X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Nadrobiłam Was wczoraj w nocy i odpisując… zasnęłam 🙈😅
    Z najważniejszych: Finch najszczersze gratulacje, bardzo się ucieszyłam czytając wynik bety ❤️🥰
    Za biele tyle mocno 🫂

Marta93 miło Cię widzieć, nie wiem czy pamiętasz, ale byłyśmy razem na ciążowym forum 🥹
    Mam nadzieję, że nasze „spotkanie” to szczęśliwy znak 😊

Była dyskusja o jodzie i żaden ze mnie lekarz, ale tylko opowiem swoją historię.. choruje już nie wiem ile lat (z jakieś 15 chyba już bedzie) na hashimoto przez te lata już przeszłam trzy biopsje bo się guzki nie podobały, bo jakiś za szybko rósł. Sama tarczyca też malała, no generalnie pod wieczną kontrolą.
    Byłam kupę lat pod opieką jednej lekarki i w sumie ona mnie wiecznie jodem straszyła (miała na moje miasto i okolice miano tej najlepszej endo, więc się jej trzymałam) co jakiś czas dawki euthyroxu zwiększane.
    Całkiem niefajnie mnie potraktowała po stracie ciąży więc się obraziłam i te kilka lat do nikogo nie chodziłam (wiecie musiałam przeżyć żałobę) no i jak zaczęliśmy starania to zaczęłam szukać lekarza. Przez ten rok starań przerobiłam czterech endo- trójka pierwsza była dość „oziębła” dla nich ważne było tylko tsh i tyle (wynik 2,5 też jeden wziął za gitówę).
    W końcu trafiłam na moją obecną lekarkę i wiecie, po bardzo długim wywiadzie i wymienieniu mojego wora supli zapytała „a co z jodem?”
    Więc powiedziałam, że unikam jak ognia, a ona do mnie, że czemu? Że jod jest niezbędny dla naszych hormonów (czytaj też tarczycy) a w naszej lokalizacji to nawet nie mamy jak dostarczać minimum (mieszkam w Wielkopolsce).. generalnie to był jeden z większych szoków jakie przeżyłam jak mi dała wywiad o jodzie 😅
    Ale do brzegu- kazała zbadać stężenie jodu z próbki moczu (oczywiście wynik był niemal zerowy)
    No więc zaleciła mi suplementację… płynem Lugola (tak, jest paskudny w smaku🙈) najpierw większe dawki z chromem dodatkowo, a później codziennie kilka kropelek. Dodatkowo dodawać płyn do dyfuzora i włączać w ciągu dnia.
    Podkreślam nie jestem lekarzem i się nie znam, ale gdy zaczęłam działać z jej wskazówkami przez niecałe pół roku tarczyca zwiększyła objętość i tsh przestało mi skakać 😊
    Aaa no i zaszłam w ciążę w końcu 🥰
    O matko, ale się rozpisałam 🙈
    Wracam do nadrabiania dzisiejszego dnia 😀

Edit. Jeszcze jak ta moja endo się dowiedziała, że się staramy to w ogóle podkreślała, że właściwy poziom jodu to obok poziomu kwasu foliowego to podstawa w tym czasie, że jod to zdrowy mózg dziecka. Że w dawnych pojęciach medycznych istniała diagnoza „idiotyzm” dla dzieci z niedoborem jodu w okresie płodowym (nie wiem czy nie pokręciłam określeń, ale też później o tym czytałam)

W mojej klinice leczenia niepłodności jeszcze przed pierwszą wizytą dostalam rozpiskę supli, co mam zacząć brać. Jod był na drugim miejscu po kwasie foliowym i przed każdą stymulacją jestem pytana, czy to suplementuję.

Chochlik12, Siilike, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny troszkę się pochwalę, bo jeszcze w styczniu żaliłam się na moje miesiączki, że są dziwne.
    Mało obfite, że przy korzystaniu z toalety tylko coś wylatuje a tak mogłabym nie zmieniać podpasek.I tak już jest od bardzo dłuższego czasu, cały cykl jest krótki zaczyna się plamieniami, więc poleciałam zbadać proga, ale był ok!
    W tym miesiącu bardzo intensywnie się suplementowalam i od wczoraj jak i dziś w końcu normalny okres, nie sądziłam, że kiedyś będę się cieszyć że „mnie krew zalewa” 🤣 jak sobie leżę na łóżku czy w jakiś inny niewymuszony sposób!
    Ale właśnie martwiłam się tym chyba za bardzo, bo to takie nienaturalne, a teraz przynajmniej wiem, że go mam, dziękuję za uwagę i za wysłuchanie. Chciałam to z siebie wyrzucić ☺️

Agni97, Merci92, Siilike, cysterka95, Paulina66, Marzycielka94, Mstka, Iskiereczka00, Dżozu, Justa28, Deyansu, Pdes lubią tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny,

Ja od rana wkurzona, bo na moje oko, śluz - temperatura owulacja była wczoraj. Czułam ją, a nie mogliśmy działać, bo inseminacja na dzisiaj zaprogramowana. Czyli pewnie wszystkie te stymulacje na nic, bo przecież komórka żyje max 12 h.
    Bez sensu to zrobiła lekarka,
    powstrzymuje się, żeby męża przed zabiegiem nie rozpraszać, ale na pewno już w przychodni zapytam się tej lekarki o co chodzi.
    Na moje oko za wcześnie ten Ovitrelle dostałam, 36 h przed i opowiadała jak to mega ważne, żeby o tej a nie innej godzinie to wstrzyknąć. Monitoring był w poniedziałek, wczoraj już nic i dzisiaj ta insemi.. szybciej plemnik z niedzieli doleci (było ostatnie serduszkowanie) niż ta dzisiejsza insemi podziała. Płakać mi się chce...

bardzo trzymam za Ciebie dziś kciuki <3 ile mm miał pęcherzyk w poniedziałek?

kitka_ lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne dzień dobry Dziewczyny!
    Piękne wieści, czekam na Wasze wyniki bety @Finch i @assialbnn❤️

A witam się w 48 dc, nie czuję żadnego nadchodzącego okresu, przez te 48 dni nie czułam, bym miała owulację. Jest mi tak dziwnie, znowu trwam w zawieszeniu. Ale poczekam spokojnie do wizyty u lekarza, który jest moją nadzieją.
    A i... chciałam tak po cichu pochwalić się moim małym sukcesem. Od świąt schudłam 6,5kg. A wierzcie mi, startuje z wysokiego pułapu, bo nawet nie widać. Po prostu się cieszę, że coś ruszyło, bo przez lata nie mogłam drgnąć więcej niż 2kg pomimo różnych starań.

assialbnn, cysterka95, grazka0022, Agni97, Chochlik12, Pustynia, kitka_, Marzycielka94, Loraa, Kaliope, Marcia03, Mstka, Darrika, Vergeet, Iskiereczka00, Justa28, Sosenka93, Deyansu, Olisska, Olo323, Pdes, dailydamn lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

A witam się w 48 dc, nie czuję żadnego nadchodzącego okresu, przez te 48 dni nie czułam, bym miała owulację. Jest mi tak dziwnie, znowu trwam w zawieszeniu. Ale poczekam spokojnie do wizyty u lekarza, który jest moją nadzieją.
    A i... chciałam tak po cichu pochwalić się moim małym sukcesem. Od świąt schudłam 6,5kg. A wierzcie mi, startuje z wysokiego pułapu, bo nawet nie widać. Po prostu się cieszę, że coś ruszyło, bo przez lata nie mogłam drgnąć więcej niż 2kg pomimo różnych starań.

Gratuluję schudnięcia, brawo <3
    A co do okresu to czuje dokładnie to co ty - zawieszenie :(
    Kiedy wizytę masz?

Darrika, AnMiPe lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    No mój był na operacji żylaków rok temu laparoskopowe i co prawda ruchliwość poszła do góry ale morfologia dwa razy po zabiegu wyszła 0%, a przed była 4%i to kilkukrotnie. Obecny lekarz wyśmiał że miał robione że to nic nie daje a ja do niego że lekarza zlecający (bardzo polecany w naszej okolicy specjalista urolog) powiedział że wyniki mogą się poprawić nawet o 80% i spytał kto go kierował i robił i jak się okazało że to jego kolega to już nie komentował dalej. I teraz mnie kieruje na laparoskopie. To takie nieskończone się kółko xd

No właśnie słyszałam, że lekarze nie mają zgodnych opinii co do tego. Jednym się poprawia, innym nie taka loteria :/ sama nie wiem co o tym myśleć

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    No właśnie słyszałam, że lekarze nie mają zgodnych opinii co do tego. Jednym się poprawia, innym nie taka loteria :/ sama nie wiem co o tym myśleć
    No dokładnie my też mieliśmy mieszane uczucia ja nawet byłam przeciwna bo narokoza blizny itd ale sie uparł i poszedł. Z jednej strony dobrze bo jest to zrobione i nie można na to zwalić jako przyczynę a z drugiej ta morfologia mnie martwi że to po tym zabiegu . Ale przeliczając żołnierzyków jest dużo więcej niż przed zabiegiem wiec może to jest przyczyna że trudno wyłapać ten 1% w takiej ilości. Tak się pocieszam :D

cysterka95 lubi tę wiadomość

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Gratuluję schudnięcia, brawo <3
    A co do okresu to czuje dokładnie to co ty - zawieszenie :(
    Kiedy wizytę masz?

Dziękuję!
    27 lutego. Późno, ale wiem, że warto poczekać. Leczyłam się u tego lekarza 6 lat temu. To ten, co wysyła do szpitala na badania, odpowiada na smsy i zawsze się opiekuje pacjentką. Niestety ze względów finansowych musiałam go odpuścić, bo drogi i dużo dalej muszę dojechać. Jednak po tych nic nie wnoszących wizytach na nfz jestem już zdesperowana, żeby wrócić do niego.

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @assialbnn coś tam przebija, trzymam kciuki za betę dawaj nam od razu znać 😍🤞

Ja dzisiaj ostatni dzień na opiece, jutro młoda wraca do przedszkola, ja do pracy, mąż ma l4 do niedzieli. Ja się jakoś uchowałam, czuję się ok i mam nadzieję, że tak zostanie.

W tym cyklu też nie myślę i się noendoszukuje objawów, nie wiem ile jestem dpo ale pewnie coś w okolicach 9 dpo ale mimo, że głowa wolna od myślenia to w tym cyklu coś od 2 dni podbrzusze mi dokucza, ciągnie, pobolewa, okres niby mam dostać 11 lutego jakoś, także w przyszłym tygodniu się wszystko wyjaśni czy się uda czy może jednak do 12 razy sztuka 🤣

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Pysia1992 jasne, już zapisuję Cię na wolnego strzelca 💖 fajnie, że do nas dołączasz!

Agni97 ja mam około 23 estradiol - w 5 dc, ginekolog nie skomentował tego 🤔 w 7dpo 150, endometrium wystarczające, ale szału nie było. Jestem ciekawa podejścia Twojego lekarza, co on dokładnie Ci przepisał?

Panika - bokserki z kieszonką na wkłady 😱 szok, że są takie rzeczy! Hahaha

Olo323 ciekawe co piszesz w kontekście jodu, to jedna z tych rzeczy, których nie suplementuję bo boję się, że przedobrze.

Mstka trzymam kciuki, owocnych starań 👶🏻 i… trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie 🥹

assialbnn widać coś! Leć na betę 😍

grazka0022 przywołujemy małpę 🧚🏻🪄

kitka_ a masz jeszcze jakiś monitoring? Może owulki jeszcze jednak nie było i czas będzie wystarczający?

Finch niekoniecznie powinna być czerwona na teście 😃 beta się dopiero rozkręca, a nie każdy test się jakoś super wybarwia. Proszę się nie stresować!
    Słuchaj no właśnie nic mi teraz nie zapisała ani nie może mi zapisać, bo karmię piersią. Generalnie ja jej podesłałam te wyniki w poniedziałek, bo dopiero 10.02. mam u niej wizytę i mi tylko napisała, że rzeczywiście estradiol jest nisko i że prawdopodobnie jestem tym przypadkiem, który nie może zajść w ciążę podczas karmienia. Więc no jestem ciekawa, czy wgl będzie chciała przeprowadzić monitoring cyklu (z drugiej strony dla niej to są 💸💸💸) i czy da mi jakiekolwiek nadzieje, czy też nie. Generalnie tą gin mam z polecenia pod kątem prowadzenia ciąży, no i pytanie tutaj, bo może jak nic się nie działo w ciąży to jest spoko, ale jak pojawiają się problemy to może nie mieć pomysłu. 🤔 ogólnie lubię ją, jest miła, ale pytanie czy w tym zakresie pomoże 🤷🏻‍♀️

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    W mojej klinice leczenia niepłodności jeszcze przed pierwszą wizytą dostalam rozpiskę supli, co mam zacząć brać. Jod był na drugim miejscu po kwasie foliowym i przed każdą stymulacją jestem pytana, czy to suplementuję.

A ile bierzecie tego jodu dziewczyny? 🤔 na podstawie badań, czy bez?

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

Super wieści! Kibicuję mocno i fajnie, że coś się ruszyło! Najważniejsze, żebyś Ty czuła się dobrze ❤️‍🩹
    A te cykle długie to masakra… tak jak dziewczyny pisały mi się dłuży 29 dni, a gdzie tu tyle.. kiedy masz wizytę u lekarza?

AnMiPe lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle muszę się pochwalić, że pierwszy raz od kilku miesięcy czuję się dobrze psychicznie mimo bieli i mimo, że @ jeszcze nie nadeszła i jestem w zawieszeniu z perspektywą wstrzymania starań w przyszłym cyklu. Od długiego czasu staram się sobie wmawiać, że przecież nic się takiego nie dzieje, że jak się uda to się uda, a jak nie to nie i tyle, ale z jakiegoś powodu dopiero dzisiaj mój mózg postanowił w to uwierzyć. Temat starań jest kosmicznie trudny do przepracowania psychicznie, ale czuję postęp i większą akceptację 💪

Chochlik12, AnMiPe, cysterka95, Paulina66, Agni97, Loraa, Kaliope, Darrika, Iskiereczka00, Justa28, Deyansu, Mstka, Olo323 lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    🩸06.03 🔜 Lametta
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Słuchaj no właśnie nic mi teraz nie zapisała ani nie może mi zapisać, bo karmię piersią. Generalnie ja jej podesłałam te wyniki w poniedziałek, bo dopiero 10.02. mam u niej wizytę i mi tylko napisała, że rzeczywiście estradiol jest nisko i że prawdopodobnie jestem tym przypadkiem, który nie może zajść w ciążę podczas karmienia. Więc no jestem ciekawa, czy wgl będzie chciała przeprowadzić monitoring cyklu (z drugiej strony dla niej to są 💸💸💸) i czy da mi jakiekolwiek nadzieje, czy też nie. Generalnie tą gin mam z polecenia pod kątem prowadzenia ciąży, no i pytanie tutaj, bo może jak nic się nie działo w ciąży to jest spoko, ale jak pojawiają się problemy to może nie mieć pomysłu. 🤔 ogólnie lubię ją, jest miła, ale pytanie czy w tym zakresie pomoże 🤷🏻‍♀️

Aaa, już rozumiem! Nie znam się za bardzo na zachodzeniu w ciążę podczas karmienia, ale trzymam kciuki! Daj koniecznie znać, co lekarz powie na wizycie i czy zaplanuje monitoring. 😃 Ciekawe, że wyciągnęła taki wniosek na podstawie poziomu estradiolu 🤔

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    ja ostatnio wpadłam w wir pracy i trochę mniej zaglądam do Was :) Ściskam Was wszystkie mocno za małpy i biele :( U mnie okres dał tak popalić, że już się bałam, czy czasem nie byłam źle wyczyszczona. :/ Ja ostatnio tak rozmawiałam sobie z mężem, że może zimą jest mniej ciąż przez to, że mało słońca? Taka dygresja mnie naszła ;)

Słonecznego dnia życzę <3

Agni97, kitka_ lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane podpowiedzcie proszę jak to jest z tym śluzem. Jak jest owulacja to jest ten najbardziej rozciągliwy i jest go najwięcej, a jak jest po owulace to jest bardziej klejący tak? Bo mi takie cuda w owulakach i ze śluzem wychodzą w tym cyklu, że już nie wiem jak to interpretować. 🥴

❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
    👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.

🐣 2 cs

4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.

6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.

Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja się witam z wami z paskudnym humorem, rozchorowałam się i to porządnie, gorączka 38 od 2 dni, niestety biorę na zmianę paracetamol i ibuprofen, bo inaczej nie jestem w stanie zbić gorączki, dodatkowo chłodne kąpiele, zimne okłady na głowę… co za paskudny sezon.. a ja 1,5 roku nawet przeziębiona nie byłam.. a teraz taka niemoc, jestem 5dpo i to jeszcze cykl na ovitrelle ☹️
    W takich warunkach to myślę że zerowe szanse na ten cykl, ehh musiałam się wygadać.
    Dbajcie o siebie

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    11 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    03.2025 Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny :)
    ja ostatnio wpadłam w wir pracy i trochę mniej zaglądam do Was :) Ściskam Was wszystkie mocno za małpy i biele :( U mnie okres dał tak popalić, że już się bałam, czy czasem nie byłam źle wyczyszczona. :/ Ja ostatnio tak rozmawiałam sobie z mężem, że może zimą jest mniej ciąż przez to, że mało słońca? Taka dygresja mnie naszła ;)

Słonecznego dnia życzę <3

Coś w tym może być, bo witamina D ma bardzo duże znaczenie dla jakości owulacji i ogólnie cykli 😊 dodatkowo wczesną jesienią jest ponoć bardzo dużo ciąż, bo po lecie i wakacjach organizm ma właśnie lepszy poziom wit D, a do tego jest lepiej wysycony witaminami z owoców i warzyw sezonowych, ludzie są bardziej wypoczęci i zrelaksowani po wakacjach. Także nic tylko lecieć teraz w ciepłe kraje 😄

AnitaK, kitka_, Marcia03, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    @assialbnn coś tam przebija, trzymam kciuki za betę dawaj nam od razu znać 😍🤞

Ja dzisiaj ostatni dzień na opiece, jutro młoda wraca do przedszkola, ja do pracy, mąż ma l4 do niedzieli. Ja się jakoś uchowałam, czuję się ok i mam nadzieję, że tak zostanie.

W tym cyklu też nie myślę i się noendoszukuje objawów, nie wiem ile jestem dpo ale pewnie coś w okolicach 9 dpo ale mimo, że głowa wolna od myślenia to w tym cyklu coś od 2 dni podbrzusze mi dokucza, ciągnie, pobolewa, okres niby mam dostać 11 lutego jakoś, także w przyszłym tygodniu się wszystko wyjaśni czy się uda czy może jednak do 12 razy sztuka 🤣
    Bardzo chcialabym żeby wam się udało 🥹

Darrika lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    13 cs ✨
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Iskiereczka00, @Kaliope pęcherzyk 20mm w poniedziałek, endometrium 10 mm

@Choinka123, @Agni97, @White1, @cysterka, @Kaliope dzięki za pozytywne słowa i trzymanie kciuków 😘

@Chochlik12, dziwne protokoły tu mają. Mieszkam za granicą. Ostatni monitoring w poniedziałek, dzisiaj już tylko insemi. Nie sprawdziła w ogóle nic na usg... na moje pytanie czy jeśli owu była wczoraj to czy dziś jest szansa odpowiedziała, że oni mają trzy dni od wstrzyknięcie Ovi na przeprowadzenie IUI... teoretycznie jutro też by było jeszcze 'w normie'. Dostałam progesteron i też się dopytywałam czy na pewno mam go brać od dziś, bo dziewczyny co biorą to najczęściej czekają 2-3 dni po owu, jeśli nie była potwierdzona, żeby nie przyblokować sobie owu. I potwierdziła, że od dziś.
    To zrobie tak jak mówiła, bo przecież z lekarzami się kłócić nie będę.
    Trochę ochrzan dostałam od męża, że powinnam lekarzy słuchać, a przede wszystkim myśleć pozytywnie.

Byłam właśnie w cukierni, kupiłam sobie croissanty i dzisiaj mam cheat day 😄

Co dobrego moge powiedzieć: żołnierzyki po przygotowaniu w labie fajna ilość, 18 mln (ponoć od 4 jest już ok), parametry, ruchliwość super.

Agni97, cysterka95, Chochlik12, AnitaK, Kaliope, Darrika, Choinka123, Deyansu lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ