Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Karczoch my bierzemy ubichinol, a nie ubichinon.
Rozważamy zmianę, ale aktualnie tyle nas te suple kosztują, że chcieliśmy troszkę zaoszczędzić xD
Nie wiem, czy rzeczywiście wchłanialność jest dużo mniejsza, ale też to słyszałam 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:00
karczoch321 lubi tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94, MUCH ✔️
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
kitka_ wrote:mnie wczoraj na insta u jakiejś dietetycznki mignęło, że ubichinOL, a nie ubichinon. Jak znajde ten post i dlaczego tak, a nie inaczej to podeślę
Kasia z więcej niż hormony ostatnio pisała i dała filmik, że powinien być ubicinol ale dlaczego nie wiem, bo nie słuchałam🙈😅 tylko widziałam właśnie na insta 😅kitka_ lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
SupiOli wrote:Hej, czy któraś z Was mogłaby rzucić okiem? Czy mieliście podobne wyniki?
https://zapodaj.net/plik-LdJKuDnNpN
Duże PH macie i sporo leukocytów, robiliście już może wymazy? Wygląda na jakąś potencjalną infekcję 🤔
Ponadto macie obniżoną ruchliwość - co też może być spowodowane infekcją. Macie może zrobioną też morfologię (brakuje jej na tym zdjęciu)? Robiliście może też już hormony?18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Duże PH macie i sporo leukocytów, robiliście już może wymazy? Wygląda na jakąś potencjalną infekcję 🤔
Ponadto macie obniżoną ruchliwość - co też może być spowodowane infekcją. Macie może zrobioną też morfologię (brakuje jej na tym zdjęciu)? Robiliście może też już hormony?
Na morfologię jeszcze czekamy
Niee wymazów nic nie robiliśmy, mój lekarz gin powiedział że obowiązkowo wizyta u urologa bo wyniki bardzo słabe25👩🏽29🧔🏽♂️
Starnia od 05.2024 -
Przepis na mgiełkę magnezową: https://olalalchf.pl/oliwka-magnezowa-suplement-dieta-magnez/
o proszę, tutaj cała lista kosmetyków diy z płatkami magnezowymi:
http://www.zrobswojkosmetyk.pl/2017/01/domowe-kosmetyki-z-chlorkiem-magnezu.html
http://naturaiuroda.blogspot.com/2014/08/diy-krem-magnezowy.html
ja też kupiłam właśnie ubichinol, działa na mnie słowo Kasi z Więcej niż hormony 😅 niby ma lepszą biodostępność dla organizmu, ubichinon trzeba chyba zażywać z witaminą c - ale raczej z acerolą lub sproszkowanymi płatkami róż niż z taką wit c w tabletkach. i zaleca zażywać 3 miesiące przed planowaną ciążą, ale wiadomo jak jest 😅😅😅😅😅karczoch321, Pustynia, Nana11, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Chochlik12 wrote:Duże PH macie i sporo leukocytów, robiliście już może wymazy? Wygląda na jakąś potencjalną infekcję 🤔
Ponadto macie obniżoną ruchliwość - co też może być spowodowane infekcją. Macie może zrobioną też morfologię (brakuje jej na tym zdjęciu)? Robiliście może też już hormony?
A co do Hormonów, to wzięliśmy listę od urologa i mąż dopiero będzie robićChochlik12 lubi tę wiadomość
25👩🏽29🧔🏽♂️
Starnia od 05.2024 -
Cześć dziewczyny!
Trzymam za Was wszystkie kciuki!
I przychodzę przesłać troszkę 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 razem z moim 1,5cm człowiekiem ♥️
(odkąd byłam na tym forum, zawsze marzyłam, żeby to napisać 😍)Pdes, DreamBee, aga_42lata, Monini15, SanderkaA, White1, Lovi25, Mstka, ellevv, Claudii, Marzycielka94, onalola, kitka_, cysterka95, a_aandzela, Anulek84, Agni97, Dżozu, Olisska, Kaliope, beautifullady, Belia, Foksik 🦊, almost.there, Saule, Yoanne, Justa28, Nadziejka26, Pacynka, Pustynia, AnMiPe, AnitaK, Marcia03, Nana11, Darrika, dailydamn, Iskiereczka00, MoniaB lubią tę wiadomość
♀️ 31
♂️ 34
Projekt BabyNo2
Starania od 08.2024
25.01.2025 ⏸️
BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷 -
Hej dziewczyny ja dziś 27dc i zrobilam betę i proga, tak z ciekawości.
To beta 0.39.. więc mogę tylko czekać na @ 😔
A prog 1.13 i nie wiem czemu taki niski w tej fazie cyklu, do 25dc bralam dupka przez 10 dni. W sumie tego nie ogarniam.
Ale jestem strasznie zawiedziona, nie wiem czy chce się jeszcze starac.. 😔32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
13cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Meggi_** wrote:Hej dziewczyny ja dziś 27dc i zrobilam betę i proga, tak z ciekawości.
A prog 1.13 i nie wiem czemu taki niski w tej fazie cyklu, do 25dc bralam dupka przez 10 dni. W sumie tego nie ogarniam.
Ale jestem strasznie zawiedziona, nie wiem czy chce się jeszcze starac.. 😔
Nie zniechęcaj sie, emocje i to takie trudne to nie jet dobry doradca. Daj sobie kilka dni, trochę czasu, żebyś ochłonęła, bądź dla siebie wyrozumiała 🥺❤️ pisałam tutaj kilka stron wcześniej, że też w momencie jak przychodzi 🐒 jestem smutna, rozczarowana i brak mi chęci do dalszych starań, ale jak tylko kończy sie 🩸 to dostaje takiego powera, że wstaje rano z myślą „to będzie mój cykl”, chociaż tyle mogę dla siebie zrobić 🥹Meggi_**, Julciaa14 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
@Vergeet jak tam wrażenia po pierwszej wizycie? 😀👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)
💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
Chochlik12 wrote:Karczoch my bierzemy ubichinol, a nie ubichinon.
Rozważamy zmianę, ale aktualnie tyle nas te suple kosztują, że chcieliśmy troszkę zaoszczędzić xD
Nie wiem, czy rzeczywiście wchłanialność jest dużo mniejsza, ale też to słyszałam 😅😅
No właśnie my też mamy ubichinon z allines i teraz zamówiłam go ponownie. Jak się zsumuje wszystkie te suple to wychodzą już trochę szalone kwoty 😅 jakbym wiedziała, ze za miesiąc czy dwa na 100% się uda to bym odżałowała 🤣
ale wyszłam z założenia, że jak nie braliśmy w ogóle do niedawna to lepsza taka wersja niż żadna.
Podpytałam też czata oczywiście 🤪
„ Ubichinon (CoQ10) i ubichinol to dwie formy koenzymu Q10, ale różnią się biodostępnością:
• Ubichinon to utleniona forma, którą organizm musi przekształcić w aktywny ubichinol. Jest tańszy, ale mniej efektywnie przyswajany, zwłaszcza u osób po 35. roku życia.
• Ubichinol to zredukowana i aktywna forma, łatwiej przyswajalna, więc zalecana przy problemach z płodnością, wsparciu mitochondriów czy przy intensywnym wysiłku fizycznym.
Jeśli zamieniasz ubichinol na ubichinon, warto:
• Przyjmować go z tłuszczem, aby zwiększyć przyswajalność.
• Wybrać dawkę wyższą niż ubichinol – np. 200-300 mg ubichinonu ≈ 100-200 mg ubichinolu.”
Więc w sumie jeden jest lepszy, ale drugi nie jest zły
W ogóle tak swoją droga właśnie sobie uświadomiłam, że człowiek robi się powoli samozwańczym ekspertem, zaczyna znać te dziwne nazwy i wie już co z czym, jak, po co i dlaczego, a jeszcze rok temu jedyne tabsy jakieś brałam to jak mi się przypomniało to czasami jakiś biotebal na paznokcie czy coś podobnego i to bez czytania składu, a tylko dlatego, że jest znany czy polecany w reklamie 😜Mstka, Marzycielka94, AnitaK lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
Marzycielka94 wrote:Oj przykro mi bardzo, przytulam mocno…
Nie zniechęcaj sie, emocje i to takie trudne to nie jet dobry doradca. Daj sobie kilka dni, trochę czasu, żebyś ochłonęła, bądź dla siebie wyrozumiała 🥺❤️ pisałam tutaj kilka stron wcześniej, że też w momencie jak przychodzi 🐒 jestem smutna, rozczarowana i brak mi chęci do dalszych starań, ale jak tylko kończy sie 🩸 to dostaje takiego powera, że wstaje rano z myślą „to będzie mój cykl”, chociaż tyle mogę dla siebie zrobić 🥹
Dziękuję za wsparcie 🥺🥺 🥹🥹Marzycielka94 lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
13cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
karczoch321 wrote:Jaki magnez polecacie? Na razie brałam z Allines cytrynian magnezu z wit B6, ale może inna forma jest lepsza?
Odnawiam też Q10, ale chyba zostanę przy tańszej wersji (ubichonon, zamiast ubichonolu). Myślicie, że to jest aż tak duża różnica w przyswajaniu? Bo w cenie bardzo duża, prawie x2 🥲
Kiedyś brałam magnez z Labs 212 a teraz Healh Labs. Myślę, że oba są w porządku.
Mi ginekolog radził żebym brała Ubiquinol. Cena za 30 tabletek jest porażająca, ale czego się nie robi żeby zostać mamą.Mstka lubi tę wiadomość
👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 37cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium -
Meggi_** wrote:Hej dziewczyny ja dziś 27dc i zrobilam betę i proga, tak z ciekawości.
Ale jestem strasznie zawiedziona, nie wiem czy chce się jeszcze starac.. 😔
Jeżeli chodzi o twoje uczucia to wiedz, że każda z nas ma chwile załamania i zwątpienia. 🫂14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Chochlik12 wrote:Karczoch my bierzemy ubichinol, a nie ubichinon.
Nie wiem, czy rzeczywiście wchłanialność jest dużo mniejsza, ale też to słyszałam 😅😅Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Landrynka16 wrote:Hej Dziewczyny, czy któreś z Was spóźniał się okres albo rozregulował się okres po stymulacji letrozolem?
W tym cyklu przyjmowałam Aromek, owulacja potwierdzona na monitoringu, cykle 28 dniowe dzisiaj powinnam dostać okres ale @ brak i objawów okresowych też brak. Test robiłam rano był bielutki. Cykle mam bardzo regularne dlatego jestem zdziwiona.👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 37cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium -
karczoch321 wrote:W ogóle tak swoją droga właśnie sobie uświadomiłam, że człowiek robi się powoli samozwańczym ekspertem, zaczyna znać te dziwne nazwy i wie już co z czym, jak, po co i dlaczego, a jeszcze rok temu jedyne tabsy jakieś brałam to jak mi się przypomniało to czasami jakiś biotebal na paznokcie czy coś podobnego i to bez czytania składu, a tylko dlatego, że jest znany czy polecany w reklamie 😜
Dokładnie! 😅
1,5 roku temu miałam problem żeby brać witaminę d pierwszą lepszą z apteki, bo zapomniałam, a magnez (oczywiście ten nieprzyswajalny w ogóle xD) z apteki łykałam tylko jak mnie łapały skurcze.
Teraz nawet koleżanki mnie traktują już jak eksperta od hormonów i suplementów "bo ty wiesz wszystko" 😂
karczoch321, sandrac_94 lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
SupiOli wrote:Na morfologię jeszcze czekamy
Niee wymazów nic nie robiliśmy, mój lekarz gin powiedział że obowiązkowo wizyta u urologa bo wyniki bardzo słabe
Przed wizytą u urologa dobrze, żeby Twój partner zrobił kilka badań hormonalnych: LH, FSH, testosteron (całkowity i wolny), a jeśli chcecie podejść do tematu dokładniej, to także prolaktynę, estradiol i SHBG. Dzięki temu lekarz będzie miał pełniejszy obraz sytuacji. Nie ma sensu robić wolnych przebiegów (andro i uro to bardzo drodzy lekarze 🥲) , na pewno dostanie od lekarza takie zlecenie.
Warto też poszukać urologa, który jest jednocześnie andrologiem – ma wtedy większą wiedzę o męskiej płodności i podejdzie do tematu bardziej kompleksowo.
Wasze wyniki nie są może idealne, ale do tragedii też daleko 💖18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
Dziewczyny, a z jakiej firmy polecacie ubichinol?👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Belia wrote:Podobno dupek nie wychodzi w krwi. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Jest to po prostu progesteron syntetyczny więc myślę, że tu nie ma się co martwić. Wyniki mówią tyle tylko, że @ za rogiem. Ilu dniowe masz cykle?
Jeżeli chodzi o twoje uczucia to wiedz, że każda z nas ma chwile załamania i zwątpienia. 🫂
Dziękuję za odpowiedź. Przyznam, że chyba progesteronu nie robilam, wiec tak właśnie nie wiedziałam czy to ok czy nie. Cykle mam tak po 30 dni, tylko owulka to ostatnio byla gdzies 16-18dc dopiero. A ten ostatni cykl to była w ogole 20dc to się wydłużył cykl do 35dni. Teraz zostaje tylko czekać na @, chociaz zwiastunów żadnych jak na razie.
To wsparcie jest nieocenione 🥹32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112