X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała ktoraś przy dniach płodnych lub owulacji śluz taki jak białko jaja ale z brązem taki dziwny

Odrazu mówię mam nie regularny cykl czasem trwa 35 do 40 max jestem 16 miesięcy po porodzie CC
    Lekarz stwierdził że blizna jest ładna czysta
    Starania było 4 dni przed miesiaczką 24 stycznia
    I teraz od niedzieli i od wtorku mam ten brązowy śluz

• Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co pare dni temu myslalam co u Ciebie @Karczoch, a tu taka przykra wiadomosc 😓 naprawde bardzo Ci wspolczuje, ze od samego poczatku mialas pod gorke, musialas walczyc o kazdy dzien, a jeszcze tak to sie skonczylo. Tule Cie bardzo mocno i przesylam duzo sily na dalsze starania 🫂

@Emcia i @telefonwrosole tule za te wredne malpy i trzymam kciuki za kolejny oby lepszy miesiac 🤞

@flotek caly czas czekamy na rozwoj sytuacji. Oby malpiszon jednak nie przyszedl 🤞

@pupuś gratuluję! Piekne kreski. Teraz tylko beta i piekne przyrosty! Trzymam kciuki 🤞

@Nadziejka26 no cos tam widac 🤭 lec na bete, bo i tak o tym myslisz i tak. Beta prawde Ci powie, nie zadreczaj sie 🩷

Nadziejka26, pupuś, karczoch321 lubią tę wiadomość

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Ej, może ja nie wiem. Ile razy miesięcznie to jest wystarczająca ilość starań? Bo może my coś, wiecie, za mało :(

Nie sądzę żeby ilość się jakoś bardzo liczyła, raczej najważniejszy jest timing ;) może być nawet 1 raz w cyklu ale w dobrym dniu, okolicznościach i przy odrobinie szczęścia to wystarczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 09:09

Marzycielka94, Marcia03 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję kreseczek i przyrostów! Piękny widok na pierwszej stronie @Chochlik12 przynosisz szczęście tutaj!

Przytulam za biele i małpy i ciebie @Karczoch też bardzo przytulam, nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujesz 😢

Chochlik12, karczoch321, dailydamn lubią tę wiadomość

14cs
    👫27
    Obserwacja cyklu modelem Creightona
    HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌
    AMH 3,7
    Progesteron 7 dpo 15
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
    Testosteron 46,9
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex)
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10% -->6%

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,B12, inozytol, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a skoro nie polecacie pinków do testowania to jakie testy kupujecie? Ja zawsze biorę te pinki, ale przy następnym cyklu i sprawdzaniu kupię coś innego na spróbowanie

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Nie sądzę żeby ilość się jakoś bardzo liczyła, raczej najważniejszy jest timing ;) może być nawet 1 raz w cyklu ale w dobrym dniu, okolicznościach i przy odrobinie szczęścia to wystarczy :D
    Otóż to! To trochę taka ruletka, trzeba się po prostu dobrze wstrzelić 😂

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • emciak Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Ej, może ja nie wiem. Ile razy miesięcznie to jest wystarczająca ilość starań? Bo może my coś, wiecie, za mało :(
    Też się nad tym zastanawiałam ale chyba nie ma tej magicznej liczby. Pewnie nawet codzienne zabawy z happy endem nie dadzą gwarancji zajścia w ciążę 😮‍💨

Rocznik '91
    6 CS ✨

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

04.05 🌷
    01.06 💔
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, a skoro nie polecacie pinków do testowania to jakie testy kupujecie? Ja zawsze biorę te pinki, ale przy następnym cyklu i sprawdzaniu kupię coś innego na spróbowanie
    Dużo osób chwali sobie z rossmanna te paskowe facelle 😊 ja też nimi testowałam i przy becie 11,1 pokazała się druga słaba kreska także są bardzo czułe 😉

Marzycielka94, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷

16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Hmmm chyba to bez znaczenia. My celowaliśmy w owulację, owulacja była w sobotę, a przytulanki w piątek i w niedzielę, później już dopiero grubo po płodnych :) i pyklo.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja pink polecam, bardzo szybko wykrył ciążę. W 10 dpo.
    Sprawdzałam też na Facelle, one też są fajne.

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ale się tu dzieje gratulacje dziewczyny 🥹

A Ty Nadziejka leć na betę ten strach i tak już będzie się trzymał Ciebie i obawy, czy to teraz czy za 5 dni czy za 2 tygodnie a i pewnie już do końca ciąży, która życzę Ci żeby była nudna i spokojna ❤️🤞

Za małpy i biele tulę🫂 może następnym cykl będzie nasz?🤞

Nadziejka26, DreamBee, Nayeli lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:

Ja wzięłam Pink przy okazji zakupów na allegro, ale tak to wszystkie testy i owu i ciążowe z facelle, z Rossmanna 😊

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ilości starań, wg mnie loteria, my od 11 cs zawsze ale to zawsze się łapiemy w terminy owulki , czasem co dwa dni, czasem codziennie, wychodzi, że i przed i w trakcie i po są przytulanki i nic a nic, nawet żadnej ciąży biochemicznej, kompletnie nie chce zaskoczyć. Ba raz nawet jak miałam fest ból jajnika to nie dosyć, że codziennie to jeden dzień i rano i wieczor no już bardziej i więcej to się chyba nie dało a i tak fiasko 🤷‍♀️

A córkę z jakiego cyklu mam? Z jednych seksów w dniu bólu jajnika i tyle 🤣 ani przed ani po, jeden złoty strzał 🤷‍♀️

DreamBee, Marcia03 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia wam życzę! ☺️
    Ja niestety zgłaszam że dzisiejsze testowanie wykazało biel 🥺 W tym cyklu wyjątkowo nie czuję mocnego smutku przez to że wiedziałam że raczej bez szans z racji że testy owu były negatywne a na koniec wszedł antybiotyk i mało starań w tym cyklu było że względu na napięty grafik. Choć wiadomo, jak każdy cykl, trochę dołuje. Wczoraj wyskoczył mi filmik na TikToku o znakach zodiakalnych które w najbliższe 6 miesięcy zajdą w ciążę i był tam też mój (rybka), nie bardzo wierzę w takie rzeczy ale może akurat 🤣

Marcia03 lubi tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
    Badania 6.05:
    TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
    Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )

26/06 : cykl bezowulacyjny, torbiel.

➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy
    ➡️ Badanie drożności jajowodów?
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam podwyżkę, nie duża ale przynajmniej już od marca nie będę mieć najniższej krajowej a to jakoś mnie pocieszyło, bo jakoś to było moja duża bolączka, trochę motywacja do pracy wróciła i mniej będę marudzić na pewno. :p także co? Bałam się, że za szybko w ciążę zajdę i nie zdążę dostać podwyżki, dostałam podwyżkę to teraz poproszę o tę ciążę 🙏🤣

brilka, cysterka95, Marzycielka94, grazka0022, Tindaya, AnMiPe, DreamBee, Iskiereczka00, Chochlik12, Wdzięczna, SanderkaA, Agni97, Pustynia, Olisska, Marcia03, karczoch321, Deyansu, ater, Kaliope, emciak, izzou97, Justa28, Nayeli, dailydamn, Miś, Mstka, Mardotka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dzień dobry i miłego dnia wam życzę! ☺️
    Ja niestety zgłaszam że dzisiejsze testowanie wykazało biel 🥺 W tym cyklu wyjątkowo nie czuję mocnego smutku przez to że wiedziałam że raczej bez szans z racji że testy owu były negatywne a na koniec wszedł antybiotyk i mało starań w tym cyklu było że względu na napięty grafik. Choć wiadomo, jak każdy cykl, trochę dołuje. Wczoraj wyskoczył mi filmik na TikToku o znakach zodiakalnych które w najbliższe 6 miesięcy zajdą w ciążę i był tam też mój (rybka), nie bardzo wierzę w takie rzeczy ale może akurat 🤣

Tulę za biel 🫂 ale dobrze, że nie zasmuciła aż tak bardzo to już zawsze krok w stronę lepszego nastroju na kolejny cykl 😘 a jakie tam jeszcze były znaki zodiaku? Ciekawe czy się też załapałam 🤣

SanderkaA, Marcia03 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:

Niektórym pinki się sprawdzają więc też nie ma ich co całkiem skreślać chyba :D dużo dziewczyn pisze że są bardzo czułe. Mi parę razy pokazały cienie mimo braku ciąży więc dlatego średnio im ufam.

A z innych to tak jak już dziewczyny pisały facelle paskowe. Ja też bardzo lubię easy@home bo też są bardzo czułe, ale jak nic nie ma to czysta biel bez wątpliwości ;) zamawiam na amazon

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W ogóle to muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam podwyżkę, nie duża ale przynajmniej już od marca nie będę mieć najniższej krajowej a to jakoś mnie pocieszyło, bo jakoś to było moja duża bolączka, trochę motywacja do pracy wróciła i mniej będę marudzić na pewno. :p także co? Bałam się, że za szybko w ciążę zajdę i nie zdążę dostać podwyżki, dostałam podwyżkę to teraz poproszę o tę ciążę 🙏🤣

O super, gratuluję <3 Jesli to tak działa to ja tez dostałam malą podwyżkę, bo 5% więc nie wielka, ale podwyżkę już też mam więc też proszę o ciąże 🙏

Darrika, Agni97, karczoch321 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    podczytuję Was po cichu od paru dni, wracam na forum po cichu licząc na szczęście w staraniach o rodzeństwo dla naszego syna, który przyszedł na świat 11 miesięcy temu.

Bardzo mi przykro z powodu waszych bieli, wrednych @ a w szczególności strat, Karczoch przytulam bardzo, bardzo mocno 😓 liczę, że szybko będziesz mogła cieszyć się szczęściem pod serduszkiem ♥️

Może po krotce powiem jak u nas było ze staraniami, nie wiem, czy powiedzieć że trwały one długo, czy krótko - zanim zaszłam w ciążę to odstawiłam tabletki anty jakieś 3 lata wcześniej, frustracja wiadomo - poziom max. Nie badaliśmy się w żaden szczególny sposób bo moje odstawienie tabletek było na zasadzie „niech się dzieje wola nieba”. Starania na poważnie zaczęliśmy mniej więcej na początku 2023r. a w czerwcu ujrzałam dwie kreski. Nie brałam żadnych specjalnych supli, kropeczka została z nami w cyklu w którym kompletnie nie celowaliśmy w dni płodne, mieliśmy tyle zamieszania że nawet nie wiedziałam kiedy, co i jak. Test zrobiłam po tym jak rano wyjeżdżając z domu poczułam posmak krwi w buzi a nie zdarzyło mi się przygryźć języka ani nic z tych rzeczy. Pobolewał mnie też brzuch od paru dni a więc myślałam że to nadchodząca miesiączka. Nie miałam „typowych” objawów jak bóle piersi, nudności itp.

Od zawsze chcieliśmy mieć dwójkę maluchów z nieduża różnica wieku a więc po zielonym świetle od lekarza prowadzącego działamy, w tym cyklu powinnam testować najwcześniej 28 lutego

Nieco się obawiam bo moja poprzednia ciąża skończyła się CC po 14 godzinach od pęknięcia worka owodniowego, skurczach partych i moim wychodzeniu z siebie 😂 po CC miałam też bardzo duży ubytek w mięśniówce macicy (tzw. niszę) która szczęśliwie się zrosła, niemniej jednak są we mnie obawy o nieprawidłowe zagnieżdżenie, bliznę itp. itd.

Wylałam trochę opowieści z siebie ale uważam, że wypada się przedstawić. Mam nadzieję dziewczyny, że szybko nam się wszystkim uda spełnić marzenia 🥰🥰🥰 Trzymam kciuki

Darrika, Pustynia, Agni97, Marzycielka94, karczoch321, Iskiereczka00, Kaliope, cysterka95, almost.there, DreamBee, Chochlik12, Marcia03, Nayeli, Monini15, Mstka lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krótkie cykle bo 26-28 dni, Ovu ok 11-14 dzień i mojego doświadczenia mogę powiedzieć że bezpiecznie jest się kochać dzień, dwa przed, i dzień po owulacji. I tak jak już tu było napisane, czasem wystarczy raz i tzw. "złoty strzał"😉
    Czekam właśnie na badanie krwi 😉

Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
    🩺 05.06 połówkowe
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ