X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja zawsze w ciąży mam mega niskie ciśnienie i tętno - nawet moja endo mnie kiedyś z gabinetu puścić w ciąży nie chciała, bo mówiła, że przy takim to mogę zemdleć w drodze na parking. I w gabinecie czekałam aż mąż mnie odbierze :D

Anhydra, Ola31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi daje nadzieję ale mam już bóle w krzyżu promieniujące na nogę co mogą oznaczać tylko jedno, no niestety znów nie tym razem:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 11:59

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ola, ja zawsze w ciąży mam mega niskie ciśnienie i tętno - nawet moja endo mnie kiedyś z gabinetu puścić w ciąży nie chciała, bo mówiła, że przy takim to mogę zemdleć w drodze na parking. I w gabinecie czekałam aż mąż mnie odbierze :D

To tak jak ja! Piona! ;)
    I dodam jeszcze że nie mam jakiś negatywnych objawów tego niskiego ciśnienia.

Ola31, kark lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    To tak jak ja! Piona! ;)
    I dodam jeszcze że nie mam jakiś negatywnych objawów tego niskiego ciśnienia.
    Hehe robicie Dziewczyny coraz większą nadzieję;) muszę się ogarnąć:)

Nakręciłam się, cycki czuję, robi mi się niedobrze, trzęsie mnie zimno i ten ogórek...palnij się kobieto w łeb - co ta psychika może;)

Ale ładnie pierwsza strona wygląda:) chciałoby się zobaczyć przy swoim nicku serduszko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja to tylko tu zostawię ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fbff33339ca.jpg

hehe ;) a ile czekałaś z sikanie i piciem? 2h jak normalnie? bo ja dopiero sikałam ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja teź niskociśnieniowa ;)

Ola31 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Skoro to jest zakup internetowy, to masz 14dni na zwrot. Nie musisz oddawać.
    Nie opłaca się, przesyłka prawie tyle co testy kosztuje. Zaraz jakąś chętna znajdę :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    hehe ;) a ile czekałaś z sikanie i piciem? 2h jak normalnie? bo ja dopiero sikałam ;)

W ogóle nie czekalam- poszłam i siknęłam ;)

kark, Sung lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie opłaca się, przesyłka prawie tyle co testy kosztuje. Zaraz jakąś chętna znajdę :)
    może ja kupię bo i tak mam w planach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sikać dziewczyny i od razu przy teście piszcie ile macie dpo, żebyśmy potem świruski mogły się nakręcać XD

Arashe lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    może ja kupię bo i tak mam w planach?
    Jak jest ktoś z Wrocławia to chętnie oddam za darmo, mogę je zawirusowac ciążowo :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam na innym wątku, że Butterfly jest już po laparoskopii. Ciąża pozamaciczna. Człowiek się pierdołami przejmuje a inni mają naprawdę duże problemy.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Dziewczyny czytałam na innym wątku, że Butterfly jest już po laparoskopii. Ciąża pozamaciczna. Człowiek się pierdołami przejmuje a inni mają naprawdę duże problemy.

Kurcze. ..a wiadomo czy udało się zachować jajowod?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ustalimy ogólna zasadę ze szczęśliwie zaciazone oddają swoje zapasy testow innym staraczkom? Kto chce oddac? Ja, ja - 7 testow owu i wszystkie ktore mi zostaną z 7 ciazowych! Obym tylko szczęśliwie zaszła to jak zobacze serduszko to oddaje:)

smeg lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde! Biedna buttelfly, cos ostatnio strasznie duzo CB i CP. Trzymam za nia kciuki, bo to chyba jedna z gorszych ciążowych 'opcji':(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Kurcze. ..a wiadomo czy udało się zachować jajowod?

pisała, że jajowód mieli usunąć ale jak było to nie wiem, w dodatku po drugiej stronie gdzie jajowód ma zachowany nie ma jajnika i powiedzieli jej, że jedyna opcja to in vitro:(
    miała mieć laparoskopię jutro a zrobili dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:00

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    pisała, że jajowód mieli usunąć ale jak było to nie wiem, w dodatku po drugiej stronie gdzie jajowód ma zachowany nie ma jajnika i powiedzieli jej, że jedyna opcja to in vitro:(
    miała mieć laparoskopię jutro a zrobili dziś

Podobno przeciwlegly jajowod potrafi wyłapać komórkę jajową w takich sytuacjach... eh wiadomo- usuniecie jajowodu dla kobiety to zazwyczaj naj gorszy scenariusz....ale bywa i tak, że taki pozostawiony jajowód ma sporo zrostów i wbrew pozorom zostawienie go nie jest najlepszym wyjsciem- bo sytuacja z pozamaciczna się powtarza...
    Bądź co bądź najgroźniejszym powikłania cp nie jest utrata ciąży ale potencjalne zagrożenie życia kobiety...

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    To moze ustalimy ogólna zasadę ze szczęśliwie zaciazone oddają swoje zapasy testow innym staraczkom? Kto chce oddac? Ja, ja - 7 testow owu i wszystkie ktore mi zostaną z 7 ciazowych! Obym tylko szczęśliwie zaszła to jak zobacze serduszko to oddaje:)
    Też oddam jak się uda;)
    Póki co non stop czuje podbrzusze i lewy jajnik:(

Biedna Butterfly ...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Podobno przeciwlegly jajowod potrafi wyłapać komórkę jajową w takich sytuacjach... eh wiadomo- usuniecie jajowodu dla kobiety to zazwyczaj naj gorszy scenariusz....ale bywa i tak, że taki pozostawiony jajowód ma sporo zrostów i wbrew pozorom zostawienie go nie jest najlepszym wyjsciem- bo sytuacja z pozamaciczna się powtarza...
    Bądź co bądź najgroźniejszym powikłania cp nie jest utrata ciąży ale potencjalne zagrożenie życia kobiety...

Mam znajomą, którą ledwo odratowali po cp, usunięty jajowód a później dwójkę dzieci poczętych naturalnie

Anhydra lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola- jeśli chcesz te testy to mogę Ci wysłać, zapłacisz sobie tylko za przesyłkę :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ