Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie, może źle się wyraziłam. Jeśli się ma odpowiednią motywację to da się dużo, ale trzeba być cierpliwym i wierzyć w proces. Na efekty niestety trochę się czeka, a często największą motywacją jest właśnie efekt dlatego myślę że leki często dają dobry start w zmianie
    Tak czy siak pewnie lepiej poznać opinię innego lekarza

Lucy_26 lubi tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ma to być dobry start, który napędzi dalsze działania i dzięki temu potem pójdzie lepiej, to pewnie, że tak. Jestem przeciwniczką w sytuacjach, gdy analogi GLP-1 są traktowane jako zastępnik zdrowej diety. Wtedy terapia musiałaby trwać całe życie, bo inaczej po odstawieniu i waga, i wyniki wrócą do sytuacji wyjściowej.

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, no tu akurat celem jest ciąża a nie chudnięcie więc trochę zbyt ogólnikowo napisałam

Swoją drogą to jako ciekawostka - mam w otoczeniu dwie koleżanki które zaszły w ciąże z otyłością na pstryknięcie palcem, a wśród znajomych przekonanie ze ktoś gruby = dobrze odżywiony i dziecko będzie zdrowe

Lucy_26 lubi tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Hej dziewczyny !

Lucy zazdroszczę ! Super, że udało się zresetować. Temat gór wjechał i aż mi się zachciało ruszyć w górki.
    Chociaż mi z Warmii to daleko więc wiąże się to z wyprawą, ale wiadomo, że warto ♥️

Malwii ja też mam daleko, a do Bieszczad to już w ogóle 8h okolo 😅 tak czy siak będzie trzeba się wybrać

Elgenda ktos z jego rodziny tam zginął? Traumy do 5 pokolenia się ciągną, interesuje się takimi tematami, w mojej rodzinie też były.

Gorzka no dziwne te plamienia, ale bardziej jak @ z tego co piszesz 🤔 warto to chyba skonsultować ja tak zrobiłam jak miałam tę akcję w maju 🫂

Mistyreal podziwiam za brak testowania 🫂 ale wiesz dopóki nie ma @ to piłka w grze

Dobrego dnia 🍀

Ooo a mogę zapytać z jakich okolic pochodzisz? Ja mazury, także mamy bardzo niedaleko do siebie chyba hahah

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście znam kilka osób z nadwagą oraz cukrzycą, którym ozempic totalnie nic nie dał jeśli chodzi o schudnięcie (niektóre z tych osób trzymały dietę, niektóre nie).
    Aczkolwiek wiem, jak ciężko jest, sama zmagą się z lekką nadwagą i mam wrażenie, że "im zdrowiej", tym waga pokazuje mi środkowy palec i pnie się w górę :D

Elgenda, Foggy lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Hej dziewczyny 🩷 nieustannie trzymam za was wszystkie kciuki, widzę sporo nowych nicków🩷 🫂 za biele i wredne małpy 😞 wracam do Was wcześniej niż planowałam, ta mega mi nie służą, okropnie się czuję, więc robimy 2 cykle przerwy od nich, może akurat uda się 💕 deadline jest do końca września, ale zobaczymy… później znowu powrót do ta, bo nie możemy przewalić terminu ślubu kościelnego… jednak ślub w 8/9 miesiącu ciąży to byłby kiepski pomysł, więc cicho marzę, że gdyby się udało to kilka miesięcy przed nim właśnie 😀 także no, wracam, dzisiaj już nie biorę tabsow i czekam na krótkie krwawienie, bo brałam tylko 3 z nowego opakowania lub na owulkę

Oo, nas tez "czas goni", ślub za lekko ponad rok ehh wiem co czujesz

Glorietka lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Ooo a mogę zapytać z jakich okolic pochodzisz? Ja mazury, także mamy bardzo niedaleko do siebie chyba hahah

okolice Olsztyna ;p to chyba mamy blisko, a Ty skąd? Ja na Mazurach mam rodziny dużo, pochodzę z Mazur, żyję na Warmii ;p

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG20260727125120.jpg

Powiem wam że nie wiem już co myśleć. Ta diabetolog rano mówiła że nie ma opcji żebym miała owulację . Wracam z badania, robię test lh a tu taka niespodzianka. Jeszcze nie pik, ten będzie wieczorem ale wg premom teraz jest 0,8. Dobrze że idę jutro do ginekologa. To druga próba owulacji, 17dc (dzisiaj mam 23dc) pęcherzyki były małe bez dominującego. Od wczoraj wróciły mi objawy owulacji czyli płodny śluz, bóle jajników i krzyża

Gosiaczkova, Dawdler34, Foggy, Konzzdi, aaandzia, mistyreal, MiśkaK, Kompotlinka, Marcycha, mommytobe, Nigri lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek chyba nie zaszkodzi podziałać? 🫢

ja mam wyniki bety, dziewczyny ręce mi się trzęsą 🫣❤️

https://ibb.co/fYSZkM4z

Foggy, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Gajek, Glorietka, Kompotlinka, Marcycha, lusix, Nigri, Słonecznik90, Lisia00 lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Osobiście znam kilka osób z nadwagą oraz cukrzycą, którym ozempic totalnie nic nie dał jeśli chodzi o schudnięcie (niektóre z tych osób trzymały dietę, niektóre nie).
    Aczkolwiek wiem, jak ciężko jest, sama zmagą się z lekką nadwagą i mam wrażenie, że "im zdrowiej", tym waga pokazuje mi środkowy palec i pnie się w górę :D

A to mój ojciec jest takim przykładem, ma cukrzycę - ale nie insulinozależną. Bierze ozempic i coś jeszcze na regulację parametrów. Generalnie na początku waga poleciała, a jak się organizm przystosował to apetyt ma taki jak wcześniej i przytył. Ale u niego chodzi o chudnięcie, mimo wszystko nie prowadzi się dobrze przy swoim schorzeniu.

U mnie niestety chudnięcie równa się rezygnację ze wszystkiego co ma gluten :/ nie mam nietolerancji, bardziej chodzi o to, że zazwyczaj te produkty bardzo mi smakują i jem więcej niż powinnam. Bo jak pizza to cała, jak ciasto to dwa kawałki. Nie jestem w stanie się zatrzymać. A później 2h drzemki 😆 ostatnio poleciałam po bandzie, ale już wróciłam na dobre tory 💕

Dawdler34, mistyreal lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:

Ożesz Ty w mordę!!! 🔥💪

xSophie lubi tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:

duża ta beta! może faktycznie bliźniaki?

xSophie, MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    A to mój ojciec jest takim przykładem, ma cukrzycę - ale nie insulinozależną. Bierze ozempic i coś jeszcze na regulację parametrów. Generalnie na początku waga poleciała, a jak się organizm przystosował to apetyt ma taki jak wcześniej i przytył. Ale u niego chodzi o chudnięcie, mimo wszystko nie prowadzi się dobrze przy swoim schorzeniu.

U mnie niestety chudnięcie równa się rezygnację ze wszystkiego co ma gluten :/ nie mam nietolerancji, bardziej chodzi o to, że zazwyczaj te produkty bardzo mi smakują i jem więcej niż powinnam. Bo jak pizza to cała, jak ciasto to dwa kawałki. Nie jestem w stanie się zatrzymać. A później 2h drzemki 😆 ostatnio poleciałam po bandzie, ale już wróciłam na dobre tory 💕
    lubie bo totalnie rozumiem :D
    co prawda nie mam nietolerancji..ale pizze całą wchłonę :D

mistyreal lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• aaandzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:

aż mam ciary ;D kurde może jednak te bliźnięta ;p rośnijcie zdrowo, kiedy masz usg?

xSophie, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Konzzdi Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:

Niezły wzrost! ❤️ super!

• Elgenda Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie, ale czad :D superancko, bardzo się cieszę!!

Gajek, oj tak, podziałajcie. Wiesz, biologia bywa nieprzewidywalna 😊

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • aaandzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    IMG20260727125120.jpg

Powiem wam że nie wiem już co myśleć. Ta diabetolog rano mówiła że nie ma opcji żebym miała owulację . Wracam z badania, robię test lh a tu taka niespodzianka. Jeszcze nie pik, ten będzie wieczorem ale wg premom teraz jest 0,8. Dobrze że idę jutro do ginekologa. To druga próba owulacji, 17dc (dzisiaj mam 23dc) pęcherzyki były małe bez dominującego. Od wczoraj wróciły mi objawy owulacji czyli płodny śluz, bóle jajników i krzyża

szykuje się owulacja jak dla mnie, ciekawe co jutro gin zobaczy hmm

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:

Jeju ale rośnie w zawrotnym tempie 🙈😮

Gajek to idziemy równo teraz.. ja mam 0,7 wg premom . Myślę, że podziałać nie zaszkodzi

xSophie, Konzzdi lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • biavska Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

jestem nowa na forum, serdeczne gratulacje dla dziewczyn którym udało się w tym cyklu.

U mnie kolejny miesiąc starań i jutro powinna przyjść @, test biały. Cykl lipcowy spisałam na straty.

xSophie, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Marcycha, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33

na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto

💕starania od 07.2025
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie

wszystkie badania w normie,
    AMH 8,14

nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6%
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    IMG20260727125120.jpg

Oby się myliła test wygląda obiecująco
    Do dzieła😄💥

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ