Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
aaandzia wrote:Dziewczyny wątek sierpniowy odpalony
wracam do pracy;p jak coś źle tam dodałam to dajcie znać bo pierwszy raz to robię 
Nigri dziękuję za przekazanie pałeczki
Czyli się przenosimy ? 😅😁
A to u mnie takie cyrki przed owulacją 😶
Przez to już głupieję i nie wiem kiedy proga wdrożyć 😅 nie mam jak udać się na monitoring bo czekamy aż auto się wyprodukuje 😅🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:48
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Czyli się przenosimy ? 😅😁
A to u mnie takie cyrki przed owulacją 😶
Przez to już głupieję i nie wiem kiedy proga wdrożyć 😅 nie mam jak udać się na monitoring bo czekamy aż auto się wyprodukuje 😅🙈
Może już dotrwajmy do końca miesiąca tutaj, choć wiem że wszystkie chcą żeby ten sierpień był już 😄
Dawdler34 lubi tę wiadomość
-
Elgenda wrote:🌼Gajek, rozumiem Cię totalnie, bo o ile spontaniczne stosunki z mojego małża inicjatywy to tam luz. Ale jeżeli on nie ma ochoty, to niestety starania o ,,atmosferę" są po mojej stronie. Wiadomo, stosunki zaplanowane w pik LH lub jego okolicy do tego należą. I wtedy mentalnie muszę się nastawiać, że muszę ,,odegrać rolę" 🫠 Nie powiem męczy mnie to, bo o ile ja już nabiorę ochoty, to i tak muszę dużo myśleć, żeby ,,emocje nie opadły" 😆
Dlaczego to takie skomplikowane 🥲
Właśnie, ja też co miesiąc muszę nastrajać męża i przypominać co chwila, że TE dni, to właśnie TERAZ. Mimo że ogrania z grubsza, o co chodzi w cyklu, to zawsze jest zaskoczony, że "To już?!". Wiem, że w tych sprawach nie działamy jak automat, ale no jednak jak ma coś z tego wyjść, to się trzeba trochę postarać. Jakby wykazał minimum inicjatywy, to już byłoby łatwiej. Ale teraz to ciągle czymś zmęczony. Ech, a w stereotypach to niby kobiety takie niechętne
mistyreal, Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Hej dziewczyny, udanego tygodnia. Ja na weekend sie wyłączyłam bo byliśmy na Festiwalu w Łodzi i sie troche zresetowałam. Niestety nie dam rady nadrobić wszystkich stron.
Ja czynam dni płodne a mąż obudził się przeziębiony, także u mnie tak zaczyna się tydzień
Dla starających się w tym tygodniu przesyłam dużo energii a za testujących trzymam kciuki
mistyreal, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Nigri dziękujemy Ci z całego serduszka za wsparcie i obecność 🩷 rośnijcie zdrowo 🥰
Dzisiaj to takie apogeum smutku, ale czasem tak jest i koniec 😇
Z śmiesznych rzeczy powiem wam, że od dziecka nienawidzę oleju rybiego, tych wszystkich omeg itp i jak dzisiaj wzięłam DHA i nim mi się odbiło to pół biura zaczęło się śmiać 😂 jakie te witaminy są paskudne 😂😂😂
Konzzdi, Dawdler34, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Dokładnie! Mój stwierdził, że traktuje to zadaniowo. Jak zadanie do zrobienia. No ale w sumie jak inaczej ma coś z tego być jeśli nie będziemy śledzić swoich cykli, szukać tej owulacji i nakłaniać mężów żeby nas przelecieli dokładnie w tym momencie bez wymówek? Niestety życie jest jakie jest i czasem jedna czy druga strona ma prawo się czuć źle akurat w tym dokładnie momencie ( i to mówi osoba która zrobiła wczoraj mężowi o to awanturę 😅). U mnie niestety z tym cyklem są cyrki w tym miesiącu i aż się boje co to wyjdzie po dziejszej wizycie. Nie wiem czy też tak macie ale jak właśnie nie ❤️ w danym momencie cyklu to chodzę zła. Niby z jednej strony człowiek rozumie drugą stronę ale z drugiej przecież lykam to wszystko, monitoruje żeby coś z tego było. Zwyczajnie potem mam lekkie wrażenie jakbym ja się starała a on nie choć wiem że tak nie jest i jemu też zależy. Chłopy to jednak nie zrozumieją tego co my przeżywamy, co musimy poświęcić i zrobić.Lucy_26 wrote:Właśnie, ja też co miesiąc muszę nastrajać męża i przypominać co chwila, że TE dni, to właśnie TERAZ. Mimo że ogrania z grubsza, o co chodzi w cyklu, to zawsze jest zaskoczony, że "To już?!". Wiem, że w tych sprawach nie działamy jak automat, ale no jednak jak ma coś z tego wyjść, to się trzeba trochę postarać. Jakby wykazał minimum inicjatywy, to już byłoby łatwiej. Ale teraz to ciągle czymś zmęczony. Ech, a w stereotypach to niby kobiety takie niechętne

Konzzdi, Lucy_26, Elgenda lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
A tak wgl to ktoś ostatnio pytał o probiotyki. Ja od jakiegoś roku codziennie lykam 2 kapsułki sanprobi super formula. Gdzieś znalazłam artykuł o tym, że właśnie 2 kapsułki tego konkretnego probiotyku dobrze wpływają na owulację, jajniki. Nawet moja endokrynolog wspominała że ten konkretny fajnie sprawdza się przy cyklach. Probiotyki możemy przyjmować cały czas bez przerw, nie mają efektu uzależnienia💃28 | 🕺32 | 🐶
Przed ta cykle 30-70 dni
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Gajek wrote:Dokładnie! Mój stwierdził, że traktuje to zadaniowo. Jak zadanie do zrobienia. No ale w sumie jak inaczej ma coś z tego być jeśli nie będziemy śledzić swoich cykli, szukać tej owulacji i nakłaniać mężów żeby nas przelecieli dokładnie w tym momencie bez wymówek? Niestety życie jest jakie jest i czasem jedna czy druga strona ma prawo się czuć źle akurat w tym dokładnie momencie ( i to mówi osoba która zrobiła wczoraj mężowi o to awanturę 😅). U mnie niestety z tym cyklem są cyrki w tym miesiącu i aż się boje co to wyjdzie po dziejszej wizycie. Nie wiem czy też tak macie ale jak właśnie nie ❤️ w danym momencie cyklu to chodzę zła. Niby z jednej strony człowiek rozumie drugą stronę ale z drugiej przecież lykam to wszystko, monitoruje żeby coś z tego było. Zwyczajnie potem mam lekkie wrażenie jakbym ja się starała a on nie choć wiem że tak nie jest i jemu też zależy. Chłopy to jednak nie zrozumieją tego co my przeżywamy, co musimy poświęcić i zrobić.
Ja wczoraj też miałam z moim przeżycia bo "zmęczony" ale no ... wzięłam sprawy w swoje ręce 😅 na szczęście nic go nie bolało 🤣🙈 poza nogami ale nogi mu w gruncie rzeczy niepotrzebne za bardzo 🤣🤣
Czułam się jak jakiś złoczyńca 😶
Gorzkax33333, Gajek, Lucy_26, Konzzdi lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Hahaha czasem to chyba my musimy dominować 😂Gosiaczkova wrote:Ja wczoraj też miałam z moim przeżycia bo "zmęczony" ale no ... wzięłam sprawy w swoje ręce 😅 na szczęście nic go nie bolało 🤣🙈 poza nogami ale nogi mu w gruncie rzeczy niepotrzebne za bardzo 🤣🤣
Czułam się jak jakiś złoczyńca 😶 -
Hahahaha zrobiłaś mi dzień tym złoczyńcą 😂😂😂 no ale czasem trzeba. Mojego niestety bolała na tyle głowa że nie mógł się ruszyć praktycznie bez nasilenia. Niby nie ma migren ale dość tak wyglądało więc nie gwalcilam go 😂Gosiaczkova wrote:Ja wczoraj też miałam z moim przeżycia bo "zmęczony" ale no ... wzięłam sprawy w swoje ręce 😅 na szczęście nic go nie bolało 🤣🙈 poza nogami ale nogi mu w gruncie rzeczy niepotrzebne za bardzo 🤣🤣
Czułam się jak jakiś złoczyńca 😶💃28 | 🕺32 | 🐶
Przed ta cykle 30-70 dni
Gorzkax33333 wrote:Hahaha czasem to chyba my musimy dominować 😂
Pewnie zastanawiał się wczoraj co mnie opętało 😅🙈
A to po prostu siła wyższa zalana owulacja 🤣🤣
Dawdler34, Konzzdi lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja pytałam, zamówiłam sobie i chłopowi Sanprobi IBS, też zamierzamy pobraćGajek wrote:A tak wgl to ktoś ostatnio pytał o probiotyki. Ja od jakiegoś roku codziennie lykam 2 kapsułki sanprobi super formula. Gdzieś znalazłam artykuł o tym, że właśnie 2 kapsułki tego konkretnego probiotyku dobrze wpływają na owulację, jajniki. Nawet moja endokrynolog wspominała że ten konkretny fajnie sprawdza się przy cyklach. Probiotyki możemy przyjmować cały czas bez przerw, nie mają efektu uzależnienia👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gajek wrote:Hahahaha zrobiłaś mi dzień tym złoczyńcą 😂😂😂 no ale czasem trzeba. Mojego niestety bolała na tyle głowa że nie mógł się ruszyć praktycznie bez nasilenia. Niby nie ma migren ale dość tak wyglądało więc nie gwalcilam go 😂
🤣🤣 no gwałt to już gruba sprawa 🙈🤣 nie no rozumiem.. może jakby mojego bolała głowa to byłabym bardziej wyrozumiała 😅Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja dzisiaj poszłam zbadać proga, tsh (+ft4) oraz witamine D
miałam też zlecenie na beta hcg (jeszcze stare) i Pani pyta, czy też robimy...no ale się nie skusiłam, 8dpo to zdecydowanie za wcześnie i jestem z siebie dumna
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:42
Konzzdi lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Haha co to się porobiło, żeby kobieta musiała nakłaniać faceta na ❤️😂
Nigri lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Gajek wrote:Dokładnie! Mój stwierdził, że traktuje to zadaniowo. Jak zadanie do zrobienia. No ale w sumie jak inaczej ma coś z tego być jeśli nie będziemy śledzić swoich cykli, szukać tej owulacji i nakłaniać mężów żeby nas przelecieli dokładnie w tym momencie bez wymówek? Niestety życie jest jakie jest i czasem jedna czy druga strona ma prawo się czuć źle akurat w tym dokładnie momencie ( i to mówi osoba która zrobiła wczoraj mężowi o to awanturę 😅). U mnie niestety z tym cyklem są cyrki w tym miesiącu i aż się boje co to wyjdzie po dziejszej wizycie. Nie wiem czy też tak macie ale jak właśnie nie ❤️ w danym momencie cyklu to chodzę zła. Niby z jednej strony człowiek rozumie drugą stronę ale z drugiej przecież lykam to wszystko, monitoruje żeby coś z tego było. Zwyczajnie potem mam lekkie wrażenie jakbym ja się starała a on nie choć wiem że tak nie jest i jemu też zależy. Chłopy to jednak nie zrozumieją tego co my przeżywamy, co musimy poświęcić i zrobić.
Tak, jak tego serduszkowania brakuje, to mam takie myśli: "To po co w ogóle to wszystko?" Jest tyle czynników, które mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę, to człowiek chciałby mieć spokojną głowę, że chociaż pokrycie dni płodnych było idealne
Dobry pomysł z tym zadaniowym podejściem, dzięki! Pogadam z moim. Jak powiem o zadaniu (czy raczej queście, bo to gamer xd) do wykonania, to myślę, że trafi do niego 
Widzę, że przyjmujesz maślan sodu. Też brałam przez chwilę, bo miewam okropne wzdęcia. Jak to jest z nim podczas ewentualnej ciąży? Można brać czy nie? I czy polecasz konkretny preparat?
Gosiaczkova, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
Gosiaczkova wrote:Ja wczoraj też miałam z moim przeżycia bo "zmęczony" ale no ... wzięłam sprawy w swoje ręce 😅 na szczęście nic go nie bolało 🤣🙈 poza nogami ale nogi mu w gruncie rzeczy niepotrzebne za bardzo 🤣🤣
Czułam się jak jakiś złoczyńca 😶
O o o mojego też nogi bolą 😅😅😅 ale to calami trzeba uskutecznić lekki gwałt no trudno 😅
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
ZazdroszczęAenu wrote:U mnie odwrotnie niż u niektórych – mojemu to by się chciało praktycznie cały czas. 😂❤️ Czasem to ja muszę go trochę stopować. 🤭
Mój to by najbardziej chciał akurat jak z jakiegoś powodu nie możemy. Cóż, zakazany owoc xd
Elgenda lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
Gosiaczkova wrote:Dziewczyny komu temperatura robiła zygzaki w szczęśliwym cyklu ? 😅 pamiętam, że ktoś tu coś pisał 😊
Mi właśnie temperatura głupieje.. codziennie robiona tym samym termometrem, w tym samym miejscu, a robi szlaczki - 1 dzień nisko, drugi wysoko, 3 nisko 😶
Wczoraj mi spadła do 36,4 dzisiaj pik a temperatura 36,74 😮
To mi 🤭
Gosiaczkova, Konzzdi lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️