X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • CieplaHerbata Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Zainspirowałyście mnie tymi suszonymi morelami 🤔 chyba muszę się zaopatrzyć! po przeczytaniu kilku wątków właśnie kupiłam orzechy brazylijskie (Pyszka!), no i zioła ojca Sroki od wczoraj wjeżdżają 😎
    Jestem ciekawa jak jutro moje wyniki i jaki plan będzie miała moja gin na ten cykl 😵‍💫

Przy suszonych morelach warto zwrócić uwagę czy nie są z dodatkami siarczanów, jeśli tak należy je opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć i następnie namoczyć w cieplej wodzie 20-30. Aby pozbyć się siarczanów, które są rozpuszczalne w wodzie.

Loraa, sandrac_94, Agni97, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość

👩 34 👨 44
    Starania od 7/2024
    09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
    20.01 5sc ⏸️
    21.01 4 +4
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę komentarze o endometrium, u mnie było wczoraj czerwone winko 'dla zdrowotności' 😅
    W tym cyklu był śluz płodny, nie za dużo ale zawsze coś bo wcześniej było kiepsko, może przez zapalenie endometrium które miałam (?).
    Testować będę w przyszły weekend, już porobiłam plany w ciągu tygodnia żeby szybciej zleciało.
    Nadzieja jak zawsze jakaś jest ale po tylu zawodach głowa jakoś za bardzo nie chce wierzyć że się uda... 🙈
    Dobrego tygodnia życzę!

DreamBee lubi tę wiadomość

💃37 lat
    Ponad 2 lata starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01 biopsja kontrolna endo
    10.02 wyniki OK 🌟
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26, ale krecha 🤩🤩🤩 działajcie 💖🤞🏻

Nadziejka26, Deyansu, Olo323 lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Witam wszystkich w nowym wątku:)

Ja już po weekendzie wyjazdowym, więc wracam do was :)

Bardzo poproszę o wpisanie mnie na 14 lutego, a niech będą to Walentynki, a co!:)
    To będzie pierwsze testowanie po ovitrelle, więc jestem bardzo ciekawa, choć już na nic się nie nastawiam.

Jutro rano lecę w końcu na krew zbadać poziomu witamin, bo jakoś tak tego mi jeszcze brakuje. A poza tym będę obdzwaniać placówki, żeby umówić się na to nieszczęsne hsg.

Mam też pytanie do osób, które biorą euthyrox/ letrox. Jak podchodzicie do suplementów, które zawierają jod? Zapomniałam zapytać lekarza, więc na kolejnej wizycie dopytam, ale póki co odstawiłam moje prenatalne które właśnie miały jod. Mimo, że dawkę mam 25, wiec malutka.

Ja mam Hashimoto, czyli chorobę autoimmunologiczną i lekka niedoczynność. Przy braniu jedynie 25, tsh mi spadło z 8 na 2.5 - więc jest w normie teraz. Ale i tak biorę na zmianę z 50, bo chciałam utrzymywać TSH w granicach jednego.

Z różnych badań naukowych co przeglądałam, jod może nasilać proces autoagresji dlatego ja osobiście nie suplementuje. I tak używam jodowanej soli bo nie mogę kupić innej. Więc jakieś tam wartości tego jodu mam. I nie suplementuje już dodatkowo.

Ciekawie może możnaby to jakoś sprawdzić, na przykład spadać poziom przeciwciał przed suplementacją jodem i po kilku miesiącach znowu.

Jeśli chodzi o samą niedoczynność to słyszałam że suplementacja jodu potrafi nawet pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 00:18

Treaclynat, Mstka lubią tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilva, o ile mnie pamięć nie zawodzi to mozna zbadać poziom jodu 🤔
    I myślę, ze miałoby to sens.

Pamiętam jak się dowiedziałam, ze mam GB. I pierwsze co mi powiedziała endo, ze zakaz wyjazdu nad morze.. A ja tak dobrze sie tam czulam! Wtedy nie badalam, ale uwazam, ze żyjąc w południowej części Polski mam niedobór i właśnie dlatego lepiej czuje sie nad morzem, mam lepsze samopoczucie, apetyt. Zaryzykowałam wtedy wyjazd i coz.. Czulam sie tak samo świetnie jak zawsze, gdy tam przebywam. 😊
    Przy czym GB to odwrotność Hashi, ale myślę, ze jednak jod ma znaczenie w obu przypadkach.

Ssilvia, Olo323 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłabym wpisanie na 12.02 🥰💫

Chochlik12, DreamBee lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile polecacie brać kwasu foliowego w trakcie starań? 400 mg wystarczy?

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Pamiętam jak się dowiedziałam, ze mam GB. I pierwsze co mi powiedziała endo, ze zakaz wyjazdu nad morze.. A ja tak dobrze sie tam czulam! Wtedy nie badalam, ale uwazam, ze żyjąc w południowej części Polski mam niedobór i właśnie dlatego lepiej czuje sie nad morzem, mam lepsze samopoczucie, apetyt. Zaryzykowałam wtedy wyjazd i coz.. Czulam sie tak samo świetnie jak zawsze, gdy tam przebywam. 😊
    Przy czym GB to odwrotność Hashi, ale myślę, ze jednak jod ma znaczenie w obu przypadkach.

Nom, pewnie można zbadac. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Ja teraz mam przeciwciała bardzo nisko. Myślę że dzięki diecie keto którą prowadziłam rok czasu i boję się że coś zmienię i znowu wzrosną. Więc jestem bardzo ostrożna, bo jak wiadomo wysokie przeciwciała nie pomagają w zajściu w ciążę 😭 ale to może być dobry pomysł zbadać 😊

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Narazie strasznie dużo pieniędzy wydaje na badania ale być może w przyszłości jakość wcisnę jeszcze jod 😂

💊 Leki & suplementy:

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Dziewczyny, ile polecacie brać kwasu foliowego w trakcie starań? 400 mg wystarczy?

Ja odrazu polecam kupić folian zamiast kwasu foliowego. Czyli jego aktywna naturalna formę, która dużo lepiej się wchłania - szczególnie, jeżeli ktoś ma mutacje o których być może nie wie. Biorę 400 mcg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 01:16

Deyansu lubi tę wiadomość

💊 Leki & suplementy:

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Narazie strasznie dużo pieniędzy wydaje na badania ale być może w przyszłości jakość wcisnę jeszcze jod 😂

A moze endo mógłby wypisać w ramach NFZ?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A moze endo mógłby wypisać w ramach NFZ?

Nie mieszkam w Polsce :( wszystko muszę prywatnie i w innym języku. Ale powoli każdego miesiąca staram się coś ogarnąć 😊

💊 Leki & suplementy:

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Nie mieszkam w Polsce :( wszystko muszę prywatnie i w innym języku. Ale powoli każdego miesiąca staram się coś ogarnąć 😊

Tutaj w Paragwaju nawet nie mają zastrzyków z HCG na pęknięcie pęcherzyka. Trzeba zamawiać z zagranicy i kosztuje bardzo dużo, około 800 zł. Na szczęście w tym cyklu mi sam pękł pęcherzyk więc nie musiałam .

Polska jest bardzo rozwinięta w porównaniu do innych krajów więc dobrze że korzystacie z tego 😊

kitka_ lubi tę wiadomość

💊 Leki & suplementy:

• Siasi Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️
    U mnie dziewczyny w końcu zatestowane i to co zawsze czyli biel.
    Dziś 30dc, 12dpo więc czekam na małpę.

Miłego i słonecznego poniedziałku.

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dzień dobry ☀️

Bardzo przykro 🙁 ale jeśli to 12dpo to chyba jeszcze wszystko możliwe?
    Dobrego poniedziałku mimo wszystko! 🙂

Siasi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

34 👫 32
    💙 04.2023

2cs
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dzień dobry ☀️

Tulę mocno! 🫶🫶🫶
    Chociaż może jeszcze nic straconego? 🤞
    Miłego dnia dziewczyny ❤️

Siasi lubi tę wiadomość

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dzień dobry ☀️

Eh, Przykro mi 😔 ale póki nie ma okresu to jeszcze przez kilka dni trzymamy kciuki 😎🤞

Siasi lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dpo… biel…
    Oby następny … 🥴🥴🥴

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- pierwsza wizyta

b3298c0b914443c7c0cf1be09ab43cd4.png
  • Claudii Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam w ogóle tarczycy, ale w sumie ani endo ani gin ani nawet instytut onkologii nic nie wspominał na temat jodu, jedynie przed leczeniem miałam całkiem odstawić jod, ale wtedy podawali mi taki promieniotwórczy 🤔

Ps. Dziewczyny ta rozmowa o jodzie zainspirowała mnie, żeby zobaczyć w moją kartę że szpitala i się okazało, że w marcu tego roku mam kontrolę w instytucie onkologii. Gdyby nie forum to na pewno bym o tym nie wiedziała, bo myślałam, że to za jakiś rok dopiero 🤣 Także dzięki!

Treaclynat, izzou97, Mstka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29&30 + 🐶🐱

3cs 🌷

🩸26.02

04ff3239f65bceefb92beb2808ed357a.png
  • Claudii Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przykro za biele dziewczyny 😔

Ann35 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29&30 + 🐶🐱

3cs 🌷

🩸26.02

04ff3239f65bceefb92beb2808ed357a.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ