Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobię koło 18 owulacyjny i wtedy zadecyduje.
Ogólnie ja się strasznie boję, że znowu nie wyjdzie.
W tym cyklu było mniej seksu - 3 dni przerwy, potem 2 dni przed owu 2x i dzień przed owu 1x. Jak ten odstęp trzydniowy nic nie dał to ja już nie wiem jak dalej kombinować. Codziennie się nie sprawdza, co drugi dzień też nie.
U mnie wyniki ok, chociaż gorsze niż w poprzednim cyklu.
Objawy mam takie, że są bo chce je mieć. A raczej podciągam je pod ciążowe, ale doskonale wiem, że to nie to. Mój organizm daje baaardzo dotkliwie znać o ciąży. Wyraźnie, ale teraz nic takiego się nie dzieje.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Chciałabym być 2 dpo. Czy coś takiego.
Ciężko to przyznać, ale ja się zwyczajnie boję, że znowu nic z tego.
Mam czekać jeszcze 6 miesięcy z dalszą diagnostyką... ale mam takie myślenie, że z jakiegoś powodu nie wychodzi.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Chciałabym być 2 dpo. Czy coś takiego.
Ciężko to przyznać, ale ja się zwyczajnie boję, że znowu nic z tego.
Mam czekać jeszcze 6 miesięcy z dalszą diagnostyką... ale mam takie myślenie, że z jakiegoś powodu nie wychodzi.
Weź pod uwagę, że nawet w cyklu w którym wszystko przypasuje- owulacja, termin współżycia, jakość nasienia...to prawdopodobienstwo zapłodnienia jest zaledwie 30%. Oczywiście to statystyka- czyli będą i takie osoby, które zaciążą w 1 cs i takie, które dopiero w 6 cs czy 10. 10-12 miesięcy to taki optymalny czas prób. U Ciebie, z racji obecności Jasia, byłabym spokojna pod względem potencjalnych nieprawidłowości. Uwierz mi, że 4 cs to naprawdę niewiele. Chociaż wiem, że jak bardzo pragnie się dziecka to nawet 1 cykl ciągnie się niemiłosiernie.
Trzymam w każdym razie kciuki aby obecny cykl był mimo wszystko tym szczęśliwym!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 15:22
Najmłodsza_staraczka, Sung lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
A ja jakos teraz luzno podchodze do tematu i nawet mi mija szybko czas. Okna mam pomyte juz na swieta. Trudno ze beda brudne ale mam zajeta glowe:) jutro 4 dpo
Owu vyla, dyphasron biorę nic wiecej nie moge. Tylko sie modlic:) nawet troche olalam ananasa :pAnhydra, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Co do tych piekacych piersi.. U mnie dzisiaj 27dc, od jakiegoś czasu pieką mnie skutki bardzo dziwnie.. Takie jakby mrowienie..ale nie ciągiem tylko tak nachodzi.. Podbrzusze też daje o sobie znać.. Ehh urojona ciąża znając życie.. No nic zobaczymy czy do piątku przyjdzie @. Jeżeli nie, to testuję..
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, ale tym razem tak na poważnie odpuściłam spinanie się i moje podejście jest inne. Po prostu to że nie wyszło przyjmuję do wiadomości i tyle. Ostatnie 4 cykle ryczałam i załamywałam się i już mi wystarczy. Chyba nabrałam nieco pokory.
-
To sie za mna zamień Najmłodsza! Ja mam akurat 2/3 dpo:) u Ciebie ladne te testy owu wychodzą, badz dobrej mysli.
Ja w tamtym cyklu robiłam owulaki przed ciążowym i tez delikatnie ciemnialy, ale dzien przed pozytywem ciążowym ten owu nie wyszedl ewidentnie pozytywny, tylko nadal ta druga kreska byla jaśniejsza od testowej. Dalabym fotke, ale chyba juz je wywaliłam...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:To sie za mna zamień Najmłodsza! Ja mam akurat 2/3 dpo:) u Ciebie ladne te testy owu wychodzą, badz dobrej mysli.
Ja w tamtym cyklu robiłam owulaki przed ciążowym i tez delikatnie ciemnialy, ale dzien przed pozytywem ciążowym ten owu nie wyszedl ewidentnie pozytywny, tylko nadal ta druga kreska byla jaśniejsza od testowej. Dalabym fotke, ale chyba juz je wywaliłam...
Czyli jednak jest nadzieja?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Mnie dopadła jakaś niemoc życiowa. Jest 16, a ja jeszcze książek nie tknęłam.. masakra.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Szczęściara wrote:Dziewczyny mnie chyba coś rozkłada. Chyba nici z tego cyklu. Boli mnie podbrzusze. W tamtym cyklu miałam podobnie czyli lipa.
Mnie tez znowu choróbsko rozkłada. Zamiast się uczyc chyba pójdę spać02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Zrobię koło 18 owulacyjny i wtedy zadecyduje.
Ogólnie ja się strasznie boję, że znowu nie wyjdzie.
W tym cyklu było mniej seksu - 3 dni przerwy, potem 2 dni przed owu 2x i dzień przed owu 1x. Jak ten odstęp trzydniowy nic nie dał to ja już nie wiem jak dalej kombinować. Codziennie się nie sprawdza, co drugi dzień też nie.
U mnie wyniki ok, chociaż gorsze niż w poprzednim cyklu.
Objawy mam takie, że są bo chce je mieć. A raczej podciągam je pod ciążowe, ale doskonale wiem, że to nie to. Mój organizm daje baaardzo dotkliwie znać o ciąży. Wyraźnie, ale teraz nic takiego się nie dzieje.
Ja w tym miesiącu miałam seks dzień przed owu i przedwczoraj! bo się zmianami mijamy więc to nie ilość ma znaczenie -
Domi_tur kiedy wybierasz sie do lekarza? Mamy podobne wysokosci bety.
Ja nie wiem kiedy kolejny raz iść do lekarza na pewno już nie pójdę do tej lekarki co wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 16:18
1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Najmłodsza_staraczka wrote:Mnie tez znowu choróbsko rozkłada. Zamiast się uczyc chyba pójdę spać
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Olga_89 wrote:Co do tych piekacych piersi.. U mnie dzisiaj 27dc, od jakiegoś czasu pieką mnie skutki bardzo dziwnie.. Takie jakby mrowienie..ale nie ciągiem tylko tak nachodzi.. Podbrzusze też daje o sobie znać.. Ehh urojona ciąża znając życie.. No nic zobaczymy czy do piątku przyjdzie @. Jeżeli nie, to testuję..
U mnie 28dc i mam ten sam problem z piersiami, nawet dzisiaj dość często swędzą. Sutki od czasu do czasu są ciemnego koloru, piersi bolą z zewnętrznej strony. A jeśli chodzi o ból podbrzusza to jedynie wczoraj dość silny jednorazowy ból, a wieczorem kropla krwi na bieliźnie. Nie wiem czy to zagnieżdżenie czy może początek @...Agagusia, smeg lubią tę wiadomość
-
ajsza123 wrote:Domi_tur kiedy wybierasz sie do lekarza? Mamy podobne wysokosci bety.
Ja nie wiem kiedy kolejny raz iść do lekarza na pewno już nie pójdę do tej lekarki co wczoraj
Za dwa tygodnie z groszem, stwierdziłam że 6 grudnia będzie idealnie serduszko już powinno być, jutro rano idę na betę zobaczyć czy przyrasta jak należy
Bardzo dobrze, idź do kogoś bardziej kompetentnego, ja dzisiaj dzwoniłam do przychodni i pytałam ginekologa kiedy przyjść, powiedział że jak minie 6tydz to śmiało można przychodzić, wcześniej można się tylko zestresowac
A Ty kied idziesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 16:29