X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Kochana u mnie bez zmian. Tempka dalej jest, nie wiem może to przez duphaston. Rano test sikaniec 25ml negatywny wyszedł. Jutro hcg zrobie a po poludniu do lekarza. Nie wiem co mam myśleć.
    Czy to możliwe żeby to biochemiczna ciąża?
    A masz w ogóle telefon do niej? Bo ja tylko ogólny do abovo. Podejrzewam że ona pomoże mi zajść. A do gina prowadzącego pójdę do profesora
    Fajnie że do dr Włach trafiłaś i może w czymś pomoże. Jedyny minus to to że ciężko do niej dodzwonić:)
    Do mojego dra dzwonie na komóre i zawsze odbiera:)
    Może u Ciebie biochemiczna?
    A ty do dr Włach masz telefon? Bo ja tylko ogólny do abovo. Ja to mam nadzieję że ona pomoże mi zajść ze wspomagaczami. A ciążę prowadzić u prof Oleszczuka. On na Jaczewskiego jest ordynator em i dużo może. I prowadził niejedna trudna ciążę. Taki jest plan a jak wyjdzie zobaczymy. Ale kasę też konkretną bierze.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dotek,Ty to się masz.... mam nadzieję,że to będzie szczęśliwe zakończenie kochana.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek ja też mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i się uda...

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem co mi jutro Pani doktor powie :)

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipisiątko a badałaś poziom D? Czy tak profilaktycznie zaleciła? Ja w okresie zimowym brałam D to do końca kwietnia powiedziała żeby odstawić.

Kamilko miałam ale przez tydzień nie udało mi się do niej dodzwonić i usunelam bo stwierdzilam że to bez sensu i przez przychodnie ją łapałam.

Możliwe że to biochemiczna, jutro wszystko się okaże.

Noemi aby same dobre rzeczy Ci powiedziała i ułożyła jakiś plan działania.

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oby, bo właśnie odebrałam wyniki przeciwciała przeciw receptorowi hormonu tyreotropowego (TSH), który jest 4 a norma jest do 1,75 i masakra bo mam też te drugie przeciwciała aTPO też koło 300 więc już zgłupiałam co ja mam za chorobę.Oby Pani doktor wiedziała bo ja się właśnie załamałam. Jedne świadczą o Hasimoto drugie o choroba Gravesa-Basedowa normalnie super.

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej skąd wogóle takie rzeczy się biora. Kiedyś kobiety nie miały takich problemów, nawet usg nie było i nie było na taką skalę problemów. Trzymam kciuki za Twoją wizytę.

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde. Noemi,I ja trzymam kciuki za Ciebie.

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Tak oby, bo właśnie odebrałam wyniki przeciwciała przeciw receptorowi hormonu tyreotropowego (TSH), który jest 4 a norma jest do 1,75 i masakra bo mam też te drugie przeciwciała aTPO też koło 300 więc już zgłupiałam co ja mam za chorobę.Oby Pani doktor wiedziała bo ja się właśnie załamałam. Jedne świadczą o Hasimoto drugie o choroba Gravesa-Basedowa normalnie super.
    Nie wiem czy Ci usg tarczycy nie karze zrobić.
    Ale napewno coś poradzi. Do abovo idziesz? Bo ja w poniedziałek też byłam u niej.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Hipisiątko a badałaś poziom D? Czy tak profilaktycznie zaleciła? Ja w okresie zimowym brałam D to do końca kwietnia powiedziała żeby odstawić.

Kamilko miałam ale przez tydzień nie udało mi się do niej dodzwonić i usunelam bo stwierdzilam że to bez sensu i przez przychodnie ją łapałam.

Możliwe że to biochemiczna, jutro wszystko się okaże.

Noemi aby same dobre rzeczy Ci powiedziała i ułożyła jakiś plan działania.
    A sama dala Ci telefon do siebie?
    Bo jak tak to po co daje?
    Ja też chodziłam do ginki i ode mnie zawsze odbierała i SMS odpisywała. Nawet jak była w Brazylii a ja rodziłam to oddzwaniala do mnie. Ale cóż jak umie poprowadzić ciążę nie zagrożona. A tak jej wiedza się kończy. ...

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od innej dr miałam nr. Myślę że jakby była prowadzącą ciąże i to zagrożoną to by byl kontakt.

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam po weekendzie, dużo naprodukowałyście,ale nadrobiłam:)
    Miły weekend z meżusiem, ale niestety znów musiał mnie opuścić na tydzień:(
    DotekDotek trzymam kciuki z całych sił!!!
    Mirabelka30 wrote:
    Hej dziewczyny;))
    Madziulla długo chodzisz do dr Swatowskiego? jesteś z niego zadowolona? Kieruje na jakieś badania itp? Kiedyś byłam u niego na usg i jakoś nie zapałałam do neigo sympatią;) taki oschły i gburowaty. Teraz mimo wszystko zastanawiam się nad nim bo ma dobre opinie i tłumacze sobie że wtedy miał zły dzień;)
    Ja póki co ani nie polecę ani nie odradzę, byłam na kilku wizytach, ale tylko 1 + analiza wwyników to było z przygotowaniem do ciąży w środę idę pierwszy raz od kiedy się nie udaje.
    Zrobiłam sobie podst badania:
    Prolaktyna: 12,47,
    FSH: 4,33
    LH: 4,04
    Estradiol: 30,70
    3dc.
    Wydaje sie, że wszystko ok. Zobaczę, czy dr mnie zbędzie czy się zajmie tematem jakoś. Ostatnio coś pierdnął na temat endo zobaczę czy teraz potwierdzi.
    a co do Barczentewicza mam 2 przypadki z otoczenia, znajoma miała wszystko, Endo, pcos i coś poważnie z tarczycą powiedział, że w rok ją wyprowadził i będzie miała dziecko i faktycznie tak się stało, ale pewne to, że jest drogi.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. USG tarczycy mam zaplanowane na 17.06 już. A tak teraz idę do niej do ABOVO. I powiem Wam, że mam doła. Dziewczyny są zdrowe rodzą dzieci a tu zawsze pod górkę. Jakaś masakra jak poczytałam co dalej się może się z tego wywiązać :( dzięki dziewczyny za wsparcie.

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszystko jest drogie badania, wizyty, pragnienie dziecka a gdzie w tym wszystkim jakaś pomoc bo o nfz nie wspomnę, że to jakaś kpina. Ale mnie chandra dopadła sorki.

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulka mieszkacie osobno? Ja z moim ze względu ma pracę zwykle na tygodniu jesteśmy osobno. Za to weekendy są nasze! Ciężko jest ale narazie nie ma wyjścia.

Teraz zmierzyłam tempke to mam w majtkach 37,7;)
    Wiecie czy duphaston wpływa na tempke?

Noemi dokładnie tak samo sobie czasami myślę i w sumie jest mi przykro bo chciałabym dać dziecku wszysyko, dobry dom i miłość i nie mogę. A inne kobiety rodzą dzieci i mogą nawet na nfz prowadzić viąże raz na trymestr bo nic im nie dolega.

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No np taka matka http://www.tvn24.pl/25-letni-rodzice-zatrzymani-ws-pobicia-dziecka,549092,s.html

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do duphastonu to nie wiem:(

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek prawda jest taka, że nie ma co w tym zakresie szukać sprawiedliwości, bo jej nie ma, mają Ci którzy nie powinni, a tacy jak my nie mogą.
    Ja też mam męża na weekendy tylko, ale na szczęście to tylko czasowa delegacja i odliczamy tygodnie do końca. Już więcej za Nami niż przed:)
    Jest ciężko, ale mnie pociesza fakt, że poczekamy i będziemy znowu razem. A tak mieszkamy ze sobą już kilka lat.
    co do duphastonu mogę Ci ttylko na bazie tego co czytałam na forum chociażby Fiona 88 to przechodzi i podobno podnosi, ale ja osobiście styczności nie miałam więc nie powiem na 100%

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wiem że luteina napewno podnosi. Ale czy duphaston być może też bo o to o to progesteron.

suwansa lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo. Dotek kiedy wynik bety?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ