Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak dokładnie, może źle się wyraziłam. Jeśli się ma odpowiednią motywację to da się dużo, ale trzeba być cierpliwym i wierzyć w proces. Na efekty niestety trochę się czeka, a często największą motywacją jest właśnie efekt dlatego myślę że leki często dają dobry start w zmianie
Tak czy siak pewnie lepiej poznać opinię innego lekarza
Lucy_26 lubi tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Jeśli ma to być dobry start, który napędzi dalsze działania i dzięki temu potem pójdzie lepiej, to pewnie, że tak. Jestem przeciwniczką w sytuacjach, gdy analogi GLP-1 są traktowane jako zastępnik zdrowej diety. Wtedy terapia musiałaby trwać całe życie, bo inaczej po odstawieniu i waga, i wyniki wrócą do sytuacji wyjściowej.👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Jasne, no tu akurat celem jest ciąża a nie chudnięcie więc trochę zbyt ogólnikowo napisałam
Swoją drogą to jako ciekawostka - mam w otoczeniu dwie koleżanki które zaszły w ciąże z otyłością na pstryknięcie palcem, a wśród znajomych przekonanie ze ktoś gruby = dobrze odżywiony i dziecko będzie zdrowe
Lucy_26 lubi tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
aaandzia wrote:Hej dziewczyny !
Lucy zazdroszczę ! Super, że udało się zresetować. Temat gór wjechał i aż mi się zachciało ruszyć w górki.
Chociaż mi z Warmii to daleko więc wiąże się to z wyprawą, ale wiadomo, że warto ♥️
Malwii ja też mam daleko, a do Bieszczad to już w ogóle 8h okolo 😅 tak czy siak będzie trzeba się wybrać
Elgenda ktos z jego rodziny tam zginął? Traumy do 5 pokolenia się ciągną, interesuje się takimi tematami, w mojej rodzinie też były.
Gorzka no dziwne te plamienia, ale bardziej jak @ z tego co piszesz 🤔 warto to chyba skonsultować ja tak zrobiłam jak miałam tę akcję w maju 🫂
Mistyreal podziwiam za brak testowania 🫂 ale wiesz dopóki nie ma @ to piłka w grze
Dobrego dnia 🍀
Ooo a mogę zapytać z jakich okolic pochodzisz? Ja mazury, także mamy bardzo niedaleko do siebie chyba hahah👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Osobiście znam kilka osób z nadwagą oraz cukrzycą, którym ozempic totalnie nic nie dał jeśli chodzi o schudnięcie (niektóre z tych osób trzymały dietę, niektóre nie).
Aczkolwiek wiem, jak ciężko jest, sama zmagą się z lekką nadwagą i mam wrażenie, że "im zdrowiej", tym waga pokazuje mi środkowy palec i pnie się w górę
Elgenda, Foggy lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Glorietka wrote:Hej dziewczyny 🩷 nieustannie trzymam za was wszystkie kciuki, widzę sporo nowych nicków🩷 🫂 za biele i wredne małpy 😞 wracam do Was wcześniej niż planowałam, ta mega mi nie służą, okropnie się czuję, więc robimy 2 cykle przerwy od nich, może akurat uda się 💕 deadline jest do końca września, ale zobaczymy… później znowu powrót do ta, bo nie możemy przewalić terminu ślubu kościelnego… jednak ślub w 8/9 miesiącu ciąży to byłby kiepski pomysł, więc cicho marzę, że gdyby się udało to kilka miesięcy przed nim właśnie 😀 także no, wracam, dzisiaj już nie biorę tabsow i czekam na krótkie krwawienie, bo brałam tylko 3 z nowego opakowania lub na owulkę
Oo, nas tez "czas goni", ślub za lekko ponad rok ehh wiem co czujesz
Glorietka lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Lisia00 wrote:Ooo a mogę zapytać z jakich okolic pochodzisz? Ja mazury, także mamy bardzo niedaleko do siebie chyba hahah
okolice Olsztyna ;p to chyba mamy blisko, a Ty skąd? Ja na Mazurach mam rodziny dużo, pochodzę z Mazur, żyję na Warmii ;p🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -

Powiem wam że nie wiem już co myśleć. Ta diabetolog rano mówiła że nie ma opcji żebym miała owulację . Wracam z badania, robię test lh a tu taka niespodzianka. Jeszcze nie pik, ten będzie wieczorem ale wg premom teraz jest 0,8. Dobrze że idę jutro do ginekologa. To druga próba owulacji, 17dc (dzisiaj mam 23dc) pęcherzyki były małe bez dominującego. Od wczoraj wróciły mi objawy owulacji czyli płodny śluz, bóle jajników i krzyża
Gosiaczkova, Dawdler34, Foggy, Konzzdi, aaandzia, mistyreal, MiśkaK, Kompotlinka, Marcycha, mommytobe, Nigri lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢
ja mam wyniki bety, dziewczyny ręce mi się trzęsą 🫣❤️
https://ibb.co/fYSZkM4z
Foggy, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Gajek, Glorietka, Kompotlinka, Marcycha, lusix, Nigri, Słonecznik90, Lisia00 lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
Dawdler34 wrote:Osobiście znam kilka osób z nadwagą oraz cukrzycą, którym ozempic totalnie nic nie dał jeśli chodzi o schudnięcie (niektóre z tych osób trzymały dietę, niektóre nie).
Aczkolwiek wiem, jak ciężko jest, sama zmagą się z lekką nadwagą i mam wrażenie, że "im zdrowiej", tym waga pokazuje mi środkowy palec i pnie się w górę
A to mój ojciec jest takim przykładem, ma cukrzycę - ale nie insulinozależną. Bierze ozempic i coś jeszcze na regulację parametrów. Generalnie na początku waga poleciała, a jak się organizm przystosował to apetyt ma taki jak wcześniej i przytył. Ale u niego chodzi o chudnięcie, mimo wszystko nie prowadzi się dobrze przy swoim schorzeniu.
U mnie niestety chudnięcie równa się rezygnację ze wszystkiego co ma gluten
nie mam nietolerancji, bardziej chodzi o to, że zazwyczaj te produkty bardzo mi smakują i jem więcej niż powinnam. Bo jak pizza to cała, jak ciasto to dwa kawałki. Nie jestem w stanie się zatrzymać. A później 2h drzemki 😆 ostatnio poleciałam po bandzie, ale już wróciłam na dobre tory 💕
Dawdler34, mistyreal lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
xSophie wrote:Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢
Ożesz Ty w mordę!!! 🔥💪
xSophie lubi tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
duża ta beta! może faktycznie bliźniaki?xSophie wrote:Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢
xSophie, MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
lubie bo totalnie rozumiemElgenda wrote:A to mój ojciec jest takim przykładem, ma cukrzycę - ale nie insulinozależną. Bierze ozempic i coś jeszcze na regulację parametrów. Generalnie na początku waga poleciała, a jak się organizm przystosował to apetyt ma taki jak wcześniej i przytył. Ale u niego chodzi o chudnięcie, mimo wszystko nie prowadzi się dobrze przy swoim schorzeniu.
U mnie niestety chudnięcie równa się rezygnację ze wszystkiego co ma gluten
nie mam nietolerancji, bardziej chodzi o to, że zazwyczaj te produkty bardzo mi smakują i jem więcej niż powinnam. Bo jak pizza to cała, jak ciasto to dwa kawałki. Nie jestem w stanie się zatrzymać. A później 2h drzemki 😆 ostatnio poleciałam po bandzie, ale już wróciłam na dobre tory 💕
co prawda nie mam nietolerancji..ale pizze całą wchłonę
mistyreal lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
aż mam ciary
kurde może jednak te bliźnięta ;p rośnijcie zdrowo, kiedy masz usg?
xSophie, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Sophie, ale czad
superancko, bardzo się cieszę!!
Gajek, oj tak, podziałajcie. Wiesz, biologia bywa nieprzewidywalna 😊
xSophie lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Gajek wrote:

Powiem wam że nie wiem już co myśleć. Ta diabetolog rano mówiła że nie ma opcji żebym miała owulację . Wracam z badania, robię test lh a tu taka niespodzianka. Jeszcze nie pik, ten będzie wieczorem ale wg premom teraz jest 0,8. Dobrze że idę jutro do ginekologa. To druga próba owulacji, 17dc (dzisiaj mam 23dc) pęcherzyki były małe bez dominującego. Od wczoraj wróciły mi objawy owulacji czyli płodny śluz, bóle jajników i krzyża
szykuje się owulacja jak dla mnie, ciekawe co jutro gin zobaczy hmm🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Jeju ale rośnie w zawrotnym tempie 🙈😮
Gajek to idziemy równo teraz.. ja mam 0,7 wg premom . Myślę, że podziałać nie zaszkodzi
xSophie, Konzzdi lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na forum, serdeczne gratulacje dla dziewczyn którym udało się w tym cyklu.
U mnie kolejny miesiąc starań i jutro powinna przyjść @, test biały. Cykl lipcowy spisałam na straty.
xSophie, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Marcycha, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto
💕starania od 07.2025
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
wszystkie badania w normie,
AMH 8,14
nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6% -
Gajek wrote:

Oby się myliła test wygląda obiecująco
Do dzieła😄💥🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo