Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim! O ile dobrze pójdzie, bo owulacja jakoś powinna być na dniach (oby), to będę testować w okolicach walentynek. Nie wiem czy nie umrę ze stresu w tym miesiącu, po dwóch biochemach z rzędu, także trzymajcie kciuki!
DreamBee, almost.there lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Byłam z Wami na moim szczęśliwym listopadowym wątku podczas ktorego zobaczyłam dwie kreski po roku starań. Niestety, w 8tc serduszko przestało bić, Sylwestra spędziłam na łyżeczkowaniu.
Wszystko się oczyściło i dostaliśmy zielone światło od lekarki na dalsze starania. Aktualnie mam pierwszy okres po poronieniu. Nie wiem jeszcze, czy wróciła mi owulacja, więc na razie zostanę wolnym strzelcem.
Trzymam kciuki, aby ten miłosny miesiąc był dla wszystkich szczęśliwy 🥰DreamBee, AnitaK, Iskiereczka00, cysterka95 lubią tę wiadomość
Starania na luzie od 2023/2024
Starania na poważnie od 04.2024
Grudzień 9tc 💔👼 -
Yoanne wrote:A jak to jest z dwoma Wodnikami? 😀 pasują do siebie czy średnio? 😀
"Może okazać się, że trwają w związku jedynie z przyzwyczajenia. WODNIK Z WODNIKIEM odnajdą porozumienie w sferze intelektualnej. Zafascynują się sobą nawzajem, z radością będą odkrywać łączące ich podobieństwa" xD Tak mówi pan Google xDLoraa lubi tę wiadomość
-
Claudii wrote:"Może okazać się, że trwają w związku jedynie z przyzwyczajenia. WODNIK Z WODNIKIEM odnajdą porozumienie w sferze intelektualnej. Zafascynują się sobą nawzajem, z radością będą odkrywać łączące ich podobieństwa" xD Tak mówi pan Google xD
Ciekawe i faktycznie sporo się zgadza 😀 że też nigdy nie sprawdzałam 😀
Ale ja bardzo z dystansem do takich rzeczy.34 👫 32
💙 04.2023
2cs -
Dzień dobry w sobotni poranek!
Przyszłam do Was przekazać Wam ogrom wirusków ! Proszę się częstować ! 🦠 🦠 🦠 🦠🦠 🦠 🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠
Trzymam za Was mocno kciuki, aby to był ten miesiąc! 🤞🤞🤞DreamBee, Agni97, eM 🌺, karczoch321, Deyansu, Lisik, onalola, izzou97, AnitaK, White1, emciak, Vergeet, almost.there, Iskiereczka00, Choinka123, Olisska, kitka_, cysterka95, Kaliope, Pustynia, Mardotka, Ewa88 , Loraa, Justa28, Pacynka, Anulek84, Marcia03, Mstka, Chochlik12, Pdes, Irynka lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g kokosika 💙, 2. 225 g kokosika 💙
04.03.2025 II prenatalne 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Yoanne wrote:A jak to jest z dwoma Wodnikami? 😀 pasują do siebie czy średnio? 😀
Yoanne lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
brilka wrote:Pozwolę sobie zacytować stopkę izzou97 - kto się martwi na zapas ten się martwi podwójnie 🤪 Napijcie się czerwonego winka w weekend, działajcie i nie spisuj cyklu na straty 🤞🏻
Oooo 🥰😄
chociaż przyznam się Wam w sekrecie, że ja się dużo martwię, a ta stopka to mnie samą ma do porządku przywoływać 🤣Darrika, grazka0022 lubią tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny!
Byłam z Wami na moim szczęśliwym listopadowym wątku podczas ktorego zobaczyłam dwie kreski po roku starań. Niestety, w 8tc serduszko przestało bić, Sylwestra spędziłam na łyżeczkowaniu.
Wszystko się oczyściło i dostaliśmy zielone światło od lekarki na dalsze starania. Aktualnie mam pierwszy okres po poronieniu. Nie wiem jeszcze, czy wróciła mi owulacja, więc na razie zostanę wolnym strzelcem.
Trzymam kciuki, aby ten miłosny miesiąc był dla wszystkich szczęśliwy 🥰Vergeet lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Chochlik12 wrote:
CrazyDaisy czy Ty nie byłaś już ostatnio w Tajlandii, czy mi się wydaje? 😆 Pad thai i mango sticky rice w Tajlandi brzmią jak może marzenie teraz 🤩
Nieee, ja pisałam wtedy, że jak ten cykl się skończy (a miał dopiero za 10 dni gdyby wszystko było dobrze), to że kupujemy bilety dopiero wtedy. Ale w tej sytuacji kupimy szybciej, pewnie w przyszłym tygodniu i lecimy gdzieś w połowie lutegoAnitaK, almost.there, Darrika, Chochlik12 lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 10 miesięcy starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto -
Dzień dobry wszystkim!
Chochliku, ale piękna grafika, od razu nastraja pozytywnie na luty! Tak jak i nazwa wątku, hit 😀😀Zresztą mam wrażenie, że przez te kilka stron wątku całkiem pozytywne nastroje tu panują! Tak trzymać dziewczyny 🔥
Ale też macie wrażenie że ten styczeń trwał 3x dłużej niż powinien? 😵💫
Ja na razie nie zapisuję się na nic, na wątek miesięczny jeszcze nie chce uciekać, więc zostanę z Wami jako zawirusowany wolny strzelec 🤞🦠AnitaK, almost.there, kitka_, cysterka95, Agni97, Justa28, Darrika, Claudii, DreamBee, Mstka, Chochlik12, Pdes lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
@Chochlik12 proszę o wpisanie na testowanie 12.02
Życzę Wam spokojnego weekendu, w niedzielę wieczorem nadrobię nowy wątek. Buziaki!AnitaK lubi tę wiadomość
Rocznik '91
4 CS 🩷
12.24 - CB
03.25 - 🤞
*Badania hormonalne*
estradiol 81, FSH 6,9, LH 5,7, TSH 2,3, kortyzol 17, prolaktyna 25, testosteron 24
21 dc progesteron - ?
*Zaplanowany mindset*
radość, wyciszenie, szczerość, wdzięczność, uważność -
Część wszystkim, pięknej soboty wam życzę. Jestem w trakcie brania lametty ostatni dzień i już ostatni cykl stymulowany. W środę wizyta u gin. zobaczyć czy cos uroslo.
@Chochlik 12 proszę wpisz mnie na testowanie 24.02
Trzymam mocno kciuki oby wszystkim się udało w tym miesiącu 🤗🤗🤗🤗AnitaK, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Grafika super, wprowadza w nastrój! 😍
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny.
To nasz pierwszy cykl wspomagany, z IUI, więc jeszcze nie wiem na kiedy wpisać testowanie 🫣 potencjalnie na Walentynki ma być owulacja, więc może to ta szczęśliwa ❤️
Tajlandia brzmi super, przy tej do duszy pogodzie w Polsce jaka teraz jest to tym bardziej, zazdroszczę!almost.there, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
3.03.25 - pozytywna kwalifikacja do 2 IUI, działamy 🤞🤞 -
Hej wszystkim!
Chochlik, pięknie wygląda ta pierwsza strona! 😍
Proszę o wpisanie na testowanie 26.02 🍀
Jestem w 5 dniu cyklu, tym razem się stymuluję, więc mam nadzieję, że do 30 dc wszystkie historie typu późna owulacja, ewentualne ovitrelle czy inne już się wyjaśnią i pozwolą na spokojne (sic! 😆) testowanie.
Dodatkowo 11.02 mam monitoring, najwyżej wtedy przesunę datę jeśli by się okazało, że owulacja będzie turbo wcześnie.
To nasz 10 cs, oby ta dyszka była szczęśliwa! Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i Luty kurde nie rób jaj!!!almost.there, cysterka95, AnitaK, Lisik, CrazyDaisy, DreamBee, Chochlik12, grazka0022 lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Kochane widzę, że panuje tu atmosferka nadziei i raczej pozytywna ale wrócę troszkę do gorszego tematu bo wiele z was też to przeszła. Ile czekaliście na okres po ciąży biochemicznej?
Jestem świeżo po niej (a może jeszcze w trakcie) i we wtorek odstawiłam luteinę, dzisiaj 35dc a okresu nie widać. Zrobiłam rano test żeby sprawdzić czy ta beta już jest na końcówce ale wciąż wychodzi dość wyraźny. Dodam, że beta urosła tylko do 29, dwa dni później była 30 więc sądziłam że będzie już tylko spadać. Poszłam dzisiaj na betę i proga to może mi coś więcej powiedzą, ale może wy macie podobne doświadczenia i coś mnie olśnicie? 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Cześć dziewczyny!
To mój pierwszy taki wątek pomimo tego, że staramy się już od roku.
Proszę o wpisanie na testowanie 09.02 🙈
Łudzę się, że w końcu zobaczę dwie kreski i to żylaki były naszym jedynym problemem. Od operacji do mojej owulacji nie minęło jeszcze 70 dni ale mam nadzieję że coś zdrowego się wyprodukowało i była szansa 🥹
Lekarz dał nam czas do czerwca 2025 później mamy robić rozszerzone badania nasienia… jednak jeśli pod koniec lutego znowu wyjdzie taka morfologia to działam od razu 👊🏻DreamBee lubi tę wiadomość
28👩🏻 29🧔🏻♂️
Starania na luzie od 01.2024
Na poważnie od 09.2024
On
10.2024 morfologia plemników 0% reszta w normie, hormony ok.
11.2024 operacja żylaków powrózka - dodatnia próba valsalvy
02.2025 badanie kontrolne nasienia
08.02.2025 pierwszy raz ⏸️
Beta 68,7 —> 185,9—> 498—> 1073