X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe mamusie
Odpowiedz

Listopadowe mamusie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Karola tempka pięknie w górę idzie... A mi też dziś podskoczyła he ..bawi się ze mną..
    boje sie ze moja tez znow bedzie sie bawiła, najgorsze jest to jak jednego dnia ładnie jest na gorze a nastepnego spada do poziomu sprzed 2 dni...a u mnie takie skoki to norma jest...

• kada24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi się w tym cyklu bawi jakoś he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierzę temperatury od kilku miesięcy. Może w grudniu znów zacznę, fajnie było ją obserwować :)

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest moj 3 cykl z mierzeniem, powiem szczerze ze to moj jedyny wyznacznik kiedy jest owulacja, sluzu brak, bol czasami jest czasami go nie ma... temperatura mi pomoga sie utwierdzic w tym, ze owulacja jest zawsze w 13, 14 dc... tak jak sadziłam przez 2 lata...

• Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że owulacje mam 15/16 dnia. śluz mam książkowy, w każdym cyklu poza tym miałam również bóle owulacyjne. Także u mnie wszystko jest jasne i dlatego odeszłam od mierzenia.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Ja wiem, że owulacje mam 15/16 dnia. śluz mam książkowy, w każdym cyklu poza tym miałam również bóle owulacyjne. Także u mnie wszystko jest jasne i dlatego odeszłam od mierzenia.
    zazdroszcze :) ja mam z tym problem niestety...

• Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podobało mierzenie ze względu na obserwacje temperatury po owulacji- spadnie, nie spadnie. Zawsze nieznacznie spadała mi dzień przed lub do okresu była stale podwyższona,a mimo to @ przychodził.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to już mogę na @ się szykować, cycki mi rozsadza, jedyne co mnie zaniepokoiło, to to ze poczułam takie ciągnące kłucie od pempka w dul, trwało chwile,może to od pęcherza, nie wiem.

• amela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Amela a miałyśmy testować razem ;)
    Wiem Kochana, ale musze zrobić dzień wcześniej żeby lekarzowi ewentualnie powiedzieć :)
    ale bede z Tobą w sobotę Kochana nic się nie bój i wchodzę do Ciebie a tam zielona kropka :) <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    ja to już mogę na @ się szykować, cycki mi rozsadza, jedyne co mnie zaniepokoiło, to to ze poczułam takie ciągnące kłucie od pempka w dul, trwało chwile,może to od pęcherza, nie wiem.
    Spokojnie Kochana taki spadek to nie spadek dopiero 6 dpo :) jeszcze może odbić <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie,nie to co mi,u mnie juz praktycznie zero szans by odbila,niestety

• karmelek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Ja mam to samo dlatego na mierzenie temperatury sie nie zdecydowałam :)
    zobaczymy :)

Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z was była na lekach stymulujących owulację??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmartwiło mnie bardziej to kłucie :(, bo ból piersi to normalne w tym czasie eeh :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    zmartwiło mnie bardziej to kłucie :(, bo ból piersi to normalne w tym czasie eeh :/
    kłucie to moze byc obiaw rozciagania sie macicy takze narazie tym sie nie przejmuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aah nie mam wyjścia, muszę wytrzymać do przyszłego tygodnia :(,
    kaarola, mowisz, ze rozciąganie macicy, po owulacji to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki rozciagajacy bol moze byc oznaka ciazy, macica sie wtedy powieksza i przygotowuje dla fasolki...czekaj cierpliwie, bedzie dobrze :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Spokojnie Kochana taki spadek to nie spadek dopiero 6 dpo :) jeszcze może odbić <3
    Hihi no przecież wiem Kochana :D
    Coś czuję, że ja też zatestuję w piątek, a co!? Albo nie! Aaaa sama nie wiem :D

amela lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliło mi się, miało to dotyczyć posta ameli:

MOI napisała:
    Amela a miałyśmy testować razem ;)
    Amela napisała:
    Wiem Kochana, ale musze zrobić dzień wcześniej żeby lekarzowi ewentualnie powiedzieć :)
    ale bede z Tobą w sobotę Kochana nic się nie bój i wchodzę do Ciebie a tam zielona kropka :) <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI i zostanę sama? Dobra nie będę się gniewać, bo ja testów nie robię gdyż mam regularny okres. Chyba, że nie przyjdzie to zrobię w niedzielę lub poniedziałek. Wcześniej testów nie robię, bo bardziej boli mnie jedna kreska na teście niż nadejście @. Zresztą u mnie zawsze przed @ pojawiają się plamienia, więc jak dziś, jutro lub w piątek się pojawią to nie pozostawią mi żadnych złudzeń. Na razie bolą mnie piersi i jajnik, a co jakiś czas mam uczucie jakbym zaraz miała dostać okres.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, Lili; Drzwiona jak Wasze testowanie? Blue00, czemu nie testowałaś wczoraj, bo tak widziałam miałaś termin @?

Ann_ lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ