Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Przed owulacja też tak miałaś ?

Nie to raczej było po owulacji. Bo niestety w tym cyklu nic nie wskazywało na moją owulację i trochę to strzał w ciemno był 😅
    A że testów owulacyjnych nie robiłam to wyszło jak wyszło. 😅

Gosiaczkova, Konzzdi lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zmuszam, ale jego tak wciągnęły te starania 😂 wszystko musi wiedzieć, codziennie pyta jak temp, robimy razem testy LH 😂 przeżywający chłop się trafił 🙈 ale wczoraj w tym smutku tak jakoś wyszło, że podziałaliśmy 😀 nie uwierzycie, w mojej pipidówie zabitej dechami trafił mi się termin na NFZ do gin 😅 w poniedziałek idę zobaczyć, co tam w trawie piszczy i czy są jakieś realne szanse, choć ponoć owulka ma być w sobotę, daj Boże ❤️

Gosiaczkova, Konzzdi, Elgenda, mistyreal, Słonecznik90, Gorzkax33333, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    Tak, jak tego serduszkowania brakuje, to mam takie myśli: "To po co w ogóle to wszystko?" Jest tyle czynników, które mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę, to człowiek chciałby mieć spokojną głowę, że chociaż pokrycie dni płodnych było idealne ;) Dobry pomysł z tym zadaniowym podejściem, dzięki! Pogadam z moim. Jak powiem o zadaniu (czy raczej queście, bo to gamer xd) do wykonania, to myślę, że trafi do niego :P

Widzę, że przyjmujesz maślan sodu. Też brałam przez chwilę, bo miewam okropne wzdęcia. Jak to jest z nim podczas ewentualnej ciąży? Można brać czy nie? I czy polecasz konkretny preparat?
    Ja biorę go na problemy z jelitami, właśnie wzdęcia i okresowe biegunki. Niestety przy metformine to standard. Ja biorę z aliness bo mają na prawdę duża dawkę w 1 kapsułce. Ja biorę po 2 kapsulki, mąż po 1. Z tym że mąż ma nadwrażliwe jelita i mówi że jak pamięta aby brać to widzi różnice i brzuch go tak nie boli. A chyba też najtaniej wychodzi, niestety maślan jest drogi. A tutaj cena za ilość kapsułek (100 w paczce) z najwyższą dawka bo ma aż 720 mg w 1 kapsułce jest serio tania. Zwykle 1 kapsułka ma coś koło 300. Jeszcze nie doczytywalam czy można brać w ciąży ale wg ejaja można

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 11:27

Lucy_26 lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃

Przytulam 🫂

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa 🫂

Glorietka, fajnie że taki zaangażowany :D

W ogole jak chcecie się pośmiać to na Netflix jest film ,,Panie Przodem", oparty na stereotypach, gdzie dochodzi do odwrócenia ról. I np. faceci chodzą do Victoria's Secret, gdzie wybierają majteczki z miseczkami na jajka i normalnie jest doradca, który mierzy ich obwód, żeby dobrać odpowiedni rozmiar miseczek 😆

Nikaaa_, Konzzdi, Glorietka, Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek, dzięki!

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (5 cs)

💊 Euthyrox, mio-inozytol, laktoferyna, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu, maślan sodu
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Nikaa 🫂

W ogole jak chcecie się pośmiać to na Netflix jest film ,,Panie Przodem", oparty na stereotypach, gdzie dochodzi do odwrócenia ról. I np. faceci chodzą do Victoria's Secret, gdzie wybierają majteczki z miseczkami na jajka i normalnie jest doradca, który mierzy ich obwód, żeby dobrać odpowiedni rozmiar miseczek 😆

Muszę to obejrzeć 😂 słońce wyszło, więc humor mi jakoś się poprawił 🩷

Elgenda lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️

TEN Fertil ONA, DHA
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przytulam za 🐒
    Strasznie mnie rozbawiłyście tymi gwałtami 😆
    Ja na swojego też muszę czasem nakrzyczeć żeby się uspokoił i wyluzował bo jak się spina że trzeba to możemy godzinę działać i nic z tego.
    Najlepiej nam wychodziło tak z 2 dni przed owu bo wtedy nie ma presji, więc ostatnio zrobiłam podstęp i jak był pik to mówiłam że jeszcze nie ma i miało być na luzie, to wtedy nie wychodziło bo się zablokował tym razem, że jednak nie trzeba jeszcze...
    Myślałam że tylko ja mam ze swoim takie ambarasy

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    Właśnie, ja też co miesiąc muszę nastrajać męża i przypominać co chwila, że TE dni, to właśnie TERAZ. Mimo że ogrania z grubsza, o co chodzi w cyklu, to zawsze jest zaskoczony, że "To już?!". Wiem, że w tych sprawach nie działamy jak automat, ale no jednak jak ma coś z tego wyjść, to się trzeba trochę postarać. Jakby wykazał minimum inicjatywy, to już byłoby łatwiej. Ale teraz to ciągle czymś zmęczony. Ech, a w stereotypach to niby kobiety takie niechętne :P

No u nas to też tak to wygląda.
    Czasami się odechciewa

Lucy_26, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim
    U mnie też ten cykl jakiś dziwny śluz płodny ładny przejrzysty 9dc 10dc i 11dc ładnie się zgrał że szyjka temperatura 36.3 36.4 i tu teraz 15dc dopiero sok temperatury na 36.7 16dc 36.9 i dziś 37 szkoda że nie robiłam w tym cyklu testów owulacyjnych zawsze po śluzie płodnym miałam od razu skok temperatury a tym razem jakoś tak dziwnie tyle dni po śluzie dopiero skok

• Aenu Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Nikaa 🫂

Hahaha, oglądałam! 😂 Mnie najbardziej rozwaliła ta starsza szefowa, która cały czas go podrywała i kazała mu robić coraz bardziej absurdalne rzeczy, a potem nagle umarła. 🤣 Ten film ma tyle odjechanych scen, że momentami nie wiedziałam, czy się śmiać, czy łapać za głowę. 😅💕

Elgenda lubi tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Hahaha, oglądałam! 😂 Mnie najbardziej rozwaliła ta starsza szefowa, która cały czas go podrywała i kazała mu robić coraz bardziej absurdalne rzeczy, a potem nagle umarła. 🤣 Ten film ma tyle odjechanych scen, że momentami nie wiedziałam, czy się śmiać, czy łapać za głowę. 😅💕

Tak, polecamy 😂 na poprawę humoru

Aenu lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki dziewczyny, mega się cieszę !
    TSH z 2.36 spadło na 1.730, nigdy nie miałam tak niskiego wyniku <3
    progesteron też bardzo ładny - 18,20 ng/ml (mam +- 8dpo)

Gorzkax33333, Elgenda, Amelia96, Foggy, Gajek, mistyreal, Nikaaa_, Glorietka, xSophie, Kompotlinka, Lisia00, Marcycha, Nigri, KamilaAnt2026, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Super cieszę się

Dawdler34 lubi tę wiadomość

• Glorietka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Pięknie ❤️

Dawdler34 lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️

TEN Fertil ONA, DHA
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się trochę dystansuję od forum i widzę, że dobrze mi to robi. Do czasu powrotu do starań będę tylko zerkać co u Was, oczywiście z zaciśniętymi kciukami! 😉

🌸 Nigri ogromnie dziękujemy za prowadzenie wątku. Bardzo cieszy mnie Twoje szczęście. Życzę Ci spokojnej ciąży i wszystkiego co najlepsze. 🤗

Dawdler34, mistyreal, Nigri, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia⏳️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Ania Nowa tu Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poczasiak zrobił mnie w konia.
    Zrobiłam przed chwilą test i jedna kreska.
    Jutro albo w czwartek powinna przyjść 🐒.

No cóż, lecimy dalej.

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Nika, ehhh szkoda, miałam nadzieję, ale za to ile będzie kompletów dwóch kresek w sierpniu to nie ogarniam 😄

👑 Ania, właśnie napisałam z pytaniem jak sytuacja, a Ty takie brzydkie rzeczy piszesz 🙄 Z drugiej strony myślę sobie, że może jest jeszcze nadzieja? Kto wie 🧐

👑 Glorietka, dokładnie tak jak napisała Elgenda, zaangażowany mężczyzna 🤩 Mój na szczęście też z tych zaangażowanych, ale ostatnio poczuł moje parcie i nie chciał robić tego na akord. Dlatego też umówiliśmy się tak, że on wie kiedy mam owulację i działamy w okolicach owulacji, ale w tym czasie oboje mamy to z tyłu głowy, ale nie rozmawiamy o jej istnieniu 😅

👑 Gajek, daj znaka po lekarzu. Podrzucam Ci jeszcze moje top 3 linków do ćwiczeń (ta dziewczyna przemawia do mnie swoimi wibracjami): 1. dłuższy i robię go co 2 lub 3ci dzień. Na początku jest wstęp to możesz go sobie obejrzeć zanim pójdziesz do ćwiczeń zeby później tylko przewinąć. 2. i 3. są krótkie i bardziej statyczne. Robię je naprzemiennie z 1. oba razem lub tylko 2. lub tylko 3. zależy od chęci, ewentualnie robię jak 1. mi się nie chce 😉 Po każdych zawsze rozciąganie dla relaksu, a nóż Ci coś przypadnie do gustu.
    1. https://youtu.be/ZCgUapvCXcQ?is=wegcMPIkO-VGpEz6
    2. https://youtu.be/4H-kJkjY5LE?is=MRTbkJVd0I73GTWv
    3. https://youtu.be/U5bbjclLHAg?is=DkIhRNF-CKl53b0S

👑 Dawdler, jestem z Ciebie dumna! Niech zostanie na TEN dzień 😎 Gratuluję wyniku TSH, piękny.

U mnie dziś mały dzień zadumy, bo postanowiłam odstawić moją córkę od popołudniowego karmienia piersią. Zostanie nam jeszcze poranne i wieczorne, ale jednak kilka miesięcy funkcjonowałyśmy na trzech i stwierdziłam, że dla dobra nas obu od tego jednego możemy odejść. Łezka poleciała 🥲 Na otarcie łez wiem co sobie włączę wieczorem 😁

Glorietka, Elgenda, Gajek, Gosiaczkova, Dawdler34, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:

Też dziś dostałaś? 😂 nie no nasze cykle to są bliźniacze 😂

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
‹‹ 168 169 170 171 172
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ