Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann35 wrote:
no dziś to już porządna kreska 🥰 kurde długo na tą betę musisz czekać, to tak standardowo u Was? 🙈 ja bym chyba ześwirowała, jak oddaje krew o 9 a wyniki mam o 12 tego samego dnia to te 3 godziny chodzę jak postrzelona 😂MoniaB lubi tę wiadomość
-
Pustynia wrote:Według mnie w ogóle kwestia organizacji tego wszystkiego w diagnostyce niepłodności jest dużo bardziej stresująca niż same badania 😂👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
kasia97 wrote:zazwyczaj brązowe plamienie dzień / dwa przed okresem jest oznaką niedomogi lutealnej i zwiastuje nadchodzący okres. badałaś kiedyś progesteron 7dpo?
Tak, wyszedł wtedy 21,792 ng/ml, więc w porządku.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Darrika wrote:A wiesz kiedy dokładnie była owu co do dnia? Ja bym jeszcze z 2 dni poczekała i wtedy silnąć albo na betę pójść 🤔💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Wróciłam z urlopu, rozpoczęliśmy od poniedziałku wieczora zażywania antybiotyku na ureaplazme parvum. Lekarz przepisał doksycyline, teraz dopytałam go czy mamy robić jakąś przerwę w staraniach. Odpisał po AZYCYNIE nie trzeba robić. Wychodzi na to, że lekarz się pomylił i zamiast azycyny, przepisał doksycyline 😩 Czytałam, że u kobiet trzeba miesiąc przerwy zrobić, u mężczyzn 2-3 miesiące, bo obniża ruchliwość i morfologię, a my już z nią mamy problem i od 3 miesięcy walczymy suplami o poprawę. Wzięliśmy 4 na 10 tabletek aktualnie. Jestem załamana 😭😭
Czy wychodzi na to, że kolejne 3 miesiące będziemy znowu czekać i walczyć o te lepsze parametry nasienia? Czy któraś z Was miała ureaplazme i leczyła ją antybiotykiem? Jak to wszystko wyglądało?Belia lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
White1 wrote:Jako że tutaj przekazuję wszystkie moje emocje, tak chciałabym trochę powiedzieć o ginekologach na pakiety medyczne czy nfz. Oczywiście nie wszyscy, ale mam takie zderzenie z rzeczywistością czasem, że szok. Umówiłam się 4 tyg wcześniej, bo nie było wcześniejszych terminów. Miałam przyjść na konsultacje po antybiotyku po stanie zapalnym. Wypisałam sobie co chcę zapytać i co chcę wyprosić (MUCH, ponowne THS, może usg się uda). Cała wizyta trawała 4 minuty, proszę się rozebrać, zrobimy ponowny wymaz, dobrze, proszę się umówić na konsultację po otrzymaniu wyników. I tyle. Mówiłam trochę o mojej sytuacji, że jestem na stymulacji, że to zakażenie mnie martwi itp. - normalnie jak do ściany, zero reakcji. Powiedziała, że konsultacja po wyniku i dziękuję, prawie mnie wypchnęła z tego gabinetu... 😒
White1 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Cześć dziewczyny:)
Podczytuje od jakiegoś czasu - wszystkim dziewczynom z II gratuluję !
I oficjalnie chciałabym dołączyć
Dzisiaj wg testów mam owulację , działania były wczoraj wieczorem. 8 marca lecimy na Sri lanke i początkowo mieliśmy zacząć po powrocie, ale mam niskie AMH, wysokie FSH i już nie chcieliśmy czekać.
AnitaK, Powder, Darrika, ater, izzou97, Iskiereczka00, Chochlik12, MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025 -
Finch11 wrote:OMG ❤️❤️❤️❤️❤️
Tak mocno trzymałam kciuki za Ciebie!
Gratulacje Kochana! Ten progesteron zrobił Ci niezłego psikusa w tym miesiącu ❤️
Jeden jedyny plus tego proga, że nie robiłam sobie żadnych nadziei i nie doszukiwałam objawów 🙈🥲Finch11, Meggi_**, White1, assialbnn, MonikaMonia, izzou97, Pustynia, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Mam pytanie do dziewczyn po ovitrelle .
Czy czujecie jakieś dolegliwości po zastrzyku ?? Zastrzyk brałam 6 dni temu , owulacja potwierdzona 5 dni temu.
Od momentu zastrzyku jest mi non stop nie dobrze . Nie jest to jakieś bardzo uciążliwe ale mimo wszystko wkurzające . Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch . Wczoraj byłam na usg . Lekarz mówi że jak na ten moment wszystko wygląda obiecująco .
Czekam na testowanie . Myślałam by betę zrobić w poniedziałek . To będzie 11 dp ovitrelle i 10 dp owulacji .
Wiem że zastrzyk może się jeszcze utrzymywać . Czy ma sens zrobienie również bety w piątek/sobotę by mieć punkt odniesienia do poniedziałkowej bety? Bym widziała że spada czy wzrasta ?? Wiem że. Najrozsądniej było by poczekać kilka dni ale mam ciężką fizyczną pracę i nie chcę ryzykować a do poniedziałku mam wolne .
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Ja ulałam trochę krwi na estradiol i progesteron 10dpo na wspomagaczachStarania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany)
🩸-?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
dusia89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn po ovitrelle .
Czy czujecie jakieś dolegliwości po zastrzyku ?? Zastrzyk brałam 6 dni temu , owulacja potwierdzona 5 dni temu.
Od momentu zastrzyku jest mi non stop nie dobrze . Nie jest to jakieś bardzo uciążliwe ale mimo wszystko wkurzające . Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch . Wczoraj byłam na usg . Lekarz mówi że jak na ten moment wszystko wygląda obiecująco .
Czekam na testowanie . Myślałam by betę zrobić w poniedziałek . To będzie 11 dp ovitrelle i 10 dp owulacji .
Wiem że zastrzyk może się jeszcze utrzymywać . Czy ma sens zrobienie również bety w piątek/sobotę by mieć punkt odniesienia do poniedziałkowej bety? Bym widziała że spada czy wzrasta ?? Wiem że. Najrozsądniej było by poczekać kilka dni ale mam ciężką fizyczną pracę i nie chcę ryzykować a do poniedziałku mam wolne .MoniaB lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
dailydamn wrote:Wróciłam z urlopu, rozpoczęliśmy od poniedziałku wieczora zażywania antybiotyku na ureaplazme parvum. Lekarz przepisał doksycyline, teraz dopytałam go czy mamy robić jakąś przerwę w staraniach. Odpisał po AZYCYNIE nie trzeba robić. Wychodzi na to, że lekarz się pomylił i zamiast azycyny, przepisał doksycyline 😩 Czytałam, że u kobiet trzeba miesiąc przerwy zrobić, u mężczyzn 2-3 miesiące, bo obniża ruchliwość i morfologię, a my już z nią mamy problem i od 3 miesięcy walczymy suplami o poprawę. Wzięliśmy 4 na 10 tabletek aktualnie. Jestem załamana 😭😭
Czy wychodzi na to, że kolejne 3 miesiące będziemy znowu czekać i walczyć o te lepsze parametry nasienia? Czy któraś z Was miała ureaplazme i leczyła ją antybiotykiem? Jak to wszystko wyglądało?👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Ann35 wrote:
Gdzie wy te bety robicie ze tak długo trzeba czekać? 🤔
Ja zawsze w luxmedzie i wynik mam mniej więcej po 4-5hAnn35 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Pustynia wrote:Nie no, myślę że u mnie to resztki Ovitrelle. Poprzednio też dość wolno schodził. Oczywiście zatestuje jeszcze jutro, wiadomo, ale nie chce sobie robić nadziei 🧘🏼♀️
Izzou97 ile dpo miałaś wynik 4,3?
9 dpo na naturalnym cyklu
Pustynia lubi tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Zosia667 wrote:
Dziś ledwo się wybarwił ten pasek, całe 0.09
Nawet nie wstawiam bo nie ma co.
A ja liczyłam na pik, tymczasem jest gorzej niż wczoraj wieczorem
Temperatura cały czas niskoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:53
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
Ileż tu pięknych i radosnych wiadomości! Gratuluję dziewczyny, trzymam mocno kciuki, za zdrówko! Ściskam za niepowodzenia.
Ja odliczam dni do końca l4. Już nie mogę wysiedzieć w domu. Już zaczynam główkować, czy w marcu dostanę o pczasie okres. Różne myśli, smutki mnie nachodzą. Czas wrócić do ludzi. -
dailydamn wrote:Wróciłam z urlopu, rozpoczęliśmy od poniedziałku wieczora zażywania antybiotyku na ureaplazme parvum. Lekarz przepisał doksycyline, teraz dopytałam go czy mamy robić jakąś przerwę w staraniach. Odpisał po AZYCYNIE nie trzeba robić. Wychodzi na to, że lekarz się pomylił i zamiast azycyny, przepisał doksycyline 😩 Czytałam, że u kobiet trzeba miesiąc przerwy zrobić, u mężczyzn 2-3 miesiące, bo obniża ruchliwość i morfologię, a my już z nią mamy problem i od 3 miesięcy walczymy suplami o poprawę. Wzięliśmy 4 na 10 tabletek aktualnie. Jestem załamana 😭😭
Czy wychodzi na to, że kolejne 3 miesiące będziemy znowu czekać i walczyć o te lepsze parametry nasienia? Czy któraś z Was miała ureaplazme i leczyła ją antybiotykiem? Jak to wszystko wyglądało?
Ok dobra, doczytałam że miał wam dać azycyne a przepisał coś innego, przepraszam bo zrozumiałam na odwrót 😅 Zapytaj lekarza o tą pomyłkę i czy musicie robić przerwę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 12:07
Siasi lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
04/24 IUI 🍀 -
Aqkaracza wrote:Ileż tu pięknych i radosnych wiadomości! Gratuluję dziewczyny, trzymam mocno kciuki, za zdrówko! Ściskam za niepowodzenia.
Ja odliczam dni do końca l4. Już nie mogę wysiedzieć w domu. Już zaczynam główkować, czy w marcu dostanę o pczasie okres. Różne myśli, smutki mnie nachodzą. Czas wrócić do ludzi.
Dużo siły dla Ciebie👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
dusia89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn po ovitrelle .
Wiem że zastrzyk może się jeszcze utrzymywać . Czy ma sens zrobienie również bety w piątek/sobotę by mieć punkt odniesienia do poniedziałkowej bety? Bym widziała że spada czy wzrasta ?? Wiem że. Najrozsądniej było by poczekać kilka dni ale mam ciężką fizyczną pracę i nie chcę ryzykować a do poniedziałku mam wolne .
Hej! Ja jestem z tych, które po Ovitrelle nie mają żadnych objawów, ale na jednym z wątków dziewczyny pisały o swoich odczuciach i wiele z nich miało podobnie jak Ty.
Co do testowania - zrób jak czujesz, serio. Tak, jak zrobisz test/betę w poniedziałek, to na pewno będziesz musiała powtórzyć, żeby sprawdzić czy rośnie czy spada. Jeśli poczekasz, by mieć przynajmniej 14-15 dni po zastrzyku, wynik powinien być jednoznaczny i raczej nie będę potrzeby powtarzania.
To już zależy od Ciebie, jeśli tak jak ja nie umiesz siedzieć w miejscu i ufasz sobie na tyle, żeby nie zrobić sobie wielkich nadziei fałszywym testem - jasne, zrób. Ale jeśli wolisz mieć pewność sto procent i nie fundować swoje wzlotów i upadków - poczekaj. Ot, cała filozofiaI chociażbyśmy bardzo chciały, to żadnego „workaround” tutaj nie znajdziemy
Powodzenia, trzymam kciuki za Twój cykl!White1, Agni97, MoniaB lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Czy wychodzi na to, że kolejne 3 miesiące będziemy znowu czekać i walczyć o te lepsze parametry nasienia? Czy któraś z Was miała ureaplazme i leczyła ją antybiotykiem? Jak to wszystko wyglądało?
Bardzo współczuję. Może spróbujcie się skontaktować z lekarzem?
Nasi powiedzieli, że antybiotyk może ale nie musi wpłynąć na wyniki nasienia, niby bezpiecznie jest odczekać przed ponownymi badaniami. Ale czy lekarz mówiąc to był taki na sto procent przekonany? No nie wiem… Także podejrzewam, że to jest loteria.
Współczuje, bo im dłużej się mierzymy z męską niepłodnością, tym bardziej dochodzę do wniosku, że to wyjątkowe cholerstwo na które w sumie nikt nie potrafi odpowiedzieć, a najczęstszym zaleceniem jest „poczekać 3 miesiące”. Przysięgam, jak jeszcze raz to usłyszę, to uduszę 😂
Co do przerwy u kobiet to niestety nie wiem💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji