Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdyby ktoś mi zabronił wyjazdów nad morze, do miejsca, gdzie jedynie potrafię odetchnąć, to chyba bym się zapłakała 😅 endokrynologa nowego mam 13 marca, mam nadzieję, że tego nie usłyszę.
Deyansu lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, jesteście kochane.
Małpy nie ma i nie czuję się jakby miała nadejść więc jakaś mini nadzieja jest. Szyjka wczoraj dalej wysoko. Chociaż może być później, bo miałam sporo stresu w tym miesiącu.
Rano pojawiły się myśli, że czego oczekiwałam jak zawsze tylko biel i biel. Ale powiem szczerze, że podchodzę do tego już bardzo na chłodno i szybko się otrzepałam. Biel to jedziemy dalej! W połowie miesiąca wizyta na którą czekam dluuugo więc myślę, że będę mieć dobry plan działania. Chyba, że małpa nie zawita to tym lepiej.
Nie tracąc nadziei czekam dalej i będę Wam dawala znać ♥️
Kciuki za wszystkie nieustannie 🍀Claudii, Yoanne, Darrika, kitka_, DreamBee, dailydamn, Justa28, izzou97 lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Wiecie co ja podpytam swojego endo, ogólnie nie mam stwierdzonej ani nadczynności, ani niedoczynności, ale chyba chciała tą małą dawką uspokoić moje skoki, bo raz badałam i miałam tsh 1,9 a przy innym pobraniu 3,2, dodatkowo muszę zrobić przeciwciała, bo ostatni wynik z zeszłego roku (był ok)
Chyba dla bezpieczeństwa odstawię, lub ewentualnie będę sobie brać ten konkretny suplement co kilka dni, bo faktycznie nic mi na temat jodu nie mówiła, a on jednak często jest w suplach dla kobiet starających się.
Powiem wam że czasem czuję się jak jakiś chemik jak rozkminiam te suple, co można a czego nie 😆😆😆
Ja właśnie czekam w luxmedzie na pobranie, jestem ciekawa poziomu witamin.. robię d, b12 i kwas foliowy, także zobaczymy na co ta moja suplementacja się zdała 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 07:26
kitka_, DreamBee lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
11 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
03.2025 Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Hej dziewczyny, za dzień lub dwa powinna nadejść @. Wczoraj się jeszcze łudziłam, że z tego cyklu może coś będzie. Jednak dzis sie obudzialm i temperatura spadła, zrobiło się mega sucho i mimo, że nie boli mnie brzuch tak jak zawsze przed, to wiem, że i tak nadejdzie 🙁 słaby początek tygodnia.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!👧33 🧔♂️37 🦎3
Starania od 04.2021
--- -
Treaclynat wrote:Wiecie co ja podpytam swojego endo, ogólnie nie mam stwierdzonej ani nadczynności, ani niedoczynności, ale chyba chciała tą małą dawką uspokoić moje skoki, bo raz badałam i miałam tsh 1,9 a przy innym pobraniu 3,2, dodatkowo muszę zrobić przeciwciała, bo ostatni wynik z zeszłego roku (był ok)
Chyba dla bezpieczeństwa odstawię, lub ewentualnie będę sobie brać ten konkretny suplement co kilka dni, bo faktycznie nic mi na temat jodu nie mówiła, a on jednak często jest w suplach dla kobiet starających się.
Powiem wam że czasem czuję się jak jakiś chemik jak rozkminiam te suple, co można a czego nie 😆😆😆
Ja właśnie czekam w luxmedzie na pobranie, jestem ciekawa poziomu witamin.. robię d, b12 i kwas foliowy, także zobaczymy na co ta moja suplementacja się zdała 😅
Hej! Ja jestem po usunięciu całej tarczycy i jak mam być szczera nigdy ani endo ani gin nic mi nie mówił o suplach ciążowych, a oboje wiedzą że biorę pregna start, w której jest jod. Jedyna info jaką mam, żeby brać pregne wieczorem, żeby nie wpływała na wchłanianie euthyroxu, bo podobno może jakoś oddziaływać nawet jak się weźmie np 3 h po euthyroxie.Treaclynat lubi tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
W sumie mogę jeszcze powiedzieć, że biorę pregne od prawie początku starań, więc ponad pół roku na pewno i wyniki mam ok. Przestało mi tsh skakać, ale to pewnie zasługa tego że w końcu mój organizm się nasycił jakoś i się unormowało po dwóch latach.
Treaclynat lubi tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Dzień dobry, przytulam za biele 🫂 i nawet mimo smutnego startu życzę wszystkim dobrego dnia 🍀
hope♥, Ann35, Agni97, Siasi, almost.there, DreamBee, kitka_, Justa28, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔜 operacja?
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
CieplaHerbata wrote:Przy suszonych morelach warto zwrócić uwagę czy nie są z dodatkami siarczanów, jeśli tak należy je opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć i następnie namoczyć w cieplej wodzie 20-30. Aby pozbyć się siarczanów, które są rozpuszczalne w wodzie.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
flotek wrote:Dziewczyny, ile polecacie brać kwasu foliowego w trakcie starań? 400 mg wystarczy?
Ja biorę tak samo jak Ssilvia foliany w dawce 400 mcgStaramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Siasi wrote:Dzień dobry ☀️
U mnie dziewczyny w końcu zatestowane i to co zawsze czyli biel.
Dziś 30dc, 12dpo więc czekam na małpę.
Miłego i słonecznego poniedziałku.
Może jest jeszcze szansa! Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła 🤞Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Siasi wrote:Dzień dobry ☀️
U mnie dziewczyny w końcu zatestowane i to co zawsze czyli biel.
Dziś 30dc, 12dpo więc czekam na małpę.
Miłego i słonecznego poniedziałku.
Tulę mocno 🫂 Ale póki @ nie ma to jeszcze nic straconegoSiasi lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
Ann35 wrote:14 dpo… biel…
Oby następny … 🥴🥴🥴
😟😟 Tulę mocno 🫂Ann35, Siasi lubią tę wiadomość
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
· 02/25 posiew nasienia
Tak czytam Was o tej tarczycy i dopiero się w to zagłębiam. Mam włąśnie skierowanie na badanie tarczycy, bo wyszła mi 2,8 ostatnio, dostałam właśnie euthyrox, ale gin prowadząca w klinice nie powiedziała mi nic o jodzie. 🤔 Jednak to forum to skarbnica wiedzy!
Treaclynat lubi tę wiadomość
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
· 02/25 posiew nasienia
Hej, ale naskrobałyście przez weekend!
U mnie nowy miesiąc, stary cykl..
Małpy nadal brak, wiec czekam. Raczej w lutym testować nie zdążę przy takich cyklach.
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
almost.there wrote:Hej! Ja jestem po usunięciu całej tarczycy i jak mam być szczera nigdy ani endo ani gin nic mi nie mówił o suplach ciążowych, a oboje wiedzą że biorę pregna start, w której jest jod. Jedyna info jaką mam, żeby brać pregne wieczorem, żeby nie wpływała na wchłanianie euthyroxu, bo podobno może jakoś oddziaływać nawet jak się weźmie np 3 h po euthyroxie.
Dobrze wiedzieć 🤣 Ja biorę puerie uno, tam też jest jod ale gin nic mi nie mówił, żeby jakoś inaczej suplementować. Może przez to teraz miałam taki skok TSH, bo w sumie jak byłam na kontroli we wrześniu to miałam ok 0.4 a teraz robiłam badania i jest 0.9. Brałam 4x100 i 3x125 a teraz po skoku mam brać 5x125 i 2x100.
A miałaś raka jeśli można wiedzieć czy jakiś inny powód wycięcia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 08:25
-
grazka0022 wrote:Hej, ale naskrobałyście przez weekend!
Małpy nadal brak, wiec czekam. Raczej w lutym testować nie zdążę przy takich cyklach.
Witam w tym nędznym klubie 👎 u mnie 46 dc i chyba muszę tu ponarzekać, to chociaż @ przyjdzie..grazka0022 lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Ściskam dziewczyny za te biele 🫂🫂🫂 I co mogę więcej, mam wrażenie, że po tylu miesiącach już sama czasem nie wiem co pisać jak któraś znowu widzi biel. Albo przychodzi małpa z zaskoczenia, ino tylko wirtualny uścisk przesłać
Mam nadzieję, ze mimo tego rozczarowania będziecie mieć dobry dzień❤️Siasi, Ann35, almost.there, Nayeli lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
grazka0022 wrote:Hej, ale naskrobałyście przez weekend!
Małpy nadal brak, wiec czekam. Raczej w lutym testować nie zdążę przy takich cyklach.Chochlik12, grazka0022, TrochesamotnaAsia, kitka_, izzou97, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
Tulę mocno białe dziewczyny 🫂🫂 nie poddajemy się, lecimy dalej!
I miłego tygodnia dla wszystkich 🫶Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
3.03.25 - pozytywna kwalifikacja do 2 IUI, działamy 🤞🤞 -
Trochę ciężko się nie poddawać jak się widzi co miesiąc to samo 😶🌫️
W tym cyklu pierwszy raz nadałam proga i po jego wyniku byłam cała w skowronkach z nadzieją, ze to ten cykl.
No ale teraz już czeka mnie monitoring i zobaczymy, jak nie będzie dalej uchodzić to pora na przebadanie misia 😶🌫️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 08:52