Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, postanowiłam przywitać się z Wami w tym miesiącu, ale śledzę Was od roku
korzystam ze wszelkich dostępnych tu wskazówek, za które jestem Wam wdzięczna. W tym miesiącu odkryłam np. Testy owulacyjne clearblue.. rewelka. Wgl ten wstęp do miesięcznych wątków...skarbnica wiedzy
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.
Myślę, że będę testować 16 lutego.AnitaK, Anulek84, DreamBee, kitka_, Mstka lubią tę wiadomość
34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Vergeet wrote:Kochane widzę, że panuje tu atmosferka nadziei i raczej pozytywna ale wrócę troszkę do gorszego tematu bo wiele z was też to przeszła. Ile czekaliście na okres po ciąży biochemicznej?
Jestem świeżo po niej (a może jeszcze w trakcie) i we wtorek odstawiłam luteinę, dzisiaj 35dc a okresu nie widać. Zrobiłam rano test żeby sprawdzić czy ta beta już jest na końcówce ale wciąż wychodzi dość wyraźny. Dodam, że beta urosła tylko do 29, dwa dni później była 30 więc sądziłam że będzie już tylko spadać. Poszłam dzisiaj na betę i proga to może mi coś więcej powiedzą, ale może wy macie podobne doświadczenia i coś mnie olśnicie? 🙈Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Vergeet wrote:Kochane widzę, że panuje tu atmosferka nadziei i raczej pozytywna ale wrócę troszkę do gorszego tematu bo wiele z was też to przeszła. Ile czekaliście na okres po ciąży biochemicznej?
Jestem świeżo po niej (a może jeszcze w trakcie) i we wtorek odstawiłam luteinę, dzisiaj 35dc a okresu nie widać. Zrobiłam rano test żeby sprawdzić czy ta beta już jest na końcówce ale wciąż wychodzi dość wyraźny. Dodam, że beta urosła tylko do 29, dwa dni później była 30 więc sądziłam że będzie już tylko spadać. Poszłam dzisiaj na betę i proga to może mi coś więcej powiedzą, ale może wy macie podobne doświadczenia i coś mnie olśnicie? 🙈
U mnie już dalszy etap ciązy był, ale po poronieniu okres bardzo szybko, bo po 21 dniach. Ale to właśnie zależy wszystko od bety. Ona prawdę ci powie. 😊👦2020
👼2022
👦2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Jestem świeżo po niej (a może jeszcze w trakcie) i we wtorek odstawiłam luteinę, dzisiaj 35dc a okresu nie widać. Zrobiłam rano test żeby sprawdzić czy ta beta już jest na końcówce ale wciąż wychodzi dość wyraźny. Dodam, że beta urosła tylko do 29, dwa dni później była 30 więc sądziłam że będzie już tylko spadać. Poszłam dzisiaj na betę i proga to może mi coś więcej powiedzą, ale może wy macie podobne doświadczenia i coś mnie olśnicie? 🙈
Ja poronienie liczyłam jako okres, mimo, że poroniłam w 5/6 tygodniu. Betę miałam ok. 300. Po oczyszczeniu dostałam zielone światło od ginekologa, że mogę się starać od razu, także wykorzystałam okazję i jestem w ciąży. Nie czekałam na następny prawdziwy okres.AnitaK, almost.there, Vergeet, Agni97 lubią tę wiadomość
-26.02.25r.- Połówkowe 350 g małej damy 🍒
-13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
-07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
-10.01.- 4 wizyta (14+4)
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29
-
Dziewczyny nie zdążyłam jeszcze nadrobić, ale proszę pomóżcie, jak to jest z tym śluzem płodnym? Właśnie zauważyłam na papierku sporo, a od środy robię testy owulacyjne i są ujemne. Nigdy nie wiem czy sluz oznacza, że dziś jest owulacja czy że może być dopiero za kilka dni?
Bo jeżeli dzisiaj, to pakuje się i jadę do męża 🤭Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36 -
Iskiereczka00 wrote:Dziewczyny nie zdążyłam jeszcze nadrobić, ale proszę pomóżcie, jak to jest z tym śluzem płodnym? Właśnie zauważyłam na papierku sporo, a od środy robię testy owulacyjne i są ujemne. Nigdy nie wiem czy sluz oznacza, że dziś jest owulacja czy że może być dopiero za kilka dni?
Bo jeżeli dzisiaj, to pakuje się i jadę do męża 🤭Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK bardzo Ci dziękuję za szybką odpowiedź 😘
AnitaK lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36 -
Nieprzejrzysta wrote:Ja poronienie liczyłam jako okres, mimo, że poroniłam w 5/6 tygodniu. Betę miałam ok. 300. Po oczyszczeniu dostałam zielone światło od ginekologa, że mogę się starać od razu, także wykorzystałam okazję i jestem w ciąży. Nie czekałam na następny prawdziwy okres.🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Iskiereczka00 wrote:Dziewczyny nie zdążyłam jeszcze nadrobić, ale proszę pomóżcie, jak to jest z tym śluzem płodnym? Właśnie zauważyłam na papierku sporo, a od środy robię testy owulacyjne i są ujemne. Nigdy nie wiem czy sluz oznacza, że dziś jest owulacja czy że może być dopiero za kilka dni?
Bo jeżeli dzisiaj, to pakuje się i jadę do męża 🤭🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
W październiku ujrzałam 2 kreski już 11dpo. Zrobiłam betę. Była malutka bo 8 potem urosła do 14 a potem do 24 i na tym zakończyłam mierzenie. Lekarz kazał czekać tydzień. Bo tygodniu dostałam plamienia bardzo lekkiego ale bolał mnie brzuch więc szybko umówiłam się do lekarza ale zanim tam dotarłam już dostałam normalny okres. Ale zrobiłam sobie betę i wtedy wyniosła 13 przy progu 3 więc ciąża się kończyła. Wtedy był 39dc. No i potraktowałam do już jako pierwszy dzień nowego cyklu. Okres miałam normalnie ale plamiłam jeszcze do 12 dc. Ale uwaga powtórzyłam betę jeszcze dwa razy i w 3dc wynosiła 9 więc wolno spadała a w 5dc 13. I wtedy się przeraziłam. Do dziś nie wiem czemu ona tak skakała ale po tygodniu powtórzyłam badanie i była już na szczęście ujemna. W międzyczasie była owulacja ale się nie staraliśmy bo bałam się czemu ta beta dalej się utrzymuje. Także jak widzisz niestety czasem nawet z niewielkich wartości beta spada długo. Może nawet utrzymywać się na podobnym poziomie. Ja jak widzisz miałam skoki bety przy niewielkich wartościach. Musisz się uzbroić w cierpliwość ale kontrolować czy tam nic złego się nie dzieje. Koniecznie daj znać jak dziś beta i jeżeli coś tam jeszcze będzie to musisz powtórzyć. Przytulam cię mocno 🫂karczoch321, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Bo jeżeli dzisiaj, to pakuje się i jadę do męża 🤭
U mnie 8 dni potrafi być śluzu płodnego, a owulacja występuję prawie na samym końcu tych dni.AnitaK, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja miałam przy pierwszej ciąży betę 30, po 2 dniach zaczęła spadać, odstawiłam proga i po 2 dniach okres już byl. Zależy chyba jak ta beta spada🫣AnitaK lubi tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
Ja w obydwu ciążach biochemicznych dostałam okres tak jakby z tygodniowym opóźnieniem (2-3 dni po odstawieniu proga po 2 becie).
U mnie krwawienie było bardzo mocne przez pierwsze 3 dni, w pierwszy dzień bóle mocniejsze, musiałam wziąć przeciwbólowe. Ale szybciej mi się ten okres skończył niż normalnie. Wartości bety miałam podobne do Ciebie.
-
Darka101 wrote:Ja w obydwu ciążach biochemicznych dostałam okres tak jakby z tygodniowym opóźnieniem (2-3 dni po odstawieniu proga po 2 becie).
U mnie krwawienie było bardzo mocne przez pierwsze 3 dni, w pierwszy dzień bóle mocniejsze, musiałam wziąć przeciwbólowe. Ale szybciej mi się ten okres skończył niż normalnie. Wartości bety miałam podobne do Ciebie.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
Hejka za chwilę biorę się za czytanie dzisiejszych postów. Chciałam tylko dać znać, że jestem po monitoringu - 2 pęcherzyki na lewym jajniku 20 i 18 mm. Wieczorem zastrzyk i jedziemy z koksem 💃🏻
Vergeet, Yoanne, White1, Darka101, Belia, karczoch321, assialbnn, Ann35, AnitaK, Darrika, Agni97, Marcia03, almost.there, Deyansu, DreamBee, kitka_, Panika , Loraa, izzou97, eM 🌺, Mstka, Pustynia, Olisska, Chochlik12, brilka, Ewa88 , Slava, Pdes, Kaliope lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔜 operacja?
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Belia wrote:Hej ja się wypowiem. Piszę to wszędzie gdzie dziewczyny pytają o biochemy bo sama nie mogła znaleźć takich informacji a żyłam w stresie przez dwa tygodnie i tyle ile łez wylałam to starczy mi na cały rok.
W październiku ujrzałam 2 kreski już 11dpo. Zrobiłam betę. Była malutka bo 8 potem urosła do 14 a potem do 24 i na tym zakończyłam mierzenie. Lekarz kazał czekać tydzień. Bo tygodniu dostałam plamienia bardzo lekkiego ale bolał mnie brzuch więc szybko umówiłam się do lekarza ale zanim tam dotarłam już dostałam normalny okres. Ale zrobiłam sobie betę i wtedy wyniosła 13 przy progu 3 więc ciąża się kończyła. Wtedy był 39dc. No i potraktowałam do już jako pierwszy dzień nowego cyklu. Okres miałam normalnie ale plamiłam jeszcze do 12 dc. Ale uwaga powtórzyłam betę jeszcze dwa razy i w 3dc wynosiła 9 więc wolno spadała a w 5dc 13. I wtedy się przeraziłam. Do dziś nie wiem czemu ona tak skakała ale po tygodniu powtórzyłam badanie i była już na szczęście ujemna. W międzyczasie była owulacja ale się nie staraliśmy bo bałam się czemu ta beta dalej się utrzymuje. Także jak widzisz niestety czasem nawet z niewielkich wartości beta spada długo. Może nawet utrzymywać się na podobnym poziomie. Ja jak widzisz miałam skoki bety przy niewielkich wartościach. Musisz się uzbroić w cierpliwość ale kontrolować czy tam nic złego się nie dzieje. Koniecznie daj znać jak dziś beta i jeżeli coś tam jeszcze będzie to musisz powtórzyć. Przytulam cię mocno 🫂
Mam już wyniki i beta wzrosła do 43.64 ale prog już malutki bo 4.26. Także w poniedziałek jadę kontrolować tą betę czy w końcu spada bo faktycznie lepiej mieć to pod kontrolą.🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Dziękuję wam dziewczyny za wasze doświadczenia, jakie to krwawienie będzie takie przeżyje, już nie myślę nawet o nim- po prostu chciałabym już mieć ten okropny czas za sobą i zacząć z nową kartą, a to się tak wydłuża 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Vergeet wrote:Nie wiem czy mnie kojarzysz ale ja doskonale pamiętam Twoją sytuację z tamtego cyklu, pamiętam te twoje chodzenie na betę i ciągłą niewiadomą ale nie wiedziałam jak to się w końcu skończyło. Dziękuję ci bardzo za dokładny opis.
Mam już wyniki i beta wzrosła do 43.64 ale prog już malutki bo 4.26. Także w poniedziałek jadę kontrolować tą betę czy w końcu spada bo faktycznie lepiej mieć to pod kontrolą.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
Belia wrote:A kiedy miałaś tą betę 30? Badałaś wtedy proga?
Zbadałam w piątek i był ponad 30, cały czas brałam luteinę więc stwierdzilam, że jest piękny i nie ma sensu, wtedy beta była 18. Później w niedzielę beta 29 (słabo ale w normie), zaczęłam się niepokoić ale czekałam do wtorku no i we wtorek ta 30 już była gwoździem do trumny. I we wtorek odstawiłam luteinę. Czekałam na "okres" bo myślałam że przy takiej becie to będzie normalnie w terminie. No ale do dziś nie przyszedł więc poszłam na tą betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 13:17
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON