X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Nie wiem ale mam czasami podobnie po owu, np wczoraj tak miałam chwilowo, dziś z rana też. Takie jakby pukanie. Ale nie wiem co to oznacza.

Ja właśnie mam 1 x w życiu dlatego takie pytajniki mi się w głowie pojawiły. Nie wkurza mnie to ani nic, ale po prostu ciekawość kazała napisać 😅
    A ty który dpo jesteś ??

Ja się ostatnio mniej udzielam, ale walczę z synem z tym RSV, 2 wizyty u pediatry w ciągu 3 dni, i dostał antybiotyk. Dziś ciut lepiej, ale no kartki z życia wyjęte.. a jeszcze mąż dziś wstaję i że jego coś bierze 🤡 jestem następna w kolejce #kentkuwałejt

2 cs 11/24 cb 💔

06. 2025 9 cs z góry spisany na starty :(

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
    30.06 androlog
    Worek supli
  • Lovi25 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    No właśnie 🧔 chodzi o to, żebym się nie pakowała w jakieś leki, rozumiem i tez dało mi to do myślenia.
    Ginekolog mówiła że 2,7 to wcale nie tak dużo.
    Endokrynolog z kolei, że trzeba obniżyć do optimum. Ta endokrynolog przyjmuje też w klinice płodności i ogólnie ma mega dobre opinie. Natomiast nie podobało mi się to że zalecała suplementy w najmniejszych dawkach referencyjnych.

Ogólnie to zostałam teraz z taką myślą to jest ok ta tarczyca to TSH czy nie ok?
    Na kolejną wizytę kazała zrobić TSH, D3(bo za dużo biorę) i AMH. Wtedy też zrobi USG, mówiła że z badań wynika że tarczyca dobrze pracuje, nie ma przeciwciał ale jeszcze zobaczymy jak wygląda na USG przy okazji kolejnej wizyty.
    Mówił też że ten lek jest tylko na czas starań i ew. ciąży.

Hej @Zosia667,

Ja mam podobną sytuację. TSH 2,79 (jestem 3 miesiące po poronieniu) i mój gin przepisał mi 2 tyg temu Euthyrox 25. Dodam, że myślałam, że "ehh znowu pakuje się w jakieś leki, znowu kasa wydana itp.", ale nikt mi nie powiedział, że ten lek (w paczce jest 50 tabletek bodajże więc styknie na prawie 2 miesiące) kosztuje.... 7 zł. :) Więc stwierdziłam, ze "girl, za 7 zł to ja mogę spróbować to brać na 2 miechy i zobaczymy czy TSH się zmieni".
    Planuję sprawdzić ten poziom za 2 tyg czy ruszył coś w dół 🤞

karczoch321, Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
    16.06 II prenatalne
    __
    20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Hej @Zosia667,

Ja mam podobną sytuację. TSH 2,79 (jestem 3 miesiące po poronieniu) i mój gin przepisał mi 2 tyg temu Euthyrox 25. Dodam, że myślałam, że "ehh znowu pakuje się w jakieś leki, znowu kasa wydana itp.", ale nikt mi nie powiedział, że ten lek (w paczce jest 50 tabletek bodajże więc styknie na prawie 2 miesiące) kosztuje.... 7 zł. :) Więc stwierdziłam, ze "girl, za 7 zł to ja mogę spróbować to brać na 2 miechy i zobaczymy czy TSH się zmieni".
    Planuję sprawdzić ten poziom za 2 tyg czy ruszył coś w dół 🤞

Hej 🙂
    Przytulam za stratę ♥️
    Ja dostałam połowę tej dawki (25) a jak u Ciebie Lovi?
    Tu nawet nie chodzi o koszt bo to faktycznie taniocha, bardziej o to dlaczego dla jednego lekarza taki poziom tsh jest ok, dla innego nie jest on optymalny i zaleca obniżenie.
    Ginekolog mówi że nie ma tragedii, ale proszę sobie z endokrynolog skonsultować.
    Endokrynolog twierdzi, że nie jest to optymalny wynik przy planowaniu dziecka, ale nie ma wpływu na starania (mam na myśli niepowodzenia).
    I teraz 🧔 jak mam wyjaśnić po co to biorę skoro wyniki wszytskie mam w "normie".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 13:28

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosieńku, nie ma zasadności, by się przed tym lekiem wzbraniać. W badaniach diagnostycznych rozróżnia się, czy coś jest w normie referencyjnej, czy funkcjonalnej. Referencyjna pokazuje Ci, że TSH jest jak najbardziej ok, ale lekarze, którzy sugerują, żeby je zbić, opierają się na normie funkcjonalnej, czyli wiedzą, że zależność TSH może mieć wpływ na ciążę i lepiej ją obniżyć. Co nie znaczy, że przy normalnym funkcjonowaniu (bez ciąży) TSH powyżej 2 będzie Ci jakikolwiek przeszkadzało.

Oprócz tego w wynikach można spotkać:

🔹 Zakresy referencyjne – normy dla zdrowej populacji.
    🔹 Wartości decyzyjne – progi diagnostyczne do rozpoznawania chorób (np cukier w różnych przypadkach powinien być poniżej 90, a nie 120 jak kiedyś)
    🔹 Wartości krytyczne – wyniki wymagające pilnej reakcji, czyli tak zwany alarm, typu CRP powyżej kilkuset.
    🔹 Wartości predykcyjne – pomagają ocenić ryzyko przyszłych chorób, np. jeśli mam tendencję do wysokiego cholesterolu, mogę mieć problemy z nadciśnieniem w przyszłości.
    🔹 Wartości pożądane – wskazują optymalne poziomy dla zdrowia, czyli np. w określonych sytuacjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 13:38

Polczi5, Zosia667, Kokosik, Dżozu, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Przepraszam, że mnie mało ale ostatnio pisałam o moim trudnym czasie i pogrzebach.
    Dziś miałam gorszy dzień i pojechałam na grób Przyjaciela, którego niedawno pochowaliśmy. Siedziałam, piłam z nim kawę i się zwierzałam. Chyba mnie wysłuchał bo przyjechałam do domu i zrobiłam test owu a zawsze robię wieczorem. I wyłapałam PIK. Dziś 14dc więc super bo ostatnio w okolicy 18dc wyłapywałam i nic z tego nie wychodziło.
    W zeszłym tyg byłam u gina dostałam listę badań do zrobienia, znowu badania z 3dc, AMH którego panicznie się boję, mąż ma zrobić badanie nasienia, też się boi.
    Jakoś nas to przeraziło. Chyba to był zły czas na te wizytę.
    Podjęliśmy decyzję, że do czerwca próbujemy i może się uda. A jak nie to robimy badania i ruszymy ze stymulacją, a później ewentualnie jeśli będą wskazania ivf.
    Zostawiam mojego piczka i proszę o kciuki, bo serio mam ostatnio dość.
    Sorka za wylanie żali, ale komuś musiałam. Przyjaciel wysłuchał to może i Was nie zgorszę 🤭
    IMG-1616.jpg

onalola, White1, Mardotka, beautifullady, Agni97, Yoanne, Nadziejka26, Czajnik, Justa28, Pdes, Loraa, Marzycielka94, DreamBee, Julia24, Pustynia, Nana11, ater, Monini15, cysterka95, Belia, Meggi_**, AnitaK, dailydamn, Deyansu, Iskiereczka00, Marcia03, emciak lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Jeszcze jedno mam pytanie,
    Miovelia NAC a Miovelia PRO ?
    Co bieżecie i dlaczego akurat to?
    Mi ginekolog zalecił Miovelia Nac

Zosia667 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 37cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
  • brilka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Przepraszam, że mnie mało ale ostatnio pisałam o moim trudnym czasie i pogrzebach.
    Dziś miałam gorszy dzień i pojechałam na grób Przyjaciela, którego niedawno pochowaliśmy. Siedziałam, piłam z nim kawę i się zwierzałam. Chyba mnie wysłuchał bo przyjechałam do domu i zrobiłam test owu a zawsze robię wieczorem. I wyłapałam PIK. Dziś 14dc więc super bo ostatnio w okolicy 18dc wyłapywałam i nic z tego nie wychodziło.
    W zeszłym tyg byłam u gina dostałam listę badań do zrobienia, znowu badania z 3dc, AMH którego panicznie się boję, mąż ma zrobić badanie nasienia, też się boi.
    Podjęliśmy decyzję, że do czerwca próbujemy i może się uda. A jak nie to robimy badania i ruszymy ze stymulacją, a później ewentualnie jeśli będą wskazania ivf.
    Sorka za wylanie żali, ale komuś musiałam. Przyjaciel wysłuchał to może i Was nie zgorszę 🤭
    IMG-1616.jpg
    Siasi, przytulam Cię wspierająco w tym trudnym dla ciebie czasie 🫂 Mam nadzieję, że passe smutków już wyczerpaliście i czekają na was tylko pozytywne wieści. Myślę że danie sobie czasu na starania a potem pogłębienie diagnostyki to dobry pomysł, choć ja chyba z amh i badaniem nasienia bym nie czekała.

Siasi, Deyansu lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny.
    IMG-1616.jpg

Lubię ze względu na pik. Trzymam kciuki 🤞 działajcie.
    Wyżalaj się ile chce, od tego jest grupa 🫂

Siasi lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

06. 2025 9 cs z góry spisany na starty :(

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
    30.06 androlog
    Worek supli
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka2025 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Wczoraj zrobiłam test i była widoczna delikatnie kreska jak na zdj a dzisia rano zrobiłam kolejny i już nie ma nic, co to może oznaczać? :(

https://ibb.co/kPrR85X
    Widać <3 Kciuki za powtórkę :)

lilka2025 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Siasi, przytulam Cię wspierająco w tym trudnym dla ciebie czasie 🫂 Mam nadzieję, że passe smutków już wyczerpaliście i czekają na was tylko pozytywne wieści. Myślę że danie sobie czasu na starania a potem pogłębienie diagnostyki to dobry pomysł, choć ja chyba z amh i badaniem nasienia bym nie czekała.
    Też tak wczoraj rozmyślaliśmy że może szkoda już czasu. A z drugiej strony musimy teraz podnieść się psychicznie po stratach i kolejne złe wiadomości nam nie pomogą. Musimy chyba przeżyć żałobę po swojemu i może w czasie gdzie nie mamy za bardzo czasu i chęci na rozkminy i nakręcanie się będzie nam łatwiej o ciążę. Zostawiliśmy suple i testy owu a poza tym nie mamy na nic innego siły. Spontaniczne ♥️, modlitwa o dziecię. Obiecaliśmy sobie że jeśli nie uda się do czerwca to już na bank ruszymy z diagnostyką i pomocą. Starzy nie jesteśmy więc chcemy żyć jeszcze dla siebie i nie robić sobie zbędnej presji, bo nas to dobija a chcemy żeby czas starań był przyjemny. Dziękuję za dobre słowo, wrócimy mocniejsi 🙏🏻 a dziś czas na przyjemności 😁

Mardotka, brilka, Deyansu lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png

Wysłany: 18 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn ze Śląska
    Czy jesteście w stanie polecić mi jakiegoś psychologa, który ma pojęcie o niepłodności, w okolicach Katowic, Chorzowa, Bytomia, Tarnowskich Gór?
    W zeszłym roku byłam u dwóch pań, obu nie wspominam najlepiej. Jedna twierdziła, że najlepszym rozwiązaniem będzie staranie się o adopcję, żeby nie myśleć tyle o nieudanych staraniach o dziecko.
    Z kolei druga krytykowała każdy krok mojego ginekologa i mocno naciskała, żebyśmy z mężem zdecydowali się na in vitro. Chociaż na samym początku wyraźnie zaznaczyłam, że najpierw chcemy się skupić na dokładnej diagnostyce i na ten moment nie rozważamy in vitro.

Już czasem naprawdę sobie nie radzę, a każdy kolejny cykl zakończony niepowodzeniem jeszcze bardziej mnie dobija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 14:30

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥

Aktualnie 37cs

• sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Pytanie do dziewczyn ze Śląska
    Czy jesteście w stanie polecić mi jakiegoś psychologa, który ma pojęcie o niepłodności w okolicach Katowic, Chorzowa, Bytomia, Tarnowskich Gór?
    W zeszłym roku byłam u dwóch pań, obu nie wspominam najlepiej. Jedna twierdziła, że najlepszym rozwiązaniem będzie staranie się o adopcję, żeby nie myśleć tyle o nieudanych staraniach o dziecko.
    Z kolei druga krytykowała każdy krok mojego ginekologa i mocno naciskała, żebyśmy z mężem zdecydowali się na in vitro. Chociaż na samym początku wyraźnie zaznaczyłam, że najpierw chcemy się skupić na dokładnej diagnostyce i na ten moment nie rozważamy in vitro.

Już czasem naprawdę sobie nie radzę, a każdy kolejny cykl zakończony niepowodzeniem jeszcze bardziej mnie dobija.

Bardzo Cię rozumiem, moja psycha też podupada ostatnio i także rozważam powrót na psychoterapię. Nie wiem czy jesteś na to otwarta, ale możesz też mieć ją online - wtedy lista lekarzy się powiększa. Ja korzystałam z takiej formy jakiś czas temu (jeszcze przed staraniami) i bardzo sobie chwaliłam ze względu na możliwość połączenia z mojego domu gdzie czułam się komfortowo. Wiem, że nie każdy tak chce ale chciałam Ci podsunąć pomysł :)

beautifullady lubi tę wiadomość

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023

ona:
    - suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %

Wysłany: 18 lutego, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Bardzo Cię rozumiem, moja psycha też podupada ostatnio i także rozważam powrót na psychoterapię. Nie wiem czy jesteś na to otwarta, ale możesz też mieć ją online - wtedy lista lekarzy się powiększa. Ja korzystałam z takiej formy jakiś czas temu (jeszcze przed staraniami) i bardzo sobie chwaliłam ze względu na możliwość połączenia z mojego domu gdzie czułam się komfortowo. Wiem, że nie każdy tak chce ale chciałam Ci podsunąć pomysł :)
    Prawdę mówiąc zaczęłam rozważać terapię online

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥

Aktualnie 37cs

• Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie do polecenia terapeutkę online ?

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Nie wiem ale mam czasami podobnie po owu, np wczoraj tak miałam chwilowo, dziś z rana też. Takie jakby pukanie. Ale nie wiem co to oznacza.
    Ja brałam na razie jeden cykl i też tak czułam, z tym że podobne uczucie miałam też wcześniej, przed dupkiem więc nie wiem czy to to.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

11 cs - oczekiwanie na II stymulację
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji
    ‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wybaczcie, że się mało odzywam, ale tak długo dochodziłam do siebie po tej paskudnej grypie, że nie miałam nawet sił za długo w telefonie siedzieć, jakaś totalna apatia mnie dopadła.

Dziś byliśmy na pierwszej wizycie w klinice, bo chciałam tam się umówić na to hsg (na NFZ poddałam się, nie mam na to nerwów). Przejrzała wszystkie wyniki moje i męża, zrobiła mi usg, pobrala wymazy, zleciła jeszcze badanie krwi no i za miesiąc mam zadzwonic w 1dc żeby się umówić na tę drożność.
    Zwróciła uwagę na za niski poziom witaminy D - to dla mnie duży plus, bo mam wrażenie że to często jest ignorowane.
    Ogólnie zapytała czemu poszłam do lekarza ginekologa najpierw a nie od razu do kliniki leczenia niepłodności, i oczywiście aby rozważyć 100 % prowadzenia u nich. Skrytykowała też że mój lekarz zapisał mi ovitrelle, bez żadnych podejrzeń, że pęcherzyki nie pękają.
    Domyślam się, że każdy walczy o klienta, bo wiadomo tam się zostawia full kasy… ale mam teraz dylemat gdzie kontynuować diagnostykę.
    A i mówiła że drożność robi na znieczuleniu ogólnym, więc przyznam wam że się strasznie tego boje.
    Kurde mętlik mam, przeraża mnie to wszystko, czuję straszny żal dziś że nam nie wychodzi i muszę tyle kasy i nerwów wywalać na wizyty:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 15:35

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    13 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D - 43 ng/ml
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • brilka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat, a czy lekarz wyjaśniła ci co jest złego w przepisywaniu ovi bez podejrzeń, że pęcherzyki same nie pękają? U mnie też lekarz nie czekała na samoistne pęknięcie tylko przepisywała mi ovi żeby zwiększyć szanse na pęknięcie i nie tracić cyklu w razie gdyby pęcherzyki miały same nie dać rady. 🤨
    A hsg w znieczuleniu ogólnym zazdroszczę, mnie to badanie tak przeraża że chętnie bym sie uśpiła na jego czas 😂

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Treaclynat, a czy lekarz wyjaśniła ci co jest złego w przepisywaniu ovi bez podejrzeń, że pęcherzyki same nie pękają? U mnie też lekarz nie czekała na samoistne pęknięcie tylko przepisywała mi ovi żeby zwiększyć szanse na pęknięcie i nie tracić cyklu w razie gdyby pęcherzyki miały same nie dać rady. 🤨
    A hsg w znieczuleniu ogólnym zazdroszczę, mnie to badanie tak przeraża że chętnie bym sie uśpiła na jego czas 😂

Mówiła tylko, że po co to przepisywać bez sprawdzenia najpierw czy pękają. Ogólnie klasycznie co lekarz to podejście😆

Co do hsg ja się bardziej boje uspania niż bólu haha, nigdy nie miałam znieczulenia ogólnego

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    13 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D - 43 ng/ml
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Ja miałam w tamtym tygodniu. Było nieprzyjemnie, ale bez tragedii! Kilka minut i po temacie ☺️. Dasz radę spokojnie!! Nie ma co się stresować i czytać o tym za dużo! Najważniejsze, że będziecie mieli duży krok na przód 🤗.

Treaclynat, brilka, Deyansu lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    02/07 Kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Lana Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Mówiła tylko, że po co to przepisywać bez sprawdzenia najpierw czy pękają. Ogólnie klasycznie co lekarz to podejście😆

Co do hsg ja się bardziej boje uspania niż bólu haha, nigdy nie miałam znieczulenia ogólnego

U mnie pęcherzyki też same pękają a i tak dostaję Ovi. Pytałam nawet o to lekarza i lekarz powiedział, że jak podajemy ovi to jesteśmy w stanie dokładnie przewidzieć kiedy jest owulacja, włączyć w odpowiednim momencie proga i lepiej monitorować cykl. A poza tym ovi pomaga odżywić ciałko żółte, więc raczej jest więcej plusów, może poza tym, że trzeba czekać dłużej z testowaniem.

Treaclynat lubi tę wiadomość

👩🏼 25 l.
    AMH 2.68
    LH 9.90
    FSH 6.89
    Estradiol 45 (3dc)
    Progesteron 19 (8 dpo)
    DHEA 5,13
    Testosteron 18

Hemoglobina 11 ⏩ 12.1
    Żelazo 69 ⏩ 130
    Ferrytyna 17,5 ⏩ 21 ❌
    D3 49
    B12 627 ✅
    TSH 1,46 ✅
    Kwas foliowy 13,2 ✅

Wymaz MUCH:
    Wyleczona ureaplasma

Cytologia: NILM

🤵🏻33 l.
    Seminogram:
    Liczba/ ml 78 mln
    Całkowita liczba: 171,6 mln
    Ruch progresywny: 48 %
    Morfologia: 3 % ❌

Starania od 12.2023 r.
    Od 11.2024 r. Z pomocą medyczną
    11.2024 r. Ovitrelle ❌
    12.2024 r. Zivafert ❌
    01.2025 r. Menopur + Zivafert ❌
    02.2025 r. cykl natutralny ❌
    03.2025 r. Leczenie ureaplasmy -
    Starania wstrzymane
    04.2025 r. Cykl naturalny ❌
    05.2024 r. Lametta + ovitrelle ⏳
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ