X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    No ja dostałam infolic i też ten cyclodynon tylko zastanawiam się jak on ma pomóc zajść w ciąże, po przeczytaniu ulotek. Bo jeden to spotengowany kwas foliowy a drugi to na złagodzenie objawów menstruacyjnych. Może Wy wiecie?

Viowieczka a to teraz jesteś po tej stymulacji?

Zauważyłam, że każda dostaje podobny zestaw, trochę to dziwne.

Tak ten cykl co trwa miałam stymulowany i się przestymulowałam.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jeszcze trzeba pilnować żeby nie przestymulować? Mi tylko powiedział że mogę brać od 5do 9 dc i się starać.

f08af289ff.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    O to jeszcze trzeba pilnować żeby nie przestymulować? Mi tylko powiedział że mogę brać od 5do 9 dc i się starać.

Ja jak poszłam na usg to okazało się, że mam 5 pęcherzyków, jak to pani doktor stwierdziła mogłaby być z tego ciąża mnoga i radziła odpuścić starania w tym cyklu, a następny cykl bez stymulacji, bo leki jeszcze będą działać.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • MrsB85 Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    W końcu postanowiłam wyjść z ukrycia;) i dołączyć do grupy lubelskiej. Może na początek napiszę coś o sobie. Jestem ze Świdnika.
    Z moim M staramy się aktywnie od ponad 2 lat, choć hormony porzuciłam w 2011 r. Jestem pacjentką dr Włach od kwietnia, kiedy po stracie ciąży szukałam dobrego specjalisty.W maju znowu udało się zajść, jednak los ponownie utarł mi nosa. Teraz czekam na @ aby w końcu wybrać się do szpitala na zlecone badania.

Kamilka, Dotek, neomi34 lubią tę wiadomość

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się Neomi że dr TTkaczuk-Włach nie daje wszystkim tego samego. Mi na przykład kazała jeszcze zrobić badania. I dopiero przyjść za m-c. Dała acard i cyclodynon. A ja cyclodynon brałam przed drugą ciążą i się udało. Może gdybym w ostatniej brała zastrzyki clexane nie skończyło by się poronieniem. Może niektóre leki są na wyrost, ale uważam że lepiej tak niż dopuścić do jakiegoś zaniedbania i potem żałować. Ja żałuję. Żałuję że tak późno do niej trafilam. Ale cóż czasu się nie cofnie.
    A z tym przestymulowaniem też trzeba uważać. Bo niektóre leki na jednego słabo zadziałają a na drugiego mocno.
    Ech. .... żeby to było wszystko takie proste....

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsB85 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    W końcu postanowiłam wyjść z ukrycia;) i dołączyć do grupy lubelskiej. Może na początek napiszę coś o sobie. Jestem ze Świdnika.
    Z moim M staramy się aktywnie od ponad 2 lat, choć hormony porzuciłam w 2011 r. Jestem pacjentką dr Włach od kwietnia, kiedy po stracie ciąży szukałam dobrego specjalisty.W maju znowu udało się zajść, jednak los ponownie utarł mi nosa. Teraz czekam na @ aby w końcu wybrać się do szpitala na zlecone badania.
    Fajnie że się ujawniłaś :)
    A jakie leki brałaś podczas drugiej ciąży. I na jakim etapie się zakończyła?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • MrsB85 Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę na stałe Eutyrox 75 mg
    Femibion x 2 dziennie, inofolic x2 dziennie, acard, clexane. Obie 5-6 tydzień.

Kamilka lubi tę wiadomość

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsB85 wrote:
    Biorę na stałe Eutyrox 75 mg
    Femibion x 2 dziennie, inofolic x2 dziennie, acard, clexane. Obie 5-6 tydzień.
    Przykro mi bardzo. Ja też dwie ciążę straciłam trochę starsze. Ale masz już skierowanie do szpitala?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć MrsB85 to mamy podobną sytuację z poronieniami tylko że ja dwa razy poroniłam biorąc jedynie femibion i luteinę, a teraz brałam femibion, duphaston, fraxiparine i acard i beta hcg przed okresem 20 a po dwóch dniach 10 i znowu @.

Jak to ciężko jest walczyć nie znając wroga:(

Eutyrox to na tarczycę?

f08af289ff.png
  • MrsB85 Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam niedoczynność typu Hashimoto leki biorę od 2011, w sumie odkąd skończyłam przyjmować hormony zaczęły się u mnie problemy z tarczycą. Dużo przytyłam i zaczęło się chodzenie od lekarza do kolejnego. W końcu znalazłam dobrego endokrynologa hormony tarczycy w końcu ustabilizowane.

Skierowanie do szpitala mam od kwietnia czyli od pierwszej wizyty tylko, że nie miałam jak tam pójść bo najpierw ciąża, poronienie a teraz czekam na @ ale coś nie chce do mnie przyjść.

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsB85 wrote:
    Tak, mam niedoczynność typu Hashimoto leki biorę od 2011, w sumie odkąd skończyłam przyjmować hormony zaczęły się u mnie problemy z tarczycą. Dużo przytyłam i zaczęło się chodzenie od lekarza do kolejnego. W końcu znalazłam dobrego endokrynologa hormony tarczycy w końcu ustabilizowane.

Skierowanie do szpitala mam od kwietnia czyli od pierwszej wizyty tylko, że nie miałam jak tam pójść bo najpierw ciąża, poronienie a teraz czekam na @ ale coś nie chce do mnie przyjść.
    a to weź pod uwagę że takie skierowanie jest wazne CHYBA 2 miesiąca. dziewczyny o tym pisały jakis czas temu.
    a do kogo chodzisz jeśli można spytac endokrynologa?
    bo ja brałam jakies 8 lat eutyrox. a teraz moja pani doktor (ta sama cały czas) zmieniła mi na dwuskładnikowy novothyral.
    chyba lepiej sie czuję po nim

hipisiątko lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsB85 a może @ nie przyjdzie?
    Dzwoniłam dzisiaj do żagiel med to usłyszałam, że pani dr będzie 30.06.2015r. Chciałam pójść do niej ale w tej sytuacji zrobię stymulację u mojego lekarza i poczekam na efekty...

Wydaje mi się, że pani dr jak dawała mi skierowanie na badania do szpitala to mówiła że 3 miesiące jest ważne.

f08af289ff.png
  • MrsB85 Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma określonego terminu ważności skierowania do szpitala czy też lekarza specjalisty.
    Chodzę do doktor Dec-Szlichtyng.

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    MrsB85 a może @ nie przyjdzie?
    Dzwoniłam dzisiaj do żagiel med to usłyszałam, że pani dr będzie 30.06.2015r. Chciałam pójść do niej ale w tej sytuacji zrobię stymulację u mojego lekarza i poczekam na efekty...

Wydaje mi się, że pani dr jak dawała mi skierowanie na badania do szpitala to mówiła że 3 miesiące jest ważne.
    Kiedy dzwonilas do żagiel medu? Bo ja kolo godziny 13 i zwolniłam wizytę z 26 czerwca.
    Bo w pierwszej myśli tam się umówiłam. A potem dopiero do abovo. A ona w abovo jakoś częściej przyjmuje. Czy 26 to też trochę późno?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam po 17 i taką informację otrzymałam. Może ktoś wskoczył na Twoje miejsce. Mój lekarz namawia mnie żeby spróbować się leczyć i diagnozować pod kątem autoimmunologicznym u prof. Putowskiego, bo go zna i wierzy że on jest specjalistą w tym co robi i ma głowę na karku. Jestem już głupia...
    26to nie późno po prostu chciałam się rozeznać. Do końca tego tygodnia mam zwolnienie więc i czas żeby ewentualnie pojechać. Jak nie teraz to później narazie i tak @ to nawet nie zbadają. Boję się też tak skakać od lekarza do lekarza:) Jak z kwiatka na kwiatek.

Na kiedy masz wizytę w ab ovo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:36

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Dzwoniłam po 17 i taką informację otrzymałam. Może ktoś wskoczył na Twoje miejsce. Mój lekarz namawia mnie żeby spróbować się leczyć i diagnozować pod kątem autoimmunologicznym u prof. Putowskiego, bo go zna i wierzy że on jest specjalistą w tym co robi i ma głowę na karku. Jestem już głupia...
    26to nie późno po prostu chciałam się rozeznać. Do końca tego tygodnia mam zwolnienie więc i czas żeby ewentualnie pojechać. Jak nie teraz to później narazie i tak @ to nawet nie zbadają. Boję się też tak skakać od lekarza do lekarza:) Jak z kwiatka na kwiatek.

Na kiedy masz wizytę w ab ovo?
    Nie umówiłam się. Bo mi kazała w owulacje i nie wyliczyłam jeszcze kiedy to będzie. Ale myślę że gdzieś 29 czerwca.
    Ja bym spróbowała chyba do profesora. Skoro sam lekarz Ci Twój radzi. Tylko wizyty pewnie droższe?
    Ale w kierunku immunologicznych iść? Co badać?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z 200 zł wizyta u profesora. Tak u mnie to chyba immunologia, bo hormony ok, fizycznie też ok. Strasznie się boję nawet zajść w kolejną ciążę bo to może zmniejszać szanse na kolejną jak się znowu poroni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:18

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Przeciwjądrowe ana bo to one mi wyszły na diagnostyce a lekarz chce je powtórzyć czy dalej są i dodatkowo tocznia bo jedno z drugim może mieć związek. A czuję się nijak, odstawiłam leki i wlasnie przyszla @. No i nowe nadzieje ze moze clo pomoze,

Co do encortonu to lekarze opierają się na statystykach, że większa liczba donoszonych ciąż u kobiet które wczesniej poroniły jest wlasnie z uzyciem encortonu, clexane i acardu. Jest to takie działanie metodą prób i błędów. Ogólnie właśnie przy chorobach autoimmunologicznych encorton moze pomagac ale pewnie nie tylko tam.

A podejrzewa u Ciebie dr gdzie tkwi problem czy nie stawiala zadnej diagnozy?

Przykro mi, że przyszła :(((( ale jak mówisz może clo pomoże od jutra zaczynasz stymulację?

Nie zdiagnozowała, bo z takimi wynikami tarczycowymi podobno dziewczyny zachodzą w ciążę :)a pozostałe wyniki mam dobre, więc nie wiadomo o co chodzi. Nawet jak robiła usg, za które nie płaciłam :) to podobno zresztą jak co miesiąc bardzo ładne endometrium i widać ślad po pęcherzyku dominującym więc i z tym problemu nie ma. Więc nie wiem :(
    Dziś rozmawiałam z endokrynolog to stwierdziła, że mój organizm sam siebie atakuje i co do encortonu to oni tego nie stosują bo nie ma udowodnionego, że pomaga ale stwierdziła, żebym spróbowała.

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:

Ja od 3 do 7 wiedzę, że każda inaczej :) a to ten sam lek i od czego to zależy?

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Wydaje mi się Neomi że dr TTkaczuk-Włach nie daje wszystkim tego samego. Mi na przykład kazała jeszcze zrobić badania. I dopiero przyjść za m-c. Dała acard i cyclodynon. A ja cyclodynon brałam przed drugą ciążą i się udało. Może gdybym w ostatniej brała zastrzyki clexane nie skończyło by się poronieniem. Może niektóre leki są na wyrost, ale uważam że lepiej tak niż dopuścić do jakiegoś zaniedbania i potem żałować. Ja żałuję. Żałuję że tak późno do niej trafilam. Ale cóż czasu się nie cofnie.
    A z tym przestymulowaniem też trzeba uważać. Bo niektóre leki na jednego słabo zadziałają a na drugiego mocno.
    Ech. .... żeby to było wszystko takie proste....

Kamilka ja tylko tak zauważyłam,że każda ma podobny schemat ale nie mówię, że to źle :) Mi od razu powiedziała, że jak zajdę to clexane trzeba włączyć.

neomi34
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ