Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    To mi 🤭
    Przed owulacja też tak miałaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:10

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Przed owulacja też tak miałaś ?

Nie to raczej było po owulacji. Bo niestety w tym cyklu nic nie wskazywało na moją owulację i trochę to strzał w ciemno był 😅
    A że testów owulacyjnych nie robiłam to wyszło jak wyszło. 😅

Gosiaczkova, Konzzdi lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zmuszam, ale jego tak wciągnęły te starania 😂 wszystko musi wiedzieć, codziennie pyta jak temp, robimy razem testy LH 😂 przeżywający chłop się trafił 🙈 ale wczoraj w tym smutku tak jakoś wyszło, że podziałaliśmy 😀 nie uwierzycie, w mojej pipidówie zabitej dechami trafił mi się termin na NFZ do gin 😅 w poniedziałek idę zobaczyć, co tam w trawie piszczy i czy są jakieś realne szanse, choć ponoć owulka ma być w sobotę, daj Boże ❤️

Gosiaczkova, Konzzdi, Elgenda lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    Tak, jak tego serduszkowania brakuje, to mam takie myśli: "To po co w ogóle to wszystko?" Jest tyle czynników, które mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę, to człowiek chciałby mieć spokojną głowę, że chociaż pokrycie dni płodnych było idealne ;) Dobry pomysł z tym zadaniowym podejściem, dzięki! Pogadam z moim. Jak powiem o zadaniu (czy raczej queście, bo to gamer xd) do wykonania, to myślę, że trafi do niego :P

Widzę, że przyjmujesz maślan sodu. Też brałam przez chwilę, bo miewam okropne wzdęcia. Jak to jest z nim podczas ewentualnej ciąży? Można brać czy nie? I czy polecasz konkretny preparat?
    Ja biorę go na problemy z jelitami, właśnie wzdęcia i okresowe biegunki. Niestety przy metformine to standard. Ja biorę z aliness bo mają na prawdę duża dawkę w 1 kapsułce. Ja biorę po 2 kapsulki, mąż po 1. Z tym że mąż ma nadwrażliwe jelita i mówi że jak pamięta aby brać to widzi różnice i brzuch go tak nie boli. A chyba też najtaniej wychodzi, niestety maślan jest drogi. A tutaj cena za ilość kapsułek (100 w paczce) z najwyższą dawka bo ma aż 720 mg w 1 kapsułce jest serio tania. Zwykle 1 kapsułka ma coś koło 300. Jeszcze nie doczytywalam czy można brać w ciąży ale wg ejaja można

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:27

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃

Przytulam 🫂

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa 🫂

Glorietka, fajnie że taki zaangażowany :D

W ogole jak chcecie się pośmiać to na Netflix jest film ,,Panie Przodem", oparty na stereotypach, gdzie dochodzi do odwrócenia ról. I np. faceci chodzą do Victoria's Secret, gdzie wybierają majteczki z miseczkami na jajka i normalnie jest doradca, który mierzy ich obwód, żeby dobrać odpowiedni rozmiar miseczek 😆

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
‹‹ 167 168 169 170 171
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ