X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grypa szaleje i nas nie ominęła, ale w tylek się idzie ugryźć, bo po wyjeździe młoda na 3 dni wróciła do przedszkola I wczoraj ból głowy, dzisiaj też i gorączka zrobiłam jej test i grypa🤦‍♀️ mam nadzieję, se nas nie rozłoży a ona łagodnie przejdzie

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień przerwy, a tu tyle do nadrobienia 😅
    Ja na wolnego 🏹, bo jestem w 44dc i nadal nie wiem nic. 27 lutego wizyta u lekarza dopiero, więc albo przyjdzie @, albo będę testować co drugi dzień w ramach hobby.

DreamBee lubi tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK, Panika, Vergeet dzięki dziewczyny. U mnie długo nie było śluzu płodnego więc trochę nie znam swojego ciała pod tym kątem. Z mężem będę się widziała jutro późnym wieczorem, ale mam nadzieję, że nie przegapimy okienka. Liczę wyjątkowo mocno na ten cykl, bo będę tuż po antybiotykach.

Vergeet mam nadzieję, że okres przyjdzie lada moment ❤️

AnitaK, Panika , Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?

🧔🏻‍♂️ 36
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙌🏻💖 uzupełnię pierwszą stronę wieczorkiem! Jestem dzisiaj cały dzień poza domem i nie zdążyłam siąść nad tym przed wyjazdem. 😄
    Pięknego dnia Wam życzę 😍

Darrika, almost.there, AnMiPe, Agni97, AnitaK, cysterka95, DreamBee, Mardotka, Panika , Justa28, Vergeet, sandrac_94, Loraa, onalola, xoxo_14, Mstka, Pustynia, Iskiereczka00, Slava lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • onalola Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatni(ki) lutego robi się dobra armia 😅

AnitaK, Anulek84 lubią tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie . O której najpóźniej w sobotę dostałyście wyniki z luxmedu ? Bo nie wiem czy jest nadzieja na to że jeszcze je dziś otrzymam 🙄 morfologie była gotowa po 4 godzinach a wyniku progesteronu jak nie było tak nie ma 😟

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Panika Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    AnitaK, Panika, Vergeet dzięki dziewczyny. U mnie długo nie było śluzu płodnego więc trochę nie znam swojego ciała pod tym kątem. Z mężem będę się widziała jutro późnym wieczorem, ale mam nadzieję, że nie przegapimy okienka. Liczę wyjątkowo mocno na ten cykl, bo będę tuż po antybiotykach.

Vergeet mam nadzieję, że okres przyjdzie lada moment ❤️

Jeżeli chcesz bardziej szczegółowo to 5 dnia śluzu płodnego miałam pik LH, a po piku jeszcze 3 dni później miałam śluz płodny w tym cyklu. Owulacja potwierdzona na monitoringu.

AnitaK, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Szybkie pytanie . O której najpóźniej w sobotę dostałyście wyniki z luxmedu ? Bo nie wiem czy jest nadzieja na to że jeszcze je dziś otrzymam 🙄 morfologie była gotowa po 4 godzinach a wyniku progesteronu jak nie było tak nie ma 😟

Chyba coś nie tak znowu mają. Ja wczoraj badałam betę i progesteron. Betę miałam po kilku godzinach, a proga dalej nie mam🤷‍♀️
    Ostatnio przy badaniach o 7, wyniki były po 24 dopiero. Straszne obsuwy albo dużo ludzi się bada i się nie wyrabiają..

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Chyba coś nie tak znowu mają. Ja wczoraj badałam betę i progesteron. Betę miałam po kilku godzinach, a proga dalej nie mam🤷‍♀️
    Ostatnio przy badaniach o 7, wyniki były po 24 dopiero. Straszne obsuwy albo dużo ludzi się bada i się nie wyrabiają..
    Ooo czyli grubszy problem skoro nie tylko ja czekam 😬 w zeszłym miesiącu co prawda na tygodniu badałam progesteron to wynik miałam po 4 godzinach,a dziś sobota . Zastanawia mnie tylko czy jest szansa aby dziś otrzymać wynik czy będę musiała czekać do poniedziałku 😐

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    U nich w opisie na stronie jest napisane przy progesteronie ze wynik najpóźniej następnego dnia roboczego także chyba poczekamy sobie do poniedziałku 🥴 robiłam morfologie, progesteron i tsh, tsh też nie ma.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    U nich w opisie na stronie jest napisane przy progesteronie ze wynik najpóźniej następnego dnia roboczego także chyba poczekamy sobie do poniedziałku 🥴 robiłam morfologie, progesteron i tsh, tsh też nie ma.

Ostatnio z kolei miałam odwrotnie, progesteron dość szybko, a beta następnego dnia 🤷‍♀️ byłam pewna, że z jednej próbki badania robią hurtem jednoczesnie

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ostatnio z kolei miałam odwrotnie, progesteron dość szybko, a beta następnego dnia 🤷‍♀️ byłam pewna, że z jednej próbki badania robią hurtem jednoczesnie
    Nie pozostaje nic innego jak czekać, chociaż wiadomo że akurat zależało mi najbardziej na wyniku progesteronu 🙄

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • TrochesamotnaAsia Znajoma

Wysłany: 1 lutego, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xoxo_14 wrote:
    Cześć dziewczyny!

To mój pierwszy taki wątek pomimo tego, że staramy się już od roku.

Proszę o wpisanie na testowanie 09.02 🙈

Łudzę się, że w końcu zobaczę dwie kreski i to żylaki były naszym jedynym problemem. Od operacji do mojej owulacji nie minęło jeszcze 70 dni ale mam nadzieję że coś zdrowego się wyprodukowało i była szansa 🥹
    Lekarz dał nam czas do czerwca 2025 później mamy robić rozszerzone badania nasienia… jednak jeśli pod koniec lutego znowu wyjdzie taka morfologia to działam od razu 👊🏻

Czy mogę zapytać ile po operacji wycięcia żylaków można się znów zacząć starać? Ile trwa rekonwalescencja? Mój mąż ma wyznaczony termin za dwa miesiące choć lekarz powiedział że może nam się do tego czasu jeszcze udać jednak na operacje i tak pojdzie.

👧33 🧔‍♂️37 🦎3

Starania od 04.2021

---
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Nie pozostaje nic innego jak czekać, chociaż wiadomo że akurat zależało mi najbardziej na wyniku progesteronu 🙄
    Mam ! Wynik progesteronu 12,1 🙂
    Sprawdź może i Twoje wkoncu gotowe 🙃

AnitaK, almost.there lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliku miło Cię widzieć w roli prowadzącej! Pamiętam Cię jeszcze z czasów, gdy też prowadziłam wątki ogólne. 🤭 Tak się składa, że w tym miesiącu też prowadzę wątek ale IVF. Życzę Nam obu aby klątwa prowadzącej dopadła! 🤞🏻💫

Belia, Mstka, Chochlik12, brilka, Iskiereczka00, DreamBee, Olisska, Vergeet, Pdes, grazka0022 lubią tę wiadomość

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 || 9 dpt beta 11.9 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 💔
    💔 14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH) 6dpt ⏸️ beta 1.2 || 7dpt beta 0.6 || 10 dpt beta<0.5 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691)
    ✅Czynnik V R2 (H1299)
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210)
    ✅PAI-1/SERPINE1
    ✅ Homocysteina = 7.94
    ✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
    ❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu)
  • Julciaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Podzielę się z wami moja historią. Mam 9 letniego syna z poprzedniego związku. Teraz z obecnym mężem staramy się o 2 dziecko. W czerwcu 2023 Odstawiałam tabletki antykoncepcyjne. Staraliśmy się tak na luzie. W grudniu zaszłam w ciążę, niestety wczesne poronienie. Zrobiliśmy przerwę. Ja mocno to przeżyłam ale też i natłok spraw i problemów. Teraz zaczęliśmy tak na poważne. Cykle mam owulacyjne, jakiś takich większych problemów nie mam. Prolaktyna za wysoka, biorę bromocorn. Luty zaczęłam @ ale mam krótkie cykle 22/23 dni. Także zapisuje się na testowanie 23 lutego 😁

Tindaya, AnitaK, DreamBee, kitka_ lubią tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Julciaa! Nie żebym Cię wyganiała, ale obyś szybko nas opuściła 😛
    Jaki wynik miałaś prolaktyny?

Mam pytanie znów, czy po piku LH dalej robcie testy owulacyjne?

Ja owu teoretycznie miałam wczoraj, kłucie jajnika.
    Dziś sikłam na ostatni test owu i najmocniejsza krecha w życiu.
    Różnica jest taka, że dziś wypiłam tylko dwie małe kawy.
    Normalnie pije 3 litry wody, dziś mocz był mega gęsty. Ostatnio był dużo bardziej rozrzedzony, nawet rano.

Jak długo wypłukują wam się te testy?

IMG-20250201-183135.jpg

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Normalnie pije 3 litry wody, dziś mocz był mega gęsty. Ostatnio był dużo bardziej rozrzedzony, nawet rano.

IMG-20250201-183135.jpg
    A jak wyglądały poprzednie testy? Wrzucasz sobie na Premom?
    Bo lewa kreska jest słabsza od tej po prawo, czyli jakby po piku już, co by się zgadzało z bólem jajnika 🙂

34 👫 32
    💙 04.2023

2cs
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

IMG-20250201-183135.jpg
    U Ciebie już po piku albo przed . Kreska musi być taka sama jak kontrola lub mocniejsza . U mnie wygląda to tak :
    https://ibb.co/8L59c8jh

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Belia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    30 miałam we wtorek, proga nie badałam.
    Zbadałam w piątek i był ponad 30, cały czas brałam luteinę więc stwierdzilam, że jest piękny i nie ma sensu, wtedy beta była 18. Później w niedzielę beta 29 (słabo ale w normie), zaczęłam się niepokoić ale czekałam do wtorku no i we wtorek ta 30 już była gwoździem do trumny. I we wtorek odstawiłam luteinę. Czekałam na "okres" bo myślałam że przy takiej becie to będzie normalnie w terminie. No ale do dziś nie przyszedł więc poszłam na tą betę.
    Rozumiem czyli też taka sytuacja że beta rośnie ale bardzo powoli, nieprawidłowo… Życzę Ci żeby szybko było już po wszystkim. Wiem jakie dołujące jest to czekanie. 😞

Vergeet lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ