WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Martyna bardzo czuje negatywną aure w twoich wiadomościach 🫂

Jeszcze klamka nigdzie nie zapadła a wyniki można poprawić. Jak to mówią, rzymu od razu nie zbudowali.
    Tak jak Silvia napisała, pewne badania trzeba robić w dany dzień cyklu. Na naszej pierwszej stronie możesz zobaczyć od czego możesz zacząć 😉 jak coś pytaj to doradzimy 💪🏻

Jak dobrze kojarzę to prolaktyna jest bardzo czułym hormonen i tutaj już sam fakt że jesteś negatywna to stres robi swoje. Może też być tak że źle spałaś albo coś. Choć mnie poprawcie 🫣 bo mogę się mylić

Całkowicie się zgadzam.

Ja myślę że to takie pierwsze uderzenie - wszyscy myślimy, że się uda w pierwszym lub drugim cyklu i potem się dowiadujemy że są problemy. Pierwsze myśli to szok i że nigdy się nie uda, ale potem jakoś się trzeba z tym pogodzić i zacząć działać 😊

My długo odkładaliśmy myśl o dziecko, bardzo się zabezpieczaliśmy. Pierwszy miesiąc bez zabezpieczenia i myślałam że odrazu będzie ciąża. Jak się okazało że nie zawsze jest tak łatwo to też pomyślałam że nigdy się nie uda i już po wszystkim, ale teraz jakoś odzyskuje równowagę i staram się myśleć realistycznie i nie popadać w żadną skrajność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 12:58

ellevv, Zosia667, Meggi_**, Marcia03, AnMiPe, Pustynia, emciak, Ola8999 lubią tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • ater Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Jak dobrze kojarzę to prolaktyna jest bardzo czułym hormonen i tutaj już sam fakt że jesteś negatywna to stres robi swoje. Może też być tak że źle spałaś albo coś. Choć mnie poprawcie 🫣 bo mogę się mylić

Tak, masz rację . Trzeba na początku cyklu badać i przed dobrze się wyspać, nie uprawiać aktywności fizycznej dzień przed, nie uprawiać sek*u. No i stres lubi też ją podnieść.

ellevv lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W ogóle to muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam podwyżkę, nie duża ale przynajmniej już od marca nie będę mieć najniższej krajowej a to jakoś mnie pocieszyło, bo jakoś to było moja duża bolączka, trochę motywacja do pracy wróciła i mniej będę marudzić na pewno. :p także co? Bałam się, że za szybko w ciążę zajdę i nie zdążę dostać podwyżki, dostałam podwyżkę to teraz poproszę o tę ciążę 🙏🤣

Gratuluję :D
    ja również dostałam propozycję awansu i podwyżki.
    Chociaż miało być inaczej, bo liczyłam jednak bardziej na ciążę i L4 niż na rewolucję w pracy.
    Zgodziłam się i niech się dzieje. Może chociaż zasiłek będzie wyższy jak coś 🤣
    Ten czas oczekiwania uczy mnie cierpliwości i pokazuje na kogo można liczyć.
    Nasz związek też się zmienia, mam nadzieję że te trudne chwilę, choć są trudne to jednak nas wzmocnią.
    Pracuję też nad sobą i swoją przeszłością, zmieniłam też swój cel na zajście "już natychmiast w tym konkretnym cyklu", na cel "w tym roku się uda". Ufam, że moje ciało wie najlepiej kiedy będzie dobry moment.
    Proś śmiało o ciążę, baa... uwierz że już ją masz, myśl o tym w czasie teraźniejszym. Polecam grupę Moniki Trzaskowskiej na fb, jakiś czas temu pisałam sobie w zeszycie pewną kwotę, i co lada moment będzie na moim koncie. Co prawda o ciąży też pisałam, ale widać rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki, na cuda trzeba trochę poczekać. Czekam więc ale staram sie czuć że już to mam, w końcu złożyłam już zamówienie na bobaska, teraz tylko czekam na dostawę :D

<3 Najbardziej się cieszę, że tu trafiłam i znalazłam tyle fantastycznych i wspierających osób.
    Choć wcześniej myślałam że to forum to raczej takie współczesne "Bravo Girl" - oj jak ja się myliłam.

Marcia03, Agni97, grazka0022, Ola8999 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • pupuś Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Oo, przeczytałam instrukcje chochlika i to banalnie proste, dziękuję 😗
    Tu test z dnia spodziewanej @
    https://ibb.co/99m15dbG

A tu po godzinie kolejne bo nie uwierzyłam i poleciałam po 3 różne 😄
    https://ibb.co/HDDDCLvg

I na drugi dzień rano też zrobiłam:
    https://ibb.co/d4tjJ8nz

😁
    Nie działają mi te linki

34 👩🏼‍❤️‍👨🏻 56
    Świnoujście 🏖

12.02.2025 ⏸️
    06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
    26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
    09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
    14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka

preg.png
  • ater Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Gratuluję :D
    ja również dostałam propozycję awansu i podwyżki.
    Chociaż miało być inaczej, bo liczyłam jednak bardziej na ciążę i L4 niż na rewolucję w pracy.
    Zgodziłam się i niech się dzieje. Może chociaż zasiłek będzie wyższy jak coś 🤣
    Ten czas oczekiwania uczy mnie cierpliwości i pokazuje na kogo można liczyć.
    Nasz związek też się zmienia, mam nadzieję że te trudne chwilę, choć są trudne to jednak nas wzmocnią.
    Pracuję też nad sobą i swoją przeszłością, zmieniłam też swój cel na zajście "już natychmiast w tym konkretnym cyklu", na cel "w tym roku się uda". Ufam, że moje ciało wie najlepiej kiedy będzie dobry moment.
    Proś śmiało o ciążę, baa... uwierz że już ją masz, myśl o tym w czasie teraźniejszym. Polecam grupę Moniki Trzaskowskiej na fb, jakiś czas temu pisałam sobie w zeszycie pewną kwotę, i co lada moment będzie na moim koncie. Co prawda o ciąży też pisałam, ale widać rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki, na cuda trzeba trochę poczekać. Czekam więc ale staram sie czuć że już to mam, w końcu złożyłam już zamówienie na bobaska, teraz tylko czekam na dostawę :D

<3 Najbardziej się cieszę, że tu trafiłam i znalazłam tyle fantastycznych i wspierających osób.
    Choć wcześniej myślałam że to forum to raczej takie współczesne "Bravo Girl" - oj jak ja się myliłam.

Ja sobie afirmowałam, żeby być w ciąży to byłam tylko, że biochemiczna. Muszę konkretniej przyciągać 🙈
    Czekam na dostawę bobaska, ale super to ujęłaś! ✨

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • beautifullady Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Kochana ja w październiku miałam TSH 10 😭

Zbiłam go teraz do 1.5 praktycznie w dwa miesiące.
    W jaki sposób zbiłaś tak ładnie TSH? Brałaś jakieś leki?
    Ja czekam na wizytę u endokrynologa (mam umówioną na za tydzień), a z moim ginekologiem nie mogę się skontaktować i już się tym wszystkim stresuję, bo też muszę zbić TSH.

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 35cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium

63b3873a8d476f415d150c8d51643a1c.png
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    W jaki sposób zbiłaś tak ładnie TSH? Brałaś jakieś leki?
    Ja czekam na wizytę u endokrynologa (mam umówioną na za tydzień), a z moim ginekologiem nie mogę się skontaktować i już się tym wszystkim stresuję, bo też muszę zbić TSH.

Selen i cynk, witamina D i hormony tarczycy zaczęłam od 25 i potem 50. Też trochę aktywności fizycznej - nie wiem czy to miało wpływ, szczególnie ciężarki.

beautifullady lubi tę wiadomość

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Marty.Na Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Martyna bardzo czuje negatywną aure w twoich wiadomościach 🫂

Jeszcze klamka nigdzie nie zapadła a wyniki można poprawić. Jak to mówią, rzymu od razu nie zbudowali.
    Tak jak Silvia napisała, pewne badania trzeba robić w dany dzień cyklu. Na naszej pierwszej stronie możesz zobaczyć od czego możesz zacząć 😉 jak coś pytaj to doradzimy 💪🏻

Dziękuję za słowa otuchy! 😋

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    - Łuszczyca (Daivobet)

💊
    - Omega3
    - Witamina D
    - Magnez
    -TENfertil ON

♀️
    - Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
    - Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
    - PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    - Witamina D
    - Omega 3
    - Magnez
    - Witamina B6 i B12
    - Aktywny kwas foliowy Neofolic
    - Ogestan 4000

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz
  • Marty.Na Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Całkowicie się zgadzam.

Ja myślę że to takie pierwsze uderzenie - wszyscy myślimy, że się uda w pierwszym lub drugim cyklu i potem się dowiadujemy że są problemy. Pierwsze myśli to szok i że nigdy się nie uda, ale potem jakoś się trzeba z tym pogodzić i zacząć działać 😊

My długo odkładaliśmy myśl o dziecko, bardzo się zabezpieczaliśmy. Pierwszy miesiąc bez zabezpieczenia i myślałam że odrazu będzie ciąża. Jak się okazało że nie zawsze jest tak łatwo to też pomyślałam że nigdy się nie uda i już po wszystkim, ale teraz jakoś odzyskuje równowagę i staram się myśleć realistycznie i nie popadać w żadną skrajność.
    Dzięki za słowa otuchy! Dużo to dla mnie znaczy

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    - Łuszczyca (Daivobet)

💊
    - Omega3
    - Witamina D
    - Magnez
    -TENfertil ON

♀️

💊
    - Witamina D
    - Omega 3
    - Magnez
    - Witamina B6 i B12
    - Ogestan 4000

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30

• ellevv Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Tak, masz rację . Trzeba na początku cyklu badać i przed dobrze się wyspać, nie uprawiać aktywności fizycznej dzień przed, nie uprawiać sek*u. No i stres lubi też ją podnieść.

Czyli dobrze zapamiętałam 💪🏻

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
    🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️wizyta: 11.5 & 26.5

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy! 😋

Nie masz za co! Każda ma ten sam cel 😊 tylko historie inne. A po to tu jesteśmy aby siebie nawzajem dopingować, kibicować ale też i porządnie do dupki nakopać 🤪

Nie wiem w którym teraz dniu cyklu jesteś ale może zrobi Ci dobrze jak sobie na przykład jakiś plan rozpiszesz na kartce to przynajmniej będziesz wiedziała w którym kierunku się poruszać i będziesz mogła puzzle lepiej poukładać bo teraz taki chaos jest.

Też brałam antykoncepcje przez 3 lata i teraz rok mija jak nic nie wychodzi. Poprzednim razem zajęło też sporo czasu nam a w międzyczasie ciężko zachorowałam 😉 ale głowa do góry, popraw korone i pokaż wszystkim brzydki palec ❤️🤞🏻

pupuś lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
    🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️wizyta: 11.5 & 26.5

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, melduję @ i powoli już tracę nadzieję na dwie kreski. Niedługo mam termin do porządnego lekarza i mam nadzieję, że uda się coś odkryć.

Chochlik12, Darrika lubią tę wiadomość

💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Witamina C, Witamina D, Endoover, Resveratrol

Starania od 07.2024
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Ja sobie afirmowałam, żeby być w ciąży to byłam tylko, że biochemiczna. Muszę konkretniej przyciągać 🙈
    Czekam na dostawę bobaska, ale super to ujęłaś! ✨

To prawda, trzeba konkret,
    U mnie nadeszła @ więc jakoś te wszystkie strachy i czarne chmury minęły. Zaczynam myśleć pozytywnie.
    Nowy cykl, nowa ja.
    Swoje afirmacje zaczynałam od "mieć dziecko" teraz już sprecyzowałam swoje zamówienie, bo wiem że to musi być konkret. Zamówiłam na swoim allegro (jak twierdzi Monika Trzaskowska wszystko tam możemy sobie zamówić). Niestety nie ma opcji kup teraz tylko proforma - ale przynajmniej nic mnie to zamówienie nie kosztowało - darmoszka :D

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, melduję @ i powoli już tracę nadzieję na dwie kreski. Niedługo mam termin do porządnego lekarza i mam nadzieję, że uda się coś odkryć.

Tule ❤️ rozumiem Cię bardzo dobrze. Właśnie jestem w 2dc i miałam bardzo dużo nadzieję w poprzednim cyklu i nic. Musimy dalej walczyć ❤️

Kirby lubi tę wiadomość

💊 Leki & suplementy:

• Nayeli Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aqkaracza mam nadzieję, że jednak okaże się że wszystko dobrze i to nie cp. Trzymam mocno kciuki i wysyłam mnóstwo dobrych myśli🤞🏼

@Nadziejka nawet nie wiedziałam, że są dwa rodzaje badania bety i różne czasy oczekiwania😆czyli tak czy inaczej musisz czekać....

@Sanderka nie wierzę w horoskopy ale czasem dla śmiechu coś przeczytam. Tym razem chcę uwierzyć bo jestem bliźniakiem 😁

@Kirby obyś dobrze trafiła i czuła, że ktoś ma pomysł i szuka przyczyny. Tulę mocno🫂

Kirby lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jak super się Was czyta, właśnie to dopingowanie i wspieranie, ale i sprowadzenie na ziemię, super miejsce! 😊
    Ja jestem dzisiaj 22dc, ale wspomagałam się pierwszy raz Clo + Ovitrelle, wiec zastanawiam sie jak długo będzie się utrzymywać. I czy w ogóle się uda. O córcie staraliśmy się 3 cykle i samo poszlo. Teraz już z 8 miesięcy i jakoś ni widu ni słychu 🤷‍♀️ i tak jak Ssilvia napisala, wydawaloby sie, ze przestaniemy się zabezpieczać i pójdzie, a to nie takie proste. Ale się nie poddaje i działamy 💪
    Test pewnie zrobię w sobotę, bo i tak dłużej nie wytrzymie 🤭

I gratuluję każdej drugiej kreseczki!

I każda ściskam mocno jak jej nie ma, damy rade! 💪

pupuś, Nayeli lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀

24.04 - 4dc:
    •TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃

Maj - nadchodzę! 🤞🤞
    #rodzew2026 🍀🍀🍀
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Nie masz za co! Każda ma ten sam cel 😊 tylko historie inne. A po to tu jesteśmy aby siebie nawzajem dopingować, kibicować ale też i porządnie do dupki nakopać 🤪

Nie wiem w którym teraz dniu cyklu jesteś ale może zrobi Ci dobrze jak sobie na przykład jakiś plan rozpiszesz na kartce to przynajmniej będziesz wiedziała w którym kierunku się poruszać i będziesz mogła puzzle lepiej poukładać bo teraz taki chaos jest.

Też brałam antykoncepcje przez 3 lata i teraz rok mija jak nic nie wychodzi. Poprzednim razem zajęło też sporo czasu nam a w międzyczasie ciężko zachorowałam 😉 ale głowa do góry, popraw korone i pokaż wszystkim brzydki palec ❤️🤞🏻

Tsk, zdaję sobie z tego sprawę, że to takie chaotyczne, bo w zasadzie staramy się od niedawna, 4 miesiące, ale jestem osobą, która bardzo się stresuje, doszukuje i jakoś nie dawało mi spokoju, że w ciągu tych miesięcy, kiedy jednak przytulanki były w zasadzie codziennie, nie ma nic 🤷🏻‍♀️napomialam dopiero ginekologowi o moich domyslach i w sumie dopiero zaczęliśmy robić te badania. Jutro mam wizytę, rozmowę z nim, to go trochę pomeczę i zapytam o plan działania i wszystko 😏

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    - Łuszczyca (Daivobet)

💊
    - Omega3
    - Witamina D
    - Magnez
    -TENfertil ON

♀️

💊
    - Witamina D
    - Omega 3
    - Magnez
    - Witamina B6 i B12
    - Ogestan 4000

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30

• Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pupuś wrote:
    Nie działają mi te linki
    A teraz?
    Pierwszy w dniu @ https://ibb.co/SwJ6WycD
    Po godzinie kolejne: https://ibb.co/W43yd8SN
    I na drugi dzień rano: https://ibb.co/KjjTQRy0

🦠🦠🦠💞💞💞💞🦠🦠🦠

AnMiPe, Meggi_**, pupuś, White1, ellevv, dailydamn, Justa28, Sreberko, Marcia03, Maniaaa., Kaliope, Pdes lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05
    🩺 29.05 połówkowe
  • pupuś Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz działają :) Piękne, wyraziste, niepozostawiające cienia wątpliwości kreski!

Wdzięczna lubi tę wiadomość

34 👩🏼‍❤️‍👨🏻 56
    Świnoujście 🏖

12.02.2025 ⏸️
    06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
    26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
    09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
    14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka

preg.png
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    A teraz?
    Pierwszy w dniu @ https://ibb.co/SwJ6WycD
    Po godzinie kolejne: https://ibb.co/W43yd8SN
    I na drugi dzień rano: https://ibb.co/KjjTQRy0

🦠🦠🦠💞💞💞💞🦠🦠🦠

Piękne krechy!!

Gratulacje!

Wdzięczna lubi tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀

24.04 - 4dc:
    •TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃

Maj - nadchodzę! 🤞🤞
    #rodzew2026 🍀🍀🍀
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ