X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe mamusie
Odpowiedz

Listopadowe mamusie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe - masz rację !!!
    Dziewczyny są tu meeeega !
    Można się duuużo nauczyć - ja nauczyłam się o swoim organizmie bardzo wiele, w trudnym dla mnie czasie (złe wyniki męża) dostałam tu cenne porady, pomoc, wsparcie ... <3

kaarolaa, Malinkowe oczekiwanie, Andzia33, eunika, kierzynka, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trafilam na ovu bo szukalam programu do prowadzenia wykresu i tak trafiłam tutaj. podobało mi sie jak dziewczyny otwarcie o tym wszystkim rozmawiaja, zadna nie ma pretensji, nie kłoca sie, tylko sa dla siebie opoka i dziela sie doswiadczeniem...tutaj duzo mi pomogłyscie, dowiedzialam sie bardzo duzo o hormonach, o metodach leczenia, tutaj dziele swoje smutki i radosci, chociaz jej jest duzo mniej...ale bedzie dobrze bo mamy siebie :)

Malinkowe oczekiwanie, maximka84, Andzia33, eunika, kierzynka, Iwka lubią tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo w końcu kto Cię lepiej zrozumie niż kobieta która przechodzi przez podobną historię? Ja nawet ze swoją przyjaciółką nie rozmawiam na temat starań i swoich perypetii z tym związanych. No bo cóż ona może mi powiedziec, skoro ona nawet nie myśli jeszcze o dzieciach. Zanudziłabym ją na śmierc :-D

kaarolaa, Andzia33, eunika, Iwka lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co - własnie prze to bedziemy wspanaiłymi rodzicami :D

Malinkowe oczekiwanie, Andzia33, eunika, amela, kierzynka, Iwka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MOI Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Kochane :-* nie wyobrażam sobie tego jakbym przypadkowo nie trafiła na ten portal. Dajecie tyle ciepła i wsparcia. To cudowne jak ktoś obcy stoi za tobą murem i tak wspiera. Chociaż Wy już dla mnie wcale a wcale nie jesteście obce mimo że wirtualne! :) Dziękuję Wam z całego serducha! <3

łezka mi poszła...
    czuję dokładnie tak samo!

Malinkowe oczekiwanie, kaarolaa, eunika, Iwka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że tak Kaarolaa! :-* <3

kaarolaa, Iwka lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    No bo w końcu kto Cię lepiej zrozumie niż kobieta która przechodzi przez podobną historię? Ja nawet ze swoją przyjaciółką nie rozmawiam na temat starań i swoich perypetii z tym związanych. No bo cóż ona może mi powiedziec, skoro ona nawet nie myśli jeszcze o dzieciach. Zanudziłabym ją na śmierc :-D
    a u mnie kolezanki bez problemow zachodzily i rodziły dzieci, chociaz pytaja sie jak tam postepy to nie wiedza na czym to wszystko polega bo same tego nie przechodziły, a tu wiemy o staraniach bardzo duzo...

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

• Klif Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też koleżanki zachodziły w ciążę na zasadzie "chcę i mam" i nie wiedzą jak to jest, kiedy nie wychodzi. Denerwuje mnie, kiedy ciągle pytają mnie kiedy ja będę w ciąży. Odpowiadam im wtedy, że jak przyjdzie czas to będę. Nie chcę im się tłumaczyć, wolę pogadać z Wami.

maximka84, Andzia33, kaarolaa, deJzi, Iwka lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka musi byc duży przyrost bety!
    Trzymam kciuki!

Malinkowe oczekiwanie, Iwka lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    U mnie też koleżanki zachodziły w ciążę na zasadzie "chcę i mam" i nie wiedzą jak to jest, kiedy nie wychodzi. Denerwuje mnie, kiedy ciągle pytają mnie kiedy ja będę w ciąży. Odpowiadam im wtedy, że jak przyjdzie czas to będę. Nie chcę im się tłumaczyć, wolę pogadać z Wami.

...ja przez takie pytania też przestałam w sumie z co niektórymi osobami mieć cokolwiek do czynienia ...

Andzia33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. I co okazja to: i życzymy dziudziusia bo już chyba najwyższy czas o tym pomyślec - kurka tyle tylko że my już tyle czasu o tym "myślimy" :-/ ehh... może w te święta mnie to ominie. Albo będę miała ciętą ripostę, że już nie musimy myślec ;)

Andzia33, eunika, Iwka lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33, czy to oznacza, że beta negatywna? A @ przyszła? Bo wiesz jak mówia, póki nie przyszła to jest nadzieja :)

A mi się dzisiaj śnilo, że karmiłam piersia śliczne dzieciatko :) To że ten sen się spełni jest pewne, kwestia tylko kiedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma podwyższoną lepkość plemników, małą ich żywotność już nie mówiąc o ruchliwości. Dodatkowo ma tylko 6% prawidłowo ich zbudowanych. Od wczoraj faszeruję go witaminkami i liczę po cichutku na cud. A wszyscy w koło tylko się dopytują czy to już i że słabo nam idzie że co to ma być :( makabra z nimi :(

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaS wrote:
    Mój mąż ma podwyższoną lepkość plemników, małą ich żywotność już nie mówiąc o ruchliwości. Dodatkowo ma tylko 6% prawidłowo ich zbudowanych. Od wczoraj faszeruję go witaminkami i liczę po cichutku na cud. A wszyscy w koło tylko się dopytują czy to już i że słabo nam idzie że co to ma być :( makabra z nimi :(

Wcale nie pomagają, a jeszcze bardziej stresują ludzi :-/

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Andzia33, czy to oznacza, że beta negatywna? A @ przyszła? Bo wiesz jak mówia, póki nie przyszła to jest nadzieja :)

Beta 0,10,byłam na usg ,nie ma szans na nic w tym cyklu,@ jeszcze nie ma,pewnie w niedzielę.

Sen piękny,życzę szybkiego spełnienia!

Topola, Iwka lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wpadła do mnie koleżanka z wielkim brzuchem ;do pracy[taka,co widzimy się raz na rok]i od razu stwiedzenie,,a ty co? miałaś się starac?
    przy moim wczorajszym dole,to tylko stwierdziłam ,że najwidoczniej teraz zachodzą ci co sie nie starają .Ona ma 39 lat dwoje dzieci 16 i 13

Iwka lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się trochę boję bo od tygodnia boli mnie jajnik, a przed wczoraj miałam takie klucie ze az mnie zgielo, a do dzis dalej pobolewa,a owulacja już była bo temperatura dzis skoczyła, mam wielką nadzieję, ze się udało, tak bardzo bym chciała, czuć serduszko pod sercem,nie potrafię zapomnieć o dziecku które poroniłam,eeh

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, jak tam wyniki bety? Miałaś mieć koło 18, czy coś mi się pomyliło? Czekam z niecierpliwością na pozytywne wiadomości :)

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest aktualny stan listy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe - czekamy na wynik !!!
    :)

alma lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ