Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Pdes gratulacje ♥️♥️ Koniecznie wstawiaj jutrzejszy test, niech kreseczka ciemnieje 🍀🤞🏻♥️
Pdes lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Pdes gratulacje !!!! Prosimy o fotkę kolejnego testu przy kolejnym badaniu 🥳🥳🥳
Pdes lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
Dziewczyny, a jeszcze chciałam zapytać o olejek z wiesiołka. Czy któraś z Was zauważyła jakiś pozytywny wpływ na śluz?
Ja przez kilka ostatnich cykli brałam rano łyżkę oleju i nie zauważyłam, żeby tego śluzu było więcej. W tym cyklu nie brałam, bo akurat na początku byliśmy u moich rodziców przez kilka dni i zapomniałam go wziąć ze sobą, a potem odpuściłam. I nagle w dni płodne tego śluzu było naprawdę dużo i wydaje mi się, że bardzo dobrej jakości - jak na złość akurat w tym cyklu, kiedy mój mąż "idealnie" rozchorował się w dni płodne i musieliśmy odpuścić w tym miesiącu starania. Zastanawiam się czy któraś z Was też tak miała po odstawieniu i czy wrócić do brania w kolejnym cyklu 🤔👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
sandrac_94 wrote:Dziewczyny, a jeszcze chciałam zapytać o olejek z wiesiołka. Czy któraś z Was zauważyła jakiś pozytywny wpływ na śluz?
Ja przez kilka ostatnich cykli brałam rano łyżkę oleju i nie zauważyłam, żeby tego śluzu było więcej. W tym cyklu nie brałam, bo akurat na początku byliśmy u moich rodziców przez kilka dni i zapomniałam go wziąć ze sobą, a potem odpuściłam. I nagle w dni płodne tego śluzu było naprawdę dużo i wydaje mi się, że bardzo dobrej jakości - jak na złość akurat w tym cyklu, kiedy mój mąż "idealnie" rozchorował się w dni płodne i musieliśmy odpuścić w tym miesiącu starania. Zastanawiam się czy któraś z Was też tak miała po odstawieniu i czy wrócić do brania w kolejnym cyklu 🤔sandrac_94 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Chciałam tylko szybko prosić o wpisanie @.. nawet nie zatestowałam bo brakło mi odwagi, powalony był ten cykl.. jesteście skarbnica wiedzy, pisalyście o TSH że może byc to problem przy zajściu w ciąże a ja ten cykl miałam 38 dni a ostatnie TSH w listopadzie wynosiło 3,6 i doktor mówila że super ..
Powodzenia Dziewczyny w dalszym testowaniu i walce o maluszka 🌞👩 27
🧡 29.08 II
❤️ 16.04.24 chłopczyk
Pcos -
Meggi_** przykro mi ❤️🩹 ściskam mocno!
Pdes gratulacje! solidnie przebija ta krecha 🍀
Darrika, zazdroszczę Turcji! W wrzesniu i październiku byliśmy prawie 4 tygodnie i zrobiliśmy sobie objazdówkę vanem po Turcji, wspaniały kraj i mam nadzieję, że niebawem wrócimy 😍 to jedzenie, widoki i ludzie, no kosmos!
Ja już za to odliczam do marca bo upolowałam tanie bilety do Gruzji na kilka dni, przyda nam się taki szybki urlop 🙌 chociaż chyba najbardziej nie mogę się doczekać jedzenia hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 10:29
Pdes, Dżozu, Meggi_**, Darrika lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
sandrac_94 wrote:Dziewczyny, a jeszcze chciałam zapytać o olejek z wiesiołka. Czy któraś z Was zauważyła jakiś pozytywny wpływ na śluz?
Ja przez kilka ostatnich cykli brałam rano łyżkę oleju i nie zauważyłam, żeby tego śluzu było więcej. W tym cyklu nie brałam, bo akurat na początku byliśmy u moich rodziców przez kilka dni i zapomniałam go wziąć ze sobą, a potem odpuściłam. I nagle w dni płodne tego śluzu było naprawdę dużo i wydaje mi się, że bardzo dobrej jakości - jak na złość akurat w tym cyklu, kiedy mój mąż "idealnie" rozchorował się w dni płodne i musieliśmy odpuścić w tym miesiącu starania. Zastanawiam się czy któraś z Was też tak miała po odstawieniu i czy wrócić do brania w kolejnym cyklu 🤔
Biorę w tym cyklu pierwszy raz 1 łyżkę z rana. Też jestem ciekawa czy będą efekty.
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217 -
Ja przez kilka ostatnich cykli brałam rano łyżkę oleju i nie zauważyłam, żeby tego śluzu było więcej. W tym cyklu nie brałam, bo akurat na początku byliśmy u moich rodziców przez kilka dni i zapomniałam go wziąć ze sobą, a potem odpuściłam. I nagle w dni płodne tego śluzu było naprawdę dużo i wydaje mi się, że bardzo dobrej jakości - jak na złość akurat w tym cyklu, kiedy mój mąż "idealnie" rozchorował się w dni płodne i musieliśmy odpuścić w tym miesiącu starania. Zastanawiam się czy któraś z Was też tak miała po odstawieniu i czy wrócić do brania w kolejnym cyklu 🤔sandrac_94 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
11 cs - oczekiwanie na II stymulację
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Loraa wrote:Ja brałam 2 cykle i potem odpuściłam. Bo miałam wrażenie, że tego śluzu prawie nie ma. W cyklu po odstawieniu śluzu było więcej. Na razie nie planuję brać ponownie.
To chyba mocno indywidualne i trzeba potestować na sobie. U mnie po 3 miesiącach stosowania wiesiołka plus czarnuszki (ale to już nieregularnie tylko jak mi się przypomniało) zauważyłam mega poprawę w ilości śluzu 🤷♀️sandrac_94 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
karczoch321 wrote:To chyba mocno indywidualne i trzeba potestować na sobie. U mnie po 3 miesiącach stosowania wiesiołka plus czarnuszki (ale to już nieregularnie tylko jak mi się przypomniało) zauważyłam mega poprawę w ilości śluzu 🤷♀️
sandrac_94 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
11 cs - oczekiwanie na II stymulację
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Polczi5 wrote:Chciałam tylko szybko prosić o wpisanie @.. nawet nie zatestowałam bo brakło mi odwagi, powalony był ten cykl.. jesteście skarbnica wiedzy, pisalyście o TSH że może byc to problem przy zajściu w ciąże a ja ten cykl miałam 38 dni a ostatnie TSH w listopadzie wynosiło 3,6 i doktor mówila że super ..
Powodzenia Dziewczyny w dalszym testowaniu i walce o maluszka 🌞
Przykro mi z powodu @
A w temacie TSH wczoraj byłam u endokrynologa ze swoim TSH (2,7) i dr mówiła że trzeba obniżyć do "optymalnego" w czasie starań. Dostałam Euthyrox pół tabletki(25) i kontrola za 6/8 tyg.Polczi5, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217 -
Zosia667 wrote:Biorę w tym cyklu pierwszy raz 1 łyżkę z rana. Też jestem ciekawa czy będą efekty.
Daj znać jak efekty
@karczoch321 i @Loraa widocznie mi nie służy na śluz haha 😅 chociaż mam wrażenie, ze w cyklach w których stosowałam PMS był lżejszy👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- walka ze stresem
on:
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
Dziewczyny biorące dupka, ja go biorę. nie czuje żadnych efektów ubocznych ( biorę od soboty), jedynie co mnie zastanawia. Że czuje jajnik z którego była owu i ogólnie tak macice , czy to jest przy nim normalne ?
Objawy ciążowe napewno to NIE są , bo owu miałam w czwartek więc zdecydowanie za wcześnie na takie rzeczy. I tylko się zastanawiam czy to może być od tego dupka takie cuś2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Hej dziewczyny
Wczoraj zrobiłam test i była widoczna delikatnie kreska jak na zdj a dzisia rano zrobiłam kolejny i już nie ma nic, co to może oznaczać?
https://ibb.co/kPrR85XFoksik 🦊, AnitaK lubią tę wiadomość
💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Żelazo 29 µg/dl
DHEA-SO4 213,8 µg/dl
homocysteina 8,41 µmol/l
anty-TPO < 3,00 IU/ml
SHBG 73,5 nmol/l
TSH 1,216 µIU/ml
Vit D3 58,60 ng/ml
anty-TG < 3,00 IU/ml
androstendion 3,38 ng/ml
Badania z 3 d.c ⬇️
testosteron 34,45 ng/dl
estradiol 21,2 pg/ml
FSH 4,72 mIU/ml
LH 6,89 mIU/ml
prolaktyna 30,91 ng/ml -
Dziewczyny tulę mocno za wredne 🐒 😡 i biele 🫂❤️🩹
Gratulacje dwóch kreseczek! Niech wszystko będzie dobrze z fasolkami i niech bety tylko rosną ❤️
U mnie jakiś taki zjazd psychiczny, jutro mam wizytę czy wgl owulacja była i trochę się stresuje. Wydaje mi się, że czułam jajnik, ale czy to było pęknięcie pęcherzyka 🤷🏻♀️ z jednej strony jakby nie było owulacji to przynajmniej moje nadzieje skończą się już jutro. W innym wypadku będę musiała czekać jeszcze tydzień do testowania 😵💫 jutro decyzja, kiedy ostatecznie testuję 🤪 albo wcale 🙈
Miłego dnia ❤️
Pdes lubi tę wiadomość
-
lilka2025 wrote:Hej dziewczyny
Wczoraj zrobiłam test i była widoczna delikatnie kreska jak na zdj a dzisia rano zrobiłam kolejny i już nie ma nic, co to może oznaczać?
https://ibb.co/kPrR85X
Ja tam coś widzę delikatnieStarania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217 -
https://ibb.co/kPrR85X👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- walka ze stresem
on:
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
Czytam i dużo widzę że macie problem ze śluzem że jest go mało itp. I wam zazdroszczę, ja to czasami czuję jakbym miała dni płodne cały czas 😂 też to nie jest fajne. Ale usprawiedliwiam się tym że dobre warunki są 😂 jakoś jestem spokojna ten cykl, 10 dni do testowania… o ile nie przyjdzie 🐒 pik wyłapany (w sumie w tamtym cyklu też) to zobaczymy. Piszecie o wyjazdach, ja też swojego nie mogę się doczekać babski wypad do Turcji na 4 dni 😃 także też może być fajnie 😎
karczoch321, sandrac_94 lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
02.05- dwa serduszka 💞
30.05- prenatalne - ok 👌🏾
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
-
Dziewczyny,
czy któraś z Was jest mi w stanie łopatoligicznie wyjaśnić:
1) dlaczego obniża się to TSH podczas starań - bo 🧔 mnie męczy a dr powiedziała tylko tyle, że "na czas starania dobrze jest obniżyć do poziomu optymalnego".
I teraz tak kminimy, skoro wynik TSH generalnie jest w normie, te hormony które zrobiłam są w normie, to dlaczego na czas starania dostałam leki na obniżenie tsh? To ono jest ok czy nie ok?
2) i kolejne pytanie od 🧔 czy nie da się tego obniży jakoś bez leków? (Gdzieś słyszał że wystarczy brać jod).
Z góry dziękuję za odpowiedzi, im prostsze tym lepsze.
Przypomnę że u mnie:
TSH 2,730
FT3 3,96
FT4 12,70
ATG 0,63
ATPO 0,28
W necie taki wynik TSH gdzieniegdzie nazywają już niedoczynnością 😜 Pełno artykułów o treści że przy niedoczynności tarczycy podwyższone jest TSH.
U mnie od co najmniej 2 lat jest TSH na poziomie 2,5-2,8 z tego co sprawdziłam w ostatnich wynikach.
To jaka w końcu jest ta norma?
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217 -
https://ibb.co/kPrR85X👩 27
🧡 29.08 II
❤️ 16.04.24 chłopczyk
Pcos