Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
TaOna♡ wrote:Cześć mam 29 lat od około 7 lat staramy się o dzidzie szczerze mówiąc to spoczatku było na luzie będzie to będzie ..później coraz bardziej zastanawiałam się co jest nie tak pewnego dnia we wrześniu tego roku przekreśliłam wszystko stwierdziłam że jyz nigdy nie dowiem sid nawet jak to jest być w ciazy na początku grudnia zachorowałam na grypę standardowo poszłam do lekarza dostałam antybiotyk po 6 dniach mi prawie przeszło po okolo10 zaczęłam się znów źle czuć ale tak dziwnie ... postanowiłam sobie zrobic podstawowe badania plus tarczyce oraz na" odczep sie" beta ... ku mojemu niedowierzaniu beta 33.22 szczęście nie miało końca.. po 24h beta 77.57 super poprostu ale moje szczęście nie trwało długo bo juz za kilka dni poronilam będąc w około poczatku 5tyg ciazy ;( ;( I od tego czasu mam opsesje ;( tysiące testów to ma owulacje to coazowe 04.01 poszłam na betę żeby "potwierdzić poronoenie" ;( wynik spadł do 4.0 teraz byłam we wtorek bodajże beta znów 7.25 pomyślała cud! Uradowana poszłam pon48h na kolejną betę <2.3 co jest nie tak co to może znaczyć??;(
Hej jakieś badanie robiliście ? Może czegoś masz za mało lub za dużo i badania i lekarz pomogą bo chociaż wiesz że jesteście płodni i w ciążę możesz zajść.
Głowa do góry jeszcze się uda 🍀🍀🍀Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Aneta2506 wrote:A druga rzecz, u was też tak wieje? 🙈 u nas na Dolnym Śląsku jakaś masakra... Mi balkon wyrwalo 😳💏 - 06.06.2014 ➡️ 💒 15.09.2018
👩🦰 - 24 l.
starania o pierwsze 👶 od 07.2021
❌ PCO ➡️ PCOS
❌ AMH - 13.45 ng/mI
❌ progesteron w 22 dc. - 0.91 ng/mI
❌TSH - 3,61 -> endokrynolog -
1. wizyta - USG tarczycy - idealne
kolejna wizyta marzec 2022 r.
❌ testosteron - 48,66 ng/dl
❌ brak owulacji i menstruacji (luteina na wywołanie)
✔️ prolaktyna - 11,7 ng/mI
✔️ estradiol - 64,1 pq/mI
✔️ glukoza - 74 mg/dL
✔️ ATPO - 34,90 U/ml
✔️ SHBG - 64 nmol/l
❔ DHEA-S - 420,53 ug/dl
Suplementacja: Prewenit Intensiv, OvulomedMax, witamina D3
🧑 - 30 l.
✔️ morfologia - 4%
✔️ ruchliwość
❌ ilość - 9,8 mln/ml
od 02.2022 - FertilMan Plus
stymulacja zawieszona do marca - zbijamy TSH i poprawiamy nasienie
marzenia o 👨👩👧👦 🙏 -
Aneta2506 wrote:A druga rzecz, u was też tak wieje? 🙈 u nas na Dolnym Śląsku jakaś masakra... Mi balkon wyrwalo 😳
W mazowieckim tak wiało że aż się w nocy obudziłam i usnąć nie mogłam. Nie lubię takiej pogody..
PS. Zdrówka życzę 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 10:05
Aneta2506, Zamieszana93 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja obudziłam się z chorobą i to prawdopodobnie angina... Już teleporada umówiona i pewnie L4 i wygrzewanie w domu.
Przynajmniej to nie Covid ale pewnie owulację mi przesunie 😔
Dużo zdrówka 😘 Oj wiem co to znaczy chorować na anginę. Nic przyjemnego 😪 -
pluto_nova wrote:Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj miałam jakieś poryte sny 🙆♀️ Śniło mi się, że robiłam test ciążowy (w sumie to trzy 🤣), paskowy 10, na którym widać było drugą kreskę, płytkowy (który miał czułość 25) i jak przymrużyłam oczy to było widać też drugą kreskę i pink 10 strumieniowy, na którym ta szybka zaparowała i się skraplała, ale też była druga kreska 🤣 Jacyś ludzie mi gratulowali, a ja tylko powiedziałam, że zobaczymy czy się utrzyma. A potem zaskoczyłam, że to nie możliwe, żeby mi wyszły pozytywne, bo jestem w 3dpo 🙈🙉🙊 Ale jazda! 🤣
Piękny sen.. Oby był propoczy 😊😊pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:A druga rzecz, u was też tak wieje? 🙈 u nas na Dolnym Śląsku jakaś masakra... Mi balkon wyrwalo 😳
U mnie w Warszawie też okropnie, śnieg z deszczem,a w nocy jak prowadziłam samochód to musiałam mocno trzymać kierownicę,bo zwiewalo na drugi pas 🥴Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Aneta2506 wrote:Ojej, dużo zdrówka ❤
Ja razem z moim G. walczę z zatokami, już mam dość...
U mnie też problem z zatokami. Próbowaliście może lampę na podczerwień? U mnie tylko to pomaga. Niestety tabletki żadne nie działały. Odkąd mam lampę to szybko sobie radzę.
U nas kujawsko pomorskie też wieje strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 10:18
mąż słabe wyniki nasienia
wrzesień 2018r - narodziny córki ( ponad 2 lata starań)
starania o 2 maleństwo - 5 cs -
TaOna♡ wrote:Hej z badań to tylko podstawowe plus tsh ft3 i ft4
A co polecacie jakie mogę jeszcze zrobić?;(
Na pierwszej stronie masz wypisane badania które warto zrobić.
Ja również starałam się prawie 3 lata na tzw. "luzie", zaszłam w ciążę w sierpniu, niestety poronienie. I teraz badam siebie i mojego G.
Ja właśnie wszystkie badania pomału z pierwszej strony mój 🧔 badanie nasienia teraz robił.
Po takim czasie starań, może monitoring owulacji?
Nie warto się załamywać, ale na pewno warto zadbać o siebie i o diagnostykę... Bo bez tego nie można mówić o porażce...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Pani Miśka, pluto_nova, Nati94, Ekta, Agata97 lubią tę wiadomość
-
pluto_nova wrote:Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj miałam jakieś poryte sny 🙆♀️ Śniło mi się, że robiłam test ciążowy (w sumie to trzy 🤣), paskowy 10, na którym widać było drugą kreskę, płytkowy (który miał czułość 25) i jak przymrużyłam oczy to było widać też drugą kreskę i pink 10 strumieniowy, na którym ta szybka zaparowała i się skraplała, ale też była druga kreska 🤣 Jacyś ludzie mi gratulowali, a ja tylko powiedziałam, że zobaczymy czy się utrzyma. A potem zaskoczyłam, że to nie możliwe, żeby mi wyszły pozytywne, bo jestem w 3dpo 🙈🙉🙊 Ale jazda! 🤣
Żeby ten sen okazał się dobrą wróżbą 🤣pluto_nova lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Niebieskooka93 wrote:Cześć kochane, wracam po sesji by spróbować ten ostatni raz przed ewentualną dłuższą przerwą (usunięcie polipa jeśli nie będzie 2 kreseczek). Proszę o zapisanie na testowanie na 6 lutego 🤞
Nie stresuj się tylko usuwaj, histeroskopia to malo inwazyjny zabieg. Można się starać po usunięciu w pierwszym cyklu po miesiaczke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 11:03
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Monia94 wrote:U mnie też problem z zatokami. Próbowaliście może lampę na podczerwień? U mnie tylko to pomaga. Niestety tabletki żadne nie działały. Odkąd mam lampę to szybko sobie radzę.
U nas kujawsko pomorskie też wieje strasznie.
Narazie walczymy z tabletkami, kroplami i inhalacja... Często się na szczęście nie powtarza, więc te sposoby są ok, ale jak już złapie to trzyma dwa tygodnie...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
U M. gorączka skoczyła do 39 stopni, więc jednak nic nie działaliśmy przez ostatnie 2 dni. 😔 A dzisiaj wzrost temperatury, więc raczej straciliśmy najlepsze dni na starania. No chyba, że jakieś plemniczki przetrwały z wcześniejszego zasiewu. 🤣🤣
Ale raczej maleńkie szanse w lutym na pozytywny teścik. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 10:56
👩💼 30 lat
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
11.2022 - 🩵👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Zamieszana93 wrote:U mnie też tak wieje 😱
U M. gorączka skoczyła do 39 stopni, więc jednak nic nie działaliśmy przez ostatnie 2 dni. 😔 A dzisiaj wzrost temperatury, więc raczej straciliśmy najlepsze dni na starania. No chyba, że jakieś plemniczki przetrwały z wcześniejszego zasiewu. 🤣🤣
Ale raczej maleńkie szanse w lutym na pozytywny teścik. 😔
Mogą przetrwać, były takie przypadki na forum 🤞🤞🤞
Ale zdrowie najważniejsze 😊 dużo zdrówka!Zamieszana93 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Przynajmniej to nie Covid ale pewnie owulację mi przesunie 😔
Biedna😚, wszyscy teraz chorują. Ja test na wiadomo co 3 razy ujemne więc jakiś inny tyg musialam złapać. Dziś już się dobrze czuję ale bylo ciężko 😐 -
Aneta2506 wrote:Mogą przetrwać, były takie przypadki na forum 🤞🤞🤞
Ale zdrowie najważniejsze 😊 dużo zdrówka!
Tak, teoretycznie to możliwe, ale nawet się nie nastawiam za bardzo w tym miesiącu, bo pewnie się rozczaruję. Kurczę, że też to choróbsko nie mogło sobie wybrać innego terminu... 😡😡
Tak, nawet nie miałabym serca męczyć M. przy takiej gorączce, jutro jedzie na test, zobaczymy, czy to Covid.
Dziękujemy, tak, zdrowie najważniejsze!! 😊👩💼 30 lat
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
11.2022 - 🩵👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍