Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny miała ktoraś przy dniach płodnych lub owulacji śluz taki jak białko jaja ale z brązem taki dziwny
Odrazu mówię mam nie regularny cykl czasem trwa 35 do 40 max jestem 16 miesięcy po porodzie CC
Lekarz stwierdził że blizna jest ładna czysta
Starania było 4 dni przed miesiaczką 24 stycznia
I teraz od niedzieli i od wtorku mam ten brązowy śluz -
Dopiero co pare dni temu myslalam co u Ciebie @Karczoch, a tu taka przykra wiadomosc 😓 naprawde bardzo Ci wspolczuje, ze od samego poczatku mialas pod gorke, musialas walczyc o kazdy dzien, a jeszcze tak to sie skonczylo. Tule Cie bardzo mocno i przesylam duzo sily na dalsze starania 🫂
@Emcia i @telefonwrosole tule za te wredne malpy i trzymam kciuki za kolejny oby lepszy miesiac 🤞
@flotek caly czas czekamy na rozwoj sytuacji. Oby malpiszon jednak nie przyszedl 🤞
@pupuś gratuluję! Piekne kreski. Teraz tylko beta i piekne przyrosty! Trzymam kciuki 🤞
@Nadziejka26 no cos tam widac 🤭 lec na bete, bo i tak o tym myslisz i tak. Beta prawde Ci powie, nie zadreczaj sie 🩷Nadziejka26, pupuś, karczoch321 lubią tę wiadomość
35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
telefon_w_rosole wrote:Ej, może ja nie wiem. Ile razy miesięcznie to jest wystarczająca ilość starań? Bo może my coś, wiecie, za mało
Nie sądzę żeby ilość się jakoś bardzo liczyła, raczej najważniejszy jest timingmoże być nawet 1 raz w cyklu ale w dobrym dniu, okolicznościach i przy odrobinie szczęścia to wystarczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 09:09
Marzycielka94, Marcia03 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Dziewczyny gratuluję kreseczek i przyrostów! Piękny widok na pierwszej stronie @Chochlik12 przynosisz szczęście tutaj!
Przytulam za biele i małpy i ciebie @Karczoch też bardzo przytulam, nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujesz 😢Chochlik12, karczoch321, dailydamn lubią tę wiadomość
13cs
👫27
06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6, -
Dziewczyny, a skoro nie polecacie pinków do testowania to jakie testy kupujecie? Ja zawsze biorę te pinki, ale przy następnym cyklu i sprawdzaniu kupię coś innego na spróbowanie✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
cysterka95 wrote:Nie sądzę żeby ilość się jakoś bardzo liczyła, raczej najważniejszy jest timing
może być nawet 1 raz w cyklu ale w dobrym dniu, okolicznościach i przy odrobinie szczęścia to wystarczy
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
telefon_w_rosole wrote:Ej, może ja nie wiem. Ile razy miesięcznie to jest wystarczająca ilość starań? Bo może my coś, wiecie, za małoRocznik '91
6 CS 🪹
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
04.05 cień cienia 🫣 (26 dc/11 dpo)
05.05 beta 24,9; progesteron 18 🥹
07.05 badam przyrost 🤞 -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, a skoro nie polecacie pinków do testowania to jakie testy kupujecie? Ja zawsze biorę te pinki, ale przy następnym cyklu i sprawdzaniu kupię coś innego na spróbowanie
Marzycielka94, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
telefon_w_rosole wrote:Ej, może ja nie wiem. Ile razy miesięcznie to jest wystarczająca ilość starań? Bo może my coś, wiecie, za mało
i pyklo.
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, a skoro nie polecacie pinków do testowania to jakie testy kupujecie? Ja zawsze biorę te pinki, ale przy następnym cyklu i sprawdzaniu kupię coś innego na spróbowanie
Sprawdzałam też na Facelle, one też są fajne.Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Nooo ale się tu dzieje gratulacje dziewczyny 🥹
A Ty Nadziejka leć na betę ten strach i tak już będzie się trzymał Ciebie i obawy, czy to teraz czy za 5 dni czy za 2 tygodnie a i pewnie już do końca ciąży, która życzę Ci żeby była nudna i spokojna ❤️🤞
Za małpy i biele tulę🫂 może następnym cykl będzie nasz?🤞Nadziejka26, DreamBee, Nayeli lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Ja wzięłam Pink przy okazji zakupów na allegro, ale tak to wszystkie testy i owu i ciążowe z facelle, z Rossmanna 😊Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
A co do ilości starań, wg mnie loteria, my od 11 cs zawsze ale to zawsze się łapiemy w terminy owulki , czasem co dwa dni, czasem codziennie, wychodzi, że i przed i w trakcie i po są przytulanki i nic a nic, nawet żadnej ciąży biochemicznej, kompletnie nie chce zaskoczyć. Ba raz nawet jak miałam fest ból jajnika to nie dosyć, że codziennie to jeden dzień i rano i wieczor no już bardziej i więcej to się chyba nie dało a i tak fiasko 🤷♀️
A córkę z jakiego cyklu mam? Z jednych seksów w dniu bólu jajnika i tyle 🤣 ani przed ani po, jeden złoty strzał 🤷♀️DreamBee, Marcia03 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Dzień dobry i miłego dnia wam życzę! ☺️
Ja niestety zgłaszam że dzisiejsze testowanie wykazało biel 🥺 W tym cyklu wyjątkowo nie czuję mocnego smutku przez to że wiedziałam że raczej bez szans z racji że testy owu były negatywne a na koniec wszedł antybiotyk i mało starań w tym cyklu było że względu na napięty grafik. Choć wiadomo, jak każdy cykl, trochę dołuje. Wczoraj wyskoczył mi filmik na TikToku o znakach zodiakalnych które w najbliższe 6 miesięcy zajdą w ciążę i był tam też mój (rybka), nie bardzo wierzę w takie rzeczy ale może akurat 🤣Marcia03 lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
W ogóle to muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam podwyżkę, nie duża ale przynajmniej już od marca nie będę mieć najniższej krajowej a to jakoś mnie pocieszyło, bo jakoś to było moja duża bolączka, trochę motywacja do pracy wróciła i mniej będę marudzić na pewno. :p także co? Bałam się, że za szybko w ciążę zajdę i nie zdążę dostać podwyżki, dostałam podwyżkę to teraz poproszę o tę ciążę 🙏🤣
brilka, cysterka95, Marzycielka94, grazka0022, Tindaya, AnMiPe, DreamBee, Iskiereczka00, Chochlik12, Wdzięczna, SanderkaA, Agni97, Pustynia, Olisska, Marcia03, karczoch321, Deyansu, ater, Kaliope, emciak, izzou97, Justa28, Nayeli, dailydamn, Miś, Mstka, Mardotka lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
SanderkaA wrote:Dzień dobry i miłego dnia wam życzę! ☺️
Ja niestety zgłaszam że dzisiejsze testowanie wykazało biel 🥺 W tym cyklu wyjątkowo nie czuję mocnego smutku przez to że wiedziałam że raczej bez szans z racji że testy owu były negatywne a na koniec wszedł antybiotyk i mało starań w tym cyklu było że względu na napięty grafik. Choć wiadomo, jak każdy cykl, trochę dołuje. Wczoraj wyskoczył mi filmik na TikToku o znakach zodiakalnych które w najbliższe 6 miesięcy zajdą w ciążę i był tam też mój (rybka), nie bardzo wierzę w takie rzeczy ale może akurat 🤣
Tulę za biel 🫂 ale dobrze, że nie zasmuciła aż tak bardzo to już zawsze krok w stronę lepszego nastroju na kolejny cykl 😘 a jakie tam jeszcze były znaki zodiaku? Ciekawe czy się też załapałam 🤣SanderkaA, Marcia03 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Niektórym pinki się sprawdzają więc też nie ma ich co całkiem skreślać chybadużo dziewczyn pisze że są bardzo czułe. Mi parę razy pokazały cienie mimo braku ciąży więc dlatego średnio im ufam.
A z innych to tak jak już dziewczyny pisały facelle paskowe. Ja też bardzo lubię easy@home bo też są bardzo czułe, ale jak nic nie ma to czysta biel bez wątpliwościzamawiam na amazon
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Darrika wrote:W ogóle to muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam podwyżkę, nie duża ale przynajmniej już od marca nie będę mieć najniższej krajowej a to jakoś mnie pocieszyło, bo jakoś to było moja duża bolączka, trochę motywacja do pracy wróciła i mniej będę marudzić na pewno. :p także co? Bałam się, że za szybko w ciążę zajdę i nie zdążę dostać podwyżki, dostałam podwyżkę to teraz poproszę o tę ciążę 🙏🤣
O super, gratulujęJesli to tak działa to ja tez dostałam malą podwyżkę, bo 5% więc nie wielka, ale podwyżkę już też mam więc też proszę o ciąże 🙏
Darrika, Agni97, karczoch321 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Cześć dziewczyny!
podczytuję Was po cichu od paru dni, wracam na forum po cichu licząc na szczęście w staraniach o rodzeństwo dla naszego syna, który przyszedł na świat 11 miesięcy temu.
Bardzo mi przykro z powodu waszych bieli, wrednych @ a w szczególności strat, Karczoch przytulam bardzo, bardzo mocno 😓 liczę, że szybko będziesz mogła cieszyć się szczęściem pod serduszkiem ♥️
Może po krotce powiem jak u nas było ze staraniami, nie wiem, czy powiedzieć że trwały one długo, czy krótko - zanim zaszłam w ciążę to odstawiłam tabletki anty jakieś 3 lata wcześniej, frustracja wiadomo - poziom max. Nie badaliśmy się w żaden szczególny sposób bo moje odstawienie tabletek było na zasadzie „niech się dzieje wola nieba”. Starania na poważnie zaczęliśmy mniej więcej na początku 2023r. a w czerwcu ujrzałam dwie kreski. Nie brałam żadnych specjalnych supli, kropeczka została z nami w cyklu w którym kompletnie nie celowaliśmy w dni płodne, mieliśmy tyle zamieszania że nawet nie wiedziałam kiedy, co i jak. Test zrobiłam po tym jak rano wyjeżdżając z domu poczułam posmak krwi w buzi a nie zdarzyło mi się przygryźć języka ani nic z tych rzeczy. Pobolewał mnie też brzuch od paru dni a więc myślałam że to nadchodząca miesiączka. Nie miałam „typowych” objawów jak bóle piersi, nudności itp.
Od zawsze chcieliśmy mieć dwójkę maluchów z nieduża różnica wieku a więc po zielonym świetle od lekarza prowadzącego działamy, w tym cyklu powinnam testować najwcześniej 28 lutego
Nieco się obawiam bo moja poprzednia ciąża skończyła się CC po 14 godzinach od pęknięcia worka owodniowego, skurczach partych i moim wychodzeniu z siebie 😂 po CC miałam też bardzo duży ubytek w mięśniówce macicy (tzw. niszę) która szczęśliwie się zrosła, niemniej jednak są we mnie obawy o nieprawidłowe zagnieżdżenie, bliznę itp. itd.
Wylałam trochę opowieści z siebie ale uważam, że wypada się przedstawić. Mam nadzieję dziewczyny, że szybko nam się wszystkim uda spełnić marzenia 🥰🥰🥰 Trzymam kciukiDarrika, Pustynia, Agni97, Marzycielka94, karczoch321, Iskiereczka00, Kaliope, cysterka95, almost.there, DreamBee, Chochlik12, Marcia03, Nayeli, Monini15, Mstka lubią tę wiadomość
-
Ja mam krótkie cykle bo 26-28 dni, Ovu ok 11-14 dzień i mojego doświadczenia mogę powiedzieć że bezpiecznie jest się kochać dzień, dwa przed, i dzień po owulacji. I tak jak już tu było napisane, czasem wystarczy raz i tzw. "złoty strzał"😉
Czekam właśnie na badanie krwi 😉Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość