X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    My też już tak nie robimy 🤣 na początku starań myśleliśmy, że tak trzeba, z biegiem czasu przeszliśmy na system co 2 dni w tych dniach płodnych (chyba, że wiemy że owulka jest, to czasem zdarza się 2 dni z rzędu)
    Myślę, że to nic dziwnego, że nie sprawia to przyjemności przy takiej intensywności. 🥹każdy też ma inne libido, ale dla nas też to było po prostu za często
    No a w zasadzie jak lepiej? Czy co drugi dzień podczas dni płodnych (te, które pokazuje apka), czy jak?
    Przy poprzednim cyklu dostałam Ovitrelle to gin zaleciła tego samego dnia co był zastrzyk (bo był rano) i następnego dnia. W niedzielę już sił i chęci nie było, a wydaje mi się, że owu mogła być z niedzieli na poniedziałek 🤷🏻‍♀️

No bo z kolei przy Ovitrelle robienie testów owu nie ma sensu nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 13:51

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No a w zasadzie jak lepiej? Czy co drugi dzień podczas dni płodnych (te, które pokazuje apka), czy jak?
    Przy poprzednim cyklu dostałam Ovitrelle to gin zaleciła tego samego dnia co był zastrzyk (bo był rano) i następnego dnia. W niedzielę już sił i chęci nie było, a wydaje mi się, że owu mogła być z niedzieli na poniedziałek 🤷🏻‍♀️

No bo z kolei przy Ovitrelle robienie testów owu nie ma sensu nie?

Tu chyba nie ma dobrej odpowiedzi 😁
    Jeśli jest zastrzyk - to warto wtedy kiedy lekarz zaleca.

grazka0022 ooo, tak? 🤔 mi się wydaje, że ta częstotliwość jest wystarczająca teraz, ale sama nie wiem… 🫣 słyszałam też, że przy obniżonych parametrach nasienia nie ma co też działać codziennie i warto poczekać i działać co 2 dni 😁
    Staramy się słuchać siebie i nie jechać na przeogromnym zmęczu jeśli mieliśmy jakiś intensywny dzień. Staramy się to wcześniej planować, bo przy naszym trybie życia inaczej by się inaczej nie udało. Każde serduszkowanie też ma inną jakość, a najlepiej wspominam takie, które nie odbyły się podczas dni płodnych, tylko przed nimi, wtedy mamy większy luz i działamy tak jak czujemy. 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 14:08

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    dzięki! też trzymam kciuki za Twoją 🤞🍀
    a czy masz zabieg na Twojej naturalnej owulacji czy dostałaś jakąś stymulację?
    Oatatnio chyba pisałaś, że owu wypadło w weekend i nic z tego?
    W styczniu była na cyklu naturalnym i teraz też jest taki plan - dostaje tylko zastrzyku na pęknięcie na wszelki wypadek. Miesiąc temu zdążyliśmy - inseminacja była w 13 d.c. a owulacja prawdopodobnie w 14 d.c.
    Ale ostatnio rzadko zdarza mi się owulacja 14 d.c. więc martwię się, że właśnie teraz się nie uda (14 d.c. będzie w poniedziałek).
    Najgorsze że monitoring dopiero w czwartek więc do tego czasu będę żyć w niewiedzy.
    A Ty masz IUI na cyklu naturalnym?

kitka_ lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
    02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
    03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
    284cdab6bf7e4d2e4cfca119f9de1809.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robię eksperyment w tym miesiącu. Dziś mialam pik i zamierzamy dwa razy dzisiaj i dwa razy jutro. Nigdy tak nie robiliśmy, jesteśmy z tych co mają niskie libido, ale powiem Wam, że już tylu rzeczy próbowaliśmy, a tego jeszcze nie, wiec żeby zachować poczucie wpływu próbujemy w tym cyklu coś nowego. Zobaczymy czy będą efekty, obyyyyyyy 😅🤭🥰

Podrożniczka, Justa28, Marzycielka94, Siasi, Paulina66, Chochlik12, Finch11, izzou97, almost.there, Kaliope, Ewa88 , emciak, Vergeet, Deyansu, DreamBee, Mstka, Olo323, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?

🧔🏻‍♂️ 36

Wysłany: 3 lutego, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I byłam też dzisiaj u fizjo urogino, jeśli któraś nie była, to bardzo polecam spróbować. Żałuję, że tego nie zrobiłam kilka lat wcześniej.

Loraa, Finch11 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina

04.25 immunolog?

🧔🏻‍♂️ 36
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten luty serio sobie robi jaja, myślałam że już po owu, a ja dziś mam dopiero według mnie taki typowo śluz płodny, sprawdzam to tak, że biorę go między kciuk i palec wskazujący i rozciągam, on zazwyczaj bez problemu rozciąga się na 7 cm. Taki jest dziś.

Nie pije już nic i po pracy kupuje jeszcze testy owu. Dobrze, że jutro mam tego gina.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • Ruevue Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas serduszkowanie tak kilka dni po okresie już mniej więcej co dwa, czasem trzy dni, chyba że zrobię test owulacyjny i jest pik to wtedy zdaży się dwa, a nawet trzy dni pod rząd. W tym cyklu poszaleliśmy - 5 dni pod rząd. Natomiast taki maraton jest w odczuciu bardzo zadaniowy i nie sprawia już przyjemności... W tym cyklu pik wariował, bo bordową testową krechę miałam tak samo ciemną przez 5 dni, i już oboje nie mieliśmy chęci na cokolwiek, a wiedzieliśmy, że warto próbować. Mąż żartował, że jak się nie uda, to więcej takiego maratonu nie przeżyje, bo mu chyba odpadnie 🙈
    A co do wypływania nasienia, to ja nie zauważyłam u siebie żadnej zależności. Czasem nie kochamy się 3 dni, potem tak i nic nie wypłynie, a czasem te dwa albo trzy dni pod rząd i wypływa, więc nie wiem jak to z tym jest. Natomiast myślę, że co ma zostać to zostaje i tak. Byle nie wstawać od razu ani nie iść siku tylko chwilę poleżeć.

emciak lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie wiem jak to rozumieć, bo sluz miałam tak jak Wam pisałam w sobotę, a pik dopiero dzisiaj rano i zero śluzu, nic. Teraz się martwię jak chłopaki się w ogóle przedostaną do jajeczka... w ogóle dziwne, że sluz płodny tylko w jeden dzień, a tak to susza.

Starania od 10.2022

👩🏼 34

04.24 metformina

04.25 immunolog?

🧔🏻‍♂️ 36
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki badań;

Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml

Kwas foliowy i b12 chyba może być?
    Ale widzę, że witamina D jednak do dupy, czyli suplementuje za małe dawki.
    Jak myślicie, jaką dawkę powinnam suplementowac, żeby to ogarnąć? Chyba powinien być wynik około 50.

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    11 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    03.2025 Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

grazka0022 ooo, tak? 🤔 mi się wydaje, że ta częstotliwość jest wystarczająca teraz, ale sama nie wiem… 🫣 słyszałam też, że przy obniżonych parametrach nasienia nie ma co też działać codziennie i warto poczekać i działać co 2 dni 😁
    Staramy się słuchać siebie i nie jechać na przeogromnym zmęczu jeśli mieliśmy jakiś intensywny dzień. Staramy się to wcześniej planować, bo przy naszym trybie życia inaczej by się inaczej nie udało. Każde serduszkowanie też ma inną jakość, a najlepiej wspominam takie, które nie odbyły się podczas dni płodnych, tylko przed nimi, wtedy mamy większy luz i działamy tak jak czujemy. 😄
    Popieram! U nas po tych kilku miesiącach sprawdza się zasada, że serduszkujemy wtedy jak mamy ochotę.
    Próbowaliśmy codziennie, co dwa dni, co trzy, teraz nawet 6dni przerwy, ♥️ i po dwóch dniach poprawione przy PIKu. I co? Dupa. Nigdy w ciąży nie byłam 😂
    Więc myślę, że najlepiej jest wtedy kiedy mamy ochotę. W kolejnych cyklach chyba wprowadzimy po 🍸 może wtedy się uda 😂

grazka0022, Chochlik12 lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:

Witamina b12- 502 pg/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml

Jak myślicie, jaką dawkę powinnam suplementowac, żeby to ogarnąć? Chyba powinien być wynik około 50.
    Nawet około 70 Wit. D podają

Treaclynat, AnitaK lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:

Witamina b12- 502 pg/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml

Witaminę D powinno suplementować się razem z witaminą K, czy je łączysz?

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że my w drugim cyklu stymulowanym mieliśmy maraton - 5 dni pod rząd 🙈 ale byliśmy wtedy na urlopie więc było łatwiej no i początkowa stymulacja to człowiek taki rozemocjonowany i pełen nadziei. Ależ to było rozczarowanie że nie wyszło bo "przecież pokryliśmy całe okienko płodne" 😂

Już sobie tego nie robiliśmy w kolejnych cyklach. W 3cs mieliśmy straszny kryzys bo wjechała presja i się zmuszaliśmy i przyjemności w tym było prawie wcale. Więc teraz po przerwie mamy taktykę żeby po zastrzyku działać chociaż co 2 dzień, a jak się uda codziennie to super. Chociaż przyznam że ciężko mi odpuścić codzienne stosunki w tym okresie bo moja głowa sobie uwala że nie robię wszystkiego co mogę 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 14:32

Chochlik12, Mardotka lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Witaminę D powinno suplementować się razem z witaminą K, czy je łączysz?

Tak, z witaminą K i magnezem

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    11 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    03.2025 Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ten luty serio sobie robi jaja, myślałam że już po owu, a ja dziś mam dopiero według mnie taki typowo śluz płodny, sprawdzam to tak, że biorę go między kciuk i palec wskazujący i rozciągam, on zazwyczaj bez problemu rozciąga się na 7 cm. Taki jest dziś.

Nie pije już nic i po pracy kupuje jeszcze testy owu. Dobrze, że jutro mam tego gina.
    Lora według mnie ten test owu co wysylalas byl daleki od Piku. Mocny ale u mnie przy takich brakuje zazwyczaj 3-4 dni do wyrzutu LH. Więc bardzo prawdopodobne, że dopiero dziś/jutro będziesz mieć owu. Tym bardziej że testujesz facelle które się mocno wybarwiają. Także ja bym działała bo to co ostatnio wysyłałaś to na pewno nie był wyrzut LH 😊

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Tak, w którymś miesiecznym wątku też poruszałam ten temat :D
    Ale ja nigdy nie byłam królową libido tak szczerze, nie też że mnie bolała głowa cały miesiac, ale lubiłam robić przerwy :D
    No nam też lekarz mówił,żeby własnie nie codziennie,a co 2-3 dni, bo obniza sie jakość nasienia

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Ruevue Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    No ja właśnie nie wiem jak to rozumieć, bo sluz miałam tak jak Wam pisałam w sobotę, a pik dopiero dzisiaj rano i zero śluzu, nic. Teraz się martwię jak chłopaki się w ogóle przedostaną do jajeczka... w ogóle dziwne, że sluz płodny tylko w jeden dzień, a tak to susza.
    Ja w tym cyklu też miałam cyrki ze śluzem. Typowo płodny i rozciągliwy był na 5 dzień po owulacji. Przed owulacją i w owulację byłam sucha jak wiór, nic nie zostawało na papierze. Raz czy dwa podczas serduszkowania mnie nawet bolało przez tą suchość, a niby dni płodne. A wygląda na to, że się udało mimo tego (beta za 2 dni dla pewności). Z kolei poprzednie cykle, kiedy śluz był przepiękny i było go pełno - nic 😒Przed moją ciąża w 2023 miałam podobnie i wtedy przestałam patrzeć na śluz jak na wyrocznię, bo również w cyklu kiedy byłam sucha zadziała się ciąża. Pamiętam jak dziś jeszcze mówiłam mojemu, że to bez sensu bo ja nawet płodnego śluzu nie mam więc w czym te chłopaki mają płynąć. A potem niespodzianka.

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Lora według mnie ten test owu co wysylalas byl daleki od Piku. Mocny ale u mnie przy takich brakuje zazwyczaj 3-4 dni do wyrzutu LH. Więc bardzo prawdopodobne, że dopiero dziś/jutro będziesz mieć owu. Tym bardziej że testujesz facelle które się mocno wybarwiają. Także ja bym działała bo to co ostatnio wysyłałaś to na pewno nie był wyrzut LH 😊
    Działać działamy cały czas 😀
    Właśnie wiem, że na tym teście do piku było daleko. Tylko pytanie czy było po piku czy jeszcze przed. Nie robiłam testów regularnie, do tego to plamienie w piątek i ból jajników w piątek.
    Tylko jutro powinnam brać dupka i jeśli owu nie było, to on może namieszać :(

Plus jest taki, że pierwszy cykl starań, w którym jestem zadowolona z ilości śluzu :D

Siasi, emciak lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi, cysterka95 podpisuje się rękami i nogami pod Waszymi metodami 😄 co innego też jakby to był 1, 2, 3 cykl starań, wtedy ma się jakąś niesamowitą ekscytację (sami wtedy chcieliśmy tak intensywnie działać) 😄

Teraz cieszymy się z bliskości i to jest sedno tego wszystkiego. W końcu to dziecko ma być owocem miłości 🥭 👶🏻 i tego się trzymamy z małżem, żeby przypadkiem nie stało się owocem przymusu 😄

AnMiPe, cysterka95, Siasi, Justa28, almost.there, Marzycielka94, izzou97, emciak, Olo323 lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny 🥹 czy ja śnie?
    10/11 dpo , 12 dzień po Ovi ale test już był biały 8 dnia po

https://zapodaj.net/plik-Uqj2LyLqDU

Aaa! Wpadłam sobie poprzeglądać bo w robocie nudy, a tu takie wieści!
    Widać! Trzymam kciuki za betę! 🥳

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ