Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, czy któreś z Was spóźniał się okres albo rozregulował się okres po stymulacji letrozolem?
W tym cyklu przyjmowałam Aromek, owulacja potwierdzona na monitoringu, cykle 28 dniowe dzisiaj powinnam dostać okres ale @ brak i objawów okresowych też brak. Test robiłam rano był bielutki. Cykle mam bardzo regularne dlatego jestem zdziwiona. -
Marzycielka94 wrote:Merci92 moje gratulacje, piękny przyrost 🥰 trzymam kciuki, żeby ta zmiana okazała się niczym strasznym i szybko poszła w zapomnienie, a Twoja ciąża przebiegała nudnie i spokojnie 😙
Lilinka, czytałam tutaj gdzieś kiedyś o śluzie, że mleczy, jasny śluz po owulacji może przekształcić się w kremowy/beżowy świadczący o zaplodnieniu, więc bym to chyba odebrała jako dobry śluz?
Sanderka, pisałyśmy jakieś paręnaście stron wcześniej, że przy staraniach najlepiej jak tsh jest około 1, więc jak na moje dobrze by było udać się do Endo na kontrolę + zrobić usg tarczycy, czy jet wszystko ok:)
White1 woooow zapowiada się wszystko pięknie, trzymamy kciuki, niech moc będzie z Wami 😁😁😁
Dziękuję za odpowiedź! Właśnie coś czułam że te TSH powinno być mniejsze. Ogólnie niby mam 2 małe torbiele na tarczycy które nie szkodzą. Zobaczymy czy Endo będzie chciał jakoś mi obniżyć TSH. Nigdy nie miałam takiego wyniku 🙈👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
Kokosik wrote:Teoretycznie, kreska powinna być ciemniejsza lub taka sama. Ani razu taka mi nie wyszła, robię testy nawet dwa razy dziennie jak już jest blisko. Najmocniejsza jaka złapałam to taka o 10%-5% procent słabsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 13:58
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
21.12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
🔜 08.2025 diagnostyka
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B6, B12, E, Magnez, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, korzeń Maca, Kerabione. -
Jaki magnez polecacie? Na razie brałam z Allines cytrynian magnezu z wit B6, ale może inna forma jest lepsza?
Odnawiam też Q10, ale chyba zostanę przy tańszej wersji (ubichonon, zamiast ubichonolu). Myślicie, że to jest aż tak duża różnica w przyswajaniu? Bo w cenie bardzo duża, prawie x2 🥲🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
Daisy1 wrote:Ja testuję się raz dziennie i nigdy nie złapałam momentu, żeby byly tak samo intensywne kolory. W cyklu w którym zaszlam w ciążę tez tak było. Pik wyszedl mi w czwartek (druga kreska byla lekko bledasza), a kolejnego dnia już dużo jaśniejsza. W sobote ginekolog widzial, ze jeszcze owulacja nie nastąpiła, czyli w moim przypadku zalapałam się w ten dluzszy przedzial do wystapienia owulacji, ok 36h. Myślę, żeby zacząć chodzic do ginekologa na monitoring cyklu, zeby mieć 100% pewności kiedy działać 🙂
No dobrze czyli nie tylko ja tak mam. Dzięki za odpowiedź ♥️
Od dziś będę polować znów na owulkę i kilka dni po pójdę na USG rozwiać wątpliwości
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
08.07 prenatalne ❤️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
AnMiPe wrote:Daję znać, że mojego rodzinnego nie ma dzisiaj i jutro na pewno, nie wiedzą, jak z resztą tygodnia, więc przegadałam jedynie wyniki z czatem GPT, bo na nic innego póki co nie mogę liczyć.
Martwię się, że z taką nadczynnością się nie uda z dzieckiem.
To ja Ci dam nadzieję. Dwa razy zaszlam w ciążę majac nadczynność, z czego za pierwszym razem długo mialam nieoznaczalne TSH 😁
Co prawda endo zakazywal mi staran, ale moj organizm właśnie wtedy chcial zajsc w ciaze 😉 o czym nie wiedziałam jeszcze będąc na wizycie.
Czy badalas TRAb? Jesli nie to polecam, bo to jest większy problem.AnMiPe, karczoch321 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej, ja się mało odzywam ale wszystko czytam.. ❤️ po prostu nie mam nic ciekawego do 'powiedzenia' 🫢
Gratuluję wszystkie dwie kreseczki i rosnące bety 🥰
Tulę za biele i straty 🫂
Jeszcze 3 dni do przewidywanego terminu miesiączki ale chyba już jutro zatestuje bo nie wytrzymam 🤣Chochlik12, White1, Agni97, Justa28, DreamBee, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Jaki magnez polecacie? Na razie brałam z Allines cytrynian magnezu z wit B6, ale może inna forma jest lepsza?
Odnawiam też Q10, ale chyba zostanę przy tańszej wersji (ubichonon, zamiast ubichonolu). Myślicie, że to jest aż tak duża różnica w przyswajaniu? Bo w cenie bardzo duża, prawie x2 🥲
Hej, jeśli chodzi o suplementowanie magnezu, to ostatnio koleżanka sprzedała mi patent (a ona jest mocno wkręcona w temat), tylko trzeba mieć wannę.
Na allegro można kupić płatki magnezowe do kąpieli (ona to w kilogramach kupuje, mówi żeby nie kupować żadnych drogich, tylko tanie na allegro, bo to wszystko to samo) i sypie do kąpieli. Podobno to najlepszy sposób na przyswojenie magnezu.
Od razu mówię, że ja jeszcze nie testowałam, chociaż kusi mnie. Podobno to jest też bardzo dobry sposób na regenerację mieśni, więc dla każdej z Was, która biega albo trenuje mocniej, może być przydatneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 15:09
karczoch321 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj
koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅
kariotyp OK ✅
✨rodzę w 2026 🍀 ✨ -
Księgowa wrote:To ja Ci dam nadzieję. Dwa razy zaszlam w ciążę majac nadczynność, z czego za pierwszym razem długo mialam nieoznaczalne TSH 😁
Co prawda endo zakazywal mi staran, ale moj organizm właśnie wtedy chcial zajsc w ciaze 😉 o czym nie wiedziałam jeszcze będąc na wizycie.
Czy badalas TRAb? Jesli nie to polecam, bo to jest większy problem.
Mam ochotę Cię ukochać bardzo mocno za to, co napisałaś
Nie badałam, postaram się to ogarnąć w najbliższym czasie, skoro mówisz, że powinnam.🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Mam ochotę Cię ukochać bardzo mocno za to, co napisałaś
Nie badałam, postaram się to ogarnąć w najbliższym czasie, skoro mówisz, że powinnam.
Miałabyś wtedy komplet dla endo. 😊 To badanie nie musi być na czczo. 😊
Glowa do góry 🥰AnMiPe lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Pustynia wrote:Hej, jeśli chodzi o suplementowanie magnezu, to ostatnio koleżanka sprzedała mi patent (a ona jest mocno wkręcona w temat), tylko trzeba mieć wannę.
Na allegro można kupić płatki magnezowe do kąpieli (ona to w kilogramach kupuje, mówi żeby nie kupować żadnych drogich, tylko tanie na allegro, bo to wszystko to samo) i sypie do kąpieli. Podobno to najlepszy sposób na przyswojenie magnezu.
Od razu mówię, że ja jeszcze nie testowałam, chociaż kusi mnie. Podobno to jest też bardzo dobry sposób na regenerację mieśni, więc dla każdej z Was, która biega albo trenuje mocniej, może być przydatne
O ciekawe, ja do tej pory korzystałam z soli epsom, ale widzę, że płatki magnezu mają jego większe stężenie 🙌
Ale to w sumie na codzień mi się nie sprawdzi, bo zdecydowanie jestem team prysznic🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
Pustynia wrote:Hej, jeśli chodzi o suplementowanie magnezu, to ostatnio koleżanka sprzedała mi patent (a ona jest mocno wkręcona w temat), tylko trzeba mieć wannę.
Od razu mówię, że ja jeszcze nie testowałam, chociaż kusi mnie. Podobno to jest też bardzo dobry sposób na regenerację mieśni, więc dla każdej z Was, która biega albo trenuje mocniej, może być przydatne
Ja tak robię, ale moczę same stopy w misce, bo nie mam wanny 🙈 polecam! 😀Pustynia lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Można też zrobić sobie mgiełkę magnezową na tej samej zasadzie, albo krem, jeszcze nie robiłam, ale się przymierzam.
Chyba takie platki mogą być - https://allegro.pl/oferta/chlorek-magnezu-platki-chlorek-magnezu-platek-1kg-6410477007
Pustynia, karczoch321, Loraa lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj byłam na monitoringu, 17dc, pecherzyki nie pękły (nadal były 2), mimo, że w czwartek brałam zastrzyk Ovitrelle 😑
Co o tym sadzic? Miałyście taki przypadek?
Lekarz powiedział, że zdarzają się też tak wydłużone cykle i mamy jeszcze działać.
Wrocilam od niego z receptą na 2 zastrzyki Gonapeptyl Daily, na wieczór mam wziąć od razu 2 ampułki, a wieczorem i przez kolejne dni działać z partnerem. Następnie od 22dc, przez 15 dni zacząć przyjmować kapsułki dopochwowe Utrogestan.
👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex
2025
🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł -
Hej Dziewczyny! Wracam po kilkudniowym wyjeździe do Rzymu. Zdecydowanie dobrze zrobiło nam to na głowę
Serdecznie gratuluję pozytywnych testów i pięknych bet i mocno tulę za biele i @!
Przed wyjazdem zrobiłam jeszcze wymaz na Ureaplasmę i Mycoplasmę i okazało się, że wykryto Ureplasmę spp. > 10^6 CCU/ml. Staram się w związku z tym umówić na jaką konsultację przez luxmed. I tak się zastanawiam, bo czytam różne opinie na ten temat. Czy skoro nie mam żadnych objawów to możliwe, że to jest przyczyną naszych niepowodzeń? Czy warto włączyć antybiotyk? Jakie wy miałyście z tym doświadczenia?Chochlik12, Mstka, Belia lubią tę wiadomość
👩🏼 25 l.
AMH 2.68
LH 9.90
FSH 6.89
Estradiol 45 (3dc)
Progesteron 19 (8 dpo)
DHEA 5,13
Testosteron 18
Hemoglobina 11 ⏩ 12.1
Żelazo 69 ⏩ 130
Ferrytyna 17,5 ⏩ 21 ❌
D3 49
B12 627 ✅
TSH 1,46 ✅
Kwas foliowy 13,2 ✅
Wymaz MUCH:
Wyleczona ureaplasma
Cytologia: NILM
🤵🏻33 l.
Seminogram:
Liczba/ ml 78 mln
Całkowita liczba: 171,6 mln
Ruch progresywny: 48 %
Morfologia: 3 % ❌
Starania od 12.2023 r.
Od 11.2024 r. Z pomocą medyczną
11.2024 r. Ovitrelle ❌
12.2024 r. Zivafert ❌
01.2025 r. Menopur + Zivafert ❌
02.2025 r. cykl natutralny ❌
03.2025 r. Leczenie ureaplasmy -
Starania wstrzymane
04.2025 r. Cykl naturalny ❌
05.2024 r. Lametta + ovitrelle ⏳ -
Lana wrote:Hej Dziewczyny! Wracam po kilkudniowym wyjeździe do Rzymu. Zdecydowanie dobrze zrobiło nam to na głowę
Serdecznie gratuluję pozytywnych testów i pięknych bet i mocno tulę za biele i @!
Przed wyjazdem zrobiłam jeszcze wymaz na Ureaplasmę i Mycoplasmę i okazało się, że wykryto Ureplasmę spp. > 10^6 CCU/ml. Staram się w związku z tym umówić na jaką konsultację przez luxmed. I tak się zastanawiam, bo czytam różne opinie na ten temat. Czy skoro nie mam żadnych objawów to możliwe, że to jest przyczyną naszych niepowodzeń? Czy warto włączyć antybiotyk? Jakie wy miałyście z tym doświadczenia?
Przyczyny mogą być różne. Ja też nie miałam objawów i wyszła urea. Na pewno antybiotyk dla Ciebie i męża. . Do przeleczenia a potem kontrola po lekach.👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)
💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
karczoch321 wrote:Jaki magnez polecacie? Na razie brałam z Allines cytrynian magnezu z wit B6, ale może inna forma jest lepsza?
Odnawiam też Q10, ale chyba zostanę przy tańszej wersji (ubichonon, zamiast ubichonolu). Myślicie, że to jest aż tak duża różnica w przyswajaniu? Bo w cenie bardzo duża, prawie x2 🥲
mnie wczoraj na insta u jakiejś dietetycznki mignęło, że ubichinOL, a nie ubichinon. Jak znajde ten post i dlaczego tak, a nie inaczej to podeślęstarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
06.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❔
04.07 testowanie -
zgłaszam ciotę 🐒
jak w zegarku mimo brania proga, testy ciążowe mi się przeterminują 🤣starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
06.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❔
04.07 testowanie