Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Finch trzymamy mocno! 💪🤞❤️
Finch11 lubi tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Cześć dziewczyny! Właśnie lecę na powtórkę bety, trzymajcie proszę kciuki bo strasznie się stresuję! Kreska dalej nie jest jakaś bardzo wybarwiona (a chyba przy czułości 10 powinna być już soczyście czerwona, prawda? 🥺 )
Miłego dnia Wam życzę, trzymam kciuki za Ciebie @assialbnn i za resztę testujących dziś, i tulę za wszystkie biele 🤍Darrika, brilka, Olisska, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Finch11 wrote:Cześć dziewczyny! Właśnie lecę na powtórkę bety, trzymajcie proszę kciuki bo strasznie się stresuję! Kreska dalej nie jest jakaś bardzo wybarwiona (a chyba przy czułości 10 powinna być już soczyście czerwona, prawda? 🥺 )
Miłego dnia Wam życzę, trzymam kciuki za Ciebie @assialbnn i za resztę testujących dziś, i tulę za wszystkie biele 🤍
@assialbnn piękne nieśmiałe kreseczki, dawaj znać jak dostaniesz wynik!
@kitka powodzenia na IUI oby to był ten cykl 🤞kitka_, assialbnn, Marcia03 lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
🩸06.03 🔜 Lametta -
Choinka123 wrote:Hehe też jestem przeziębiona ale przed owulacja i też podpowiada dobrze bo nie będzie zwalczać sam siebie ale mężu też chory i tu już minus bo miał gorączkę więc niby wiem że to turbo osłabia żołnierzyki ale nadzieja jest 😄
No właśnie mój był chory tydzień temu, też mam to z tyłu głowy👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Belia wrote:Finch dziewczyno proszę o spokój! Soczyście czerwona to będzie za tydzień. 12dpo to i tak bardzo wcześnie. Trzymam mocno kciuki! 🤞🏼
-
@Finch kciuki oczywiście zaciśnięte 💚
@kitka - to uczucie zmarnowanej szansy potrafi dać w kość. Ale z drugiej strony jeśli nawet owulka była to może końcem dnia i IUI ma jeszcze szansę. A jeśli wcześniej to niedzielne ❤️ makitka_, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
@Finch trzymam kciuki cały czas i myślę o Tobie! 🤞❤️
Finch11 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
cysterka95 wrote:No właśnie mój był chory tydzień temu, też mam to z tyłu głowy30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Choinka123 wrote:U nas też morfologia 0%, działacie coś w tym kierunku my mamy Fertill man plus, Agapurin, i ACC na podwyższona lepkość. A u was jaki plan?
U nas też wór supli - kompleks B z folianami, NAC, selen, cynk, Omega-3, wit. D, E, C, Q10 ubichinol, l-glutation, l-karnityna i olej z czarnuszki. Do tego sok pomidorowy ale nie zawsze wchodzi więc staramy się jeść sporo sosów pomidorowych itp 😅 no i luźne gatki te sprawy.
U mojego wyszedł na USG pojedynczy żylak powrózka, więc dostał też leki na poprawę krążenia i po powtórce seminogramu ma kontrolę. Jak nie będzie lepiej to niestety pójdzie na wycięcie 😒👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
brilka wrote:Grazka, współczuję i trzymam kciuki żeby lekarz coś poradził. Jak już na teście jest biel, to porażką jest takie długie czekanie na kolejny cykl i nową szansę ☹️
Taak, juz bym chciała zacząć nowy cykl, bo chce w koncu zrobić tą drożność i jechać dalej z tematem, na pewno tego 10.02 juz sie nie uda, kolejne terminy mam na 14,15,18 i 22Więc liczę że któryś się odbędzie ale no mysle ze sie okaże u lekarza dziś co tam sie dzieje
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
assialbnn wrote:Odstawie córkę do szkoły i jadę przed pracą na krew . Trzymajcie kciuki 😉
Też widzę krechę.
Jedź,rób i dawaj znać 😍assialbnn lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Miłego dnia Wam życzę, trzymam kciuki za Ciebie @assialbnn i za resztę testujących dziś, i tulę za wszystkie biele 🤍👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Miłego dnia Wam życzę, trzymam kciuki za Ciebie @assialbnn i za resztę testujących dziś, i tulę za wszystkie biele 🤍
Ale ci zazdroszczę ❤️ -
grazka0022 wrote:Hej, u mnie 39 dc i dalej małpy brak
Zobaczymy co dzisiaj lekarz powie na ten temat, ale miałam zajść w ciąże w 2025, a tu już luty, a ja mam cykl, który sie zaczął w grudniu 2024Juz mam dość, czemu to musi być takie trudne co?
Wiem jak to jest mieć takie cykle w których nie widać końca🫂czy lekarz wspominał coś o wywołaniu luteiną?👩23. 👦26. 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 4 CS
Cytologia✅️
11.2024: TSH 3,4❌️
Wit. D3 11,5❌️
Prolaktyna 28❌️
2.2025: wit. D3 43 -
cysterka95 wrote:U nas też wór supli - kompleks B z folianami, NAC, selen, cynk, Omega-3, wit. D, E, C, Q10 ubichinol, l-glutation, l-karnityna i olej z czarnuszki. Do tego sok pomidorowy ale nie zawsze wchodzi więc staramy się jeść sporo sosów pomidorowych itp 😅 no i luźne gatki te sprawy.
U mojego wyszedł na USG pojedynczy żylak powrózka, więc dostał też leki na poprawę krążenia i po powtórce seminogramu ma kontrolę. Jak nie będzie lepiej to niestety pójdzie na wycięcie 😒30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Dalia wrote:Wiem jak to jest mieć takie cykle w których nie widać końca🫂czy lekarz wspominał coś o wywołaniu luteiną?
No ogolnie na poprzednim cyklu byłam na duphastonie w grudniu, w styczniu miałam iść na drożnośc, ale moze kojarzycie, że byłam w szpitalu dwa dni a ostatecznie mi nie zrobili tej drożności. Zadzwoniłam do lekarza, powiedział, żebym poczekała na następny cykl i przyjechała do niego w luty po drożności dopiero, więc w tym cyklu jestem taka sama sobieDopiero na 19:30 dziś jadę
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Olisska wrote:Ogólnie to powodów chyba było dużo 😅 u męża wtedy słabsze parametry nasienia, już nie pamiętam które bo musiałabym odkopywać te badania wszystkie. U mnie podczas laparoskopii wyszedł jeden niedrożny jajowód. Do tego moje TSH na poziomie 3, bo endokrynolog twierdził że w normie, w klinice od razu z miejsca dostałam eurhyrox.
Teraz go właśnie namawiam żeby w tym miesiącu zrobił powtórkę tych badań, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy skoro znowu tyle czasu się nie udaje.
Koniec końców udało się wtedy gdy byliśmy już gotowi do inseminacji, że wszystkimi badaniami,planowaną na kolejny cykl.
Wtedy po 3 miesięcznej suplementacji te wyniki nasienia też były lepsze, moje tsh w końcu w normie no i zaskoczyło.
Szczęśliwy cykl to była też jedna z wielu stymulacji aromkiem +ovi
Czy miałaś w międzyczasie udrażniany ten jeden jajowód? widzę w stopce stan na 2024, że obydwa drożne.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Pysia1992 jasne, już zapisuję Cię na wolnego strzelca 💖 fajnie, że do nas dołączasz!
Agni97 ja mam około 23 estradiol - w 5 dc, ginekolog nie skomentował tego 🤔 w 7dpo 150, endometrium wystarczające, ale szału nie było. Jestem ciekawa podejścia Twojego lekarza, co on dokładnie Ci przepisał?
Panika - bokserki z kieszonką na wkłady 😱 szok, że są takie rzeczy! Hahaha
Olo323 ciekawe co piszesz w kontekście jodu, to jedna z tych rzeczy, których nie suplementuję bo boję się, że przedobrze.
Mstka trzymam kciuki, owocnych starań 👶🏻 i… trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie 🥹
assialbnn widać coś! Leć na betę 😍
grazka0022 przywołujemy małpę 🧚🏻🪄
kitka_ a masz jeszcze jakiś monitoring? Może owulki jeszcze jednak nie było i czas będzie wystarczający?
Finch niekoniecznie powinna być czerwona na teście 😃 beta się dopiero rozkręca, a nie każdy test się jakoś super wybarwia. Proszę się nie stresować!kitka_, Mstka, Olo323 lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Finch11 wrote:Jezu macie racje 🤣 ja rodzinnie jestem niestety panikarza i maniakalnie te testy bez sensu robię. Dobrze że dziś wysikałam już ostatni test który miałam 🤣
Panika jest tylko jedna na forum! 🤣
A ty kochana masz zachować spokój, dla siebie i swojej malutkiej 🫛 Napewno wszystko jest w porządku, zobaczysz i czekamy na wieści ❤️Chochlik12, Marzycielka94, Czajnik, dailydamn lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%