Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastanawiam się, czy testować w walentynki, na które jestem zapisana, bo o ile była, to mocno przesunęła mi się owulacja, i gdyby coś miało być widać, to jeszcze nie aż tak szybko. Z drugiej strony- jestem umówiona z lekarzem, że jak coś wyjdzie, to zadzwonię po teleporadę na skierowania, żeby po tych biochemach monitorować ewentualne przyrosty.
Czuję, że wracam trochę powoli do stresu, jak skończył się już etap "działania" - to teraz jak trzeba już tylko czekać, to głowa zaczyna znowu parować.12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
Dziewczyny mam takie pytanie. Być może wymyślam, ale mam wrażenie że w cyklach w których miałam owulację i staraliśmy się w tych dniach, kilka dni po owulacji mam bóle brzucha utrzymujące się cały drugi cykl. Jakby takie skurcze lekkie. W innych cyklach gdzie się nie staraliśmy nie mialam takich bólów.
Myślę sobie czy jest to możliwe, że dochodzi do zapłodnienia, ale jakaś reakcja autoimmunologiczne uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka i go odrzuca, stąd te skurcze? Zawsze wtedy też mam lekką biegunke.
Czy po prostu sobie coś wmawiam 😭✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
pupuś wrote:Zrobiłam test, co uważacie?
https://zapodaj.net/plik-x78ZwFN8Uw
Prawdę mówiąc, na żywo była trochę bardziej widoczna… Nie wiem, ile dpo, wiem że 25 dc przy cyklach, które najczęściej mają 25-26 dni.
Piękna druga kreseczka ♥️ Gratulacje, czekamy na betę 🤞🏻🍀♥️Wdzięczna lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Nadziejka26 wrote:Hej, przytulam Was mocno, za dzisiejsze niepowodzenia, a Ciebie pupusiu tulę najmoniej jak umiem 🩷🩷🩷 Leć na betę!
Laski, u mnie taka dziwna sytuacja, bo wczoraj bolał mnie tak lewy jajnik, a z niego była owu, taaak bolał, że szok.
Dzisiaj rano, 8/9 dpo. Wstałam bez zastanowienia, szczerze mówiąc jeszcze na śpiocha i zrobiłam test. Nie wiem po co tak wcześnie.
Nie chcę robić z siebie wariatki, ale ja widzę tą drugą bladziutka kreskę 🥹🥹🥹
Czy to fabryczna?😵💫
Też widzę ♥️ Pędź na betę 🍀🤞🏻♥️
Nadziejka26 lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
5 cykli stymulowanych ❌
29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷
👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn wrote:Piękna druga kreseczka ♥️ Gratulacje, czekamy na betę 🤞🏻🍀♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:55
dailydamn, Olo323 lubią tę wiadomość
34 👩🏼❤️👨🏻 56
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
-
Wdzięczna wrote:A teraz?
Pierwszy w dniu @ https://ibb.co/SwJ6WycD
Po godzinie kolejne: https://ibb.co/W43yd8SN
I na drugi dzień rano: https://ibb.co/KjjTQRy0
🦠🦠🦠💞💞💞💞🦠🦠🦠Wdzięczna lubi tę wiadomość
-
Nana11 wrote:Zastanawiam się, czy testować w walentynki, na które jestem zapisana, bo o ile była, to mocno przesunęła mi się owulacja, i gdyby coś miało być widać, to jeszcze nie aż tak szybko. Z drugiej strony- jestem umówiona z lekarzem, że jak coś wyjdzie, to zadzwonię po teleporadę na skierowania, żeby po tych biochemach monitorować ewentualne przyrosty.
Czuję, że wracam trochę powoli do stresu, jak skończył się już etap "działania" - to teraz jak trzeba już tylko czekać, to głowa zaczyna znowu parować.
A który dzień po będziesz miała w walentynki? Oczekiwanie najgorsze ale już tylko kilka dni Ci zostało 😊👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Ssilvia wrote:Dziewczyny mam takie pytanie. Być może wymyślam, ale mam wrażenie że w cyklach w których miałam owulację i staraliśmy się w tych dniach, kilka dni po owulacji mam bóle brzucha utrzymujące się cały drugi cykl. Jakby takie skurcze lekkie. W innych cyklach gdzie się nie staraliśmy nie mialam takich bólów.
Myślę sobie czy jest to możliwe, że dochodzi do zapłodnienia, ale jakaś reakcja autoimmunologiczne uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka i go odrzuca, stąd te skurcze? Zawsze wtedy też mam lekką biegunke.
Czy po prostu sobie coś wmawiam 😭✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Marzycielka94 wrote:Kurczę u mnie to samo! W ostatnim cyklu od owulacji przez dobre 10 dni miałam bóle brzucha z prawej strony, a miałam potwierdzona owulację z prawego jajnika i ciałko żółte.. też się nad tym zastanawiałam. Może ktoś bardziej doświadczony nam podpowie?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
05.05.2025 - USG tarczycy
07.05.2025 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
->Histeroskopia
->IVF
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Aqkaracza wrote:Dziewczyny, dostalam wynik drugiej bety 432,6
Wy ik wtorkowy to 337
Chyba lepiej jednak powtórzyć jutro, bo beta skacze co 48h 🤞🤞
Czy poza tym delikatnym plamieniem coś jeszcze się dzieje? Może powinnaś lecieć do ginekologa, może przepisze progesteron?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 14:03
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Nayeli wrote:A który dzień po będziesz miała w walentynki? Oczekiwanie najgorsze ale już tylko kilka dni Ci zostało 😊
Według aplikacji 6dpo, według mnie 4dpo (niestety dopiero). Więc no niby najmniejszego sensu to jeszcze nie ma, według moich obliczęń tym bardziej, no tam nie ma prawa jeszcze nic wyjść 😅
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
Loraa wrote:Ja mam tak samo, nie wiem czy faktycznie coś się tam dzieje. Czy to wytwór mojej głowy. Ale z drugiej strony, nawet jak o tym nie myślę, jestem np. skupiona na pracy to nagle pojawia się ból i mnie odrywa. Sama już nie wiem
Ja to samo… narazie dwa dni po owulacji i ból taki kłujący i nasilający się przy wstawaniu i chodzeniu. Bardzo dziwne, pierwszy cykl tak mam, zwykle był tylko lekki ból jajników i spokój po owulacji.👩🏻 92
👨🏻 92
Początki starań 2024
03/24 💔 9tydz
10/24 💔 7tydz
✅ tarczyca
✅wit B12 , wit D
✅progesteron
❌ ferrytyna, prolaktyna, LH/FSH, estradiol
✅ANA
✅P/c. p. kardiolipinie
?? trombofilia
?? nasienie
?? bakterie
?? KIR
💊 Ovarin, wit D -
Nana11 wrote:Zastanawiam się, czy testować w walentynki, na które jestem zapisana, bo o ile była, to mocno przesunęła mi się owulacja, i gdyby coś miało być widać, to jeszcze nie aż tak szybko. Z drugiej strony- jestem umówiona z lekarzem, że jak coś wyjdzie, to zadzwonię po teleporadę na skierowania, żeby po tych biochemach monitorować ewentualne przyrosty.
Czuję, że wracam trochę powoli do stresu, jak skończył się już etap "działania" - to teraz jak trzeba już tylko czekać, to głowa zaczyna znowu parować.
Ten stan jest najgorszy, takie oczekiwanie, też zauważyłam że wtedy głowa 🤯🤯🤯👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston
😫Plamienie od 9dpo😥
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Ssilvia wrote:Dziewczyny mam takie pytanie. Być może wymyślam, ale mam wrażenie że w cyklach w których miałam owulację i staraliśmy się w tych dniach, kilka dni po owulacji mam bóle brzucha utrzymujące się cały drugi cykl. Jakby takie skurcze lekkie. W innych cyklach gdzie się nie staraliśmy nie mialam takich bólów.
Czy po prostu sobie coś wmawiam 😭
Odkąd zaczęliśmy sie starać miałam tak kilka razy i chyba już wszystkie możliwe objawy. Niestety nikt Ci nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi bo może być to zapłodnienie a może nie być. Niestety trzeba cierpliwie czekać na testowanie dopiero wtedy będziesz wiedziała na 100% czy rzeczywiście coś to znaczyło.emciak lubi tę wiadomość
💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Witamina C, Witamina D, Endoover, Resveratrol
Starania od 07.2024 -
Ssilvia wrote:Tule ❤️ rozumiem Cię bardzo dobrze. Właśnie jestem w 2dc i miałam bardzo dużo nadzieję w poprzednim cyklu i nic. Musimy dalej walczyć ❤️
Dziękuję ❤️ ja miałam największe nadzieje w 4 pierwszych cyklach teraz mam tendencję spadkową 😀 myślę sobie że to może dobrze bo wyluzowałam w głowie bardziej niż na początku i nie napalam się ale mimo to póki co bez rezultatu.💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Witamina C, Witamina D, Endoover, Resveratrol
Starania od 07.2024 -
Czy po prostu sobie coś wmawiam 😭
Też miałam takie myśli w tym poprzednim cyklu, bo w tym cyklu wyjątków się staraliśmy. Że może coś w tym stylu co odpisałaś się dzieje. Że jest owulacją ale się nie może zagnieździć.
Dodałam sobie do tego drugą wersję wydarzeń, że zastanawiam się czy u mnie w ogóle pęka pęcherzyk i co tam się dzieje później nie tak, skoro mam plamienia to myślę sobie że coś tam niedomaga, bo może mam plamienia bo nie produkuje się progesteron. 🤯🤯🤯
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston
😫Plamienie od 9dpo😥
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Mam to samo z bólem po owu. W tym cyklu co prawda wygląda to nieco inaczej niż zwykle ale zazwyczaj czuję jeszcze zanim zacznę brać proga czyli jakoś 2 dpo👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF