Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Siasi wrote:Dzięki kochana! Daje znaka, że dziś nie testowałam. Jutro rano będę i dam znać! 🐒 dalej brak i już 29dc dzisiaj więc proszę o trzymanie kciuków ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:41
dailydamn, Agni97, AnitaK lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
Pięknej niedzieli życzę ☀️♥️
Proszę o wpisanie na testowanie na 23.02. Będę wtedy w słonecznej Marbelli i mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczę na wyjeździe 🤞🏻🍀brilka, sandrac_94, Agni97, Ann35, karczoch321, Mstka, onalola, DreamBee, Belia, cysterka95, Darrika, Pdes, Runnerka, Lisik, Deyansu, Mardotka, AnitaK, Claudii, AnMiPe, kitka_, Justa28, Olisska, Kaliope, grazka0022 lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Siasi wrote:Dzięki kochana! Daje znaka, że dziś nie testowałam. Jutro rano będę i dam znać! 🐒 dalej brak i już 29dc dzisiaj więc proszę o trzymanie kciuków ♥️
Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml prog 23,40 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
dailydamn wrote:Pięknej niedzieli życzę ☀️♥️
Proszę o wpisanie na testowanie na 23.02. Będę wtedy w słonecznej Marbelli i mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczę na wyjeździe 🤞🏻🍀
W takich okolicznościach do pełni szczęścia brakuje tylko dwóch kresek na teście ☺️dailydamn lubi tę wiadomość
-
Podziwiam za cierpliwość 🔥 wszystkie kciuki zaciśnięte 🤞🍀Siasi, AnitaK lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
brilka wrote:Nie wytrzymałabym do jutra 😆😆😆🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Rano mieliśmy testować, ale długo spałam, później śniadanie w biegu i wyjazd do rodziców i nam wypadło z głowy.
Teraz nie ma sensu, bo mam późne owulki więc chyba lepiej z pierwszego moczu.
Z resztą tylko spokój mnie uratuje ♥️
Edit. Dziękuje dziewczyny za trzymanie kciuków! Jesteście kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 13:09
Agni97, Darrika, almost.there, Chochlik12, Ann35, AnitaK, karczoch321 lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Pięknej niedzieli Kochane ♥️
Ja dzisiaj lub jutro powinnam mieć owulację ale raczej nici z tego cyklu. Tylko raz się kochaliśmy z partnerem, bo raz że strach ze względu na polipa, który jest do wycięcia, a dodatkowo partner się przeziębił.
Oby u Was było lepiej, trzymam kciuki 🤞🏻Mardotka, AnitaK lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Dziewczyny, nie rozumiem. Pierwszy cykl z potwierdzoną owulacją monitoringiem i wzrost tylko 0.2 temperatury. Z 36,4 na 36.6. W cyklach z luf temperatura potrafiła mi skoczyć do 37.00.
Jutro zrobię progesteron, ale dwa dni po potwierdzonej owulacji już miałam już 6 ng/ml. Więc domyślam się że poniedziałek czyli po 7 dniach będzie jeszcze wyższy, czyli w 21 cyklu tak jak się powinno badać.
W cyklu z dużo niższym progesteronem bo 9 ng/ml w 7 dni po owulacji temperatura skoczyła aż do 37.00
Narazie oprócz słabej temperatury zero jakichkolwiek objawów, zero bólów jajników, brzucha. Komoletnie nie czuję nic.✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Hej dziewczyny, dzień dobry w lutym! ❄️
Trzymam mocno kciuki za każdy dzień i wszystkie testujące 🫶
Oby luty zaprowadził nas wszystkie w listopadzie na porodówki!
Mam pytanie, a jak nie Wy, jak nie Wasze doświadczenie to kto?
Byłam w zeszły poniedziałek u lekrarza, stwierdził że pęcherzyk dominujący jest, endometrium 9.53 mm owulacja za 3.5 dnia. Testy owulacyjne ciągle takie jak na zdjęciu. Ani piersi mnie nie bolą jak zwykle, ani nie mam śluzu plodnego. Za to mam jakąś infekcję od 3 dni. Juz lepiej, ale w czasie infekcji zauważyłam kilka razy śluz z krwią i krew na papierze, dodatkowo lekko bolało mnie podbrzusze.
Myślicie, że owulacja ma szansę jeszcze przyjść? Wyczytałam że infekcja nie powinna wpływać na opóźnienie owu. Czy przy takich testach jest szansa, że cykl jest bezowulacyjny? (Mój pierwszy cykl po poronieniu.)
Dziękuję Wam za pomoc i miłej niedzieli! ❤️🫶
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 14:17
almost.there, AnitaK lubią tę wiadomość
👩26 👨 29
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼
.........
1 CS po poronieniu
12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
14.02 - 77.0 🌱 -
Ssilvia wrote:Dziewczyny, nie rozumiem. Pierwszy cykl z potwierdzoną owulacją monitoringiem i wzrost tylko 0.2 temperatury. Z 36,4 na 36.6. W cyklach z luf temperatura potrafiła mi skoczyć do 37.00.
Jutro zrobię progesteron, ale dwa dni po potwierdzonej owulacji już miałam już 6 ng/ml. Więc domyślam się że poniedziałek czyli po 7 dniach będzie jeszcze wyższy, czyli w 21 cyklu tak jak się powinno badać.
W cyklu z dużo niższym progesteronem bo 9 ng/ml w 7 dni po owulacji temperatura skoczyła aż do 37.00
Narazie oprócz słabej temperatury zero jakichkolwiek objawów, zero bólów jajników, brzucha. Komoletnie nie czuję nic.
Ja też wariuję, nie wiem czy miałam owulację, czy nie miałam. Testy wychodzą niektóre blade, niektóre mocniejsze, ale nie aż takie jak kreska kontrolna, więc piku nie było, temperatura w spodziewanym dniu owulacji podskoczyła o 0,2. Śluz też jakiś taki dziwny, mieszany, trochę płodnego.
Zastanawiam się, czy po biochemie od tego stresu może być po prostu bezowulacyjny? Czy jeszcze czekać, bo może z kolei będzie opóźniona -
Ja niestety nastawiam się na przybycie @
Wczoraj okropna migrena i mdłości.
Przeważnie mam tak przy spadku proga i z 2 dni przed okresem. Bardzo krótki cykl się zapowiada.
10 dc. pozytywny test owulacyjny,niestety mój lekarz odwołał wizytę i na monitoring udało mi się dostać dopiero 18 dc. i tylko wiem tyle,że owulacja była, ale dokładnie nie wiem kiedy.
Dziś lekko różowawy śluz 22 dc. (10 dpo)
Nie wiem czy moje cykle nie są za krótkie…
Niby progesteron ok, badałam w tym miesiącu i 7 (+/-) dnia po owulacji wynosił 19,3…ale te które cykle mnie martwią.
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Finch11 wrote:Powinno być powyżej 100, inaczej może wskazywać na dominację estrogenową
Kolejny dzień, w którym człowiek dowiaduje się, że coś może być nie tak 🤣 a to nie niedomoga luteralna bardziej?14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Podziwiam Was dziewczyny, że tak długo czekacie z testowaniem 🤣 ja jestem miękka klucha i od 10dc testuje codziennie rano xd
almost.there, Agni97, dailydamn, Tindaya, AnitaK, Finch11, cysterka95, Justa28, Pdes, karczoch321, grazka0022, Mstka lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że tak długo czekacie z testowaniem 🤣 ja jestem miękka klucha i od 10dc testuje codziennie rano xd
Piątka! 😅😅😅dailydamn, Chochlik12 lubią tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Chochlik12 wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że tak długo czekacie z testowaniem 🤣 ja jestem miękka klucha i od 10dc testuje codziennie rano xd
dailydamn, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml prog 23,40 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Siasi wrote:Miałam teraz ciężki czas i jakoś nie chce mi się oglądać kolejnego rozczarowania 😁 A tak przyjdzie małpa i mam plan na kolejny cykl więc nie będę się zagnebiac 🤭
Rano mieliśmy testować, ale długo spałam, później śniadanie w biegu i wyjazd do rodziców i nam wypadło z głowy.
Teraz nie ma sensu, bo mam późne owulki więc chyba lepiej z pierwszego moczu.
Z resztą tylko spokój mnie uratuje ♥️
Edit. Dziękuje dziewczyny za trzymanie kciuków! Jesteście kochane!Siasi lubi tę wiadomość
34 👫 32
💙 04.2023
2cs -
Nadziejka26 wrote:Hej dziewczyny, dzień dobry w lutym! ❄️
Trzymam mocno kciuki za każdy dzień i wszystkie testujące 🫶
Oby luty zaprowadził nas wszystkie w listopadzie na porodówki!
Mam pytanie, a jak nie Wy, jak nie Wasze doświadczenie to kto?
Byłam w zeszły poniedziałek u lekrarza, stwierdził że pęcherzyk dominujący jest, endometrium 9.53 mm owulacja za 3.5 dnia. Testy owulacyjne ciągle takie jak na zdjęciu. Ani piersi mnie nie bolą jak zwykle, ani nie mam śluzu plodnego. Za to mam jakąś infekcję od 3 dni. Juz lepiej, ale w czasie infekcji zauważyłam kilka razy śluz z krwią i krew na papierze, dodatkowo lekko bolało mnie podbrzusze.
Myślicie, że owulacja ma szansę jeszcze przyjść? Wyczytałam że infekcja nie powinna wpływać na opóźnienie owu. Czy przy takich testach jest szansa, że cykl jest bezowulacyjny? (Mój pierwszy cykl po poronieniu.)
Dziękuję Wam za pomoc i miłej niedzieli! ❤️🫶
A nie rozwadniasz moczu za bardzo? Robisz sobie tą przerwę w napojach? Mówią że 2h , ale ja zawsze tak min 3 robię dla pewności. No tu widać że coś idzie, coś się dzieje. Owu może się też przesunąć ze względu infekcji. Ja się dowiedziałam też o tym, albo o tym że niektóre leki ( np naproxen czy ibuprofen) mogą ją zablokować ( miałam ostatnio jelitowke w trakcie owu) także no , co rusz to nowe info 🤷Nadziejka26 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
Ssilvia wrote:Dziewczyny, nie rozumiem. Pierwszy cykl z potwierdzoną owulacją monitoringiem i wzrost tylko 0.2 temperatury. Z 36,4 na 36.6. W cyklach z luf temperatura potrafiła mi skoczyć do 37.00.
Narazie oprócz słabej temperatury zero jakichkolwiek objawów, zero bólów jajników, brzucha. Komoletnie nie czuję nic.