Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
Odpowiedz

Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼

Oceń ten wątek:
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Dziewczyny, które nawiedziła 🐒 - kciuki za nowy cykl!
    Dziewczyny, które wybierają się na wszelakie badania - również kciuki!
    I dziewczyny testujące - TAKŻE!

Ja dziś mam niesamowicie senny dzień, nie wiem czy to kwestia pogody, czy czegoś innego, ale fatalnie się czuje. Pojutrze powinnam mieć okres, zobaczymy co będzie, będę testować dopiero w środę rano lub nawet czwartek. Z urojonych jak zwykle objawów - ból piersi bardzo dokuczliwy, ale to zwykle przed okresem tak mam. Poza tym delikatnie pobolewa mnie brzuch, ale tylko od czasu do czasu, w ciągu dnia może poboli 10 min i ustaje. Oczywiście standardowo przed okresem jest mi nieco niedobrze, ale rzecz jasna moja głowa już widzi w tym wszystkim potencjalną ciąże 🤣
    No zobaczymy co przyniosą kolejne dni, w ostatnim cyklu nawet zatestowac nie zdążyłam bo okres przyszedł, teraz temperatura utrzymuje się wyższa. Możecie tak delikatnie ścisnąć kciuka ❤️
    Mi też od kilku dni tempka nie spada, od kiedy poszła w górę, waha się między 36,25 a 36,38 (jak na mnie to bardzo wysoka temperatura, ja nawet przy chorobie rzadko miewam 37, a gorączkę to już tylko przy ropnej anginie, a i tak zazwyczaj jak mnie coś weźmie, to czuję się, jakbym gorączkę miała), biorę też tu błąd pomiaru pod uwagę. Taka różnica jest chyba ok, jak myślicie? Dodam, że mierzę po prostu o tej samej porze dnia, to nie temp poranna i nie mierze dowcipnie.
    No ale człowiek już se coś wmawia, że może coś z tego będzie.
    Mąż wczoraj mi zabronił robić testu, powiedział, że jak nie będzie okresu to wtedy siknę sobie. Chociaż ktoś ma rozsądek w tej rodzinie ;p

Just91 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety 💚

Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ⏸️

Mi się kończy okres więc będzie można zacząć działać 😈♥️
    W marcu mamy z mężem rocznicę związku to już 9 lat jak jesteśmy razem, mam nadzieję że będę mogła dać mu w prezencie ⏸️

Aneta2506, Mgdra, Blondyna.B, Milixx, Paulina666, Domi_naturelover, Pani Ciasio, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję jeszcze pięknych przyrostów bet!
    A tym, które odwiedziła 🐒 - powodzenia w nowym cyklu ❤

Dziewczyny, tak z tematyki dziwnych objawów "że niby może ciążowe" -> czy którejś z Was w ciąży lub na jej początku towarzyszyło niemalże non stop wzdęcie? Bez względu najmniejszego, co zjecie?
    Przy 🤍 miałam straszne zgagi, teraz rzadko, tylko wiecznie wzdęta chodzę. I nie mogę się dziwnego posmaku pozbyć z ust, ale nie nazwałabym go metalicznym. M. tylko skwitował, że może i faktycznie w ciąży jestem. Nie mam pojęcia.

Kto wie, może to mały Kropek mi miesza w organizmie. ;)

Cholernie ciężko, Dziewczyny, jest się nie nastawiać. No człowiek już chyba nie potrafi nie myśleć i nie analizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 22:32

Mgdra lubi tę wiadomość

• Zamieszana93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:

Dziewczyny, tak z tematyki dziwnych objawów "że niby może ciążowe" -> czy którejś z Was w ciąży lub na jej początku towarzyszyło niemalże non stop wzdęcie? Bez względu najmniejszego, co zjecie?
    Przy 🤍 miałam straszne zgagi, teraz rzadko, tylko wiecznie wzdęta chodzę. I nie mogę się dziwnego posmaku pozbyć z ust, ale nie nazwałabym go metalicznym. M. tylko skwitował, że może i faktycznie w ciąży jestem. Nie mam pojęcia.

Cholernie ciężko, Dziewczyny, jest się nie nastawiać. No człowiek już chyba nie potrafi nie myśleć i nie analizować.

My staraczki już tak mamy... Ale trzymam kciuki żeby tym razem były to najprawdziwsze ciążowe objawy 😁

MałaStokrotka lubi tę wiadomość

👩‍💼 30 lat
    💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)

👨‍💼30 lat
    💊Fertistim💊NAC

01.2022 - (5tc) cb 🤍
    02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
    11.2022 - 🩵👶

01.2024 początek starań o 2 👶
    01.2024 - (4/5tc) cb 🤍
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:

Za kazdym razem mówię sobie że w tym cyklu już się nie nastawiam i nie wymyślam objawów a potem wychodzi jak zwykle :D niby to tylko dwa tygodnie, u mnie nawet krócej, a jednak człowiek już wszystkie scenariusze świata zdąży przeanalizować i każdy objaw wziąć na warsztat. Mimo wszystko życzę Ci najmocniej żeby tym razem wszystko się potwierdziło i te objawy jednak wskazywaly na ciążę 🤞♥️

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:

objawy mogą być różne, każda inaczej odczuwa. ale wdęcia, biegunka i podobne sensacje moga sie zdarzyć. tak samo metaliczny posmak. ja od 2 dni łapie się że mycie zębów jest wkurzające, bo pasta ma dziwny smak (ta sama).

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Izet Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ja już kilka razy słyszałam że krótka ostatnia faza może być problemem przy zajściu w ciąże. że nie zdązy sie zagnieździć. mi się cykle skróciły na 25 dni, czyli o 3 dni. i teraz na lekach jest idealne 28 dni, jak było i widzę poprawę wszystkiego.

25 dni cyklu nie oznacza jeszcze krótkiej fazy literalnej ;) zależy wszystko kiedy masz owulacje. U mnie cykle praktycznie zawsze sa 25/26 dniowe faza literalna trwa średnio 12/13 dni bo u mnie owu jest w 12/13 dniu cyklu ( potwierdzone testami i monitoringiem) także dziewczyny spokojnie :) krótszy cykl nie zawsze oznacza problem 😉

Izi, Mgdra lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Izet Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    A ja umówiłam się na środę do ginekologa. Także proszę o pół kciuka o 15:30 💙

Co więcej, dzisiaj owulak praktycznie pozytywny, myślę że jutro będzie owulacja bo jajniki pracują i aż jestem w szoku jak pomógł mi olej z wiesiolka...

Zobaczymy, co powie jak podgladnie i czy coś przepisze na ta moja krótka fazę lutealna ☺

A ile już i jak przyjmujesz wiesiołka ? Tylko do owu czy przez cały cykl ? :)

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • TaOna♡ Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde poprostu czytałam po łepkach aby cokolwiek nadrobić jak już się rozpędzicie to hoho ;p dzis 59 dc w ogóle nie wiem co jest grane; ( dość ze sie ciągle źle czuje ospała jakaś taka zestresowana z byle powodu to jeszcze mam jakieś dziwne objawy to tu kuję tam pika testy już robie po dwa jeden ciążowy jeden owulacyjny i co na obu biel nie wiem czy już tak swiruke czy Ci się ze mną dzieje umówiłam się do gina na 25.02 zobaczymy co powie strasznie się stresuje...

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🍀💙
    Możecie luknąć na mój wykres, czy taki spadek temperatury to normalne? Fakt jutro mam wizytę i się okaże, ale tak się zastanawiam..

Tak mnie wczoraj przed snem natchnęło i jade zaraz zrobić próby wątrobowe bo ten żołądek nie daje mi spokoju, od razu zbadam Tsh kontrolnie bo wizytę mam dopiero za miesiąc u endokrynologa, B12, żelazo i ferrytynę.. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 05:59

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    ja jutro rano test. wprawdzie 8-9 dpo, ale szlag mnie trafi. sutki i otoczka wrażliwe, a z prawej strony mnie kłuje podbrzusze. pojechałam po komandosa do szkoły, zajechałam na zakupy. dzień bez wielkich wariacji, na spokojnie. finał? siadłam i usnęlam nie wiem kiedy.Dziecię mnie obudziło.... a przecież się wyspałam... rano wstałam było ok... mam test 10 ml, zobaczymy co rano pokaże.

Czekaaaam 😉

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaOna♡ wrote:
    Kurde poprostu czytałam po łepkach aby cokolwiek nadrobić jak już się rozpędzicie to hoho ;p dzis 59 dc w ogóle nie wiem co jest grane; ( dość ze sie ciągle źle czuje ospała jakaś taka zestresowana z byle powodu to jeszcze mam jakieś dziwne objawy to tu kuję tam pika testy już robie po dwa jeden ciążowy jeden owulacyjny i co na obu biel nie wiem czy już tak swiruke czy Ci się ze mną dzieje umówiłam się do gina na 25.02 zobaczymy co powie strasznie się stresuje...

A miałaś potwierdzona owulację? Może cykl bez owulacyjny, wtedy lubią być niemiłosiernie długie.. Albo może chorowałaś? Szczepiłas się (ja w cyklu szczepienia miałam ponad 50 dniowy cykl ale ogólnie mam dlugie), jakieś dodatkowe stresu, podróże? Wszystko to mzoe wpłynąć. A może i sama owu się przesunęła dużo.
    W piątek się wyjaśni, dobrze, ze umówiłaś wizytę, może lekarz da coś na wywołanie @ żeby zaczął się nowy cykl skoro biel na testach...

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Hej dziewczyny 🍀💙
    Możecie luknąć na mój wykres, czy taki spadek temperatury to normalne? Fakt jutro mam wizytę i się okaże, ale tak się zastanawiam..

Tak mnie wczoraj przed snem natchnęło i jade zaraz zrobić próby wątrobowe bo ten żołądek nie daje mi spokoju, od razu zbadam Tsh kontrolnie bo wizytę mam dopiero za miesiąc u endokrynologa, B12, żelazo i ferrytynę.. ☺
    To może być spadek na owulację, niektóre nie mają widocznego a niektóre tak jak Ty więc do dzieła i oby lekarz dziś potwierdził 🤞😘

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:

Objawy ciążowe często się nie różnią od PMS. Część z nas po prostu czuje że się udało że coś jest inaczej. Co cykl miałam inne objawy przed 🐵 mimo braku ciąży więc można sobie nieźle wmawiać 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    To może być spadek na owulację, niektóre nie mają widocznego a niektóre tak jak Ty więc do dzieła i oby lekarz dziś potwierdził 🤞😘

To jutro, jutro mam wizytę.. Dzisiaj tylko te badania ☺

Blondyna.B, Blond27 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    A ile już i jak przyjmujesz wiesiołka ? Tylko do owu czy przez cały cykl ? :)

3 x dziennie.. Tylko do dzisiaj do owulacji ☺

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat natrafiłam na dwie ciężarne, ktore sa przedemna i narzekają jak to jest strasznie być w 8 miesiącu ciąży 🙈
    Mam nadzieje ze bedzie mi dane kiedyś w ten sposób pomarudzic ☺😁

Blond27, MałaStokrotka, Koteczka82, daruśka, Zamieszana93 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    25 dni cyklu nie oznacza jeszcze krótkiej fazy literalnej ;) zależy wszystko kiedy masz owulacje. U mnie cykle praktycznie zawsze sa 25/26 dniowe faza literalna trwa średnio 12/13 dni bo u mnie owu jest w 12/13 dniu cyklu ( potwierdzone testami i monitoringiem) także dziewczyny spokojnie :) krótszy cykl nie zawsze oznacza problem 😉

Dokładnie ☺ ja mam zazwyczaj cykle 24-26 dni.
    W porywach 27-28 ale to chyba na palcach u jednej ręki policze ile razy tak było 😉

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam ☺
    Aneta daj znać jak wyniki :)
    Ja dzisiaj tez robilam test bo mam zapas facelle 😄 oczywiście negatywny. Ale nie jest mi smutno innego wyniku sie nie spodziewalam😊

Aneta2506 lubi tę wiadomość

• Kamrol Nowa

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa :)
    Dodajcie proszę słowo otuchy albo napiszcie że jestem głupia i to nic takiego. 4-9 dc lametta pierwszy raz cykl stymulowany, 3 pęcherzyki 11dc potwierdzone, zastrzyk ovitrelle, dzisiaj 14dc monitoring 3 ciałka żółte. Zapisana luteina i wczoraj ją aplikowałam pierwszy raz tym dołączonym aplikatorem. Zobaczyłam po użyciu na końcu małą ilość śluzu ale różowego, tak pod krew, ale mało. Dzisiaj przy aplikowaniu było więcej różowego śluzu. Raczej to mało możliwe, że się przy tym podrażniłam. Czy to już oznacza, że nic z tego w tym miesiącu czy za wcześnie żeby wyrokować? Zwariuje już po takim czasie starań. Wcześniej miałam plamienia okoloowulacyjne, ale ostatnio po wyleczeniu zapalenia endometrium już się nie zdarzało.
    Do tego w nocy po pierwszym użyciu dostałam strasznej biegunki, trzyma mnie do teraz. Do tego duże nudności i dreszcze. Czy to typowe i mam się przyzwyczaić czy lepiej skontaktować się z lekarzem jeśli za kilka dni nie minie?
    Z góry dziękuję za pomoc z całego serducha

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ