X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔
    Ja brałam w pierwszym i drugim cyklu przez 10 dni i pojawiła się po 3 dniach od odstawienia, natomiast w styczniu miałam brać 14 dni i pojawiła się 8h po wzięciu ostatniej tabletki więc nie ma chyba reguły co było było dla mnie ogromnym zaskoczeniem :D

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔
    U mnie się pojawia dzień albo dwa po odstawieniu.

Starania od 04/24
    13 cs ✨

03/25 badanie drożności jajowodów
    05/03/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dziewczyny które stymulują się na letrozolu, jak sie po nim czujecie? Na jakich dawkach jesteście? Z czy bez monitoringu?
    Ja mam lamette 2 razy dziennie po 2 tabletki od 3 do 7 dnia ogólnie teraz mam 8 dzień i czuje już dosyć mocno jajniki. Ogolenie w pierwszym miesiącu czułam się raczej źle wszystko mnie dnerwowalo ale w tym nie widzę znacznej różnicy poza tym że wydaje mi się że jestem bardzo spuchnięta i to było w każdym miesiącu. 😀 Wizyta u lekarza 11-12 dzień cyklu wtedy dostaje receptę na Owitrelle i już nie mam następnej wizyty sprawdzającej.

ellevv lubi tę wiadomość

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Testujemy w walentynki 😃
    Cykle 30-32 dniowe do okresu 12 dni
    Dziś kropelka krwi że śluzem jak plodny koloru kawy z mlekiem
    Od wczoraj dziąsla dolne mnie tak swędzą i są bordowe, mrowienie w prawym sutku

Jestem ciekawa 😀

AnitaK, Chochlik12, DreamBee, sandrac_94, Agni97, Iskiereczka00, Nadziejka26, Mstka, Marzycielka94, Olo323 lubią tę wiadomość

• hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    A jeśli chodzi o testy owulacyjne, to jak bardzo patrzycie na to ile pijecie? Da się wychwycić pik na horienach nie zwracając na to uwagi?
    Już był wczoraj ten temat trochę poruszony, ale nadal jestem ciekawa Waszych doświadczeń.

Kompletnie na to nie patrzę ile pije. Mam taką pracę, że czasem ledwo złapać chwilę na łyka wody. 😞

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Wow, podziwiam że pijesz tyle wody! Dla mnie wypić 1,5l w ciągu dnia to już jest wyczyn 😱
    A co do endometrium to ja miałam po owulacji 12 mm (najlepsze jakie miałam do tej pory) a okres był bardzo skąpy, jak każdy odkąd odstawiłam AH 🤷🏻‍♀️
    Na początku było ciężko, ale zaczęłam się odchudzać i chciałam zacząć pić więcej wody. Brałam 3 l wody do pracy, stawiałam na biurku i polm, teraz się już przyzwyczaiłam. Ja mam tak, że wolę pić ze szklanki. Ja woda jest w szklance to mi łatwiej sięgnąć. Potem dolewam i leci.

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Cześć!
    Testujemy w walentynki 😃
    Cykle 30-32 dniowe do okresu 12 dni
    Dziś kropelka krwi że śluzem jak plodny koloru kawy z mlekiem
    Od wczoraj dziąsla dolne mnie tak swędzą i są bordowe, mrowienie w prawym sutku

Jestem ciekawa 😀
    Życzę szczęścia 🙂 u mnie cykle po antykoncepcji niby w miarę regularne alee.. no właśnie ale w jednym cyklu owulacja 15dc w kolejnym 19 dc. W ostatnim cyklu miesiaczki dostałam 11dpo także w tym cyklu obecnie 8dpo i już mam ochotę zacząć testować 🙄 bolą mnie piersi trochę inaczej niż ostatnio przed miesiączką ale zawsze przed miesiączką bolały więc to żadna podpowiedź, klucie jajników raz jeden raz drugi co jakiś czas ale to też o niczym nie świadczy. W cyklu kiedy zaszłam w ciążę z córką nie miałam żadnych objawów oprócz bolących piersi ale bardziej niż na miesiączkę.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam tego cyklu, byłam pewna, że owu w piątek, ból jajników, plamienie, śluz też był, ale nie specjalnie rozciągliwy. A dziś taki typowo owulacyjny, przezroczysty, rozciągliwy. Już sama nie wiem. Brzuch nie boli, jajnik nie kłuje.

Że też nie mam już tych testów owulacyjnych. Jak @ przyjdzie to ich nakupie 😂

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Nie ogarniam tego cyklu, byłam pewna, że owu w piątek, ból jajników, plamienie, śluz też był, ale nie specjalnie rozciągliwy. A dziś taki typowo owulacyjny, przezroczysty, rozciągliwy. Już sama nie wiem. Brzuch nie boli, jajnik nie kłuje.

Że też nie mam już tych testów owulacyjnych. Jak @ przyjdzie to ich nakupie 😂
    Skoro jest sprzyjające środowisko to trzeba się brać do pracy 😜

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    A jeśli chodzi o testy owulacyjne, to jak bardzo patrzycie na to ile pijecie? Da się wychwycić pik na horienach nie zwracając na to uwagi?
    Już był wczoraj ten temat trochę poruszony, ale nadal jestem ciekawa Waszych doświadczeń.

Ja metodą prób i błędów sobie „opracowałam” taką metodę, że przed testem starałam się właśnie nie pić te 1,5-2h. Potem szłam do toalety, a test owu robiłam z kolejnego moczu 🫣 i faktycznie te testy lepiej się wybarwiały 🙌

@Brilka ogólnie też miałam zawsze problem z piciem w ciągu dnia, ale dla mnie game changerem okazała się butelka ze słomką. Jakoś tak więcej i szybciej wypijam tej wody, przez słomkę łatwiej wchodzi i robię to jakoś tak z automatu, bo nie trzeba za każdym razem bawić się w odkręcenie butelki itd (lenistwo poziom master 🤣)

kitka_, emciak lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • onalola Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powinnam więcej pić. Bo potrafię żyć o 1 kawie i szklance wody ( dobrze że mam suple to pije) i tyle.. nie czuje pragnienia... A znowu jak zaczynam pić więcej to gonię do WC -.- i wolę nie pić 🤣

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Na początku było ciężko, ale zaczęłam się odchudzać i chciałam zacząć pić więcej wody. Brałam 3 l wody do pracy, stawiałam na biurku i polm, teraz się już przyzwyczaiłam. Ja mam tak, że wolę pić ze szklanki. Ja woda jest w szklance to mi łatwiej sięgnąć. Potem dolewam i leci.

A jak z sikaniem? 🙈 ja bym mogła nawet wiecej w pracy pić, bo tam mi najłatwiej, ale to bieganie do toalety wtedy, to aż mi głupio tak co chwilę chodzić, a bardzo szybko przeze mnie wtedy przelatuje jak takie ilości wypijam

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Życzę szczęścia 🙂 u mnie cykle po antykoncepcji niby w miarę regularne alee.. no właśnie ale w jednym cyklu owulacja 15dc w kolejnym 19 dc. W ostatnim cyklu miesiaczki dostałam 11dpo także w tym cyklu obecnie 8dpo i już mam ochotę zacząć testować 🙄 bolą mnie piersi trochę inaczej niż ostatnio przed miesiączką ale zawsze przed miesiączką bolały więc to żadna podpowiedź, klucie jajników raz jeden raz drugi co jakiś czas ale to też o niczym nie świadczy. W cyklu kiedy zaszłam w ciążę z córką nie miałam żadnych objawów oprócz bolących piersi ale bardziej niż na miesiączkę.

Nie dziękuję!!

• brilka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja metodą prób i błędów sobie „opracowałam” taką metodę, że przed testem starałam się właśnie nie pić te 1,5-2h. Potem szłam do toalety, a test owu robiłam z kolejnego moczu 🫣 i faktycznie te testy lepiej się wybarwiały 🙌

@Brilka ogólnie też miałam zawsze problem z piciem w ciągu dnia, ale dla mnie game changerem okazała się butelka ze słomką. Jakoś tak więcej i szybciej wypijam tej wody, przez słomkę łatwiej wchodzi i robię to jakoś tak z automatu, bo nie trzeba za każdym razem bawić się w odkręcenie butelki itd (lenistwo poziom master 🤣)
    Mam butelkę dafi, ale jakoś niezbyt mnie to skłania do picia, nie chce mi się też codziennie jej nosić do pracy. 😅 Kiedyś zainstalowałam nawet aplikację na telefon, która miała mi przypominać o piciu i miałam wrażenie, że cały dzień tylko piję i sikam 😆

Starania od 04/24
    13 cs ✨

03/25 badanie drożności jajowodów
    05/03/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Karolkowaa Debiutantka

Wysłany: 2 lutego, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też pies ignoruje po transferze?

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dziewczyny które stymulują się na letrozolu, jak sie po nim czujecie? Na jakich dawkach jesteście? Z czy bez monitoringu?

To mój pierwszy cykl gdzie biorę 2 tabletki czyli 2x 2,5 mg. Teraz mocniej czuję pracę jajników i więcej śluzu. A pozostałe odczucia takie same jak wtedy gdy brałam 1 tabletkę czyli w pierwszy dzień pobolewa mnie głowa a poza tym nic się nie dzieje.

Biorę 5-9 dc i monitoringi z reguły mam dwa - pierwszy 11-13 dc i kolejny kilka dni po Ovitrelle żeby sprawdzić czy wszystko ładnie pękło

ellevv lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli
    🔜 operacja?

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowaa wrote:

?? 😂

AnMiPe, Chochlik12, White1, kitka_, Saule, Darrika, Siasi, Agni97, brilka, Justa28, Nadziejka26, Mstka, Olisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli
    🔜 operacja?

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowaa wrote:

Ja nie miałam transferu, ani psa 🤣 także chyba nie odpowiem

hope♥, White1, kitka_, Finch11, cysterka95, karczoch321, Siasi, Agni97, brilka, Justa28, sandrac_94, Tindaya, Olisska, Marzycielka94, Olo323 lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • hope♥ Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ja tez powinnam więcej pić. Bo potrafię żyć o 1 kawie i szklance wody ( dobrze że mam suple to pije) i tyle.. nie czuje pragnienia... A znowu jak zaczynam pić więcej to gonię do WC -.- i wolę nie pić 🤣

Mam dokładnie tak samo 🤣
    Miałam też nawet aplikację żeby przypominała mi o piciu, ale po miesiącu już przestałam reagować na jej powiadomienia, po czym ją odinstalowałam 🤣

Agni97 lubi tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
    · 04/25 wycięcie polipa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, potestuję w takim razie i spróbuję na razie nie patrzeć na ilość płynów. Jak będzie widać, że średnio się wybarwiają to spróbuję z 2h przerwą 🙂 dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi!

10dpo to bardzo wcześnie, ale jak zagnieżdżenie było sprawnie to da się zobaczyć już cień cienia. Choć mój nawet w 11dpo nadal mówił, że nic nie widzi 😆

A z endometrium też różnie bywa. Pamiętam, że w szczęśliwym cyklu byłam na wizycie u gina, bo chciałam skonsultować plamienia przed i po okresie. I przypadkiem termin padł na parę dni po owulacji i on mi wtedy powiedział, że owu była, ale endometrium było jakieś marne, nie pamiętam już, ale 5-6 mm może. Faktycznie pamiętam, że jadłam wtedy migdały, morele i wino było częściej po owulacji. Czy to wszystko wtedy miało jakieś znaczenie? Nie wiem 😀

34 👫 32
    💙 04.2023

2cs
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ