Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:Finch11 kiedy wizyta na usg? 😍
White1, AnitaK, Marzycielka94, brilka, Darrika, karczoch321, Mardotka, cysterka95, MonikaMonia, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
sandrac_94 wrote:Dzięki za polecajke
1 tabletka dziennie ? I braliście obydwoje czy tylko jedno z Was ?
sandrac_94, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Jutro 🫣🫣🫣 stres jak nie wiem co 😂
Finch11 lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji | MUCHa ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1 Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4% Żywe 68% -> 79%
❌️01.25-06.25
6 cykli stymulowanych
Lametta + Zivafert
🔜08.07 drożność -
Ja zgłaszam @.
Miłego dnia dla Was 🙂32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
13cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Meggi_** wrote:Ja zgłaszam @.
Miłego dnia dla Was 🙂
Achh przykro, przytulam ❤️Meggi_** lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼 -
Meggi_** przytulam mocno
Pdes nieśmiało gratuluję, kreseczka widoczna!
Edit: post Pdes mi zniknął, albo miałam omamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 08:52
Pdes, Meggi_** lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dzień dobry, jak pisałam tak zrobiłam- zatesowałam 2 dni przed terminem przewidywanej miesiączki.
fotka pl bez logowania
Jestem cała w strachu , ostatnia moja ciąża była biochemiczna w kwietniu 2024. Dodatkowo w tym tyg nie mam jak zrobić bety 🥺 mam też myśli, że może mnie test oszukuje 🤣 zrobię też jutro.. i pojutrze.onalola, Darrika, Choinka123, White1, AnitaK, Anulek84, sandrac_94, Dżozu, Saule, ater, Agni97, dailydamn, Marzycielka94, Pustynia, Monini15, Lovi25, Meggi_**, Mardotka, ellevv, cysterka95, Belia, Olisska, MonikaMonia, izzou97, Justa28, Miś, DreamBee, Nayeli, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🥰 ja dzisiaj do 18 w biurze, miejcie piękny dzień 💖💖💖 Potem Was nadrobię!
Darrika, AnitaK, sandrac_94, Marzycielka94, White1, Mardotka, Justa28, DreamBee lubią tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Pdes wrote:Dzień dobry, jak pisałam tak zrobiłam- zatesowałam 2 dni przed terminem przewidywanej miesiączki.
fotka pl bez logowania
Jestem cała w strachu , ostatnia moja ciąża była biochemiczna w kwietniu 2024. Dodatkowo w tym tyg nie mam jak zrobić bety 🥺 mam też myśli, że może mnie test oszukuje 🤣 zrobię też jutro.. i pojutrze.Pdes lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Pdes wrote:Dzień dobry, jak pisałam tak zrobiłam- zatesowałam 2 dni przed terminem przewidywanej miesiączki.
fotka pl bez logowania
Jestem cała w strachu , ostatnia moja ciąża była biochemiczna w kwietniu 2024. Dodatkowo w tym tyg nie mam jak zrobić bety 🥺 mam też myśli, że może mnie test oszukuje 🤣 zrobię też jutro.. i pojutrze.
@Meggi_** jak to mówią oby dzisiejszy dzień był pierwszym dniem twojej ciąży 🩷Pdes, Meggi_** lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji | MUCHa ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1 Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4% Żywe 68% -> 79%
❌️01.25-06.25
6 cykli stymulowanych
Lametta + Zivafert
🔜08.07 drożność -
Meggi_** wrote:Ja zgłaszam @.
Miłego dnia dla Was 🙂Meggi_** lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Cześć dziewczyny, pięknego dnia!
@Pdes trzymam kciuki, żeby kreska ciemniała, coś tam przebija 🤞🤞🤞
Ja miałam wczoraj tyle emocji I planów i w ogóle na głowie wszystkiego, że aż mnie finalnie rozbolała glowa i musiałam tabletkę wziąć 😆
Ale mamy zaklepany weekendzik na agroturystykę w czerwcu, urlop jednak bierzemy we wrześniu drugą połowę i polecimy się byczyć na plaży w Turcji, kilka fajnych wydarzeń nas czeka w leśnej bazie z młoda, a ja kocham to miejsce w lesie. Do tego robimy Zuzi urodzinki w sali zabaw, to już w sobotę więc też dużo emocji I stresik, później idzie do mojej mamy na noc, więc będę mogła po tym intensywnym tygodniu odsapnąć chwilę 🤭 bo jeszcze po drodze wizyta u endo nas czeka, też się stresuje, czy ładnie rośnie nadal i będziemy mieć problem z głowy, czy jednak coś się dzieje, a jeszcze rozmowy roczne w pracy 😬 liczę po tym weekendzie na więcej luzu hehePdes, AnitaK, beautifullady, Claudii, Deyansu lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Hej dziewczyny
to mój drugi cykl starań. Niestety moje cykle nie są regularne, często wydłużone kilka dni więc ciężko wyłapać owu. W tym miesiącu postanowiłam zrobić testy owu i wyszedł pozytywny 19 lub 20dc (nie jestem pewna, którego dnia był lepszy). Aplikacja flo pokazuje mi, że za 11 dni mogę się testować więc trzymajcie za mnie kciuki 28 lutegoAnitaK, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
AnMiPe wrote:Meggi_** przytulam mocno
Pdes nieśmiało gratuluję, kreseczka widoczna!
Edit: post Pdes mi zniknął, albo miałam omamy.AnMiPe lubi tę wiadomość
-
fotka pl bez logowania
Jestem cała w strachu , ostatnia moja ciąża była biochemiczna w kwietniu 2024. Dodatkowo w tym tyg nie mam jak zrobić bety 🥺 mam też myśli, że może mnie test oszukuje 🤣 zrobię też jutro.. i pojutrze.
Gratulacje, widac widac 😁 zawsze mozesz zrobic test zeby sprawdzic czy kreska nadal sie utrzymuje, albo jest ciemniejsza, ale tylko beta prawde Ci powie, wiec jak tylko bedziesz miala okazje zrobic to lec 😊Pdes lubi tę wiadomość
35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Finch11 wrote:Taaaak po jednej tabletce oboje ❤️ Ale potem się przeniosłam na ubichinon bo przy takiej liczbie supli trochę nam się nie kalkulowała droższa wersja, i też myślę że fajne efekty dał, więc nie wiem czy jest taka konieczność przepłacania w sumie
Jeju, wiem o czym mówisz 🫣 ja miałam w poprzednim tygodniu konsultacje z dietetykiem, żeby dobrała mi suplementy i zalecenia żywieniowe pod kątem wyników i w weekend robiłam zamówienia. Nawet nie chce podsumowywać ile wydałam na suple 🫣👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
fotka pl bez logowania
Jestem cała w strachu , ostatnia moja ciąża była biochemiczna w kwietniu 2024. Dodatkowo w tym tyg nie mam jak zrobić bety 🥺 mam też myśli, że może mnie test oszukuje 🤣 zrobię też jutro.. i pojutrze.Pdes lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
fotka pl bez logowania
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
fotka pl bez logowania
Gratulacje❤️❤️ piękna kreseczka!
Pdes lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Meggi - bardzo przykro 😞
Pdes - gratulacje 🥰 Dziewczyny zawsze myślałam, że te testy to od razu wyjdzie taka druga różowa krecha jak na filmach albo postach na insta ale od was się nauczyłam, że właśnie taka krecha jest już mocna 🤣Marzycielka94, Pdes, Meggi_** lubią tę wiadomość
🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
⌛ 7 miesiąc
27.06 - wizyta niepłodnościowa