Listopadowe serce żarem rozgrzane, na myśl że w lipcu mamą zostanę.. 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam dzisiaj badania 7 dpo:
Prog 20,8 ng/ml
Estradiol 284 pg/ml
Wiem, że taki prog nie świadczy o ciąży, ale cieszę się, że hormony dobrze działają. No i chciałam sprawdzić, że przewaga estrogenowa się zmniejszyła. 2 miesiące temu stosunek proga do estradiolu wynosił 60, a w tym cyklu się zmniejszył i jest 73,2. To co robiłam innego, to zaczęłam pić pokrzywę, jeść warzywa korzenne, orzechy brazylijskie. No i mam mniej stresu, ale nie wiem czy to na to wpływa. 😊
Mamacita, Remedios, Mamoura, Olo323, Rudylisek, Seabird, NatiHope lubią tę wiadomość
-
W ciąży nie miałam jakoś mocno więcej śluzu, ale cały czas czułam, ze jest mokro. W tym cyklu mam dużo śluzu od owulki i uczucie mokrosci, ale testy negatywne ;(Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Luna, jaki ładny progesteron, tylko pozazdrościć
Luna11 lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
A ja dziś 16 dc. A więc pewnie już po owulacji .(jeśli wgl była). chociaż nie wiadomo (13dc - pęcherzyk 20mm) przytulanki 10,12,13 i 15 dc tego 15 miałam wrażenie, że mało nasienia bo mąż nie miał chęci. Dzisiaj miałam nadzieję na jakieś tulaski ale już chyba ma dość i ucieka przede mną. Także też świrować nie chce.. ale czułabym sie spokojniejsza jakby się udało. Ale nic z tego na 100% 🥵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 18:40
-
A jaki świadczy o ciąży? Od 20dc mam kontrolować.Luna11 wrote:Zrobiłam dzisiaj badania 7 dpo:
Prog 20,8 ng/ml
Estradiol 284 pg/ml
Wiem, że taki prog nie świadczy o ciąży, ale cieszę się, że hormony dobrze działają. No i chciałam sprawdzić, że przewaga estrogenowa się zmniejszyła. 2 miesiące temu stosunek proga do estradiolu wynosił 60, a w tym cyklu się zmniejszył i jest 73,2. To co robiłam innego, to zaczęłam pić pokrzywę, jeść warzywa korzenne, orzechy brazylijskie. No i mam mniej stresu, ale nie wiem czy to na to wpływa. 😊 -
Basiu progesteron 7 dpo nie powie ci czy jesteś w ciąży. Dopiero beta. Jak jest wysoki to dobrze, bo potwierdza owulację dobrej jakości, ale nie jest gwarancją niczego
Luna11, Mamoura lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Lady A. wrote:Ja w tym cyklu też miałam więcej śluzu i jednak nic z tego 😕 dziewczyny mam pytanie - co myślicie o połączeniu inozytolu z ziołami Ojca Grzegorza Sroki nr 3?
Ja biorę i to i to 😄 nie widzę problemów
Lady A. lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Basiax wrote:A jaki świadczy o ciąży? Od 20dc mam kontrolować.
W zasadzie żaden, progesteron nie jest od wykrywania ciąży.
White1 lubi tę wiadomość

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩵 CS1:
Owulacja potwierdzona – brak efektu
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Dziękuję! 😊 Jak sprawdzałam po raz pierwszy na początku lata i było 19 z kawałkiem, to byłam pewna, że to na 100% ciąża i oczywiście miałam pełen pakiet objawów. 😆 No ale oby, oby. Może tym razem coś z tego będzie. 🤞🏻Remedios wrote:Luna, jaki ładny progesteron, tylko pozazdrościć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 20:24
-
Ja miałam tak w poprzednim cyklu, tydzień po owulce śluzu tyle co w dni płodne, tyle że nie przezroczysty tylko bardziej białawy mega rozciągliwy i non stop uczucie mokrosci… bylam już niemal pewna ze jestem w ciąży, nawet tu na poprzednim wątku opisywałam objawy i któraś z dziewczyn mi napisała ze objawy to loteria, szanse 50/50 i teraz się z nią zgadzam bo dosłownie 14 DPO uczucie mokrosci znikło, cyce opadły i następnego dnia @… 😒 ale oczywiście liczę że u Ciebie będzie inaczej 🍀 Oby jak najwięcej ⏸️ w tym miesiącu ❤️palinnka wrote:Dziewczyny kochane, wy jesteście skarbnica wiedzy. Czy któraś pamięta jaki miała śluz zaraz po owu w cyklu ciążowym?
U mnie dziś teoretyczne 4 dpo, śluzu dużo, jakby więcej nawet niż w dni płodne, taki trochę powiedzmy rozciągliwy (jestem kiepska w sprawdzaniu tego) ale nie całkiem przezroczysty, uczucie mokrości w środku i tak mam od wczoraj. Oprócz tego jajniki i podbrzusze czuje od 4 dni praktycznie co chwilę
palinnka lubi tę wiadomość
27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (10 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
MUCHa ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON -
Luna11 wrote:Dziękuję! 😊 Jak sprawdzałam po raz pierwszy na początku lata i było 19 z kawałkiem, to byłam pewna, że to na 100% ciąża i oczywiście miałam pełen pakiet objawów. 😆 No ale oby, oby. Może tym razem coś z tego będzie. 🤞🏻
Hihi, ja też w lipcu to przeszłam 😅 21 dc, progesteron 22, krótka rozmowa z dr czatem, a on do mnie, że to wygląda obiecująco na ciążę, momentalnie się wyczuliłam na zapachy, zrobiłam zmęczona, po prostu czułam, że jestem w ciąży. A tu psikus 🙈
Dziewczyny a was zawsze bolą piersi w drugiej połowie cyklu? Bo mnie jedynie bolały piersi po jakimś czasie w ciąży, przed okresem zero dolegliwości i się zastanawiam czy to normalne 🙈
Luna11 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Eliora wrote:
Gratulacje 😍 rosnijscie zdrowo 🩷🩵👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025
👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
hormony i usg ✅️
⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Mój prog 7 dpo w ostatnim cyklu wynosił 40 a małpa i tak przyszła , też się nakręciłam wtedy baaardzo 🤦🏻♀️Jusia92 wrote:Hihi, ja też w lipcu to przeszłam 😅 21 dc, progesteron 22, krótka rozmowa z dr czatem, a on do mnie, że to wygląda obiecująco na ciążę, momentalnie się wyczuliłam na zapachy, zrobiłam zmęczona, po prostu czułam, że jestem w ciąży. A tu psikus 🙈
Dziewczyny a was zawsze bolą piersi w drugiej połowie cyklu? Bo mnie jedynie bolały piersi po jakimś czasie w ciąży, przed okresem zero dolegliwości i się zastanawiam czy to normalne 🙈
Apropo bólu piersi to podobno jeśli hormony są w dobrych proporcjach względem siebie to nie powinno być objawów PMS więc to chyba dobrze że Cię nie bolą 🙂
Jusia92 lubi tę wiadomość
👩34 👨40
17 cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2->3,2❗️
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 104
Ferrytyna - 39
D3 - 72
B12 - 588
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 10,3❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Ja po owulacji miałam tak samo sucho jak w cyklach bezciążowych. Wydaje mi sie ze zaraz po owulacji nie powinno byc żadnej zmianie w śluzie bo ciaza jeszcze nie produkuje żadnych hormonów które by mogly cos zmienić.palinnka wrote:Dziewczyny kochane, wy jesteście skarbnica wiedzy. Czy któraś pamięta jaki miała śluz zaraz po owu w cyklu ciążowym?
U mnie dziś teoretyczne 4 dpo, śluzu dużo, jakby więcej nawet niż w dni płodne, taki trochę powiedzmy rozciągliwy (jestem kiepska w sprawdzaniu tego) ale nie całkiem przezroczysty, uczucie mokrości w środku i tak mam od wczoraj. Oprócz tego jajniki i podbrzusze czuje od 4 dni praktycznie co chwilę
palinnka lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Luna11 wrote:Zrobiłam dzisiaj badania 7 dpo:
Prog 20,8 ng/ml
Estradiol 284 pg/ml
Wiem, że taki prog nie świadczy o ciąży, ale cieszę się, że hormony dobrze działają. No i chciałam sprawdzić, że przewaga estrogenowa się zmniejszyła. 2 miesiące temu stosunek proga do estradiolu wynosił 60, a w tym cyklu się zmniejszył i jest 73,2. To co robiłam innego, to zaczęłam pić pokrzywę, jeść warzywa korzenne, orzechy brazylijskie. No i mam mniej stresu, ale nie wiem czy to na to wpływa. 😊
Obiecujący ten progesteron 🍀🤞
Luna11 lubi tę wiadomość
32👩🏼& 36👨
11cs ⏳
12.2025 💔
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach + OmegaMe
💊 Aliness magnez potas B6 -
Mardotka wrote:Mój prog 7 dpo w ostatnim cyklu wynosił 40 a małpa i tak przyszła , też się nakręciłam wtedy baaardzo 🤦🏻♀️
Apropo bólu piersi to podobno jeśli hormony są w dobrych proporcjach względem siebie to nie powinno być objawów PMS więc to chyba dobrze że Cię nie bolą 🙂
Oo to tego będę się trzymać! Jedno zmartwienie mniej dla mojej głowy 😁 dziękuję! 🌻
Mardotka lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH