Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Przed owulacja też tak miałaś ?
Nie to raczej było po owulacji. Bo niestety w tym cyklu nic nie wskazywało na moją owulację i trochę to strzał w ciemno był 😅
A że testów owulacyjnych nie robiłam to wyszło jak wyszło. 😅
Gosiaczkova, Konzzdi lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Ja nie zmuszam, ale jego tak wciągnęły te starania 😂 wszystko musi wiedzieć, codziennie pyta jak temp, robimy razem testy LH 😂 przeżywający chłop się trafił 🙈 ale wczoraj w tym smutku tak jakoś wyszło, że podziałaliśmy 😀 nie uwierzycie, w mojej pipidówie zabitej dechami trafił mi się termin na NFZ do gin 😅 w poniedziałek idę zobaczyć, co tam w trawie piszczy i czy są jakieś realne szanse, choć ponoć owulka ma być w sobotę, daj Boże ❤️
Gosiaczkova, Konzzdi, Elgenda, mistyreal, Słonecznik90, Gorzkax33333, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie...
TEN Fertil ONA, DHA -
Ja biorę go na problemy z jelitami, właśnie wzdęcia i okresowe biegunki. Niestety przy metformine to standard. Ja biorę z aliness bo mają na prawdę duża dawkę w 1 kapsułce. Ja biorę po 2 kapsulki, mąż po 1. Z tym że mąż ma nadwrażliwe jelita i mówi że jak pamięta aby brać to widzi różnice i brzuch go tak nie boli. A chyba też najtaniej wychodzi, niestety maślan jest drogi. A tutaj cena za ilość kapsułek (100 w paczce) z najwyższą dawka bo ma aż 720 mg w 1 kapsułce jest serio tania. Zwykle 1 kapsułka ma coś koło 300. Jeszcze nie doczytywalam czy można brać w ciąży ale wg ejaja możnaLucy_26 wrote:Tak, jak tego serduszkowania brakuje, to mam takie myśli: "To po co w ogóle to wszystko?" Jest tyle czynników, które mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę, to człowiek chciałby mieć spokojną głowę, że chociaż pokrycie dni płodnych było idealne
Dobry pomysł z tym zadaniowym podejściem, dzięki! Pogadam z moim. Jak powiem o zadaniu (czy raczej queście, bo to gamer xd) do wykonania, to myślę, że trafi do niego 
Widzę, że przyjmujesz maślan sodu. Też brałam przez chwilę, bo miewam okropne wzdęcia. Jak to jest z nim podczas ewentualnej ciąży? Można brać czy nie? I czy polecasz konkretny preparat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 11:27
Lucy_26 lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃
Przytulam 🫂 -
Nikaa 🫂
Glorietka, fajnie że taki zaangażowany
W ogole jak chcecie się pośmiać to na Netflix jest film ,,Panie Przodem", oparty na stereotypach, gdzie dochodzi do odwrócenia ról. I np. faceci chodzą do Victoria's Secret, gdzie wybierają majteczki z miseczkami na jajka i normalnie jest doradca, który mierzy ich obwód, żeby dobrać odpowiedni rozmiar miseczek 😆
Nikaaa_, Konzzdi, Glorietka, Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Nikaa 🫂
W ogole jak chcecie się pośmiać to na Netflix jest film ,,Panie Przodem", oparty na stereotypach, gdzie dochodzi do odwrócenia ról. I np. faceci chodzą do Victoria's Secret, gdzie wybierają majteczki z miseczkami na jajka i normalnie jest doradca, który mierzy ich obwód, żeby dobrać odpowiedni rozmiar miseczek 😆
Muszę to obejrzeć 😂 słońce wyszło, więc humor mi jakoś się poprawił 🩷
Elgenda lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
⏳
TEN Fertil ONA, DHA -
Oj przytulam za 🐒
Strasznie mnie rozbawiłyście tymi gwałtami 😆
Ja na swojego też muszę czasem nakrzyczeć żeby się uspokoił i wyluzował bo jak się spina że trzeba to możemy godzinę działać i nic z tego.
Najlepiej nam wychodziło tak z 2 dni przed owu bo wtedy nie ma presji, więc ostatnio zrobiłam podstęp i jak był pik to mówiłam że jeszcze nie ma i miało być na luzie, to wtedy nie wychodziło bo się zablokował tym razem, że jednak nie trzeba jeszcze...
Myślałam że tylko ja mam ze swoim takie ambarasy🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
Lucy_26 wrote:Właśnie, ja też co miesiąc muszę nastrajać męża i przypominać co chwila, że TE dni, to właśnie TERAZ. Mimo że ogrania z grubsza, o co chodzi w cyklu, to zawsze jest zaskoczony, że "To już?!". Wiem, że w tych sprawach nie działamy jak automat, ale no jednak jak ma coś z tego wyjść, to się trzeba trochę postarać. Jakby wykazał minimum inicjatywy, to już byłoby łatwiej. Ale teraz to ciągle czymś zmęczony. Ech, a w stereotypach to niby kobiety takie niechętne

No u nas to też tak to wygląda.
Czasami się odechciewa
Lucy_26, mistyreal lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Dzień doberek wszystkim
U mnie też ten cykl jakiś dziwny śluz płodny ładny przejrzysty 9dc 10dc i 11dc ładnie się zgrał że szyjka temperatura 36.3 36.4 i tu teraz 15dc dopiero sok temperatury na 36.7 16dc 36.9 i dziś 37 szkoda że nie robiłam w tym cyklu testów owulacyjnych zawsze po śluzie płodnym miałam od razu skok temperatury a tym razem jakoś tak dziwnie tyle dni po śluzie dopiero skok -
Hahaha, oglądałam! 😂 Mnie najbardziej rozwaliła ta starsza szefowa, która cały czas go podrywała i kazała mu robić coraz bardziej absurdalne rzeczy, a potem nagle umarła. 🤣 Ten film ma tyle odjechanych scen, że momentami nie wiedziałam, czy się śmiać, czy łapać za głowę. 😅💕Elgenda wrote:Nikaa 🫂
Elgenda lubi tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Aenu wrote:Hahaha, oglądałam! 😂 Mnie najbardziej rozwaliła ta starsza szefowa, która cały czas go podrywała i kazała mu robić coraz bardziej absurdalne rzeczy, a potem nagle umarła. 🤣 Ten film ma tyle odjechanych scen, że momentami nie wiedziałam, czy się śmiać, czy łapać za głowę. 😅💕
Tak, polecamy 😂 na poprawę humoru
Aenu lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Mam wyniki dziewczyny, mega się cieszę !
TSH z 2.36 spadło na 1.730, nigdy nie miałam tak niskiego wyniku
progesteron też bardzo ładny - 18,20 ng/ml (mam +- 8dpo)
Gorzkax33333, Elgenda, Amelia96, Foggy, Gajek, mistyreal, Nikaaa_, Glorietka, xSophie, Kompotlinka, Lisia00, Marcycha, Nigri, KamilaAnt2026, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Pięknie ❤️Dawdler34 wrote:Mam wyniki dziewczyny, mega się cieszę !
TSH z 2.36 spadło na 1.730, nigdy nie miałam tak niskiego wyniku
progesteron też bardzo ładny - 18,20 ng/ml (mam +- 8dpo)
Dawdler34 lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
⏳
TEN Fertil ONA, DHA -
Hej dziewczyny, ja się trochę dystansuję od forum i widzę, że dobrze mi to robi. Do czasu powrotu do starań będę tylko zerkać co u Was, oczywiście z zaciśniętymi kciukami! 😉
🌸 Nigri ogromnie dziękujemy za prowadzenie wątku. Bardzo cieszy mnie Twoje szczęście. Życzę Ci spokojnej ciąży i wszystkiego co najlepsze. 🤗
Dawdler34, mistyreal, Nigri, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia⏳️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
👑 Nika, ehhh szkoda, miałam nadzieję, ale za to ile będzie kompletów dwóch kresek w sierpniu to nie ogarniam 😄
👑 Ania, właśnie napisałam z pytaniem jak sytuacja, a Ty takie brzydkie rzeczy piszesz 🙄 Z drugiej strony myślę sobie, że może jest jeszcze nadzieja? Kto wie 🧐
👑 Glorietka, dokładnie tak jak napisała Elgenda, zaangażowany mężczyzna 🤩 Mój na szczęście też z tych zaangażowanych, ale ostatnio poczuł moje parcie i nie chciał robić tego na akord. Dlatego też umówiliśmy się tak, że on wie kiedy mam owulację i działamy w okolicach owulacji, ale w tym czasie oboje mamy to z tyłu głowy, ale nie rozmawiamy o jej istnieniu 😅
👑 Gajek, daj znaka po lekarzu. Podrzucam Ci jeszcze moje top 3 linków do ćwiczeń (ta dziewczyna przemawia do mnie swoimi wibracjami): 1. dłuższy i robię go co 2 lub 3ci dzień. Na początku jest wstęp to możesz go sobie obejrzeć zanim pójdziesz do ćwiczeń zeby później tylko przewinąć. 2. i 3. są krótkie i bardziej statyczne. Robię je naprzemiennie z 1. oba razem lub tylko 2. lub tylko 3. zależy od chęci, ewentualnie robię jak 1. mi się nie chce 😉 Po każdych zawsze rozciąganie dla relaksu, a nóż Ci coś przypadnie do gustu.
1. https://youtu.be/ZCgUapvCXcQ?is=wegcMPIkO-VGpEz6
2. https://youtu.be/4H-kJkjY5LE?is=MRTbkJVd0I73GTWv
3. https://youtu.be/U5bbjclLHAg?is=DkIhRNF-CKl53b0S
👑 Dawdler, jestem z Ciebie dumna! Niech zostanie na TEN dzień 😎 Gratuluję wyniku TSH, piękny.
U mnie dziś mały dzień zadumy, bo postanowiłam odstawić moją córkę od popołudniowego karmienia piersią. Zostanie nam jeszcze poranne i wieczorne, ale jednak kilka miesięcy funkcjonowałyśmy na trzech i stwierdziłam, że dla dobra nas obu od tego jednego możemy odejść. Łezka poleciała 🥲 Na otarcie łez wiem co sobie włączę wieczorem 😁
Glorietka, Elgenda, Gajek, Gosiaczkova, Dawdler34, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Nikaaa_ wrote:Hej dziewczyny! Wyjechaliśmy na urlop więc mało mnie tutaj, ale wpadłam tylko dać znać, że u mnie 🐒 przyszła, nawet nie zdążyłam zatestować w tym cyklu. Niby po tych wynikach męża się spodziewałam, że nic z tego nie będzie, ale i tak jakoś tak przykro. No nic, sierpień jest nasz 😃
Też dziś dostałaś? 😂 nie no nasze cykle to są bliźniacze 😂1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe