Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Chyba coś nie tak znowu mają. Ja wczoraj badałam betę i progesteron. Betę miałam po kilku godzinach, a proga dalej nie mam🤷♀️
Ostatnio przy badaniach o 7, wyniki były po 24 dopiero. Straszne obsuwy albo dużo ludzi się bada i się nie wyrabiają..👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
TrochesamotnaAsia wrote:Czy mogę zapytać ile po operacji wycięcia żylaków można się znów zacząć starać? Ile trwa rekonwalescencja? Mój mąż ma wyznaczony termin za dwa miesiące choć lekarz powiedział że może nam się do tego czasu jeszcze udać jednak na operacje i tak pojdzie.
Jak mąż poczuje się sprawny to nam lekarz dał zielone światło, najgorsze było pierwsze parę dni - mąż miał miał narkozę i to też zrobiło pewnie swoje. My poczekaliśmy ze staraniami do zdjęcia szwów, bo bałam się że może coś pęknąć. Nigdy nie byłam w ciąży i nie poroniłam więc nie bałam się, że nagle będę miała nieudaną ciążę przez tą niską morfologię 🤷🏻♀️ Plemniki tworzą się około 74 dni więc szybciej nie ma co się nastawiać, że się uda i tak też te dwa cykle po bez rezultatów. Urolog powiedział nam, że jak do pół roku po operacji się nie uda to dalsza diagnostyka.TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość
28👩🏻 29🧔🏻♂️
Starania na luzie od 01.2024
Na poważnie od 09.2024
On
10.2024 morfologia plemników 0% reszta w normie, hormony ok.
11.2024 operacja żylaków powrózka - dodatnia próba valsalvy
02.2025 badanie kontrolne nasienia
08.02.2025 pierwszy raz ⏸️
Beta 68,7 —> 185,9—> 498—> 1073 -
Dzięki dziewczyny, poprzednie kreski były bladzutkie, ale to przez wodę. Wygląda na to że już po piku:D👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Wrzesień październik miałam ponad 70. Brałam bronocorn, to teraz spadła do 27 ale lekarz mówił że dalej za dużo i żeby brać znów ten lek.Loraa wrote:Witaj Julciaa! Nie żebym Cię wyganiała, ale obyś szybko nas opuściła 😛
Jaki wynik miałaś prolaktyny?
Mam pytanie znów, czy po piku LH dalej robcie testy owulacyjne?
Ja owu teoretycznie miałam wczoraj, kłucie jajnika.
Dziś sikłam na ostatni test owu i najmocniejsza krecha w życiu.
Różnica jest taka, że dziś wypiłam tylko dwie małe kawy.
Normalnie pije 3 litry wody, dziś mocz był mega gęsty. Ostatnio był dużo bardziej rozrzedzony, nawet rano.
Jak długo wypłukują wam się te testy?
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔 -
Hej Dziewczyny!
Chochlik- grafika super, przesłodka! 😍
Ja dołączam do Was, oczywiście, ale tym razem będę wolnym strzelcem. Ostatni cykl rozjechał się tak, że nie wiem na czym stoję. Zresztą po tych chorobach, chcę dać organizmowi trochę dojść do siebie..
Nie odpuszczam, ale w tym miesiącu naprawdę mam luz 😊
Co prawda, uzupełniłam zapasy supli, poumawiałam lekarzy, także plan jest…
Trzy lata temu luty był dla mnie magiczny, ale no, nie nastawiam się 😌
Nie mniej- trzymam za nas kciuki przemocno! ❤️assialbnn, AnMiPe, Chochlik12, almost.there, AnitaK, Vergeet, Mstka lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nana - wpisałam Cię na testy na walentynki, jakbyś chciała zmienić to dawaj znać 🩷
Karczoch - zawirusowany wolny strzelec, to dałaś mi wyzwanie...
Jadzia19 ja też Cię pamiętam! 🩷Powodzenia! Niech luty okaże się tez dla Ciebie szczęśliwy 🤞🏻 Będę obserwować obrót spraw u Ciebie w takim razie!Nana11, Jadzia19 lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Lora, jesteś pewna, że miałaś pik? 🤔
U mnie piki wyglądają tak na facelle i utrzymują się z 24h... Wiadomo, że każdy ma inny skok LH i może u każdej z nas trwać dłużej, czy krócej, ale ta Twoja fotka wygląda jakby była przed pikiem?Chyba, że jeszcze miałaś jakiś wcześniejszy test. Pokaż foteczkę jeśli chcesz 🩷
Ja też piję wodę przed testem, ale nawet gdy wypije dużo pik jest bardzo widocznyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 21:59
Iskiereczka00, Justa28, AnitaK lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Finch, ja wiem, ze to zabrzmi głupio, ale chciałabym, zebys zerknęła na 5 stronę, bo boję sie, ze moj post umknie, a mnie zaciekawiłaś 😁
Finch11 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej dziewczyny! Cudna nazwa wątku, życzę każdej z Was tego wymarzonego Bobasa na już ❤️
I przesyłam rzutem na taśmę ostatnią, duuuużą porcję ciążowych wirusków 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Powodzenia! ❤️🤞Chochlik12, Takatam, Justa28, DreamBee, cysterka95, Yoanne, Siilike, Lisik, Kaliope, kitka_, Pustynia, Marcia03, onalola, AnMiPe, Slava, Agni97, almost.there, AnitaK, Pacynka, Vergeet, dailydamn, Mstka, Pdes, Olo323, Irynka, emciak lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Lora, jesteś pewna, że miałaś pik? 🤔
U mnie piki wyglądają tak na facelle i utrzymują się z 24h... Wiadomo, że każdy ma inny skok LH i może u każdej z nas trwać dłużej, czy krócej, ale ta Twoja fotka wygląda jakby była przed pikiem?Chyba, że jeszcze miałaś jakiś wcześniejszy test. Pokaż foteczkę jeśli chcesz 🩷
Ja też piję wodę przed testem, ale nawet gdy wypije dużo pik jest bardzo widoczny
Kurczę, że już ostatni miałam ;/ A jutro niedziela to nie kupię. Ale po śluzie widzę, że już po owu raczej. Dobrze, że na wtorek jeszcze na USG idę, może coś będzie widaćChochlik12 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Księgowa wrote:Hm 🤔 Finch, to poratuj rada.
Test owu cyfrowy pokazal stala buzke w środę, czyli przewidywana owu wczoraj. Dzis bylam na monicie, a lekarz powiedział, ze owu nie bylo i nie będzie. Nie ma dominującego pęcherzyka (największy ma 8mm), nie ma cialka żółtego, endo 5mm.
Czuje, ze testy mnie oszukały, ale teraz mnie zaciekawiłaś.
Testy owulacyjne czasem też potrafią oszukać, szczególnie przy PCOS więc ja ufam najbardziej USG 🤭 ale podsumowując - przy endometrium 5 mm i pęcherzyku 8 mm owulacja prawdopodobnie jeszcze przed Tobą także trzymam kciuki. Który to Twój dc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 23:20
-
Finch11 wrote:Nie jestem specjalistką wcale, ale wydaje mi się że gdyby owulacja była, to lekarz widziałby to chociażby po endometrium - po owulacji jest ono podobno inaczej widoczne na USG, plus mógłby zauważyć płyn w zatoce Douglasa.
Testy owulacyjne czasem też potrafią oszukać, szczególnie przy PCOS więc ja ufam najbardziej USG 🤭 ale podsumowując - przy endometrium 5 mm i pęcherzyku 8 mm owulacja prawdopodobnie jeszcze przed Tobą także trzymam kciuki. Który to Twój dc?
16dc, więc raczej spodziewam sie okresu, anizeli owu 😉
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź ❤️Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny a jeszcze pytanie bo wcześniej chyba zniknęło w wątku - czy stosunek proga do estradiolu 72 jest bardzo niski i może wpływać mocno na problemy z zajściem w ciążę?
Wczoraj dostałam wyniki z 7 dpo:
Progesteron 13,500
Estradiol 188 🫠 -
Księgowa wrote:16dc, więc raczej spodziewam sie okresu, anizeli owu 😉
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź ❤️ -
xoxo_14 wrote:Jak mąż poczuje się sprawny to nam lekarz dał zielone światło, najgorsze było pierwsze parę dni - mąż miał miał narkozę i to też zrobiło pewnie swoje. My poczekaliśmy ze staraniami do zdjęcia szwów, bo bałam się że może coś pęknąć. Nigdy nie byłam w ciąży i nie poroniłam więc nie bałam się, że nagle będę miała nieudaną ciążę przez tą niską morfologię 🤷🏻♀️ Plemniki tworzą się około 74 dni więc szybciej nie ma co się nastawiać, że się uda i tak też te dwa cykle po bez rezultatów. Urolog powiedział nam, że jak do pół roku po operacji się nie uda to dalsza diagnostyka.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Teraz już wiem z czym będziemy się wkrótce mierzyć i jak się do tego nastawiać. Życzę Wam owocnego ❤️xoxo_14 lubi tę wiadomość
👧33 🧔♂️37 🦎3
Starania od 04.2021
--- -
Finch11 wrote:Dziewczyny a jeszcze pytanie bo wcześniej chyba zniknęło w wątku - czy stosunek proga do estradiolu 72 jest bardzo niski i może wpływać mocno na problemy z zajściem w ciążę?
Wczoraj dostałam wyniki z 7 dpo:
Progesteron 13,500
Estradiol 188 🫠
A po co oblicza się ten stosunek? 🤔
U mnie jest 63 z ostatniego cyklu, nie wiedziałam że powinno się to liczyć 🫣🫣🫣14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
✅ Ilość:
✅Koncentracja:
✖️Ruchliwość:
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
__
Finch11 wrote:A zawsze masz takie miesiączki regularne? Może jakoś chorowałaś ostatnio? Albo gdzieś wyjeżdżałaś? Że okres się mógł przesunąć?
Zawsze. Nawet byłam po ciążach zaskoczona, ze wszystko wróciło na swoje tory od razu i równo co 28 dni mam okres.
Raz czy dwa był dłuższy, ale to wina cb, więc wiadomo.
Malo tego, ja mogłam mieć owu w 12, 14, zdarzyło się nawet w 17 dniu cyklu, a okres i tak był rowno. 🤷♀️
No chyba, ze akurat będzie ten pierwszy raz 😅Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Chochlik, ale cudowna grafika! ❤️
Czy mogę nieśmiało dołączyć do staranek i zapisać się na testowanie 16.02? Możliwe, że to będzie 11dpo (🤞🏻) tuż przed moim wylotem do Chin. Wcześnie, ale jeśli coś ma być, to chciałabym zobaczyć czy jest bladzioch razem z mężem, bo on z córką dolatują do mnie po tygodniu.
Nie mam dużych nadziei po tych moich krwotokach, ale ginekolog dał zielone światło, więc próbujemy...
Dziś 11dc i śluzu mam bardzo mało. Jakiś tam jest, ale przed spiralą przy płodnych mnie zalewało... Nie jestem pewna czy owulaki ciemnieją, chyba dziś siknę sobie ponownie dla testu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 06:38
Hope🍀, Chochlik12, DreamBee, AnitaK, cysterka95, grazka0022 lubią tę wiadomość
❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻 -
Belia wrote:Karczoch a dostałaś w końcu ten progesteron?
Tak, tak, zrobiłam update jeszcze na styczniowym wątku. Byliśmy w końcu na sorze i przepisali mi luteinę 😊 krwawienie na ten moment w zasadzie ustało 🤞izzou97, Lisik, Kaliope, Darrika, Hope🍀, onalola, DreamBee, White1, Olisska, AnitaK, cysterka95, Pdes, Justa28 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵