Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla, ja zawsze w ciąży mam mega niskie ciśnienie i tętno - nawet moja endo mnie kiedyś z gabinetu puścić w ciąży nie chciała, bo mówiła, że przy takim to mogę zemdleć w drodze na parking. I w gabinecie czekałam aż mąż mnie odbierze
Anhydra, Ola31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Ola, ja zawsze w ciąży mam mega niskie ciśnienie i tętno - nawet moja endo mnie kiedyś z gabinetu puścić w ciąży nie chciała, bo mówiła, że przy takim to mogę zemdleć w drodze na parking. I w gabinecie czekałam aż mąż mnie odbierze
To tak jak ja! Piona!
I dodam jeszcze że nie mam jakiś negatywnych objawów tego niskiego ciśnienia.Ola31, kark lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyAnhydra wrote:To tak jak ja! Piona!
I dodam jeszcze że nie mam jakiś negatywnych objawów tego niskiego ciśnienia.
Nakręciłam się, cycki czuję, robi mi się niedobrze, trzęsie mnie zimno i ten ogórek...palnij się kobieto w łeb - co ta psychika może;)
Ale ładnie pierwsza strona wygląda:) chciałoby się zobaczyć przy swoim nicku serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:17
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Ola, ja zawsze w ciąży mam mega niskie ciśnienie i tętno - nawet moja endo mnie kiedyś z gabinetu puścić w ciąży nie chciała, bo mówiła, że przy takim to mogę zemdleć w drodze na parking. I w gabinecie czekałam aż mąż mnie odbierze
Ola31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola31 wrote:Dziewczyny czytałam na innym wątku, że Butterfly jest już po laparoskopii. Ciąża pozamaciczna. Człowiek się pierdołami przejmuje a inni mają naprawdę duże problemy.
Kurcze. ..a wiadomo czy udało się zachować jajowod?
To moze ustalimy ogólna zasadę ze szczęśliwie zaciazone oddają swoje zapasy testow innym staraczkom? Kto chce oddac? Ja, ja - 7 testow owu i wszystkie ktore mi zostaną z 7 ciazowych! Obym tylko szczęśliwie zaszła to jak zobacze serduszko to oddaje:)
smeg lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Kurcze. ..a wiadomo czy udało się zachować jajowod?
pisała, że jajowód mieli usunąć ale jak było to nie wiem, w dodatku po drugiej stronie gdzie jajowód ma zachowany nie ma jajnika i powiedzieli jej, że jedyna opcja to in vitro:(
miała mieć laparoskopię jutro a zrobili dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:00
-
Ola31 wrote:pisała, że jajowód mieli usunąć ale jak było to nie wiem, w dodatku po drugiej stronie gdzie jajowód ma zachowany nie ma jajnika i powiedzieli jej, że jedyna opcja to in vitro:(
miała mieć laparoskopię jutro a zrobili dziś
Podobno przeciwlegly jajowod potrafi wyłapać komórkę jajową w takich sytuacjach... eh wiadomo- usuniecie jajowodu dla kobiety to zazwyczaj naj gorszy scenariusz....ale bywa i tak, że taki pozostawiony jajowód ma sporo zrostów i wbrew pozorom zostawienie go nie jest najlepszym wyjsciem- bo sytuacja z pozamaciczna się powtarza...
Bądź co bądź najgroźniejszym powikłania cp nie jest utrata ciąży ale potencjalne zagrożenie życia kobiety...
Agagusia wrote:To moze ustalimy ogólna zasadę ze szczęśliwie zaciazone oddają swoje zapasy testow innym staraczkom? Kto chce oddac? Ja, ja - 7 testow owu i wszystkie ktore mi zostaną z 7 ciazowych! Obym tylko szczęśliwie zaszła to jak zobacze serduszko to oddaje:)
Póki co non stop czuje podbrzusze i lewy jajnik:(
Biedna Butterfly ... -
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Podobno przeciwlegly jajowod potrafi wyłapać komórkę jajową w takich sytuacjach... eh wiadomo- usuniecie jajowodu dla kobiety to zazwyczaj naj gorszy scenariusz....ale bywa i tak, że taki pozostawiony jajowód ma sporo zrostów i wbrew pozorom zostawienie go nie jest najlepszym wyjsciem- bo sytuacja z pozamaciczna się powtarza...
Bądź co bądź najgroźniejszym powikłania cp nie jest utrata ciąży ale potencjalne zagrożenie życia kobiety...
Mam znajomą, którą ledwo odratowali po cp, usunięty jajowód a później dwójkę dzieci poczętych naturalnieAnhydra lubi tę wiadomość