Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoanne wrote:A jeśli chodzi o testy owulacyjne, to jak bardzo patrzycie na to ile pijecie? Da się wychwycić pik na horienach nie zwracając na to uwagi?
Już był wczoraj ten temat trochę poruszony, ale nadal jestem ciekawa Waszych doświadczeń.
Ja pije tyle ile chce, nie zwracam na to uwagi a horieny wybrawiają się intensywnie 🙂Yoanne lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Yoanne wrote:A jeśli chodzi o testy owulacyjne, to jak bardzo patrzycie na to ile pijecie? Da się wychwycić pik na horienach nie zwracając na to uwagi?
Już był wczoraj ten temat trochę poruszony, ale nadal jestem ciekawa Waszych doświadczeń. -
Ja piję 3 l, i mam mocz rozwodniony. Na horienach, domowym laboratorium i testch z Rossmana, to tej pory bez PIKu. Owulacje rozpoznaje po śluzie i bólu jajnika.
Proga w 7 dpo miałam 10, i zawsze 14 dni po jest @.
We wtorek idę pierwszy raz po owu do gina, ciekawa jestem co zobaczy. Boję się, że mam za cienkie endometrium. Ostatnio 3/4 dni przed owu miało tylko 3.5 mm. Wyczytałam, że pogrubia się średnio od 0.5 do 1.0 mm dziennie. Obfitych miesiączek też nie mam, boję się że mam to ednometrium za cienkie👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Chochlik12 wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że tak długo czekacie z testowaniem 🤣 ja jestem miękka klucha i od 10dc testuje codziennie rano xd
To samo 🙃 niby wiem, że późniejsze testowanie wiarygodniejsze, lepsze dla głowy i tak dalej ale mimo rosnącego doświadczenia nie umiem 😜
chyba też trochę się boję że zatestuję te 13, 14 dpo pokaże się bladzioch i się ucieszę a to będzie jeszcze Ovitrelle bo mi się długo utrzymuje 😒 więc chyba dlatego wolę testować od 11 dpo i patrzeć czy one słabną czy nie👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔜 operacja?
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Loraa wrote:Ja piję 3 l, i mam mocz rozwodniony. Na horienach, domowym laboratorium i testch z Rossmana, to tej pory bez PIKu. Owulacje rozpoznaje po śluzie i bólu jajnika.
We wtorek idę pierwszy raz po owu do gina, ciekawa jestem co zobaczy. Boję się, że mam za cienkie endometrium. Ostatnio 3/4 dni przed owu miało tylko 3.5 mm. Wyczytałam, że pogrubia się średnio od 0.5 do 1.0 mm dziennie. Obfitych miesiączek też nie mam, boję się że mam to ednometrium za cienkie
Czytałam tu o czerwonym winie na poprawę 😅Loraa lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
Dziewczyny testujące w najbliższym czasie, trzymam mocno kciuki za Was 🤞
Ja jutro idę rano na monitoring, więc chyba się dowiem kiedy robimy IUIAnitaK, Ann35, DreamBee, Hope🍀, Deyansu, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
Siasi trzymam kciuki za jutro 🤞
Siasi, Agni97, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36 -
Cześć dziewczyny
bardzo proszę o wpisanie mnie na testowanie na 11.02
trzymam kciuki za każdą z nas !
AnitaK, DreamBee, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
onalola wrote:Czytałam tu o czerwonym winie na poprawę 😅
A dla tych, którzy nie piją alkoholu to alternatywą mogą być morele suszone 😅 też wyczytałam, że poprawiają grubość endometrium. Ja w szczęśliwym cyklu jadłam codziennie morele suszone, orzechy brazylijskie i migdały 😊kitka_, sandrac_94, Agni97, Deyansu, Iskiereczka00, Mstka lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
onalola wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔
Ja ostatni raz brałam 27 dnia cyklu po negatywnym teście i dwa dni potem przychodziła @. W dwóch cyklach było tak samo✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
onalola wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔
U mnie zazwyczaj w 2-3 dniu od odstawienia. Chociaż w grudniu zdarzyło mi się ponad tydzień 🤦🏻♀️ ale to był dziwny cykl ogólnie👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔜 operacja?
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
onalola wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
onalola wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących duphaston. To będzie mój pierwszy ( bardzo bym chciała ostatni) cykl z nim w roli głównej. Ale , ile dni po jego odstawieniu pojawia się zazwyczaj @? Czy jest na to jakaś reguła czy nie ma ? 🤔👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert -
Noooo to widzę że będzie ciekawie 😅 ale trzeba liczyć takie 3 dni. Ale też loteria 😅 a macie jakieś skutki uboczne jego brania ? Czego w ogóle mogę się spodziewać?
Jeśli bym miała problem z Endo to u mnie by wino wygrało 🤣2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
Duphaston 2x1 -
onalola wrote:Noooo to widzę że będzie ciekawie 😅 ale trzeba liczyć takie 3 dni. Ale też loteria 😅 a macie jakieś skutki uboczne jego brania ? Czego w ogóle mogę się spodziewać?
Jeśli bym miała problem z Endo to u mnie by wino wygrało 🤣
Progesteron w drugiej fazie cyklu może mieć działanie uspokajające – progesteron ma właściwości podobne do GABA, neuroprzekaźnika działającego przeciwlękowo. Może poprawiać sen i redukować stres.
To sprawdziło się w moim przypadku, dużo lepsza jakość snu i takie ogólne wyciszenie. Chociaż są dziewczyny co na nich działa odwrotnie i powoduje nerwowość.
Wada to zatrzymywanie wody w organizmie.
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Dziewczyny które stymulują się na letrozolu, jak sie po nim czujecie? Na jakich dawkach jesteście? Z czy bez monitoringu?PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Loraa wrote:Ja piję 3 l, i mam mocz rozwodniony. Na horienach, domowym laboratorium i testch z Rossmana, to tej pory bez PIKu. Owulacje rozpoznaje po śluzie i bólu jajnika.
We wtorek idę pierwszy raz po owu do gina, ciekawa jestem co zobaczy. Boję się, że mam za cienkie endometrium. Ostatnio 3/4 dni przed owu miało tylko 3.5 mm. Wyczytałam, że pogrubia się średnio od 0.5 do 1.0 mm dziennie. Obfitych miesiączek też nie mam, boję się że mam to ednometrium za cienkie
A co do endometrium to ja miałam po owulacji 12 mm (najlepsze jakie miałam do tej pory) a okres był bardzo skąpy, jak każdy odkąd odstawiłam AH 🤷🏻♀️Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
Chochlik12 wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że tak długo czekacie z testowaniem 🤣 ja jestem miękka klucha i od 10dc testuje codziennie rano xd
U mnie jutro 9dpo i strasznie mnie korci żeby zrobić test bo mam w domu 🙈 chociaż idę do ginekologa wieczorem więc nie wiem czy jest sens ...Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc