Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • biavska Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, że przed pozytywnym testem myślałam, że mam guza w piersi 🙈 bo z jednej strony miałam takie twardy węzeł chłonny, z kolejnymi tygodniami ciąży całe piersi były już twarde i tkliwe ale nie zapomnę tego jak już nawet mężowi pokazywałam, że chyba to nowotwór i umówiłam się na USG . 🙈 USG piersi po pozytywnym teście odwołałam 🤣

aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33

na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto

💕starania od 07.2025
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie

wszystkie badania w normie,
    AMH 8,14

nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6%
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ja dziewczyny zapisałam się na kolejny monitoring. Dodatkowo do mojego zestawu leków dostałam acard 150. Ktoś przyjmuje ten lek i może powiedzieć czy są jakieś skutki uboczne? 😊

xSophie beta marzenie🥰🥰🥰

Biavska widzimy się w sierpniowym wątku, powodzenia 🍀✊

Amelia, acard nie ma zadnych skutkow ubocznych, ew. latwiejsze powstawanie siniaków ale to wylacznie kwestia estetyki. Acard to ta sama aspiryna ktora sie bierze na przeziebienie tylko Acard to duzo mniejsza dawka - standardowa aspiryna to 500 mg.

Gilgotka lubi tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

IVF - oczekiwanie na środki w klinice.
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stwierdziłam, że spróbuję bardziej pilnować jeszcze dietę i więcej ćwiczyć ale do tej lekarki nie wrócę. Jakoś nie wzbudziła mojego zaufania, to mówienie że mam ograniczyć jedzenie w dość rygorystyczny sposób i dużo ćwiczyć ale to i tak mi nic nie da i będzie ozempik mnie nie przekonało. Odniosłam wrażenie że widzi we mnie otyła osoba która aż tak nie jestem, ciągle mówiła o tym że obecnie kobiety szybko się poddają w chudnięciu. Miałam wrażenie jakby od progu postanowiła że będę brała ozempik. Bardziej ufam mojej ginekolog więc jeśli uzna że przy tych wynikach możemy próbować zajść w ciążę, nawet stosując wspomaganie to jej zaufam. A jeśli powie że przydałoby się obniżyć insulinę i zredukować masę ciała to poszukam innego diabetologa, do tej Pani nie wrócę już. Zbyt wiele razy zawiodłam się na lekarzach i musiałam sama odwalać ich pracę. Nie zlicze ile razy już wypisywalam sobie recepty bo lekarz nie mógł 5 razy wypisać dobrej dawki leków a mi było szkoda nerwów na 6 podejście

Gosiaczkova, Dawdler34, Konzzdi, mistyreal, Foggy, Marcycha, MiśkaK, Lucy_26, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A ja stwierdziłam, że spróbuję bardziej pilnować jeszcze dietę i więcej ćwiczyć ale do tej lekarki nie wrócę. Jakoś nie wzbudziła mojego zaufania, to mówienie że mam ograniczyć jedzenie w dość rygorystyczny sposób i dużo ćwiczyć ale to i tak mi nic nie da i będzie ozempik mnie nie przekonało. Odniosłam wrażenie że widzi we mnie otyła osoba która aż tak nie jestem, ciągle mówiła o tym że obecnie kobiety szybko się poddają w chudnięciu. Miałam wrażenie jakby od progu postanowiła że będę brała ozempik. Bardziej ufam mojej ginekolog więc jeśli uzna że przy tych wynikach możemy próbować zajść w ciążę, nawet stosując wspomaganie to jej zaufam. A jeśli powie że przydałoby się obniżyć insulinę i zredukować masę ciała to poszukam innego diabetologa, do tej Pani nie wrócę już. Zbyt wiele razy zawiodłam się na lekarzach i musiałam sama odwalać ich pracę. Nie zlicze ile razy już wypisywalam sobie recepty bo lekarz nie mógł 5 razy wypisać dobrej dawki leków a mi było szkoda nerwów na 6 podejście

I słusznie, to lekarz ma być dla pacjenta a nie odwrotnie. Jeżeli ktoś nie wzbudza twojego zaufania to jak ma Cię leczyć. Będzie dobrze 😊

Marcycha, MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mogę już wstawić wyniki na kolejny tytuł
    Screenshot-20260727-194911-Chrome.jpg

biavska, Kompotlinka, aaandzia, xSophie, Konzzdi, Foggy, Złośnica.m, Marcycha, Lucy_26, Lisia00, mommytobe, Gorzkax33333, DwieKreskiMarzeń, MiśkaK, Aenu, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Myślę że mogę już wstawić wyniki na kolejny tytuł
    Screenshot-20260727-194911-Chrome.jpg

Normalnie sekundę temu pomyślałam, czy już wybrany jest tytuł 😅😅😅😅

Super! Jutro zabiorę się pewnie za założenie

Konzzdi, Nigri, Złośnica.m lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przekazuje pałeczke z małymi wiruskami. 😁
    Oby klątwa prowadzącej dopadła Cię ekspresowo. ❤️

aaandzia, Konzzdi, Elgenda, biavska, Dawdler34, Złośnica.m, Aga992, MiśkaK, Marcycha, xSophie, Lucy_26, Gosiaczkova, xSmerfetkax, Foggy, Lisia00, mommytobe, Gorzkax33333, Kompotlinka, Aenu lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo była zacięta walka o pierwsze miejsce 😄
    Nie chcę zakrwawić słoneczników, więc niech się 🩸 skończy i się rozpędzam i wskakuję w jakieś ładne pole słoneczników. Tylko oczy mi będzie widać 😶‍🌫️

Andzia, no powiem Ci, że też się popłakałam, ale ze śmiechu "gorące cyce" 😍😆 Piękny objaw 😅

Elgenda, nie, ale może to i lepiej, bo dzięki temu u mnie w pracy mają wesoło, albo i nie 🤪😆 Chociaż póki co daję im tęsknić 😉

Andzia, jak już przejmiesz pałeczkę od Nigri, to weź na wejściu w wątek pacnij nią każdą z nas, to może jakiś wirusik przeskoczy 😁

aaandzia, Konzzdi, Elgenda, Lisia00, MiśkaK, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Oo była zacięta walka o pierwsze miejsce 😄
    Nie chcę zakrwawić słoneczników, więc niech się 🩸 skończy i się rozpędzam i wskakuję w jakieś ładne pole słoneczników. Tylko oczy mi będzie widać 😶‍🌫️

Andzia, no powiem Ci, że też się popłakałam, ale ze śmiechu "gorące cyce" 😍😆 Piękny objaw 😅

Elgenda, nie, ale może to i lepiej, bo dzięki temu u mnie w pracy mają wesoło, albo i nie 🤪😆 Chociaż póki co daję im tęsknić 😉

Andzia, jak już przejmiesz pałeczkę od Nigri, to weź na wejściu w wątek pacnij nią każdą z nas, to może jakiś wirusik przeskoczy 😁

Będę pacać 😅 szykujcie się 😅

Marcycha, Konzzdi, Nigri lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh to był tak ciężki dzień emocjonalnie… wszyscy w rodzinie wiedzą o naszej stracie, a dzisiaj dowiedzieliśmy się o ciąży jednej z par w rodzinie… tak mocno mnie to zabolało… udało im się w pierwszym cyklu starań. Przepłakałam cały wieczór 😞 dlaczego tylko nam na tym forum jest tak ciężko, przecież robimy wszystko, żeby się udało 😞 wiele z nas ma świetną pracę, odnosi sukcesy w życiu zawodowym, ma cudownych partnerów, buduje domy i remontuje mieszkania, wydaje krocie na witaminy, lekarzy… wszystko jest oprócz tego brakującego puzelka 😞 a ktoś po prostu chce i ma tak o… nie ma sprawiedliwości na świecie 😭 boję się teraz tej pary, wiem, że nie są mi nic winni, ale widziałam ten wzrok teściowej.. ona chce wnuków i wszyscy pozostali jej te wnuki dają oprócz nas. Czuję się tak bezużyteczna i zdołowana jak tylko mogę 😞 to mial być tak szczęśliwy dzień, pierwszy dzień naszego nowego cyklu, czysta karta, chcieliśmy to uczcić romantycznym wieczorem i wszystko poszło sie paść :( przytulcie mnie proszę

Gajek lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ehh to był tak ciężki dzień emocjonalnie… wszyscy w rodzinie wiedzą o naszej stracie, a dzisiaj dowiedzieliśmy się o ciąży jednej z par w rodzinie… tak mocno mnie to zabolało… udało im się w pierwszym cyklu starań. Przepłakałam cały wieczór 😞 dlaczego tylko nam na tym forum jest tak ciężko, przecież robimy wszystko, żeby się udało 😞 wiele z nas ma świetną pracę, odnosi sukcesy w życiu zawodowym, ma cudownych partnerów, buduje domy i remontuje mieszkania, wydaje krocie na witaminy, lekarzy… wszystko jest oprócz tego brakującego puzelka 😞 a ktoś po prostu chce i ma tak o… nie ma sprawiedliwości na świecie 😭 boję się teraz tej pary, wiem, że nie są mi nic winni, ale widziałam ten wzrok teściowej.. ona chce wnuków i wszyscy pozostali jej te wnuki dają oprócz nas. Czuję się tak bezużyteczna i zdołowana jak tylko mogę 😞 to mial być tak szczęśliwy dzień, pierwszy dzień naszego nowego cyklu, czysta karta, chcieliśmy to uczcić romantycznym wieczorem i wszystko poszło sie paść :( przytulcie mnie proszę

Tulę mocno

Glorietka lubi tę wiadomość

• Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Mocno przytulam, wiem co przeżywacie… 🫂

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Zdecydowanie Cię rozumiem też mnie ukuło parę ciąż wokół mnie, ale niestety przyszło nam się mierzyć z takim losem.. i na pewno damy radę 🤞🏼🩷
    Myślę też że nie powinnaś przejmować się oczekiwaniami otoczenia mam tutaj na myśli teściową.. ja ostatnio po ciąży biochemicznej powiedziałam wszystkim najbliższym otwarcie jak jest i że łatwo też nie jest bo czekaliśmy na nią rok.. przynajmniej nie muszę się tłumaczyć kiedy dzieci ewentualnie czasami ktoś zapyta z dobrego serca jak się czuję
    I nie obwiniają się że jesteś bezużyteczna! Właśnie jesteś super waleczna kobietka daj sobie czas na przeżycie straty jak długo potrzebujesz ale na spokojnie w swoim tempie dąż do swojego upragnionego celu i naprawdę nie warto patrzeć na ludzi wokół
    Trzymaj się kochana dasz radę jesteś silna! ❤️

Konzzdi, Glorietka, Kompotlinka, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    okolice Olsztyna ;p to chyba mamy blisko, a Ty skąd? Ja na Mazurach mam rodziny dużo, pochodzę z Mazur, żyję na Warmii ;p

A to ja do Olsztyna mam 60 km :)

aaandzia lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Czyli też żyjesz pomiędzy suknią ślubną i całą tą otoczką a staraniami „do bezpiecznego czasu przed ślubem” 😂

Taaak dokladnie hahah😆

Bardzo bym chciała, żeby w dniu ślubu maleństwo miało minimum te 3 miesiące już ale czas goni i tracę nadzieję z każdym cyklem

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Przytulam 🫂

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka przykro mi, że musisz to przeżywać 🫂
    Testującym dzisiaj 🤞🏻✊🏻

Wszystkim życzę dobrego i spokojnego dnia 😊

Dzisiaj pojawił się pik LH, mąż na nocy, ale podziałane wczoraj i w niedzielę więc może wystarczy 😅 teraz najgorsze - rozkmina jak wdrożyć progesteron żeby było dobrze

Glorietka, Słonecznik90, Lisia00, Nigri lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Szczęście w nieszczęściu przyszła @… więc nie muszę się już łudzić i zaczynam nowy cykl 👍 szczęście, bo przyszła wcześniej i dzięki temu jest jakaś szansa na sierpień 😉 owulacja mniej więcej wypada na 10.08, a 8.08 jeszcze uda się podziałać przed wyjazdem męża 🙌 także zostaje z Wami na sierpień i trzymam kciuki za nas! ❤️

aaandzia, Gosiaczkova, Konzzdi, MiśkaK, Marcycha, xSophie, Dawdler34, Nikaaa_, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Tyle najmocniej jak tylko umiem 🫂🫂🫂

Glorietka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety wczoraj nie działaliśmy bo męża tak bolała głowa że był w stanie tylko leżeć 😐 zobaczymy dzisiaj czy owulacja już była czy przed nami. No ale pokłóciliśmy się trochę o to wszystko. Po wczorajszym dniu pełnym emocji poczułam się jakbym ja robiła wszystko - latała po lekarzasz, faszerowala się tymi lekami, wydawała tyle kasy a on mi mówi że głowa go boli. No ale dzisiaj jak emocje opadły rozumiem go, ma prawo źle się czuć. Nie ten to kolejny cykl. Ważne aby organizm podejmował udane próby owulacji to już połowa sukcesu będzie. A dzisiaj się to okaże. Zawsze może uda się podziałać coś po wizycie u lekarza

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ