie systematycznie takie dla kobiet po ciąży 😈 które nie męczą na maksa, ale angażują bardzo dużo mięśni i wyraźnie lepiej się po nich czuję. W ćwiczeniach ważna jest systematyczność, więc warto poświęcić swój czas by znaleźć trening dla siebie, przed którym nie będziesz chciała uciekać, a który będzie sprawiał, że czujesz się po nim lepiej, a nie zajechana. Ja też z tych co wolą ćwiczyć w domu. Mnie jest szkoda czasu na dojazdy i przebieranie 😅
Jak przez te dwa miesiące Twojej pracy nic się nie zmieni, to wtedy będziesz się zastanawiała co dalej.
Test wygląda zacnie. Daj znaka po jutrzejszej wizycie, a dziś niech się łączą Wasze ciała 😁
👑 Tofuszka, do zobaczenia w sierpniu 😃
Co do wspomnianego tu wczesniej ubichinolu, to przewertowałam internet i... ten Alinessowy mnie nie przekonał z racji postaci i karagenu obecnego w kapsułce. Niby karagen nie jest bardzo straszny, a bardziej niepewny, więc wolałam poszukać innego rozwiazania. Skupiłam się przede wszystkim na poszukiwaniu czystego ubichinolu w MTC, czyli w możliwie najbardziej przyswajalnej wersji i znalazłam taki z Sunday Natural. Dla mnie wygląda zacnie no i szczęśliwie udało mi się wygenerować link polecający, więc jak chcecie dziewczyny skorzystać to proszę bardzo, od razu z 20% zniżką 😃
https://sundaynatural.mention-me.com/me/referee/registerko/208528138/848409268/em/509fd1d842500305897cd18e2e468f8b9c523bf2/fe/cw?epr=1
Konzzdi, aaandzia, xSophie, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
Wiem , że w teorii ten test jest nie ważny ale nigdy w życiu nie miałam drugiej kreski bez ciąży , nawet po bardzo długim czasie.
Więc chyba zaraz pojadę po kolejny test i zrobię jutro rano .
Zawsze to dało trochę nadziei , nie powiem że nie .
Konzzdi, Marcycha, mistyreal, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość
-
Marcycha, rozbawiłaś mnie tym ,,a dziś niech się łączą Wasze ciała" 😄
Czy Ty masz może pracę zawodową związaną z pisaniem? Jak to się mówi, masz ,,lekkie pióro" 😊
Ania Nowa tu, ja nauczona doświadczeniem nie będę już sprawdzać poczasiaków. W poprzednim cyklu dwa pinki jednego dnia dały mi piękne poczasiaki i klops. Mimo że wcześniej tego nie robiły, tylko tego jednego konkretnego dnia.
Z tego co pamiętam, Amelia przeszła podobną historię z poczasiakiem, który nie okazało się ciążą.33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Ania Nowa tu wrote:Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
Wiem , że w teorii ten test jest nie ważny ale nigdy w życiu nie miałam drugiej kreski bez ciąży , nawet po bardzo długim czasie.
Leć do sklepu po kolejny test. Słyszałam wiele pozytywnych podobnych historii ale nie ma co się nakręcać. Dawaj koniecznie znać
👩🦰30👨💼33
na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto
💕starania od 07.2025
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
wszystkie badania w normie,
AMH 8,14
nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6% -
Ania Nowa tu wrote:Wiem , ze testy odczytuje się tylko w wyznaczonym czasie ale właśnie wróciłam z pracy i chciałam wyrzucić test z rana a tam dwie grube wyraźne kreski 🙈
Tak, mój się okazał - pierwszy raz urodzona córeczka, a teraz w lipcu poczasiak to była biochemiczna . Z tym, że w obu przypadkach kreski były delikatne ale różowe nie szare i odczytane po krótszym czasie niż twój bo pierwszy po 15 minutach a drugi chyba ok 1-2 godzinWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 17:25
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Zaraz tylko zrobię obiad dzieciom i jadę po test.
Ja przeważnie wyrzucałam odrazu. Ale dziś rano szybko , szybko i tak teraz chciałam wyrzucić a tu zonk.
I tak niby człowiek wie , że to nic nie znaczy a jednak się łudzi.
aaandzia, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Ania też bym zrobiłam kolejny test i sprawdziła w czasie jak będziesz niepewna to beta, trzymam kciuki🍀
Marcycha też mnie rozbawiło to łączenie ciał 😅😅😅 ja już się nie mogę doczekać łączenia sierpniowego
Biavska nie stosowałam więc nie doradzę, ale wiem, że przewijał się temat żeli tutaj🤔🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dzisiaj mnie wzięło na wspominki 😅 nie wiedziałam, że wątki istnieją tak długo i nie są automatycznie usuwane…. I odkopałam swoje wpisy z pierwszej ciąży no i się wzruszyłam i poryczałam i to w czasie pracy 😅😅😅 ja nie pamiętałam, że miałam jakiekolwiek objawy przed ⏸️ z tego co wyczytałam i bardzo mnie to rozśmieszyło jedynym objawem jakie miałam to gorące cyce 🤦🏻♀️😅 no i się doszukuje i ich niestety nie mam jak na razie. Czekam na sierpień !!!!
Gosiaczkova, biavska, Konzzdi, MiśkaK, xSophie, Marcycha, mistyreal, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ania Nowa tu wrote:Zaraz tylko zrobię obiad dzieciom i jadę po test.
Ja przeważnie wyrzucałam odrazu. Ale dziś rano szybko , szybko i tak teraz chciałam wyrzucić a tu zonk.
I tak niby człowiek wie , że to nic nie znaczy a jednak się łudzi.
Wiesz beta może być tak niska, że kolejny test nic nie pokaże. O jakiej czułości to były testy ? - mozesz spróbować czulszych.
Ja nauczona doświadczeniem nie robiłabym kolejnego testu tego samego dnia bo jeżeli rano test nic nie pokazał o czasie to wieczorem też najpewniej nie pokaże. Poszłabym od razu na betę.. ewentualnie powtórzyła test za 2 dni.
Przykładowo mi poczasiak pokazał się przy becie 3,78... nawet jakbym zrobiła na następny dzień to najpewniej nic by nie było... albo cień cienia cienia
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅