Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ma słaby dzień, mam nadzieję że jutro u giną dostanę jakieś dobre wiadomości.. Mam już wyniki, które robiłam, niby żelazo ok a ferrytyna nisko. Czy któraś orientuje sie coś w próby wątrobowe? Odwiedzę mojego pierwszego kontaktu pewnie w czwartek.
Na dodatek byłam dzisiaj na konsultacji w sprawie aparatu i dupa. Za miesiąc będę miała wycisk i na 6 miesięcy minimum szyna relaksacyjna i dopiero później aparat. Ah, ciężki dzień.. Wstawiam wyniki, może ktoś się zna na tych próbach 😅
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta jesli endokrynologa masz dopiero w kwietniu to idź nawet do rodzinnego z tymi wynikami. Powiedz że się martwisz tym że są przy dolnej granicy. Pewnie przepisze ci wyższa dawkę witamin w leku, żeby była bardziej przyswajalna forma.
Zamieszana - wyniki super, przynajmniej jak na moje oko. Tą prolaktyna bym się raczej nie przejmowała - to taki chwiejny hormon, skacze łatwo z byle powodu, jakiś stres i już wynik rośnie. u ciebie jest w normie i jeśli masz swoje owulację to nie ma się chyba czym przejmować. Ja mam taki mniej więcej wynik zawsze ilekroć badam prolaktynę, żaden lekarz jeszcze nie zasugerował leczenia.
Blond27 - no to pięknie cykl książkowy, Endo ładne, zaciskam kciuczki ♥️
A ja u siebie zaobserwowałam dziś jeszcze rozciągliwy śluz ale wydaje mi się że już mniej niż wczoraj. Typuje że jutro już zacznie mętnieć i owulacja musiała być jakoś wczoraj wieczorem. Mąż poszedł na planszówki do znajomego i może jeszcze w nocy jak wróci to podziałamy coś na koniec, choć chyba było wystarczająco aktywnie tym razem 😁Zamieszana93, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Hej !
Przytulam was wszystkie a szczególnie te, którym wyszło biało na teście.
Ja dziś 2 dc i przez ten acard więcej krwi niz zazwyczaj, w pracy 2 razy przemoklam ☹
W dodatku zrobione zdjęcie RTG pokazało że jeden ząb przez upadek ma pęknięty korzeń, drugi prawdopodobnie trzeba będzie leczyc kanałowo, jest mi strasznie smutno ale lekarz z którym pracuje powiedział że cokolwiek się będzie działo on mi to ogarnie tylko teraz trzeba poczekać aż wszystko się wyciszy . Jest nadzieja że nie trzeba będzie rwać ❤ .
Niech ten luty się już skończy, chce już marzec I nowa szanse ❤ -
Namisa wrote:Aneta jesli endokrynologa masz dopiero w kwietniu to idź nawet do rodzinnego z tymi wynikami. Powiedz że się martwisz tym że są przy dolnej granicy. Pewnie przepisze ci wyższa dawkę witamin w leku, żeby była bardziej przyswajalna forma.
Kochana jutro mam ginekologa więc liczę na niego ☺Namisa, Blond27 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 wrote:Ja ma słaby dzień, mam nadzieję że jutro u giną dostanę jakieś dobre wiadomości.. Mam już wyniki, które robiłam, niby żelazo ok a ferrytyna nisko. Czy któraś orientuje sie coś w próby wątrobowe? Odwiedzę mojego pierwszego kontaktu pewnie w czwartek.
Na dodatek byłam dzisiaj na konsultacji w sprawie aparatu i dupa. Za miesiąc będę miała wycisk i na 6 miesięcy minimum szyna relaksacyjna i dopiero później aparat. Ah, ciężki dzień.. Wstawiam wyniki, może ktoś się zna na tych próbach 😅
Aneta próby wątrobowe według mnie ok. Działaj z tą ferrytyna i będzie pięknie.
Karciak bardzo współczuję problemów z zębami. Trzymam kciuki żeby jednak wszystko udało się szybko wyleczyć ✊
Blond super że u ciebie ovu książkowa 🥰 trzymam kciuki za efekt w postaci ⏸️ ✊✊✊
Ja mam mieszane uczucia po dzisiejszym usg, chociaż bardziej jestem przekonana że ovu była. Powiedziałam mężowi że taki niepewny ten wynik usg to powiedział że patrząc na mnie widzi dużą różnicę we mnie w stosunku do poprzedniego cyklu i że na pewno wszystko jest ok. Miło z jego strony 🥰
Stwierdziłam że ponieważ nie mam jak iść już na usg to nie będę czekała czy ten 8mm pecherzyk podrośnie tylko od jutra wieczorem biorę proga. Jeśli ovu była tak jak myślę to powinno być w sam raz i zobaczymy 4/5 marca czy jest dobrze 🥰✊Aneta2506, MałaStokrotka, Blond27 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Karciak wrote:Hej !
Przytulam was wszystkie a szczególnie te, którym wyszło biało na teście.
Ja dziś 2 dc i przez ten acard więcej krwi niz zazwyczaj, w pracy 2 razy przemoklam ☹
W dodatku zrobione zdjęcie RTG pokazało że jeden ząb przez upadek ma pęknięty korzeń, drugi prawdopodobnie trzeba będzie leczyc kanałowo, jest mi strasznie smutno ale lekarz z którym pracuje powiedział że cokolwiek się będzie działo on mi to ogarnie tylko teraz trzeba poczekać aż wszystko się wyciszy . Jest nadzieja że nie trzeba będzie rwać ❤ .
Niech ten luty się już skończy, chce już marzec I nowa szanse ❤ -
Moje Drogie, muszę też Wam się przyznać do zbrodni: popełniłam dziś znów test ciążowy, nie wytrzymałam.
A skusiłam się dlatego, że M., słysząc i widząc moje wzdęcia (romantycznie... ) mówi: jak ci dziś znów temperatura urośnie, to rób sobie test. A ja na to: chciałam w sobotę, no ale w sumie zrobię dziś
No ale póki co melduję kolejny raz biel vizira. Na cokolwiek jeszcze nawet jeśli grubo za wcześnie - owulka w zeszły weekend (nie miniony, ale ten wcześniej). -
smoothie wrote:Aneta2506 ta ferrytyna to jest dramat, niestety lekarze ją lekceważą,obyś trafiła na kogoś konkretnego.
Mówię dramat bo ja miałam podobny-wynik 7,1 (3 miesiące po poronieniu). Niestety nigdy wcześniej jej nie badałam więc nie wiem czy "taka moja uroda" czy właśnie to wszystko z tytułu rosnącego niedoboru najpierw w ciąży, potem w okresie karmienia piersią i jeszcze później poronienia kolejnej ciąży.
Usłyszałam od lekarza,że taki przyzwoity wynik to 50.Dietetyczka stwierdziła,że niezbędne minimum to 40. Najpierw brałam jakiś preparat bez recepty ..ale tempo działania żółwie.Przy preparacie na receptę branym od listopada ferrytyna sprzed tygodnia 32 -czyli jeszcze nie dotarłam nawet do minimum 40stu .
Ale nie łam się, może Tobie szybciej się będzie wchłaniać i urośnie w lepszym tempie. Każdy organizm jest inny więc i inna może być przyczyna.Tylko nie można tego lekceważyć.
A b12 to akurat szybko da się poprawić, nie wiem jaka dawka jest w ostrovicie od Blondyny ale aliness ma wysoką 950uq i jest całkiem spoko.
No i jak Blondyna wspominała warto zbadać homocysteinę,tylko tam gdzie robią na miejscu.
Próby wątrobowe masz wszystkie w normie z tego co widać
Powodzenia jutro ✊
Koteczka rób jak czujesz powodzenia ✊
Kochane, a czemu ta homocysteina jest taka ważna? Oczywiście zrobię ☺ ale zastanawiam się o co z nią chodzi i dlaczego lekarz kazał zrobić tylko B12. Wpisałam sobie w dr google, ale czy przy niskim B12 oraz homocysteinie coś może oznaczać?
Kolejnym razem mogę ja oznaczyć z B12 czy pędzić w tym tygodniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:10
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 wrote:Kochane, a czemu ta homocysteina jest taka ważna? Oczywiście zrobię ☺ ale zastanawiam się o co z nią chodzi i dlaczego lekarz kazał zrobić tylko B12. Wpisałam sobie w dr google, ale czy przy niskim B12 oraz homocysteinie coś może oznaczać?
Kolejnym razem mogę ja oznaczyć z B12 czy pędzić w tym tygodniu?
A jak może skutkować wysoka homocysteina? A tak jak u mnie w stopce... -
MałaStokrotka wrote:Moje Drogie, muszę też Wam się przyznać do zbrodni: popełniłam dziś znów test ciążowy, nie wytrzymałam.
A skusiłam się dlatego, że M., słysząc i widząc moje wzdęcia (romantycznie... ) mówi: jak ci dziś znów temperatura urośnie, to rób sobie test. A ja na to: chciałam w sobotę, no ale w sumie zrobię dziś
No ale póki co melduję kolejny raz biel vizira. Na cokolwiek jeszcze nawet jeśli grubo za wcześnie - owulka w zeszły weekend (nie miniony, ale ten wcześniej).
Kciuki cały czas 🍀MałaStokrotka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
My tu patrzymy pod kątem starań i homocysteina pełni dość dużą rolę. Niedobrze jak ma się za wysoki poziom.
Do starań różnie źródła podają 6-7,5 jest ok.
A do metabolizmu homocysteiny niezbędna jest b12, kwas foliowy i b6.
Ty podałaś tu b12 i to jest słaby wynik stąd odniesienie do homocysteiny, że może też warto sprawdzić, tak jak kwas foliowy.
Ja chyba b6 nie badałam akurat bo nie uznałam tego za niezbędne.
Wrzuć w google homocysteina a starania o dziecko
Endokrynolog, poprostu zmieniłam lekarza a wcześniejszy nie zalecał nic i pani doktor uznała zw konieczne są te badania, które robiłam dzisiaj.
Zrobię, dzięki za informacje
Edit.
Wiecie co, ale gdyby nie forum to ja nawet nie wiedzialabym że mam coś zrobić 😌 wiec wybaczcie czasami moja nie wiedzę, ale dopiero nie które sprawy ogarniam 😁 to jest przerażające, ze 3/4 lekarzy ma w dupie taka witaminę B12 czy żelazo czy inne wazne jak można się dowiedzieć rzeczy. Gdybyśmy same nie grzebały i edukowaly się to nawet nie chce myśleć 😅
I to nie jeden lekarz trochę ich już przeszłam, dopiero forum otworzylo mi oczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:30
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
-
Homocysteina jest ważna ja dostałam skierowanie niestety dopiero po drugim poronieniu bo zbyt wysoki jej poziom niestety może razem ze złym wchłanianiem witamin B powodować wady rozwojowe. Niestety mam wrażenie że mało lekarzy ma o tym pojęcie.
Pytałyście mnie czy lekarz na usg widział dzisiaj ciałko żółte i nie widział ale zaczęło mnie to zastanawiać więc doczytałam że ciałko żółte tworzy się 28-36h po uwolnieniu komórki jajowej. Czyli jeśli ovu miałam dzisiaj rano (ból przy ❤️i po nich ok 7:00) to o 11.00 doktor nie miał szans go zobaczyć tak samo jak płynu w zatoce, bo jeszcze nie powstało. Pamiętam że kiedyś tu dziewczyny pisały że lekarz może nie stwierdzić czy była ovu jeśli doszło do niej w dniu badania. Więc obstawiam że była dzisiaj takie mam przeczucie, zobaczymy czy mnie nie myli. 🤔Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Nati94 wrote:Millix Ty miałaś monit?
Mialam w tym cyklu robić ale niestety czas mi na to nie pozwolił i nie umówiłam się nigdzie. Idę 28.02 do ginekologa zobaczyć/podejrzeć - ocenić czy owulacja była.
Trochę żałuję, że nie poszłam w tym tygodniu na ten monitoring ale z drugiej strony wiem że to byłby tylko dla mnie dodatkowy stres, nie potrzebny. Więc może dobrze, że ten brak czasu wystąpił, żyje trochę spokojniej przez to niewiedzę 😄Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:kochana lae to cała prawda. pomimo 5 synów nie musiałam robić badań itp, wszystko bylo super. w zasdzie dopiero zaczynam badania i szukam informacji, o co jeszcze lekarza meczyć na wizycie co może być przyczyną że ciązy nie ma. zanim dał mi leki robił mi badania cały cykl, progesteron dwa razy i ładnie wzrastał jak powinien w ostatniej fazie.
5 synów? Wow! Jak dajesz radę? Mnie czasami to moje jedno dziecię tak przeczołga, że błagam o litość 🙈Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;*