Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Przed owulacja też tak miałaś ?Nigri wrote:To mi 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:10
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Przed owulacja też tak miałaś ?
Nie to raczej było po owulacji. Bo niestety w tym cyklu nic nie wskazywało na moją owulację i trochę to strzał w ciemno był 😅
A że testów owulacyjnych nie robiłam to wyszło jak wyszło. 😅
Gosiaczkova, Konzzdi lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Ja nie zmuszam, ale jego tak wciągnęły te starania 😂 wszystko musi wiedzieć, codziennie pyta jak temp, robimy razem testy LH 😂 przeżywający chłop się trafił 🙈 ale wczoraj w tym smutku tak jakoś wyszło, że podziałaliśmy 😀 nie uwierzycie, w mojej pipidówie zabitej dechami trafił mi się termin na NFZ do gin 😅 w poniedziałek idę zobaczyć, co tam w trawie piszczy i czy są jakieś realne szanse, choć ponoć owulka ma być w sobotę, daj Boże ❤️
Gosiaczkova, Konzzdi, Elgenda lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Ja biorę go na problemy z jelitami, właśnie wzdęcia i okresowe biegunki. Niestety przy metformine to standard. Ja biorę z aliness bo mają na prawdę duża dawkę w 1 kapsułce. Ja biorę po 2 kapsulki, mąż po 1. Z tym że mąż ma nadwrażliwe jelita i mówi że jak pamięta aby brać to widzi różnice i brzuch go tak nie boli. A chyba też najtaniej wychodzi, niestety maślan jest drogi. A tutaj cena za ilość kapsułek (100 w paczce) z najwyższą dawka bo ma aż 720 mg w 1 kapsułce jest serio tania. Zwykle 1 kapsułka ma coś koło 300. Jeszcze nie doczytywalam czy można brać w ciąży ale wg ejaja możnaLucy_26 wrote:Tak, jak tego serduszkowania brakuje, to mam takie myśli: "To po co w ogóle to wszystko?" Jest tyle czynników, które mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę, to człowiek chciałby mieć spokojną głowę, że chociaż pokrycie dni płodnych było idealne
Dobry pomysł z tym zadaniowym podejściem, dzięki! Pogadam z moim. Jak powiem o zadaniu (czy raczej queście, bo to gamer xd) do wykonania, to myślę, że trafi do niego 
Widzę, że przyjmujesz maślan sodu. Też brałam przez chwilę, bo miewam okropne wzdęcia. Jak to jest z nim podczas ewentualnej ciąży? Można brać czy nie? I czy polecasz konkretny preparat?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:27
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃
Przytulam 🫂 -
Nikaa 🫂
Glorietka, fajnie że taki zaangażowany
W ogole jak chcecie się pośmiać to na Netflix jest film ,,Panie Przodem", oparty na stereotypach, gdzie dochodzi do odwrócenia ról. I np. faceci chodzą do Victoria's Secret, gdzie wybierają majteczki z miseczkami na jajka i normalnie jest doradca, który mierzy ich obwód, żeby dobrać odpowiedni rozmiar miseczek 😆
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -