luteina, prosze o informacje
-
Hej, dziś byłam u gina, mam 10 dc, cykle ok.. 28 dni, ginka robiła mi ust i stwierdziła ze bardzo cienkie endometrium i słabo jajeczka rosną... Od jutra kazała mi brać luteine dopochwowo a za dwa tygodnie przyjąć sprawdzić czy endometrium przyrasta po luteinie... Powiedzcie mi czy luteina nie zablokuje mi owulacji... Bo jeszcze nie miałam w tym miesiącu przecież a babka kazała mi od jutra brać...
-
Luteinę na pewno bierze się po owulacji w przeciwnym razie może ją rzeczywiście zablokować. Dziwi mnie, że lekarz nic o tym nie wspomniał i kazał tak wcześnie zacząć brać. Ja bym na pewno czekała do owulacji i po niej zaczęła brać.
-
vanessa wrote:Luteinę na pewno bierze się po owulacji w przeciwnym razie może ją rzeczywiście zablokować. Dziwi mnie, że lekarz nic o tym nie wspomniał i kazał tak wcześnie zacząć brać. Ja bym na pewno czekała do owulacji i po niej zaczęła brać.
-
"Podanie Luteiny( czyli progesteronu) przed owulacją będzie negatywnie wpływało na pewno na produkcję śluzu szyjkowego "przyjaznego" dla plemników.
Może wpływać hamująco na wydzielanie LH z przysadki i dawać przysadce fałszywy sygnał,że jest już po owulacji i wyrzut LH ( który poprzedza owulację) nie jest potrzebny."
Lucy lubi tę wiadomość
-
Po kontakcie z innym lekarzem zdecydowałam się na wzięcie juz dziś luteiny tak jak miałam przepisana, będę ja brała przez 14 dni a potem w 25 dc na kontrol sprawdzić wzrost Endo i co się dzieje z pęcherzykami... Potem zobaczymy co dalej opinie są różne i z tego co widzę mamy dwie szkoły dotyczące przyjmowania progesteronu wiec będę czekać na rozwój wypadków
-
Nie staram się o dzidzie mega długo, trzeci cykl, byłam na wizycie kontrolnie bo przed miesiaczkami notorycznie mam plamienia... Mimo wszystko wierze ze moja gin wie co robi i przepisanie luteiny od 11 dc ma jakiś sens... Zresztą zobaczymy jak pójdę do niej za dwa tygodnie, czy przyniesie to jakiś skutek... A swoja droga to naczytalam sir wczoraj i jest w Internecie dużo opini mówiących o tym ze luteina nie zablokowała owulacji a dziewczyny zachodziły od razu w ciążę ale dziekuje za porady... A powiedzcie mi jak szybko się wchłania luteina? Bo chodzi mi o to po jakim czasie od zażycia można współżyć... I czy nie ma to wpływu na partnera
-
Ja po szerszym poczytaniu, też stwierdzam, że opinie różne Ja dopochwowo brałam w ciąży, nie pamiętam po jakim czasie od wzięcia, może z 1h, trochę się wylewało masz przy tym po prostu takie wodne upławy jakby. No ale to ile może lecieć, max 1-2h
Powodzenia!martyna1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartyna1989 wrote:Hej, dziś byłam u gina, mam 10 dc, cykle ok.. 28 dni, ginka robiła mi ust i stwierdziła ze bardzo cienkie endometrium i słabo jajeczka rosną... Od jutra kazała mi brać luteine dopochwowo a za dwa tygodnie przyjąć sprawdzić czy endometrium przyrasta po luteinie... Powiedzcie mi czy luteina nie zablokuje mi owulacji... Bo jeszcze nie miałam w tym miesiącu przecież a babka kazała mi od jutra brać...
kochanie nie bierz teraz ja biore od 16dc do 25dc inaczej owulka bd zablokowana -
nick nieaktualny
-
A powiedzcie mi jeszcze, mam brać jedna wieczorem... Biorąc pod uwagę ze się staramy i często serduszkujemy kiedy lepiej ja przyjmować, pod wieczór, na jakiś czas przed stosunkiem żeby nie wyleciało to co ma się wchłonąć potem z nasieniem czy lepiej po i czy nie uszkadza wtedy tabletka plemniczkow
-