Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pierwszy pomiar estradiolu w 3dc jak jest niski to nic nie znaczy(no ewentualnie dopytala bym ginekologa jesli jest ponizej normy dla tej fazy cyklu).trzeba mierzyc estradiol tak ze 2dni przed owulacją czy wg hormonow jest gotowe jajko (bpdaj 150estradiolu przypada na 1gotowe jajko)i potem mozna zmierzyc chyba jeszcze estradiol razem z progiem 7dpo. Ale to sie trzeba znac. Przedszkolanka szukaj gina co Cie wspomoze clo skoro zaciazylas dzieki niemu
Nona Ty tez masz ladne badania. Zrob sobie teraz estradiol tak mniej wiecej w okolicach owu a potem progra 7dpo. Prolaktyne masz dobrą.Lami, Nona lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnySzlag, a ja ostatnio wywalałam opakowanie clo, bo do 10.2018 miały date. Wysłałabym Ci kurierem nocnym...
Dziewczyny, @ nie ma. Zawsze dostaję w nocy albo na wieczór. Jest sens robić jutro test, jak wczoraj 10 wyszła biała ? Dziś mam 12dpo, ale ja mam fl 11-13 dni. -
nick nieaktualny
-
kark wrote:Szlag, a ja ostatnio wywalałam opakowanie clo, bo do 10.2018 miały date. Wysłałabym Ci kurierem nocnym...
Dziewczyny, @ nie ma. Zawsze dostaję w nocy albo na wieczór. Jest sens robić jutro test, jak wczoraj 10 wyszła biała ? Dziś mam 12dpo, ale ja mam fl 11-13 dni.
Ja tez bym testowala rano1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
nick nieaktualny
-
kark wrote:Szlag, a ja ostatnio wywalałam opakowanie clo, bo do 10.2018 miały date. Wysłałabym Ci kurierem nocnym...
Dziewczyny, @ nie ma. Zawsze dostaję w nocy albo na wieczór. Jest sens robić jutro test, jak wczoraj 10 wyszła biała ? Dziś mam 12dpo, ale ja mam fl 11-13 dni.
To tak jak u mnie. Tylko ja dostaje przeważnie rano najpóźniej do godz 13. Dziś 12 - 13 dpo, 31 dc. Ale testować drugi raz dopiero będę w niedzielę bo u teściów jestem i testu nie mamStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualny
-
Lekarz kazał zrobić: moje amh obniżone a wyniki męża chyba nie takie złe. Nie umiem ich zinterpretować. 13.11. wizyta u gina.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Stosunek lh i fsh to juz przestarzala metoda jesli chodzi o rezerwe jajnikową. Teraz robi sie amh wiec.naprawde nie ma co na to patrzec tak wg tego co w necie piszą. Ja mam 0,75(lh/fsh) i na tem stosunek to nigdy zaden gin nie patrzyl.
Anhydra lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Coś Wam opowiem..
jak rodziłam Polę ,na sali miałam dwie fajne młode mamusie ( do tej pory fajnie się trzymamy). Śmiałyśmy się,że znowu się spotkamy niebawem. Ja chciałam początkowo szybko mieć drugie, moja A. druga a Ł. śmiała się że ona na końcu,nie spieszy jej się.No to A. urodziła kolejne prawie rok temu, a Ł. właśnie się dowiedziałam,że termin ma na luty..
a ja siedzę i rycze, chyba mnie dzisiaj trochę to przerosło.. -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Nikt nie stwierdzil nigdy,ale dlatego inofolic teraz dostałam na wspomozenie owu..jestem załamana.
Akurat na podniesienie estrogenu to dużo rzeczy jest, poczytaj. Gorzej jak jest wysoki. Myślałaś o ziołach? Macy?
Okłady z borowiny przed owu podnoszą estrogen np. Czerwona koniczyna, mleczko pszczele też.
Po raz enty powtarzam, ze długie cykle same w sobie nie są problemem. O ile druga faza jest ok i jest owu.
Ktoś tu pytał co będzie za 20-30 lat... moim zdaniem będą dzieci głównie z in vitro....
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Coś Wam opowiem..
jak rodziłam Polę ,na sali miałam dwie fajne młode mamusie ( do tej pory fajnie się trzymamy). Śmiałyśmy się,że znowu się spotkamy niebawem. Ja chciałam początkowo szybko mieć drugie, moja A. druga a Ł. śmiała się że ona na końcu,nie spieszy jej się.No to A. urodziła kolejne prawie rok temu, a Ł. właśnie się dowiedziałam,że termin ma na luty..
a ja siedzę i rycze, chyba mnie dzisiaj trochę to przerosło..
No a ja Tobie wieszczę, że zaciążysz w grudniu i będziesz miała wrzosową niespodziankę albo nawet dwie! (Jak bywa po Clo) i wtedy dopiero będziesz plakać- że szczęścia i ze zmęczenia!przedszkolanka:), Izaw lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Odebrałam dzisiaj wyniki.. Co sądzicie? Testy owu miałam wówczas super wypas dodatnie
Prolaktyna 21,35
LH 49,73
Estradiol 60,93
Kwas foliowy, żelazo, Wit D3, tarczyca wszystko git.
Edit: przypominam, że wciąż kpWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 22:44
-
Casjopea wrote:Odebrałam dzisiaj wyniki.. Co sądzicie? Testy owu miałam wówczas super wypas dodatnie
Prolaktyna 21,35
LH 49,73
Estradiol 60,93
Kwas foliowy, żelazo, Wit D3, tarczyca wszystko git.
Edit: przypominam, że wciąż kp
Casjo a w labie w którym wyknywalas badania nie podali wartości ref?
Jeżeli badanie robiłaś tuż przed owu to estradiol jest za niski (ok 150-200 na jeden pęcherzyk przed owu powinien być).
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK